30 april, 2009

Grill på valborgsmässoafton i Stockholm med goda vänner

Maria har precis hämtat mig på Arlanda. Klarblå himmel och solsken i Stockholm idag, såå gott... Maria lagar mat och efter det ska vi en sväng till Sigtuna och dricka en kopp kaffe i vårsolen, bara min älskling och jag. Ikväll blir det grillkväll med goda vänner - livet är allt skönt... Jag är trött men skönt trött , du vet så där; "tacksamt - lycklig - allt på samma gång - trött"... Gud har gjort under, välsignat, bekräftat sitt Ord och guidat mig på äventyr och överraskningar jorden runt... Först USA sedan Thailand och nu de sista dagarna i Wien och mitt älskade Österrike.

Vienna Christian Center (VCC) upplever verkligen genuin väckelse just nu. Det var fantastiskt att få vara talare mitt i den vågen några dagar, många blev frälsta, andedöpta och helade. Igår detonerade verkligen en riktig gudsrikes bomb - helig Ande explosioner!

Jag blev bjuden tillbaka till VCC och ska snart återvända till denna fantastiska församling, tack Jesus! Det är en internationell storstadsförsamling från vilken jag lär mig massor... Tack Gud för en ny församlingsrelation precis i rätt tid! Inspiration för församlingsbygge i Stockholm city alltså!

Mitt älskade Wien...

Vi hörs!

27 april, 2009

Vi ses på plattan!

Sitter i Doha, Qatar och väntar på mitt plan till Wien, har inte kunnat sova inatt... Jetlag heter det visst...


På fredag ska jag tillsammans med många andra Jesus lärjungar sova som "uteliggare för Jesus" på plattan... Ska bli såå gott att få ge Jesus till Stockholmarna tillsammans med pastorer och ledare från många olika samfund på fredagkväll och natt... Att bara tala Jesus och inget annat än Jesus är såå fräscht och friskt... Jonas Gardells Jesus varken befriar, frälser eller förvandlar liv, men det gör Bibelns radikale Jesus! Bibelns Jesus kastar ut demoner, helar sjuka och ger liv och äkta och sann glädje! På lördag är det Jesus manifestation i Kungsträdgården i centrala Stockholm! Du kommer väl?!

Förra årets Jesusmanifestation samlade otroligt mycket människor...

Kolla gärna in Jesusmanifestationens hemsida för mer information!

Nu måste jag rusa till min gate...

Vi hörs!

26 april, 2009

Från Khon Kaen till Wien imorgon...

Vi har haft vårt sista festivalmöte i Khon Kaen ikväll och alla är sådär berusande euforiskt glada... Teamet är verkligt lyckliga, fnittriga och tävlar om vem som kan äta flest friterade kackerlackor, skalbaggar och annat äckligt... Det teamet som tagit flest människor till festivalkvällarna under veckan som gått fick en tårta som pris och blev även lovade var sin elefant-tur imorgon... Stämningen är på topp alltså.


Imorgon har teamet ledig dag och jag flyger vidare till Wien och mitt älskade Österrike för att börja predika där på tisdag kväll (Vienna Christian Center). Så många har blivit frälsta, helade och andedöpta under veckan och Apostlagärningarna har andats och levts varje sekund.

Teamet kommer fortsätta sin missionspraktik en hel vecka till, utsända med olika specialuppdrag till onådda bergsbyar i nordöstra Thailand. Ett gäng ska ner till Bangkok och andra iväg på ännu galnare äventyr... SOS multiplicerar äventyrslivet med Jesu Ande i unga människor från Sverige, Norge, Finland, USA och Thailand och för det är jag såå lycklig, tack Jesus... Jag är så stolt över alla elever, medarbetare och trofasta missionärer!

Nu ska jag hem till Österrike några dagar! Gud är god!

Wien...


Vi hörs!

25 april, 2009

Bara Jesus kan göra sådana under!


Mitt uppe i den mest kreativa, fantasifulla och färgsprakande festivalshow
vi någonsin genomfört reflekterar jag lite över alla Jesus under... Allt är fantastiskt proffsigt den här gången (jag vet att jag ar lite partisk men ändå...) och SOS festivalteam har nog aldrig varit mer hungriga på att tänka nytt och skapa i den helige Ande... Festivalbandet, dansarna och alla teaterapor och skådespelare är helt fantastiska och ambitionsnivån på rekvisita och illustrationer vet absolut inga gränser den här gången... Scen, ljud, ljus och storbildsteknik är av jättehög kvalitet, men du vet, under och tecken kan ändå bara Jesu Ande få till...


31 åriga Chawan Sonthom började tala för första gången och blev andedöpt samma kväll!!!



När en stum man börjar tala långa meningar flytande och också blir andedöpt samma kväll och talar i tungor då vet vi alla att vi har inget med detta att göra... När vätskan rinner ur fötterna på en kvinna som inte kunnat gå utan sin käpp och hon springer och dansar på scen, då vet jag att Jesus är där... När en kvinna med ett dimmigt blint öga med en stor fläck mitt på linsen plötsligt kan se med ögat som inte funkat tidigare och räknar fingrarna vi håller upp, då blir jag varm i bröstet och vet att Jesus är med... Jesus jag älskar dig!



Varje kväll blir människoliv förvandlade i buddistiska Khon Kaen, Thailand! All ära till Jesus!

Vi hörs!

24 april, 2009

Festival lycka och yra...

Thailand. Värme. Motorcyklar. Missionspraktik. Glada elever. Betjänande och excellenta missionärer. Kreativiteten, fantasin och skaparglädjen vet inga gränser. Jesus frälser och gör under. Livslång vänskap föds. Minnen för livet karvas för evigt in i hjärta och hjärna. Missionärer föds. Nya Guds äventyrare får blodade tänder. Jesus förälskelsen växer och intimiteten med den helige Ande fördjupas. Lycka! Yra!

Jag landade springades i Thailand och har redan hunnit predika i två festivalmöten, en lokal pastorslunch och i en morgonsamling med teamet. Jag njuter livet med stort L!

Noel och Melvin Gisselsson är riktiga festivalbarn och är med på allt hela tiden!

Några som verkligen imponerar är alla våra festivalbarn som hänger i och är med på outreach, festivalmöten och sitter bak på motorcyklar... Melodie Leake och hennes sextonåriga dotter Alissa är två onådda folk krigare som gör intryck på oss alla... Mel predikade i kvinnofängelset igår och drygt 30 kvinnor blev frälsta, halleluja!

Alissa och Melodie Leake

Detta är min festival nr 60! Alla behover en onådda folk festival i sin minnesbank! Vi är ett jätteteam här på ca 140 st men vi saknar dig!

Vi hörs!

22 april, 2009

China Airways via Beijing till Bangkok...

Bangkok's skyline...

Skriver från hotellet i Bangkok, flyger snart inrikes till Khon Kaen... Ikväll börjar festivalen, halleluja! Står i tro för en explosion av frälsning och mirakler från dag ett.

Jag satt jämte en helt underbar kines på flyget mellan San Francisco och Beijing... Det var länge sedan jag hade så kul! "Stephen" (han hade ett kinesiskt namn också) pratade hyfsad engelska och hade varit på rundresa med en kinesisk kör i USA... Han var pratglad och berättade 2000-åriga kinesiska barn och folksagor för mig, helt sanslösa historier med en djup sensmoral... Stephen och hans kompisgäng sjöng för mig också, jag skrattade, log blev röd i ansiktet och njöt... Stephen och hans kinesiska körkompisar kunde inte stava till ordet fruktan och skulle aldrig lyckas slå upp ordet skäms i en ordlista än gång... Jag blev förälskad i kineser och längtar nu till Kina...

Stephen hade aldrig hört de kristna evangeliet eller någon av Bibelns berättelser - helt onådd alltså... Jag fick undervisa honom länge och han tyckte det var fantastiskt med treenigheten och Jesu död, förlåtelsen och den helige Ande... Jag har hans adress nu och vill gärna vara min guide och tolk när jag kommer till Kina... Gud öppna Kina för SOS!

Vi hörs!

19 april, 2009

En megaförsamling är verkligen en maktfaktor!

Att få ha vänner som pastor Glen Berteau och Michael Williams är verkligen både skärpande och lärorikt. Glens församling, Calvary Temple får verkligen min tro att skjuta i höjden! Calvary Temple samlar över 7500 personer varje vecka nu och växer hela tiden. Det här var mitt tredje besök hos dem och det bästa hittills... Igår blev 15 frälsta och idag i två möten har över 100 dyrbara människor gett sina liv till Jesus! Idag var det väl drygt 1500 personer i varje möte. Allt är excellent, välorganiserat och mötena är naturligtvis väl genomarbetade och strukturerade som i alla megaförsamlingar, men ändå finns en förvånansvärt stor frihet för den helige Andes ledning... Vilken lovsång! Rockigt, tight, ungt, hungrigt och sanslöst drag men också en sådan stark gudsnärvaro!

Jag har bett speciellt om kunskapens ord och helandeunder den sista tiden och nu var det en flod av bönesvar för både mig personligen men också för många mirakelhungriga människor! Gud öppnade ett dövt öra på en överlycklig kvinna och så mycket annat fantastiskt skedde som bara Jesus kan få till! Jag känner mig väldigt nära Jesus just nu och ledd av den helige Ande på ett helt nytt fräscht sätt i varje möte... Jag vet faktiskt inte när jag kände mig mer lycklig och fri...

En megaförsamling är verkligen en maktfaktor...

Vi behöver sträcka oss efter megaförsamlingar i Sverige! En megaförsamling är verkligen en maktfaktor och kan ha en enorm påverkan på en lokal ort men också ett land om den leds av en apostel eller profettjänst! Gud ge oss megaförsamlingar i Stockholm och i Sverige!

Imorgon flyger jag till Thailand för festival, tack Jesus! Ska bli såå kul! Nu ska jag hinna handla lite kläder, träna, äta och sova också...

Vi hörs!

Reflektioner i Californien...

Jag predikar i Glen Berteus församling, Calvary Temple i helgen...

Predikade i Calvary Temple i Modesto igår kväll, ca 15 rusade fram och bad gråtande en frälsningsbön, vi bad länge för sjuka och fick höra flera vittnesbörd om omedelbara under i kroppar, halleluja!

Idag predikar jag två möten här och ser fram emot vad den helige Ande ska göra! Mina böcker säljer jättebra här i USA, vilket jag är väldigt glad för! USA och alla mina vänner här är en frisk källa med vatten för mig... ... Tack Gud för sanna väckelsekristna ledare!

Gud hjälp oss att bryta igenom med väckelsekristendom i Sverige igen! Vi behöver stark bön, andlig krigföring, omvändlesförkunnelse, syndabekännelse, demonutdrivning och genuin Bibeltro! Gud hjälp oss i Sverige! Hjälp oss vara salt och ljus! Hjälp oss vara en stad på berget som lyser i mörkret!

Vi hörs!

18 april, 2009

Egna lokaler på Kungsholmen!


I fredags skrev vi hyreskontrakt på fem år och har nu egna lokaler för missionskontor, bibelskola och församling i City! Nu börjar arbetet med att röja och bygga i vår och sommar inför bibelskolestart och församlingsproklammation i slutet på augusti! Vi kavlar upp ärmarna och spottar i nävarna och ropar halleluja!

Adress: Warfvinges väg 26, Kungsholmen
Kvadratmeter: 770 kvm
Tunnelbanestation: Stadshagen, blå linje

Vi hörs!

Vision for the City Conference

Fantastiska dagar i Shreveport, Louisiana, USA... Jag besöker pastor Denny Durons församling (Shreveport Community Church) och hans pastors och ledardagar, "Vision for the City Conference"... Igår lyssnade jag på pastor Paul Goulet från Las Vegas på förmiddagen, en av mina favortitlärare och en riktigt god vän... Kul att träffa Paul igen, sist sågs vi på en helandekonferens i Lausanne, Schweiz...

Igårkväll predikade pastor Tommy Barnett från Phoenix, Arizona - ohh vad jag njöt, vilket budskap! Tommy predikade om "behov" och att Gud bara kan göra under för dem med stora behov. Behov, menade Tommy, är faktiskt något jättepositivt och en helt nödvändig förutsättning för att vi ska kunna bli använda av Gud. Se till att du har stora behov!

Idag flyger jag och min kompis Michael Williams till San Francisco, Californien och åker vidare till Modesto där jag predikar i Glenn Barteau's församling tre möten, kul! Calvary Temple samlar mer än 7000 människor i veckan nu och växer hela tiden... Jag älskar både vännerna där och församlingen är så evangelistisk, utåtriktad och fräsch!

Vi hörs!

16 april, 2009

SOS familjen växer!

Jag är på väg till USA... Bad min sekreterare lägga upp det här blogginlägget medan jag är i luften på väg över Atlanten...

Denzel Elvelyck föddes den 13 april, vägde 4660 g och var 55 cm lång...

Jättegrattis till "skatten" - sonen älskade Stephanie och Daniel! Er lycka är min! Jag är såå tacksam att få arbeta tillsammans med er och även dela livet och nu lyckan över ert nytillskott...


Låt mig även presentera våra blivande barnpastorer i SOS Church! Jenny och Andreas Jensen! Familjen Jensen är så kompetenta, kreativa och fulla av idéer! Tänk att ni vill arbeta i team med Maria och mig! Jag är lycklig och bortskämd direkt ifrån himlen!

Vi hörs!

15 april, 2009

Ung och livsglad!

"Men i min tjänare Kaleb är en annan ande..." 4 Mos 14:24

Mose sände in tolv spejare bakom fiendens linjer en av dem var Kaleb. Gud sa om Kaleb när han var 40 år att hans ande var annorlunda... Hur då?! Jo, Kaleb var säkert offensiv, väldigt på, lite för mycket, passionerad, en fighter, högljud, generös, brottsligt positiv och älskade livet! Kaleb var pionjär och krigare! När Kaleb fyllt 85 år sa han till sin vän och ledare Josua; "Än idag är jag lika stark..." och "som min kraft var då, så är den än idag..." Jos 14:11. Var det så? Säkert! Ungdomlig vigör och livsglädje kommer från insidan. Jag har mött gamla 17-åringar och unga 77-åringar...


Idag har jag ätit havregrynsgröt med banan till frukost, håller på att bibelmeditera Markus evangeliet, handlar, packar och tränar... Är på väg ut på uppdrag, dvs festival i Thailand och konferenser i USA och Österrike... Jag har aldrig känt mig yngre, lyckligare och gladare ;). Pionjäranden är över mig tror jag bestämt :).

Jag har en personlig tränare och hälsokostrådgivare nu, trodde aldrig det skulle hända men under sker som bekant ;). Jag följer ett mat och träningsschema, det blir en utmaning med alla tidsomställningar och ständigt jetlag... Det finns ju inga problem bara utmaningar du vet?!



Chattade med min fru Maria i Thailand och de har visst nationellt vattenkrig på gator och torg just nu, galet kul verkar de ha... Maria och barnen lever livet och snart kommer pappa! Buddister ska få träffa en uppstånden Jesus och mirakel kommer att ske!

Vi hörs!

14 april, 2009

Öppet hus på Kungsholmen ikväll kl 19!

Vi träffas för att visionera tillsammans och även försöka tillsätta en byggkommitté och en design/inrednings kommitté... Välkomna!

Klicka för vägbeskrivning...

Vi hörs!

13 april, 2009

Några tankar kring att ge pengar in i Guds rike!


Att ge pengar till olika "Guds projekt" är spännande och något som verkligen får tron att växa explosivt. Det är omöjligt att ge mer än vad Gud ger tillbaka. Det spelar ingen roll hur mycket givaren ger bort, han blir bara rikare hela tiden. Det är ett positivt ekonomiskt problem - det går inte att bli av med pengarna hur mycket du än försöker... ;) Här följer fyra bibliska sanningar om att "så pengar i Guds rike", håll till godo:

1) Så i god jord! (Mark 4:20) Dvs fet, gödslad och fruktbärande jord... Då säger Bibeln att du kan förvänta dig en hundrafaldig skörd (Ex 10 000 kr x 100 = 1 miljon kr) ...att få hundrafalt igen (Mark 10:29-30).

2) Ge i tro! Dvs ge och förvänta dig en stor skörd. (Heb 11:6, Rom 14:23, 2 Kor 9:7) Ge med en stor tro på att Gud ska löna dig och ge med glädje!

3) Sädesslaget du sår är vad du kommer att skörda! (Gal 6:7) Sår du havre skördar du havre och inte tomater. Ger du bilar får du bilar, ger du kläder får du säkerligen just kläder...

4) Så aggressivt och generöst! (Luk 6:38)

Gud vill att du ska bli rik så att du alltid under alla förhållanden ska kunna ge till goda Gudrikes projekt! (2 Kor 9:11) Börja med att ge ditt tionde (Mal 3:8-10) till Gud och öva dig sedan i att offra också och du kommer att få en överflödsekonomi!

Jag har gett bort sex bilar och fått fem och räknar med att det kommer fortsätta att regna bilar många år till! Jag har gett bort mycket skor och kläder och räknar med en fortsatt skörd vad gäller min klädgarderob ;). På sista tiden har jag börjat ge bort missionsresor och hotellnätter och snart kommer skörden!

Varför berättar du det här, Johannes?! Därför att vi alla behöver bli rika, inte bara jag ;). Ge nu generöst till evangelisation och mission älskade vänner! Tiden är kort!

Vi hörs!

Ledig dag och snart "plundringståg" jorden runt...


Igår flög Maria och barnen före mig till Thailand...
Jag är "gräsänkling" några dar och har precis städat huset tillsammans med Anna och Jonatan som bor inneboende hos oss (Anna är Marias lillasyster och Jonatan måste ju vara lillsvåger då)... Tvättar, packar och förbereder en jorden runt resa de kommande två veckorna. USA - Thailand - Österrike - Stockholm med täta predikostopp i Louisiana, Californien, Khon Kaen, Wien och sedan hem igen... Undrar vad Gud ska göra och hur Jesu Ande ska överraska?! Jag ber om människors frälsning, mirakel som inte går att ifrågasätta eller tvivla på dvs kraftgärningar och skapelseunder - Jesus grejer helt enkelt!


Ska nog gå en promenad i skogen nu och sedan lägga mig på soffan och se "Insider" med Al Pacino och Russel Crowe, har inte hunnit se en bra film på länge... Behöver vila, ladda och komma i form för en riktig urladdning de kommande veckorna nu...


De är vår och dags att slå Filistéer igen! Vi drar ut på plundringståg för Guds rike! Helvetet ska berövas många dyrbara människoliv och djävulen ska skinnas!

Vi hörs!

12 april, 2009

Gud är konstnär!

Titeln på min appell ikväll var just; Gud är konstnär (1 Mos 1:27, Job 38:7, Hv 7:1, Ef 2:10) Bibelns Gud är en kreativ skapare, bejublad av en hejarklack med änglar och vi är Hans mästerverk. Priset på en tavla bestäms av både konstnären och köparen. Du är Guds signerade tavla som blev stulen av djävulen men som Han genom Jesus köpte tillbaka, det fick kosta allt... Han betalade med sitt eget blod och liv! Precis som Leonardo da Vincis "Mona Lisa" från 1503 är ovärderlig så är du också helt ovärderlig och dyrbar i Guds ögon. Gud har skapat, älskar och vill ha dig i sitt "galleri" (dvs sin församling)! Den levande Gudens och mästerkonstnärens församling är full av färger, stilar, uttryck och kreativ glädje!

SOS Church har inte annonserat för ett öre än, eller ens startat och ändå strömmar folk till och vi har redan ett momentum och det blåser andliga uppåtvindar... Vi hade påskfest i eftermiddags (sjunde restaurangmötet i city i vår) och trots att många av vårt gäng var bortresta och firade påsk med sina familjer så var vi 115 personer (100 vuxna som betalade för buffé)!!! Ikväll var 23 nationaliteter representerade - Gud bekänner sig verkligen till tilltalet om en internationell församling! Festen var kysst direkt från Himlen och avslutningsvis blev två frälsta och tre andedöpta! I veckan har ytterligare en anmält sig till dop och tre underbara invandrarsvenskar har ansökt till nya bibelskolan som startar i augusti. Andligt självtryck, halleluja!


Vilken fest vi hade ikväll!
Jag kan inte sluta tänka på det... Danstävling, charader, lekar, vacker duettsång och påskägg fulla med godis till barnen! Go och varm gemenskap, riktig urkristen koinonia och massor av Jesus-glädje!

Vi hörs!

Var inte feg!

Bono, sångare i U2

Vad har den irländske U2 sångaren Bono och skådespelaren Mel Gibson gemensamt?
Vad förenar skådespelaren Tom Hanks och boxaren Evander Holyfield? Vad hade uppfinnaren Isaac Newton och uppfinnarna av flygplanet, bröderna Wright som inspiration och källa till sin skaparglädje? Vad delade författarna J.R.R Tolkien och C.S Lewis mer än vänskap? Svaret är; TRON. Alla dessa superkändisar antingen i vår samtid eller i historien hade de gemensamt att de inte var fega med sin tro på Jesus utan istället är och var radikala kristna.

Mel Gibson


Evander Holyfield

Att vara känd och ha inflytande i samhället behöver inte vara synonymt med att vara feg, tystlåten och liberalt diplomatisk... Nej! Kristna kändisar i Sverige - kom ut ur garderoben! Vi behöver er på barrikaderna för Guds rike! Jag ber ofta för Lars Adaktusson, Sivert Öholm och allas våran Carola! Fortsätt stå rakt, var salt och ljus! Heja! Jag tror många kändisar kommer att bli frälsta nu!

Du missar väl förresten inte SOS Church's påskfest i eftermiddag kl 16 på restaurang Mai Tai? Klicka här för vägbeskrivning...




Vi hörs och syns inför Guds tron i bön för Stockholm och Sverige!

10 april, 2009

Påskhelgen fortsätter med full kraft...

Har nu hunnit predika två vilda möten på påskkonferens i Sölvesborg! Igår rusade 7 personer fram och ville be en frälsningsbön antingen för första gången eller göra ett nytt avstamp efter att varit borta från Gud! Idag var jag och Tommy Lilja ute och promenerade i vårsolen innan förmiddagsmötet. Blekinge har verkligen redan full vår och Tommy fyllde mig med mirakelstories från sina senaste festivaler i Indien och Etiopien, jag blir så gasad! Tommy fick predika för en jättepublik på ca 100 000 i Hosanna, Etiopien! Gud har kysst Tommy och Carina och deras PTL Ministries så smackande blött och underbart de sista åren!

Klicka för att kolla in filmklipp från en av Tommys festivaler...

Snart åker jag med X 2000 till mitt älskade Stockholm igen... Imorgon firar jag påskafton med egenfiskad lax från i somras tillsammans med familjen och goda vänner. På söndag blir det påskfest i City! Missa inte det vilda partyt! Kl 16:00 sparkar vi (SOS Church) igång på Mai Thai på Luntmakargatan! Klicka för vägbeskrivning!

Annars mediterar jag mycket på vår livsstil i SOS just nu;

1) Ett starkt inre liv. Intimt umgänge med Jesu Ande i bön, Bibelmeditation och regelbunden fasta...

2) Umgås med ickekristna sökare och nyfrälsta varje vecka. Missionsbefallningen och lärjungaträning...

3) Ett sunt liv. Träna/motionera, umgås med familj och vänner. Skratta mycket!

Vi ses vid nästa dopförättning! Vi ses på bibelskolan till hösten! Vi ses väl på festival snart?!

Vi hörs!

09 april, 2009

Föreställning, påskande barn och massor av godis...


Alicias klass hade påskföreställning i förmiddags tillsammans med en hel del tredje klasser i kommunen. Kulturum i Märsta var fullpackat med förväntansfulla föräldrar, och som tur var kunde Johannes vara med innan han åkte till Sölvesborg. Olika danser och sångnummer framfördes, men Alicias klass fick äran att vara "grand finale" numret. De dansade till Michael Jacksons "Thriller". Väldigt bra nummer faktiskt. Jag inser att vi är lite partiska, men vi blev mäkta imponerade. Coola kläder, jättebra koreografi och en enorm scennärvaro. Kul.


Efter att Johannes åkt till flygplatsen, fick vi andra viktigheter att ta hand om här hemma. Så fort barnen kom hem från skolan började letandet efter utklädningskläder. Det var dax för årets påskande. Efter drygt en timmes klippande och klistrande, målande och fixande var de klara. Alicia blev i år en nykläckt kyckling på väg upp ur ägget och Adam valde att bli den berömda påskharen. Dessutom hade Adam en kompis här, och han blev tupp. Ihop med ett par påskkärringar från grannskapet gav de sig sedan ut på uppdrag. Att gå runt och önska Glad Påsk och lämna handmålade påskkort kan vara lönsamt. MASSOR av godis kom de hem med och just nu pågår den viktiga godisuppdelningen för fullt i köket...

Önskar er en riktigt Glad påsk!
Maria Amritzer

08 april, 2009

Påsk med familjen...

Sitter vid köksbordet och försöker lära mig Pelle Karlssons gamla väckelsekristna hit; "När du går över floden" till en begravning jag förrättar i Husby Ärlinghundra kyrka i eftermiddag... Jag har lyssnat på både Christer Sjögrens och Alf Robertsons tolkningar på internet. Jag har i svagt ögonblick lovat att jag sjunger och spelar två "väckelsesånger" också (vet inte vad jag lovat riktigt men "stretch and grow", du vet?!)... Jag har haft två begravningar på kort tid nu och det är verkligen tillfällen för eftertanke. Om jag dör i natt har jag sagt allt jag behövde säga och är jag vän med alla i min omgivning?

Klicka för Christer Sjögrens tolkning av "När du går över floden..."

Påskhelgen närmar sig och imorgon flyger jag till Ronneby i Blekinge och åker sedan vidare till Sölvesborg och en gammal kär vän, nämligen pastor Tommy Lilja. Påskkonferens i Folkkyrkan Sölvesborg, jag predikar två möten... Ska bli såå kul att få träffa Tommy och Carina och deras vilda gäng igen!

På söndag eftermiddag har vi påskfest i SOS Church Stockholm på samma restaurang som i söndags nämligen Mai Thai på Luntmakargatan 63 (klicka för vägbeskrivning)... Festen börjar klockan 16:00 med thaibuffé för endast 50 kronor och sedan blir det påskägg och mycket godis till barnen, lekar, bus, påsksånger av Julia Willkander och avslutningsvis ska jag försöka predika lite... Välkommen att ta med dig hela familjen och speciellt sökarvänner på en påskfest mitt i city!

Vi hörs!

06 april, 2009

Missionsbas Sverige!

Kolla in bilderna och videon! Vilket schysst ställe! Vår stil liksom...





Nu bygger SOS sin första församling i Stockholm, Sverige. Vi har börjat med att lägga grunden nu dvs;

1) En tydlig vision...
2) Ett starkt överlåtet pastorsteam...
3) Strukturerade avdelningar med tydliga ledarroller och arbetstitlar...
4) Husförsamlingar/celler och identifikation av ledare till desamma...

Bön, vild bön och ännu mer bön...

Be för oss alla bloggläsare! Hälp oss förlösa en mirakel-ekonomi!





Vi hörs!

Välbehag över SOS Church!

Sitter bara och njuter Andens välbehag i mitt kök efter en mättad "församlingsplanteringsretreat" och ett sanslöst restaurangmöte på Mai Thai i city i eftermiddag... Bönepassen i helgen har varit full av eld och passion (afrikansk vild barnsnödsbön liksom...) Gemenskapen kring matborden, i hoppborgarna, vid lägerelden så skoj... Kortspelen och det övertrötta fnisset jämte varandra i sovsäckarna på småtimmarna har varit befriande...

Undervisningen som vår mentor Ron Johnson matat oss med har varit så trosfylld och läkande. Ikväll blev tre frälsta, en helad i foten och en nyfrälst andedöpt och flera nyfikna nya bekantskaper besökte församlingen, halleluja! Den internationella församlingen växer fram, så många etniciteter, färger, dofter och stilar... Avslutningsvis satt jag med mina vänner Ron, Walter, Omid, Julia mfl på ett café i city och visionerade Harvest Cry och bara delade liv... Tack Jesus! Tacksamhet till Gud! Livet med stort L levs och jag vet faktiskt inte när jag varit lyckligare!

Vi hörs!

03 april, 2009

Vår andliga pappa Ron Johnson på besök!

Vi är såå glada att få ha Ron Johnson boende i vårt gästrum! Ron är en ödmjuk gudsman som älskar människor men inte är rädd för att säga sanningar. Ron har kommit för be, undervisa, guida och umgås med SOS Church en hel helg. Vi åker till kursgården; "Baset" utanför Järfälla hela helgen och sover i sovsäck, skrattar och lovsjunger Jesus! Ohh vad jag ser fram emot sann "koinonia"!

Igårkväll (torsdag kväll) visionerade, bad och lovsjöng vi i våra eventuella framtida lokaler på Kungsholmen! Klicka för bild och vägbeskrivning... Det var så fantastiskt! Livet som pionjär är spännande!

Vi ber, ber, ber, ber och ber nu... Vem ska bli frälst på söndag? Vem ska bli helad eller andedöpt på söndag?! Ron Johnson kommer predika på söndag kl 16:00 och vi är på en ny restaurang igen, en Thai restaurang den här gången (klicka för vägbeskrivning)... Vi bygger ju som bekant en internationell församling och har redan hunnit med Etiopisk och Persisk matkultur och interiör och nu blir det alltså restaurang Mai Tai på söndag, kul! Välkommen alla nyfikna, speciellt du som är sökare och ännu inte kallar dig för kristen! Vi älskar muslimer, hinduer och ateister i SOS Church!

Vi hörs!

02 april, 2009

SOS Church visionerar på Kungsholmen!

Vi ska titta på de lokaler vi hoppas få bygga om till vår SOS bas i Sverige; dvs ett första litet auditorium, barnkyrka, missionskontor, bibelskola och café! Häng med oss och visionera tillsammans med vår mentor Ron Johnson ikväll kl 19! Klicka här för vägbeskrivning och adress! Ohh vad spännande! Va kul!

Vi hörs!

01 april, 2009

Församlingsplanterarhelg / retreat och Harvest Cry 09!

Vi har hyrt stora salen i Nalen för Harvest Cry!

Nu börjar Harvest Cry 09 ta form... Vi har äntligen bokat Nalen i Stockholm och kommer husera där den 22-24 maj! Klicka här för vägbeskrivning... Det blir ett Harvest Cry i sann SOS anda med mycket gatuevangelisation, vi kommer köra outreach fredag och lördag natt inne i City, ledarskapsundervisning på lördag med våra egna ledare från missionsbaserna i en kyrka i stan, jobbar fortfarande på vilken... På söndag träffas vi på en restaurang inne i stan för lunch och gemenskap, vi får se vilken restaurang det blir, det är inte riktigt klart än, men tills dess kan du ju kika på schemat för helgen:

Fredag

19 Möte, Johannes Amritzer predikar

22-00 Outreach inne i City

Lördag (förmiddagen är vi i en kyrka i City)

08 Bön, Johannes Amritzer leder

09-12 Öppen Ledarsamling, SOS Basledare undervisar

19 Möte, Johannes Amritzer predikar

22-00 Outreach inne i City

Söndag

13-16 Lunch och gemenskap på restaurang

16 Avslutningsmöte, Lennart Torebring predikar

Jag gläder mig så oerhört att min mentor och andliga pappa, Ron Johnson landar imorgon för att undervisa på SOS församlingsplanterar retreat! Vi kommer få en sån spännande helg tillsammans med honom! Vi kommer hålla till på Järfälla Kursgård. Har du inte anmält dig till helgen än? Klicka här! Retreaten är öppen för alla!

Vi hörs!