31 maj, 2009

Mäktiga andedop i Lakewood!

Vi jobbar på här i Lakewood, New Jersey... Igår kväll rusade ca 30 dyrbara människor fram och ville be en frälsning bön med mig och göra den helige Ande till sin bästa vän! BFF (Best Friends Forever) tatuerades i deras hjärtan, bläcket som användes var Jesu eget blod! Jeff Deyo ledde oss i tillbedjan på ett så ljuvligt sätt. Vi kysste Gud hett, passionerat och intensivt! (grekiska, proskyneva = jag tillber, se tidigare blogginlägg...) När jag gjorde inbjudan till de som ville bli döpta av Jesus i Hans eldsfold exploderade det verkligen och jag uppskattar att ca 20-30 blev andedöpta och började tala i tungor för första gången i sina liv! Det finns inget som ett mäktigt andedop och jag njuter varje gång jag ser nyfrälsta ta emot arbetskläder av kraft från Jesus för ett starkt lärjungaskap och ett liv i en offensiv missionsbefallning! Världen blöder. Världen behöver inte fina ord och filosofier utan kraften från ett radikalt Jesus evangelium! Korsets kraft segrar över mörker och ondska!

Nu har jag varit ute och tränat och bibelmediterat (mellan kl 06:00 - 08:00) vid den vackra sjön jag hittade igår morse... Idag blev det Jesu bergspredikan (Matteus evangelium kapitel 5-7), oj vad Jesus är skarp och radikal - den helige Ande var så nära där i parken vid vattnet... Nu ska jag äta frukost med pastorsfamiljen här och sedan predika på två möten till idag - halleluja! Jag har nog världens bästa jobb tror jag faktiskt!

Jag vet att många av er försöker nå mig och inte lyckats de sista dagarna... Det finns en enkel förklaring... Jag tappade bort min mobiltelefon på Arlanda tidigt i fredags morse på väg till USA... Förlåt. När jag kommer hem blir det ny mobil och du kommer snart att kunna nå mig som vanligt igen, jag lovar... :)

Vi hörs!

30 maj, 2009

En morgon vid vattnet

Vaknade tidigt här i Brick, New Jersey. Drog på mig träningskläderna och joggingskorna och iväg... Efter femton minuter hittade jag en jätte vacker park precis vid en liten sjö. Där blev det olika mag och rygg övningar i gräset enligt min personlige tränare Omids schema. Efteråt drack jag en flaska vatten och bibelmediterade Matteusevangelium kapitel 4, Psalm 23 och slutligen 127. Sedan snabb takt tillbaka till pastor Lindquist (jag vet, han har ett svenskt namn...) hus igen. En dusch, en mugg kaffe och så frukost på en frukostrestaurang. Nu har vi precis läst Bibeln och bett tillsammans inför kvällen här hemma hos pastorsfamiljen och är snart på väg för att luncha med Jeff och bandet. Vi kommer att tala igenom kvällens strategier- vi tror på fett genombrott i den har festivalen nämligen! Kul att jobba med riktigt seriösa krigare och ett riktigt överlåtet pastorsteam. They mean business - I can tell you that for sure!

Vi hörs!

29 maj, 2009

New Jersey, USA...

Jag landade på Newarks flygplats på USA:s östkust i eftermiddags och Lance, en god vän sedan många år, plockade upp mig. Kul att träffas igen! Vi hade så mycket att prata om efter att inte ha träffats på två år. Efter lite käk på en liten portugisisk restaurang åkte vi till Brick/Lakewood i New Jersey. Jag bor hemma hos pastor Wes och hans fru Esther - goa och gästvänliga människor. Predikade mitt första möte ikväll i Calvary Lighthouse, som församlingen heter. Lovsångsledaren Jeff Deyo ledde rockigt och Jesus passionerat med sitt band. Jag predikade kort och ca. 60 personer rusade fram för frälsning och så bad vi för sjuka länge. Många blev helade och berättade jublande om under från scen! En go första kväll alltså. Ska ha tre möten till i helgen och Jeff Deyo fortsätter att leda lovsång hela helgen... Jag gillar Jeff och jag tror han gillar samarbetet med mig också ;)

Jeff Deyo

Lance arbetade med min mentor pastor Ron Johnson i Bethel Temple, Virginia i 12 år men är nu assisterande pastor i Lakewood, New Jersey sedan 1,5 år tillbaka. Calvary Lighthouse är en helt ny församlingskontakt för mig; en ljuvlig församling! Har precis varit ute och ätit med några amerikanska zigenare. Vi snackade Jesus mirakel och jämförde amerikansk och europeisk humor ikväll. Nu kommer jag snart att ramla i säng, är fruktansvärt trött med en grym jetleg. Tack Gud för en go, varm och mjuk säng! USA är alltid lika gott! Jag trivs här! Tack Gud för USA!

Vi hörs!

28 maj, 2009

Gud kallar på de internationella evangelisterna!

Idag när jag mediterade på det första kapitlet i aposteln Paulus brev till Efesierna och bad till min Gud hemma vid köksbordet i Tullinge talade den helige Ande... Han sa; "- Nu kallar jag på de internationella evangelisterna!". Så är det vi märker det redan, perser, syrianer och amerikaner anmäler sig till våran bibelskola som börjar i augusti... Gud kallar samman sitt folk för ett internationellt församlings bygge i Stockholm! Gud har tänt en ny stjärna på församlings himlen i Stockholm. Människor kommer för att lägga ner sina gåvor och hylla Jesus precis som de vise männen från Öster gjorde en gång för två tusen års sedan.

I sensommar proklamerar vi församling, närmare bestämt lördagen den 29 augusti! Redan den 26 augusti kickar SOS Missionsbibelskola igång som en nystart inför sitt sjunde år och mitt i city i våra lokaler på Kungsholmen! Idag fick jag drygt 50 000 SEK från en företagare till en portabel dopbassäng som vi bett vår himmelske pappa om, tack pappa! För någon tid sedan fick jag 16 000 SEK till instrument från en våra partner-församlingar, tack Gud! Guld, rökelse och myrra!

Vi hörs!

25 maj, 2009

Dagen efter...

Dagen efter :) Ingen baksmälla (jag är absolutist) men gott trött... Harvest Cry blev som vi önskade och bad om! Maria och jag är såå stolta över att vårat lilla församlingsembryo lyckades genomföra en fullskalig festival/missionskonferens... Vi är få men starka ändå när vi gemensamt slår till...

Pastor Linda Bergling från församlingen Arken (Kungsängen) kom och talade profetiskt in i vår församlingsplantering på ett lunchmöte på restaurang Stortorgskällaren i gamla stan. Hon var så uppmuntrande, varm och stark! Vi gömmer alla profetiska hälsningar som skatter i våra hjärtan nu. Tack Linda! Det betydde såå mycket för oss att du ville komma!


Igår kväll efter sista festivalmötet på Nalen
fick jag döpa en ny lärjunge och vän nämligen Pierre Abdelkey. Pierre kommer också att börja på SOS Missionsbibelskola i höst! Pierre är så glad och förälskad i Jesus! Välkommen med i familjen, Pierre!


Efter dopet åkte ett helt gäng hem till oss
för att titta på nya huset i Tullinge... Jag lagade mat till elva vuxna, vi dukade långbord, skrattade och flummade... Efter käk blev det kaffe och kortspel! Älskar min SOS familj över allt på jorden! Det blev sent... Det gör inget... Att få vara med människor som inte dömer en och där man inte måste väga varje ord på våg i rädsla att det kommer att vändas emot en i ett senare påhopp eller anklagelse, är så befriande... Alla behöver en trygg miljö och riktiga vänner man kan lita på och inte måste göra sig till för... SOS ledarna blommar just nu! Många av de våra kommer till sin rätt nu, hittar sitt element och njuter livet på ett helt nytt sätt! Inga kompromisser, en vision, en kultur, ett folk - "ett hjärta och en en själ" som Apostlagärningarna så vackert beskriver urförsamlingen... Så upplevde vi helgen som gick. Så vackert! Så rent! Tack älskade Jesus!

24 maj, 2009

Harvest Cry stavas succé i år!




Wow, andra kvällen på Harvest Cry har passerat och jag kan konstatera att i år stavas Harvest Cry; succé!!! Igårkväll var Nalen närapå fullt igen och det var ett sånt tryck! Vi fick be med nio personer till frälsning under kvällen och ett tiotal blev andedöpta... Min gode vän, Desta Hargot, som är pastor i Eritrean Full Gospel Church här i Stockholm var med och bad för sjuka. Sen drog vi vidare till Stureplan och hade outreach mitt i Stockholms party stråk - jag är så glad, ja rent av lycklig, Gud kysser verkligen sitt verk mitt i Stockholms city!









Nu ska vi snart iväg igen, lunchmöte på Stortorgskällaren i gamla stan och Linda Bergling ska tala, det ska bli helt underbart! Sen är det möte på Nalen igen kl 16... Om du är i Stockholm och inte har hittat till Harvest Cry än... du kommer väl på avslutningsmötet kl 16?

Vi hörs!

23 maj, 2009

Succé första kvällen!

Igårkväll sparkades årets Harvest Cry igång inne på Nalen i Stockholms city. Det var en fantastisk start och lokalen var nästan full av nyfikna Stockholmare... Allt från musik, dans och illustrationer var såå proffsigt och det var en sån Gudsnärvaro i eftermötet! 9 personer bad en frälsningsbön och ett tiotal blev andedöpta och började tala i tungor för första gången! Jag är så glad och helt överväldigad för denna första kvällen! Tack Jesus för vad Du gör inne i city! Om några timmar kör vi igen på Nalen (kl 19) och jag tror att vi fyller lokalen ikväll!

Jag återkommer med bilder!!!

Vi hörs!

21 maj, 2009

Helt nya tider!

Igårkväll åkte jag berusad av Anden från Märsta till Tullinge efter en ledarsamling och ett planeringsmöte inför Harvest Cry... Harvest Cry - klicka här! Vilket team, Almqvists, Zunigas, Stranderg, Elvelycks, Gustafssons, Willkanders och så lilla Amritzers... Så go mat och gemenskap, bibelstudie, ödmjuk bön, ett ömsedigt lyssnade, underordnade för respektive familjs gåvor, kallelse, expertis och erfarenheter och så ett känsligt lyssnade efter vad Anden vill säga... Framtiden är spännande och tillhör oss!

Idag försöker jag ta igen mig och komma i fas för festivalen som drar igång imorgon... Spelar "Wi" med barnen, umgås med vänner och slappar... Nina Andersson är här och snart kommer familjen Zuniga på besök.



På söndag efter sista festivalmötet blir det dopfest i Korskyrkan! Vill du bli döpt eller vill du döpa en nyfrälst vän eller släkting, anmäl dig till vår husförsamlings pastor Emma Gustafsson; 0707-569737 eller till Cicki Hamrén som är ansvarig för vårt uppföljningsarbete; 0707-209044!

Visst finns det en viss sorg kring att lämna något som varit fantastiskt för att våga gå vidare in i något nytt men... När allt kommer omkring... Just nu är allt är så pionjärt igen... Back to basics! Back to the roots! Back to the streets! Kul!
Vi ses väl på Harvest Cry?! Helt nya tider!


Vi hörs!

20 maj, 2009

Försommar i Stockholm!

Imorse vid 06:52 tog jag pendeltåget från Tullinge till Stockholm Central och därifrån vidare med tunnelbanan (röd linje) till Karlaplan på Östermalm... Det är försommar i Stockholm med skira gröna färger och fontänerna i parkerna glittrande i morgonsolen... Ljuvligt! Jag tränade på Garnisonens gym med min personlige tränare Omid mellan 07.45 - 09:00, han körde extra hårt med mig idag - jag älskar det - död åt segheten! Efteråt satt jag och eftersvettades, fortfarande i träningskläderna, på en parkbänk vid en damm med stor fontän mellan kl 09:15 - 10:20 och åt frukost i morgonsolen... Skink och ost baguette, blåbärsyoghurt och en flaska vatten - suveränt! Jag hann att läsa hela Esters bok i Gamla Testamentet och be för SOS och Harvest Cry som börjar nu på fredag! På parkbänken efter träning var Gud så nära!



Vi laddar för festival nu! Allt handlar om Harvest Cry på Nalen till helgen... Tankarna är där hela tiden liksom. Vi bjuder sökarvänner till kreativa shower där ett glatt Jesusevangelium kommer att presenteras och de lovar att komma... Vi planerar, gör powerpoints, väljer filmklipp, sätter körscheman... Ett gäng tränar dans, festivalbandet repar, outreach/gatuevangelisation förbereds och uppföljningsmaterial fixas fram mm... Festival - så kul!

Harvest Cry 2008...


Läste i Metro idag "Allt fler lägenheter lediga i Stockholm" ... En ökning på 30% vad gäller lediga lägenheter från föregående år vid samma tid... Det är ju fantastiskt för er alla bloggläsare som funderar på att gå på SOS Missionsbibelskola till hösten och behöver lösa ett boende snabbt! Googlesök bostadsförmedlingar! Hör också av er till info@missionsos.org om du vill hyra ett rum av någon av våra underbara församlingsmedlemmar! Till hösten börjar äventyret både för oss och för många nya elever när vi proklamerar församling tillsammans den 29 augusti! Vi blir pionjärer och församlingsplanterare av bara farten både du och jag!


Frälsningsbön i Thailändska Khon Kaen...

Nu ska jag snart ha ett nyfrälst par här på vigeslsamtal (Emma och Stefan) och sedan åker jag på pastorsteams samling ikväll kl 20:00... Måste rusa...

Vi hörs snart igen!

18 maj, 2009

Striden om fokus och harmoni

Många gånger när jag möter kristna i själavårdsamtal konstaterar jag ganska snabbt att roten till "problemen" egentligen handlar om fel fokus och fel prioriteringar... Krisen i äktenskapet, orsaken till "utbrändheten" eller besvikelserna/bitterheten som ältas är ett utslag för en ovilja och/eller lojhet att leva det enkla Jesus-livet och lyda missionsbefallningen... Ett kristet liv utan ständigt människofiske och lärjungaträning blir snabbt navelskåderi och självupptagenhet. Till slut handlar allt om hur jag mår... Jag behöver... Jag vill... Jag vill inte... Jag... Jag... Jag... Bloggläsare; - Är du deppig? - Tycker du livet är kaos?


Här följer en checklista som kan få en före detta krigare på banan ganska snabbt igen;

1) Lever du ett starkt inre liv?! (Dvs; daglig bibelläsning/meditation och så mycket lovsång och bön i tungor...)

2) Är du rädd om och tar vara på din närmaste familj? (samtal, lek, kärlek, sex, semester mm.)

3) Fostrar och tränar du nyfrälsta till att bli lärjungar till Jesus? (Dvs; dopsamtal, andedopsböner, bibelsamtal, befrielseböner mm)

4) Delar du evangeliet om Jesus med ickekristna varje vecka?

5) Lever du sunt? (Dvs tränar, äter rätt och slappar ibland...)

Det bästa jag vet är att vara tillsammans med min Maria och våra barn...

Kan du svara ja på och bocka av de tre första punkterna så brukar det redan finnas en skön harmoni i livet och kan du sedan bocka av punkt fyra och fem också så är oftast livet toppen...

Striden och den andliga krigföringen står oftast just om fokus. Köttet behöver dagligen korsfästas och Jesu missionsbefallning tas på allvar. Livet är faktiskt ljuvligt och den helige bjuder på så många överraskningar om vi vågar följa Jesus och hans enkla livsstil och råd i evangelierna. Livet som Apostlagärningarna beskriver är ett liv i Andens efterföljd. Det går att leva livet med sort L i Stockholm och till världens ände... Livet stavas JESUS!

Vi hörs!

16 maj, 2009

Att kyssa Gud

Satt och lunchade med en prästutbildad vän i Norge som är en fena på grekiska för knappt en vecka sedan... Han läser Nya Testamentets gamla grekiska som jag läser engelska ungefär... Vårt samtal gled in på ämnet lovsång/tillbedjan... Geir, som han heter, berättar då för mig att grundtextens grekiska ord för just "tillbedjan" i Nya Testamentet betyder att "luta sig in för att kyssas"... Jag blev eld och lågor över den upplysningen och frågade vidare, nyfiken som jag är. Jodå... Geir säger att ordet för "tillbedjan" lika gärna kan översättas med "att kyssas intimt och djupt..." Tänk att jag då äntligen fått en riktigt bra förklaring på vad lovsång och tillbedjan betyder, är och handlar om. Nu blir det enkelt att förklara för nyfrälsta och färska lärjungar varför lovsången har sådana djup och är så uppfriskande!


När två förälskade kysser varandra skapar det intimitet och närhet mellan dem men piggar också upp... Att lovsjunga och tillbe är alltså att kyssa Gud intimt, djupt och passionerat! Lovsången skapar närhet, glöd och glädje! Jag älskar lovsång!


Lovsången måste få rätt plats! Att lovsjunga Gud tidigt i köket därhemma eller tillsammans med några lärjungar i en husförsamling är underbart och fantastiskt vederkvickande men kanske inte på torget eller inför icketroende... Jag funderar lite... Jag har alltid tyckt att det varit pinsamt att behöva se ett par "hångla" offentligt på en buss eller på tunnelbanan... Känns nästan lite stötande och obehagligt... När det gäller kyssar vill man helst slippa vara åskådare. Lovsång ska inte betraktas. Lovsång ska inte framföras i show eller konsertform. I SOS har vi därför gjort en väldigt klar skillnad på just "festivalmusik/kristen preformance" och "lovsång/tillbedjan". När sökare är närvarande ska ett budskap proklameras eller smäktande smekas in. Lovsång är för Jesusälskande lärjungar men hör nog hemma mer i "bönekammaren" och gudtjänsten för de redan troende, än i det offentliga rummet i samhället. Lovsång får inte exploateras. Lovsång och tillbedjan är att kyssa Gud i ande och sanning som Jesus sa! (Joh 4:23-24).

Kyss Gud mycket i sommar - du blir stormförälskad i Jesus då!

Vi hörs!

14 maj, 2009

Motorcyklar och barnfestival

I sommar funderar jag på att köpa en motorcykel! Men jag kanske börjar bli för gammal för en sportmodell...Jag glider hellre runt på en gammal och billig HD eller chopper (vilken modell som helst) med min snygga fru eller någon av barnen bak.


Det börjar dra ihop sig för Harvest Cry! 22-24 maj intar vi Nalen mitt i City! Det kommer bli såå bra! Fullt ös!



I år kör vi en barnfestival
som kommer att dras av våra barnpastorer Andreas och Jenny Jensen. De planerar en kreativ och rolig barnfestival full av överraskningar!



Ta med dina barn, grannens barn, dina barns vänner. Alla barn är välkomna! Det kommer att bli mycket sång, musik, clown, ballonger, dans, bibelberättelser, tävlingar, godisregn och mycket mycket mer! Dina barn vill inte missa barnfestivalen!


Tiderna för barnfestivalen är:
Fredag 19.00
Lördag 19.00
Söndag 16.00

11 maj, 2009

Nya huset i Tullinge!

Igår åkte jag hem från Norge till vårt nya hus i Tullinge! Maria och ett helt gäng som vår underbara Marianne fixat fram körde flyttlass och kånkade på flyttlådor hela lördagen... Oh, vilket fint hem Gud har gett oss... Kolla in bilderna!!!



Kök...


Glada arbetare! Tack!!!!


Vi hörs...

09 maj, 2009

Med stormsteg mot Harvest Cry!

Har precis umgåtts med underbara vänner i Kristiansand, Aslak Bestul, Liv-Anne och Kennet Thorsland, Hans-Martin med fru... Ljuvlig kväll - först möte i Vennesla och människor blev frälsta och det var ett väldigt flöde i den helige Ande på inre helande och profetiska ord till många... Sedan kvällsmat och gott umgänge med ljuvliga vänner, tack Jesus! Jeg elsker Norge!


Får jag presentera söndagens predikant i SOS Church Stockholm - pastor Emma Gustafsson!


Nu är det en riktig "bjuda-med-sig-nya-vänner-söndag" i SOS Church Stockholm på restaurang Mai Thai på Luntmakargatan 63, kl 16:00, välkommen! Den här söndagen och hela nästa vecka laddar vi för Harvest Cry. Det blir fastedagar i veckan och 24-7 bön ett dygn, outreach på stan fredagen den 15/5 och storbönemöte lördagen den 16/5 och så "bjuda- med-sig-nya-vänner-söndag" igen den 17/5! Restaurang Mai Thai två söndagar i rad alltså... Missa inte dessa söndagar då vi bygger momentum for SOS Churchs första riktiga satsning i city - Harvest Cry den 22-24/5! Med stormsteg springer vi mot Harvest Cry!

Vi hörs!

Äventyrsdrömmar...

Ska snart predika igen - ber och tror att många ska bli frälsta och helade! Samtidigt funderar jag över nya livsmål och drömmer äventyrsdrömmar... Här kommer en lista på lite personliga livsmålsättninger och drömmar. De står inte listade i någon prioriteringsordning och är ganska barnsliga precis som jag är...

1) Besöka varje land på hela jordklotet och att få dela evangeliet med någon i varje land (profetiskt kan det ha betydelse tror jag). Jag vet att Jesus talar om att vi ska predika evangelium om riket för alla folk (ethnos) men jag börjar med att försöka besöka varje land :).

2) Motorcykelsemester med några galna kristna par i s.k. stängda länder (stängda för evangelium alltså) och bön for dessa länder... Tänk en motorcykelsemster på Arabiska halvön eller genom Kina...


3) En jaktresa till Alaska med pappa... Grizzly björnar, caribu hjordar och lägereldar vid laxforsar...

4) En vecka på en western ranch med min älskade Maria och våra barn - ridning, fiske och grillkvällar...

5) En riktigt riktigt fet stor onådda folk festival med över 100 000 männniskor samalde...

6) Fler missionsbaser, missionärer och församlingar planterade... 500 utsända heltidsmissionärer och över 1000 SOS församlingar runt om i världen...

7) Att hela pastorsteamet i SOS Church Stockholm är med när vi tillsammans väcker upp en död!

8) Att mina barn inte ska behöva lida för att deras pappa så ofta smutskastas, anklagas och hånas för sin tro och sitt radikala kristna livsval...

9) Att Julia Willkander och Linnea Hagenfors ska slå igenom med sin festivalmusik i hela världen...

10) Att Walter Zuniga, Daniel Elvelyck, Emma Gustafsson, Julia Willkander och Andreas Jensen ska bli väldigt framgångsrika pastorer i Stockholm...

Men Johannes, säger någon... Att du vågar berätta om drömmarna så öppet - tänk om de slänger dig naken i en brunn som de gjorde med Josef i Bibeln för alla dina drömmars skull... Det finns ju avundsjuka storebröder... Du, oroa dig inte för mig min vän... Jag har redan varit i brunnen minst tre gånger och kommit upp igen... Jag är inte rädd för att drömma stort längre. Sluta inte drömma! Livet och framtiden tillhör oss!

Vi hörs!

08 maj, 2009

I Vennesla hos min vän Gunnar Jeppestøl...

Har precis predikat i Vennesla Filadelfia och ungefär 10 rusade fram och bad en frälsningsbön och ca 15 ungdomar blev andedöpta och började tala i tungor för första gången i sina liv... Mitt budskap ikväll handlade om den helige Ande och att Han vill bli din bästa vän... Jag älskar att tala, undervisa och predika om den helige Ande, och leda människor till ett dop i helig Ande är och förblir en favorit!


När jag kom fram till Kjeviks flygplats i Kristiansand upptäckte jag att mitt bagage visst blev kvar i Oslo... Ja, ja... Det gör inget... En glad pastor Gunnar mötte upp och vi snackade olika boxare, skidåkare hela vägen i bilen från flygplatsen till Vennesla - kul! Gunnar och jag var och handlade mat på Rimi och jag tog in i "evangelistlägenheten" i Filadelfia... Jag gillar Gunnar, han är en krigare och en trofast vän... Gud är god!

Vi hörs!

07 maj, 2009

Nya tider för familjen Amritzer!

Igår var en spännande dag! Maria och jag var med barnen och hälsade på i deras nya skola (Eklidsskolan) i Tullinge. Jättemysig liten skola med atmosfär (mycket mindre än Orionskolan i Märsta där barnen går nu)... Lärarna var så gulliga och naturliga. Adams fröken har precis flyttat till en hästgård och kvittrade om det... Adams klassrum har en "smartboard"! Vad är det, undrar säkert du... Jo.., du, det är en stor jättedator 2x2 meter med "touch screen" som sitter monterad på väggen längst fram i klassrummet... Du kan surfa direkt under lektionstid, köra powerpoints, visa filmer och spara undervisning osv... Hur häftigt och hur modernt som helst!



Barnens nya skola

Efteråt åkte vi in till Gamla Stan hela familjen för att äta lunch tillsammans och fira barnens nya skola och även de facto att vi köpt ett så fint hus på Skogshemsvägen i Tullinge. Stor veranda i söderläge, trädkoja och pool i trädgården... Vi ville äta fint men eftersom barnen fick bestämma så blev det ju naturligtvis pizza ändå... Så mysigt, vi blev så där fnittriga och tramsiga hela famlijen och bara satt och njöt tillsammans efter maten...



En av gränderna i Gamla Stan

Sedan tränade jag på ett gym på Garnisonen på Östermalm, träffade en nyfrälst vän
och åkte pendeln hem till Märsta igen... Hemma lever vi livet bland flyttkartongerna (kaos) just nu... Igår kämpade jag med att få ner min stora älgtrofé från väggen och idag ska jag få några starka vänner att hjälpa mig baxa ner vapenskåpet från övervåningen... Flyttlasset från Märsta till Tullinge går på lördag!


Ikväll är det visionsmöte i Skepptuna bygdegård och vi fortsätter bygga och snickra på "drömkåken" dvs SOS Church Stockholm. Visionsmötet börjar kl 18:30, välkomna alla byggare och nyfikna! Klicka för vägbeskrivning.

Obs! Obs! Obs! Söndagen den 24 maj i avslutningen av Harvest Cry kommer vi att ha dopfest! Redan två nyfrälsta anmälda. Hjälp och guida fler till dop nu och anmäl till; emma.gustafsson@missionsos.org. Jag ber och tror att vi kommer att döpa ett helt gäng!

Vi hörs!

05 maj, 2009

Vi bygger missionsbas Sverige!

Ikväll träffas vi för byggmöte, på torsdag visionsmöte och på söndag är det "bjuda - med - vänner - söndag" igen... SOS Church Stockholm håller på att födas, byggas och befästas! Nu springer vi också mot Harvest Cry på Nalen den 22-24 maj, välkomna till en kreativ utåtriktad fest då!

SOS familjen har haft några delmål den här våren...
Delmål 1: var den just avslutade missionspraktiken i Thailand.
Delmål 2: är Harvestcry i city.
Delmål 3: bibelskole examen och sedan flytt och nystart i Stockholm city!!!
Allt löper på bra hittills - Gud håller sin vakande och beskyddande hand över oss - tack för Din nåd Herre...

Idag på morgonen läste Maria och jag Nehemjas första 7 kapitel tillsammans efter att vi skickat barnen till skolan.. Alicia skulle på cykelutflykt med klassen - så det blev till att pumpa däck, olja kedjan och packa matsäck mm... När Alicia och Adam gett sig iväg hann vi med ett bibelstudie vid köksbordet...


"De som byggde på muren och de som lastade på och bar bördor gjorde sitt arbete med ena handen och i den andra höll de vapnet. De som byggde hade var och en svärdet bundet vid höften medan de arbetade..."
Nehemja 4:17-18a...

I sommar ska vi försöka hinna bygga fem toaletter, fem kontor, café, barnkyrka (plats för 50-70 barn) och ett litet auditorium (320 platser)... Allt på 770 kvm... Det blir kompakt men en underbar början på missionsbas Sverige... Vi tar inga lån utan bygger kontant med de pengar vi samlar in... Vi räknar med att bygga för ca 400 000 SEK i sommar... När bibelskolan drar igång den 26/8 och vi sedan också proklamerar församling lördagen den 29 augusti är förhoppningsvis grovjobbet klart. Vi fortsätter med detaljer och finputsar under hela hösten... När Walter och Linda Zuniga flyttar hem efter fem år i Bulgarien till nyår kan de få en väldigt fin bas av oss alla som present!

Alla mina bloggläsare; glöm inte att lovsjunga och bara älska Jesus mycket i vår och sommar! Jesus är såå underbar!

Vi hörs!

04 maj, 2009

Monsters vs Aliens

Har precis varit på bio i Kista med min tioåriga dotter Alicia och hennes bästa kompis Carro... Vi såg "Monsters vs Aliens" - jätte barnsligt, underhållande och sanslöst kul! Jag njuter alltid av ett biobesök, hela grejen du vet?! Jätteskärm, maxat ljud, skön stol, en påse bilar och den underbara verklighetsflykten i ca 2 timmar... Filmens värld slukar alla sinnen och man kopplar bort och av... Att gå med sin dotter som börjar bli stor är en hit. - Konstaterade att hennes humor blir mer och mer vuxen nu... Vet inte riktigt vad jag tycker om det än :). Vi njöt tillsammans - en skön ledig måndag eftermiddag...


Imorgon börjar arbetet igen men ikväll ska jag träna och sedan bara slappa med familjen igen...

Vi hörs!

03 maj, 2009

Jesusmanifestation och dansuppvisning!

Igår var en fantastisk lördag! Jag var på bönemöte i Filadelfiakyrkan på Rörstrandsgatan, St Eriksplan på morgonen mellan kl 9-11 tillsammans med kristna från hela Sverige, det var gott... Det är ju alltid gott att be... Jag hade ju sovit på Sergel arkaden (plattan) natten innan och var därför ganska mosig men det var ljuvligt att få be med syskon från så många olika kyrkor... Gud gör verkligen något väldigt påtagligt i Stockholm city just nu och det märks tydligt. Jag hade förmånen att få lyssna till Södermalmskyrkans sångare och musiker i Humlegården, wow de har verkligen något friskt över sig! Jag älskar allt som föds och alla signaler som går ut från Södermalmskyrkan just nu - de är så rätt, mitt i prick och har fokus på evangelisation och lärjungaträning - ljuvligt... Tack Gud!

Linda Bergling predikade i Humlegården. Jag njöt och ögonen fylldes av tårar - Linda ärså full av Jesus, folklig, relevant utan att kompromissa med sältan i evangelium! Linda och Gunnar är stora föredömen! Vilket tryck och vilken auktoritet från Jesu Ande Linda förmedlade i inbjudan och eftermöte mitt i parken! Det blir såå gott att Linda kommer och predikar hos oss på Harvest Cry snart!

Linda och Gunnar Bergling

Mitt i den stora samlingen i Kungsträdgården där journalisten Göran Skytte talade Jesus så alla häpnade och även Filadelfiakyrkans pastor Nilkas Piensoho var en strålande Jesus kommunikatör var jag tvungen att avika... Jag hade lovat min vän Omid Dadary att komma och se när han tränar Stockholms elit i "street, hip hop" dans - jag har aldrig sett något liknade i mitt liv! Wow vilken energi, vilket drag och så mycket livsglädje! Jag njöt och fick ont i hjärtat på samma gång - det var vackert, häftigt och kul! Jag älskar dans! Kul att Omid kommer att dansa på Harvest Cry den 22-24 maj på Nalen i centrala Stockholm tillsammans med oss snart! Tack Gud för Omid! Omid är en gåva till SOS Church i så rätt tid! Jag gillar dig, kompis!

Omid Dadary

Vi hörs!

01 maj, 2009

Dop i Khon Kaen

Jag är hemma i Stockholm och pysslar med alldagliga praktiska grejer du vet... Betalar räkningar, deklarerar, adressändringar mm... Lite mycket "jalla fixish" just nu eftersom jag varit utomlands i drygt två veckor och flyttar från Märsta till Tullinge den 9 maj... Samtidigt pågår rivningsarbete i våra nya lokaler på Kungsholmen (jag var där och kollade en sväng igår eftermiddag) och så praktiska förberedelser inför Harvest Cry i city på Nalen den 22-24 maj... Evangeliserar på plattan och sover där i natt (kul, spännande...) Jesusmanifestation i Kungsträdgården imorgon blir också en höjdpunkt, halleluja! Allt på en gång, men kul! Erkänn att du blir lite stressad när du läser detta... ;) Men du... Mycket helig Ande och adrenalin och allt är möjligt...


Mitt i alla händelser på hemmaplan strömmar rapporterna in från Thailand och vår fortfarande pågående missionspraktik där... Du... Nästa år kanske det är ditt äventyr - ansök till SOS Missionsbibelskola nu!


Kolla in dopbilderna från Khon Kaen och vår bibelskolepraktik i buddistiska Thailand!




Annars skiner solen från en klarblå vårhimmel i Stockholm och hela livet ler så där vackert som bara svensk försommar kan göra...

Vi hörs!