30 juni, 2009

Tårarna rinner!

Jag trodde inte det skulle betyda såå mycket men det gjorde det... Var nog mer sårad och ärrad än jag velat erkänna... När jag kom hem till Stockholm idag från en nästan tre veckors lång predikoresa i USA, så... Jag går igenom posten, blir uppdaterad av medarbetare och kollar av mail, facebook och telefonsvarare... Jag är i ett positivt chocktillstånd... Lycka... Förundran... Tack Jesus! Vad har hänt, Johannes?! Jo du... Hör och häpna!


Svensk favör! Svensk kärlek! Svensk uppmuntran! Svenska kallelser! Jag som nästan slutat tro att sånt existerade... Jag som nästan höll på att bli norrman, finne eller amerikan de sista sju åren...

Åren 1991-2002 upplevde och åtnjöt familjen Amritzer en enorm skjuts och favör för evangelist och läraruppdraget i Sverige... Ja det var ingen hejd faktiskt - tack Jesus för ljuvliga år! 2003-2008 var tuffa, ensamma och isolerade år där vi nästan uteslutande jobbade utomlands... Mission SOS fyrdubblades de sista sju åren, men oj vad vi saknat Sverige och alla "vänner" som blev så tysta... Skriverier, TV reportage, Svensk radio, kristna tidningar och nätskvaller och allmän smutskastning... Missförstånd, intriger och fjädrar som blivit stora och otäcka kalkoner! Hjärnspöken och kanske också riktiga spöken (vi brukar kalla dem för demoner i Mission SOS, fniss...) Striden har ibland varit nästan outhärdlig. Maria och jag har proklamerat helande, onådda folk mission, församlingsplanteringar och apostolisk kristendom och ledarskap! Vi har klätt skott för mycket, gråtit och rytit om vartannat... Många församlingar har grundats utöver världen där vi haft och har våra missionsbaser! 120 hel och långtidsmissionärer har varit ute på fältet, en del bara sex månader men många fyra-fem år också... Ca 50 festivaler av olika storlek har genomförts bland de onådda folken... Böcker och häften har skrivits och översatts till såå många olika språk! Bibelskolor har upprättats i Sverige, Indien, Bulgarien, USA och snart startar vi i både Thailand och Etiopien också, halleluja!

Tack Sverige för alla brev, mail och meddelanden som vi tagit emot de sista veckorna från er som blivit frälsta, andedöpta, helade på våra möten... Gud helar mig idag... Tårar! Generösa, presitgelösa och glada hejar-rop från hela Sverige! Mail med uppmuntran från flera pastorer i Sverige och lyckönskningar vad gäller våran SOS församlingsplantering i Stockholm city! Tack för alla hälsningar från fd bibelskolelever, fd missionärer och team/festival-missionärer för alla era fina ord! Tack också för kallelser från flera olika svenska församlingar och sammanhang som vill att vi skall komma och predika hos er! Nu är vi ju så bokade utomlands redan så vi får väl försöka hålla våra löften, men visst kommer vi att prioritera Sverige också på lite tid... Ge oss lite tid och hör av er med framförhållning bara så kommer vi så gärna... Fortsätt skriv, smsa och ring - vi blev och är så glada!



Någon sa lite föraktfullt till mig för ett tag sedan; " - Du söker bara bekräftelse du, Johannes"... Jag log för mig själv när jag blivit ensam och skrattade lite. Nej du, käre vän... Hade jag sökt popularitet hade jag försökt vara kyrkopolitiskt korrekt, inte sticka ut för mycket och bara säga sådant som är lite lagom... Det är väl inte riktigt jag och kommer kommer nog aldrig bli... Har predikat i 18 år nu och trivs med vision, stil och inriktning... Men visst är det skönt och läkande med lite bekräftelse från människor också, någon gång så där vart åttonde år... ;) Tack! Ahh, Sverige är allt bra ändå... Ler och fnissar lite åt min egen barnslighet men är samtidigt tacksam att den finns kvar... "Du gamla, du fria, du fjäll höga nord..." Fniss igen...

Älskar er! Vi hörs!

28 juni, 2009

På väg hem till Sverige...


Efter en fantastisk tid i USA flyger vi då hem till Stockholm igen och hoppas få träffa stora delar av SOS Church Stockholm på grillfest hemma hos Julia och Samuel Willkander i Märsta - det ska bli såå kul! Vi längtar efter kramkalas och mycket grillkött! Vi kommer naturligtvis att ge en lite reserapport också;).

Imorgon ska jag träna och äta frukost med en pastor här tidigt. Sedan lämnar vi in hyrbilen och tar oss till flygplatsen. På vägen hem tänker jag läsa en nyinköpt roman av min favoritförfattare, tysken Heinz G Konsalik...

Stockholm! Vi ses snart!

Tidig söndag morgon i Detroit...

Sitter i träningskläderna framför datorn... Skulle tränat idag på hotellets gym innan frukost men så tänkte jag att skulle glida förbi businesscentret och kolla SOS:arnas bloggar och mina mail - fastnade... Det får bli träning ikväll innan jag somnar istället :)

Igårkväll hade jag ett kvällsmöte med fyra församlingar här i Detroit - vilket förtroende! Så mogna och prestigelösa pastorer som bara vill nå sin stad med evangelium! Njuter eftersmaken av gemenskapen med dem... Maria hade köpt en liten söt klänning till våra vänner Leah och Brad Leach som precis fått en liten dotter - idag ska vi få se den lilla skatten - kul!

Lyssnar på go musik i min ipod och njuter av den helige Andes närvaro... Filosoferar lite... Ska snart öppna Bibeln igen... Läser Apostlagärningarna just nu... Tänker så här... Vad är kristendom egentligen? Vad definierar kristen tro? Okej?!

1) Jesus. Evangeliernas berättelser och beskrivningar om Sonen och hans lärjungar....

2) Apostlagärningarna - den första kristna historieboken. De första lärjungarna och den första kristna församlingen...

3) Kanske också den absolut tidigaste kyrkohistorien, dvs de första fyrahundra åren eller så...

Vad gjorde Jesus enligt evangeliernas beskrivningar? Vad gjorde de första lärjungarna enligt Apostlagärningarna?

Jesus:

1) Predikade Guds rike.
2) Drev ut demoner.
3) Helade sjuka.
4) Tränade och undervisade lärjungar.
5) Gick på vatten, stillade stormar, multiplicerade mat, väckte upp döda och gjorde kraftgärningar av olika slag...

De första kristna.

1) Mötte änglar.
2) Tog emot Andens eld, tungotal och närvaro.


3) Döpte nyomvända i vatten.
4) Helade sjuka.
5) Bad.
6) Satt i fängelse.
7) Blev stenade och förföljda.
8) Kastade ut demoner.
9) Förmedlade den helige Andes dop.
10) Rycktes till andra platser.
11) Mötte Jesus i uppenbarelser.
12) Såg syner och tog emot visioner.
13) Startade husförsamlingar.
14) Satte in nya ledare - deligerade - multiplicerade sig.
15) Reste mycket och bodde i kappsäck.
16) Blev anklagade och smutskastade för allt möjligt.
17) Genomled rättegångar.
18) Mötte nya kulturer, folkgrupper och upplevde ständigt nya äventyr...

Slutar listan där idag tror jag... Detta är kristendom! Jag vill vara en lärjunge till Jesus. Älskar det här livet... Sträcker mig efter kraftgärningar och vill tro mer och tänka större!

Nu väntar kaffet och Bibeln och en spännande dag med den helige Ande...

Vi hörs!

27 juni, 2009

Uppdaterade siffror!


Idag reser Maria, barnen och jag vidare till Detroit i Michigan för den sista predikohelgen här i USA för denna gången. Vi har haft fantastiska veckor och njuter av allt underbart som detta land har att erbjuda... Jag fick ett mail härom dan med uppdaterade siffror på vad som hände under Harvest Cry i Gettysburg, såhär skriver pastor Gerry som är föreståndare i värdförsamlingen Freedom Valley:

Ok, här kommer de slutgiltiga siffrorna som jag har fått av idag på morgonen på personalmötet. Vi räknade till 65 människor som blivit helade, 18 har blivit befriade, 43 döpta i den helige Ande, 163 personer frälsta under Harvest Cry 2009. Veckan avslutades med att vi döpte 78 personer i vatten på Söndag kväll.

Maria och jag jublar, vilken Gud vi har! Tänk att få tjäna och älska Honom!

Vi hörs!

26 juni, 2009

Apostelns kännetecken

Håller på att studera ledarskap den här sommaren inför församlingsproklamationen av "SOS Church Stockholm" den 29/8... Jag älskar församlingsplanteringar och har hållit på med just pionjärarbete bland onådda folk de senaste tolv åren av mina snart 18 år i tjänst som evangelist och bibellärare... Ska bli kul att börja röja lite apostoliskt i vår svenska huvudstad till hösten också...



Australiensaren David Cartledge är en av mina favoriter vad gäller just ledarskapsundervisning och i sin bok "Den apostoliska revolutionen" listar han tolv bibliska kännetecken på en äkta apostels tjänst. Håll till godo:






1)
Tecken, under och mirakler. 2 Kor 12:12

2) Grundar församlingar. 1 Kor 9:1

3) Ödmjukhet. 1 Kor 4:9

4) Erkännade genom andra apostlar. Gal 2:9

5) Uppoffringar. (betjänar andra) Fil 2:17

6) Lidanden och förföljelser. 2 Kor 4:8-11

7) Änglabesök. Apg 27:23

8) Jesusuppenbarelse. Apg 9:3-6, 1 Kor 9:1

9) Auktoritet. 2 Kor 10:8

10) Erkänner, placerar ut och förordnar andra tjänstegåvor. Apg 14:23, Tit 1:5

11) Översikt och urskiljning. 1 Kor 5:5

12) Korrigerar. Apg 13:9-12


Vi hörs snart igen!

25 juni, 2009

Olika kombinationer av gåvor...

Alla mina vänner här i USA är ju församlingsplanterare, pionjärer och vilda erövrande karismatiska kristna... Vi är apostoliska, dvs tror på urförsamlingen lika starkt fungerande idag som för tvåtusen år sedan enligt Apostlagärningarnas beskrivningar... Vi betonar även tjänstegåvornas funktioner och roller i praktiskt församlingsbygge. Idag arbetar jag med att förbereda en ledarskapsundervisning... Lite tankar direkt från mitt privata bibelstudie, håll till godo...

Enligt Paulus brev till efesierna och kapitel fyra brukar vi ju alltid tala om fem olika ledar/tjänstegåvor i församlingen, dvs apostel, profet, evangelist, herde och lärare... Tjänstegåvor är medfödda och senare även bekräftade (genom frukt) men också avskilda inför Gud och människor. Tjänstegåvor är ledarfunktioner som bygger upp, skickliggör församlingen och gör lärjungarna mer effektiva i sina respektive uppdrag och kallelser... Okej... Ändå verkar det som att det finns kombinationer, någon är apostolisk evangelist, någon annan evangelistisk apostel och en del bär på flera ledargåvor samtidigt i fantastiskt rika och underbara kombinationer för Guds rikes utbredande...

Aposteln Paulus...

- Paulus var evangelist, apostel och lärare (2 Tim 1:11).

- Petrus var pastor/herde och apostel (Joh 21:15-17, 1 Pet 5:1).

- Timoteus var evangelist och apostel (2 Tim 4:5).

- Barnabas var troligen både profet, lärare och apostel (Apg 13:1).

Vi måste förbereda nästa generation för en ny apostolisk revolution av starka tjänstegåvor som intar nationer och når onådda folkgrupper med evangelium om Jesus!

Vi hörs!

24 juni, 2009

Tandläkarbesök, picknick och Detroit...

Har varit hos tandläkaren idag för första gången på 17 år och jag hade faktiskt inga hål alls... Bara en gammal lagning som gått sönder... Så det verkar som att missionärslivet inte är så dumt :)...


Igår så var Maria, barnen och jag på picknick
hela familjen med familjen Allen. Vi grillade, kastade frisbee, American football, såg vem som kunde gunga högst och flög drake... Cullen och Shelley är fantastiska människor och så goa att umgås med!



Detroit...

Vi håller på att göra oss färdiga att åka upp till Detroit och predika i helgen. Pastor Brad Leach som vi ska besöka har precis fått en dotter. Stort grattis till er lilla skatt, Brad och Leah!!

Jag längtar väldigt mycket efter min lilla församlingsplantering i Stockholm och alla underbara människor där nu... Du kommer väl på vår församlingsproklamation den 29 augusti på Nalen i Stockholm? Dagen efter är det releasekonsert för SOS Church första musikproduktion. Det kommer bli grymt! Hoppas jag träffar dig där!

Vi hörs!

23 juni, 2009

Be med mig för Iran!


Ni som har följt de sista dagarnas nyhetssändningar vet ju att det efter valet varit stora och våldsamma demonstrationer på gatorna i Irans huvudstad Teheran och många har fallit offer för våldet...


Nu är det dags att be för Iran! Förhoppningsvis faller regimen snart och landet öppnar sig för evangelium. Be tillsammans med mig för Iran, detta sedan länge förtryckta folk behöver få höra Jesu befriande budskap om förlåtelse, kärlek och liv!

Vi hörs!

22 juni, 2009

Mirakler, träff med goa vänner och countrymusik...


Sitter i bilen med hela min familj på väg från Gettysburg till Pittsburgh. Nu har sommaren äntligen kommit till Pennsylvania, det börjar bli riktigt varmt! Vi åkte tidigt, stannade på vägen och åt frukost på Waffle House. Barnen åt våfflor och njuter sommarsemester och ledig dag med pappa...

Vi konstaterar att Harvest Cry i Gettysburg blev till och med bättre än förväntat. Jag har inte fått alla siffror sammanställda riktigt än, men enligt de uppföljningslappar som hittills är räknade så följer en liten sammanställning. Även om jag tror att det är mycket mer som ännu inte är inrapporterat. Håll i er...

  • 148 personer har blivit frälsta! (Förstagångsomvändelser och männsikor i behov av frälsningsvisshet).
  • Ca 55 personer har redan hittills rapporterat att de blivit helade!
  • 12 har blivit befriade från onda andar!
  • 35 uppgetts har blivit döpta i den helige Ande och börjat tala i tungor för första gången!
  • På avslutningsmötet döpte vi otroliga 78 personer i vatten!

Stora segrar för Guds rike!

Vi har sålt mycket böcker, SOS i USA säljer mycket av mina böcker och människor anmäler sig till MCM Ministry School i Pittsburgh! Om du bor i USA, kika in här!!!

Nu ser vi fram emot några goa lediga dagar i Pittsburgh innan vi reser till Detroit för att predika där i helgen. I eftermiddag ska vi träffa Jeff och Melodie Leake.

Vi njuter sommarvärmen i hyrbilen med countrymusiken på hög volym. USA från sin allra bästa sida! Som Europé fascineras man alltid över vad som faktiskt spelas på de stora radiokanalerna i USA och hur stor plats evangelium får... Lyssna och njut!



Vi hörs!

21 juni, 2009

Sista dagen på Harvest Cry...

Massor av människor har blivit frälsta varje kväll i Gettysburg!!!

Jesus fortsatte att göra under i Gettysburg igårkväll också... Det var det familjefest här på Harvest Cry och ytterligare ett 50-tal människor gav sina liv till Jesus! Vi fick be med 35 personer till andens dop som började tala i tungor för första gången och ett nästan blint öga blev botat!


Idag på förmiddagen predikade jag i Harvest Chapel, en av församlingarna som är med och arrangerar Harvest Cry. De hade en helt underbar pastor! Ikväll blir det dop efter mötet - ska bli fantastiskt!


Min pojk Adam och jag...

Vi hörs!

20 juni, 2009

En mirakelkväll till i Gettysburg!

Igårkväll var en helt fantastisk kväll! Jesus öppnade ett nästan dövt öra, hörseln blev mycket bättre efter förbön och en demon for ut ur en kvinna! Samma kväll så blev en person som haft svårt att andas fullständigt botad och ungefär 30 personer rusade fram på frälsningsinbjudan... Jesus är såå underbar!

Nu på förmiddagen har jag haft ledarseminarier för ett helt gäng underbara ledare och pastorer och nu laddar vi om för en "Holy Ghost blowout" kväll! Jag tror att många ska bli frälsta och andedöpta...



Gettysburg är en spännande stad, det var här som Amerikanska inbördeskriget vände till nordstaternas fördel i början av juli 1863. Varje sommar fylls staden av tiotusentals turister...





Julie och Gerry Stoltzfoos

Maria, barnen och jag är tillsammans med Gerry och Julie Stoltzfoos
som är företåndare för värdförsamlingen (Freedom Valley Worship Center) här och vi är så imponerade av dem! Gerry och Julie tjänar Gud som hel familj, alla deras 4 barn är med och jobbar, det är fantastiskt att se! Folket i församlingen här är så Jesus-lika, vi är väldigt förälskade i Gerrys församling, Maria och jag...

Ikväll fortsätter vi, livet är fantastiskt och det är fantastiskt att tjäna Jesus!

Vi hörs!

19 juni, 2009

70 frälsta i Gettysburg!

Slaget vid Gettysburg satte staden på USAs karta...

Harvest Cry i Gettysburg har börjat storslaget! På onsdagskvällen som var tänkt som en inspirationskväll för alla som arbetar med Harvest Cry och jag faktiskt predikade ett budskap för att uppmuntra redan troende blev ändå 20 frästa! Jag förstod att många bjudit med sig ickekristna vänner och kastade därför ut nätet på slutet... När jag drog in det sprattlade 20 fiskar i det!

Igårkväll var det vår första utåtriktade kväll och ungefär 50 responderade på frälsningsinbjudan! Många blev befriade från mångåriga självmordstankar och ätstörningar. Idag ska jag undervisa ledare om en liten stund och sen tror vi Gud om en stark fortsättning.

Det kommer bilder från Harvest Cry snart...

Vi hörs!

18 juni, 2009

Harvest Cry och ÅK 2...

Igår hade vi första mötet på Harvest Cry här i Gettysburg, det var ett inspirations-/kick off möte för alla arbetare under festivalen, men folk hade bjudit med sig vänner och släktingar som vanligtvis inte går i kyrkan så vi bad med 20 personer till frälsning!

Ikväll fortsätter vi... Det ska bli spännande att se vad Jesus ska göra. Du har väl förresten inte missat att SOS Missionsbibelskola kör igång ÅK 2 i höst? Jag klipper in min medarbetares blogginlägg Daniel Elvelyck, som också är rektor för SOS Missionsbibelskola och andre pastor i SOS Church... Håll till godo:

Idag skrev jag ett brev till alla som anmält sitt intresse till SOS Missionsbibelskola årskurs två. Nu är nämligen ansökningsprocessen klar och nu kan du anmäla dig! Kanske är det någon av mina bloggläsare som borde gå tvåan?

Hela tanken med tvåa
n är att forma en kreativ och praktisk ledarutbildning. Om du jämför med ettans ”föreläsningsform”, så kommer årskurs två vara mer byggt på gruppstudier, samtalsorienterad undervisning, praktiska övningar och personlig coachning.

Vi vill skapa ett forum
där ledare kan slipas och tränas. Kraven höjs gentemot ettan, men större fr
ihet ges samtidigt. Studierna blir mycket inriktade på praktiskt församlingsbygge, församlingsplantering och självklart onådda folk mission; och efter ett år i tvåan blir du redo att möta en andlig ledares dagliga krav, och du kan effektivare bli ledd av den helige Ande.

Som sagt blir utbildningen praktiskt orienterad,
och vi kommer att göra många studiebesök. Vi kommer praktiskt att samtala runt en pastors dagliga uppgifter, praktisera evangelisation, och praktisera utomlands.


Utlandspraktiken är planerad att pågå i cirka en månad, där du kommer att få välja ett av fler alternativ. Kanske väljer du att spendera en månad på en av SOS Missionsbaser. Kanske skickar vi iväg dig att jobba inför en av våra festivaler, i efterarbete, eller kanske du väljer att besöka ett hittills onådd fläck på kartan för att studera ett folk med egna ögon och skriva ett 100 % uppdaterat reasercharbete om dem? Vilket val du än gör blir det ditt livs äventyr.... Är du sugen på att kika på läroplanen?? Håll till godo!


SOS Missionsbibelskola årskurs 2, v.1.1


Kriterier:
SOS Missionsbibelskola Fullgjord utbildning (eller motsvarande utbildning)
Datum: Start 26:e augusti
Tid:
Vardagar 08.00-12.00

Kostnad:
1100 SEK/mån

Övrigt: Överlevnadshelg
Församlingspraktik
(1dag/vecka)

Fadderverksamhet för ettorna (”Cellgrupper”, Utflykter, Överraskningar)

Förlängd utlandspraktik


Dagligt Schema:


08.00-08.30: Gemensam Bön & Lovsång

08.30-11.45 Lektioner

12.30-13.45: Böneskola
Outreach: Torsdagar eller Lördagar


Äm
nesförslag:

Repetition från SOS MBS årskurs 1 (Tro, Blodsförbundet, Jesu Helandetjänst, Självstudier + prov i valfritt repetionsämne)


Teambuilding


Familj och fostran


Idéhistoria


Apologetik


Romarbrevet


Uppenbarelseboken

Missionsstrategier


Predikokonst


Hjältar och förebilder
Paulus liv och Missionsresor

Från Ord till praktisk Handling 2.0


Etik och församlingstukt


Församlingsplantering


Tjänstegåvorna


Researcharbete


Uppföljning/Lärjungaträning/Andliga föräldrar


Pastorala Plikter (Vigselsamtal, bröllop, begravningar, krishantering, själavård, ekumenik)

Andens gåvor (praktisk träning!)

Det multikulturella samhället (islamisering, omskärelse, mm)


Friskvård

Studiebesök:

Synagoga, Moské, Hindutempel, museum, Katolsk kyrka, Syrisk ortodox mm...


Förutom ovan nämnda ämnen kommer fler att läggas till – än är vi i strukturerings-fasen.

Blir du sugen????

Ansök till årskurs två genom att skriva ett kortfattat brev (1/2-1 A4) där du berättar vem du är o
ch varför just du vill gå årskurs två och tränas till en andlig ledare. Bifoga ett nytaget porträtt, personnummer, nuvarande adress, e-mail samt
mobilnummer. Skriv även vilken bibelskola du gått tidigare och vilket år det skedde.


Maila brevet till info@sosmissionsbibelskola.com eller skicka det till


SOS Missionsbibelskola

Box 921

195 05 Arlandastad


Märk brevet: Ansökan årskurs två.
Sista ansökningsdag är 19:e augusti

Vi hörs!

17 juni, 2009

Tillbaks till det heliga landet i höst...


I månadsskiftet oktober/november reser Göran Duveskog, Daniel Viklund och jag till Israel med en grupp från Sverige igen. Jag har haft förmånen att vara med som evangelist och reseledare på dessa fantastiska resor som Duveskogs Reseservice ordnar de senaste åren och jag måste säga att detta är en höjdpunkt på året!



Att få komma till Israel, vara på samma platser som Jesus var och levde är speciellt... Jag älskar Israel och blir aldrig mätt på det. Detta är fantastiska resor... Du hänger väl med oss till det heliga landet i höst? Kolla in resan här!


Göran, jag och Daniel ett tidigare år...

Vi hörs!

16 juni, 2009

Pressbänken...



Har precis varit och lyft i min vän Lucas Gonzales svettiga källargym. Han är grymt biffig och väldigt vältränad och coachar mig lite medans jag är här i Youngstown, Ohio... I förrgår tränade vi bröst, triceps och biceps och ikväll rygg, skuldror, axlar och mage...

Jag älskar pressbänken. Egentligen är hela livet som en pressbänk... Under press och motstånd utvecklas muskler som gör att vi orkar och bryter igenom både andligt, själsligt och rent fysiskt. Tack Gud för "livets pressbänk". Brukar tänka så när jag blir förtalad, anklagas och beskylls för allt möjligt och omöjligt. Brukar filosofera över att det nog bara gör mig gott i långa loppet när människor skvallrar om mig och sårar mig. Det är som träningsverk ungefär - man härdar ut, håller fokus och kör på. Tack Gud för pressbänken och ett kallt glas vatten! Tack Gud för fasta, bön och missionärsliv!

På onsdag börjar Harvest Cry i Gettysburg med ca 15 kyrkor i ett unikt samarbete för människors frälsning. Gäller att hålla fokus. Maria, barnen och jag tror Gud om befrielser, förvandlade liv, kraftfulla andedop och många helandeunder! Tack Jesus för genombrott! Tack Jesus for pressbänken!

Ps: Visst följer väl du med Göran Duveskog, Daniel Viklund och mig till Israel i höst?! Kolla in resan här...

Vi hörs!

15 juni, 2009

Från Youngstown till Gettysburg...

Det har varit en fantastisk helg i VCC, jag predikade 2 möten där igår och ca 40 blev frälsta. Vi har sålt 200 böcker i helgen, kul att mina böcker säljer så bra! Jag var i New Life Church och predikade på kvällen hos pastor Juan och Diedre och ytterligare tio blev frälsta, men det var framförallt en kväll med profetisk inriktning...


Imorse blev jag bjuden på en tidig frukost kl 7 av en juvelerare här i församligen, Bill, och en snickare, Jeff. Nu är vi ute på en liten ranch och barnen rider... Ska strax iväg och plocka ut en hyrbil och imorgon reser vi mot nästa mål som är Harvest Cry i Gettysburg.



Vi hörs snart igen!

13 juni, 2009

Grillfest hos familjen Thomas

Igår predikade jag mitt första möte på VCC här i Youngstown, Ohio... Väldigt mycket folk, många blev frälsta! Vågar mig inte på några siffror just nu... Säljer mycket böcker här! Kolla gärna in de böcker som är översatta till engelska här... och beställ dem online!

Idag har jag redan hunnit med en båttur och lite fiske med barnen och nu kör vi igång grillarna snart - grillfest ikväll! Sommar utan mängder av grillat kött är ingen sommar alls! Imorgon predikar jag tre möten. Det blir intensivt men jag längtar faktiskt redan! Älskar att leda människor fram till en öm himmelsk far. Älskar att måla Jesus för hungriga människor!

Utsikt över sjön hos David och Kathie....

Alicia och Adam njuter av sin början på sommarlovet här i USA! De har tömt sina spargrisar innan de drog från Stockholm och har med sig fyra hundra kronor var att bara köpa glass och godis för i sommar... Lyckan är total - och pappa säger att så kan man göra när man sparat... Fniss... Hör riktigt hur gubbig jag låter, men det är okej och jag njuter lite av det också faktiskt... :) Alicia kommer faktiskt att få inkassera 150 SEK extra i sommar, vilket hon jobbat ihop genom att hjälpa sin pappa städa och tvätta bilen därhemma... Hon håller räkningen och påminner mig - det kan du vara helt säker på... Alicia fyller tio den 12 september och Adam 8 den 6/9... Världens bästa barn!

Vi hörs!

Ledarcoaching a´la Joyce Meyer

Höll ett bibelstudie för mina ledare innan jag flög till USA vilket var ett sammandrag av en av Joyce Meyers senaste böcker... Tänkte dela med mig till alla mina bloggläsare här också... SOS ledarna fick tio enkla råd av Joyce i onsdagskväll, håll tillgodo:

1) Gör en sak i taget. Heb 12:2

2) Var nöjd med det du har. Heb 13:5, Fil 4:11

3) Släpp taget om det som ligger bakom. Jes 43:18, Fil 3:13, 1 Mos 13:14-15

4) Lär dig säga nej. Jak 5:12

5) Var dig själv. Gal 6:4

6) Var snabb att förlåta. Matt 6:14, Jak 1:20

7) Fundera inte för mycket. Ords 3:5

8) Umgås med enkla människor. Ords 22:24

9) Organisera. Ords 31:27

10) Lev med tidsmarginaler. 1 Kron 23:25

Nästa gång vi träffas ska jag försöka mig på ett sammandrag av en ledarcoaching av Brian Houston... Den ledarsamlingen blir först i augusti men mina älskade SOS pastorer och ledare förtjänar bara det bästa och därför privat-studerar och pluggar jag ledarskapslitteratur i sommar... Jag måste ju inte uppfinna hjulet igen, eller hur?! Det finns så mycket bra ledarundervisning i den globala kristna församlingen och alltså inte bara min bok, "Musiker Krigare Kung" ;). Det gäller att ha självdistans och kunna skratta mycket åt sig själv när man är pionjär eftersom man gör det mesta för första gången...

Jag har predikat heltid i 18 år i sommar, men känner mig ändå hungrig som en skolpojke på framtiden och livet!

Vi hörs!

12 juni, 2009

Sommarturné och Israel

Jag och familjen börjar en intensiv sommarturné i och med barnens skolavslutning igår. Vi börjar i Ohio, USA hos nära och underbara vänner, nämligen familjen Kathie och David Thomas... Vi bor hemma hos familjen Thomas i deras "lakehouse" - helt underbart beläget precis vid sjöstranden - så vackert och rogivande... Victory Christian Center är en fantastisk församling med drygt 3000 starka medlemmar som samtidigt har lyckats skapa en atmosfär som andas närhet, kärlek och värme. Sommaren kommer att bli fantastisk och fortsätter med nedslag i Norge, Finland, Bulgarien och Österrike...

Du?! Ska inte du ta med dig familjen, släktingarna eller en vän och åka med Göran Duveskog, Daniel Viklund och mig till Israel i höst den 29 oktober - 7 november?! Vi har haft helt oförglömliga pilgrimsresor till Israel genom åren som ligger bakom... Bibeln lever verkligen när man kommer till Israel. Kolla in resan här.....

Vi hörs!

11 juni, 2009

Planeringsmöte och Tanzania!



Nu sitter jag på arlanda och äter frukost, skummar Metro som jag nöp på pendeln på väg hit... Brie och salami baguetten smakar förträffligt. Vi hade en fantastisk höstplanering för SOS Church utökade ledarteam igårkväll. De sista åkte hem 01:45, :). Fantastiska ledare och våra bästa vänner!

Jag kommer att ge dig löpande rapporter här på bloggen från min intensiva kampanj/konferens sommar som börjar med 3 veckors vistelse i USA... Sen blir det Norge, Finland, Bulgarien och Österrike också. Allt handar om att få med sig så många som möjligt till Jesu himmel, och engagera fler för missionsbefallningen!


Nu är jag igång och ber för Tanzania... Hjälp mig att be för dessa folk... De behöver få höra Jesu befriande evangelium!






Kabwa folket

Population i Tanzania:
9,200
Språk: Kabwa
Religion: Animister

Det finns inga kända kristna bland detta folk.





Wanji folket

Population: 31,000
Språk: Vwanji
Religion: Animister

Det finns inga kända pånyttfödda kristna bland detta folk.





Vi hörs!

09 juni, 2009

Samtal kring fikabordet...

Ikväll byggde vi i våra lokaler på Kungsholmen igen... Självtryck! Kul! Fick lyssna till designteamets vilda, galna och kreativa idéer som bara pulserar och ångar "onådda folk vision" och "internationell storstadsförsamling"... Vårt designteam sprängde mina fyrkantiga rum och min hjärnsubstans sprejades och blandades med spackel och målarfärg på väggarna - glory, glory hallelujah! Fototapeter med festivalmotiv, grafitti med stockholms-siluetter, storbildskärmar, coola fondväggar och annorlunda möbler...


Samtalen kring fikabordet handlade om Bruce Springsteen konserterna på Stockholm stadion i helgen som gick och Piratpartiets sanslösa 7.1 % av de svenska rösterna i Europaparlamentsvalet... "Piratpartiet" - vilket fenomen och vilka sanslösa uppstickare förresten! Bara två frågor; 1) begränsa upphovsrätten, skydda privatlivet och 2) avskaffa patenten... Ett utslag för ung svensk frihetspatos! Spännande!
Annars blev det mycket trams och fniss också - precis som det ska vara när riktigt goda vänner träffas efter arbetstid och försöker jobba tillsammans :).

Vi hörs!

Ledig dag - Gröna Lund!


Igår var det ledig måndag och barnens morfar, Magnus, bjöd hela familjen storslaget på Gröna Lund! Såå generöst, tack Magnus! Alicia och mamma åkte den nya åkattraktionen "Insane", pappa och morfar vågade inte och Adam var för kort...

Idag är jag igång och jobbar som vanligt igen, men njuter fortfarande av gårdagen!

Vi hörs snart igen!

08 juni, 2009

Underbar helg i Stockholm...

I helgen har min svärfar varit på besök och vi har talat om människor från Marias och min barndom som jag hade glömt bort existerade... Kul och väldigt annorlunda samtal och tankar än vanligtvis. I lördags promenerade jag och min vän Omid ute på Lidingö och fikade på ett jättemysigt café i skogen, det pågick bröllop i anslutning till konditoriet och den svenska försommaren var så grön och vacker... Det blev djupa bibelsamtal om bön, "Livets Andes lag", fatalism/ödestro kontra bibeltro och mycket annat. Omid är skärpt och dessutom en nyfiken och hungrig färsk Jesu lärjunge... Hans tro växer så det knakar och nu börjar bönesvaren och till och med önskningarna inför Gud att regna ner över hans huvud i snabb takt. Vi tycker båda att Bibelns Gud är så kärleksfull, förlåtande och god!

Vi mötte en stor råbock på bara 25 meters avstånd på väg hem. Jag visualiserade hur jag sköt den och berättade om det perfekta skottet där halsen går över i kroppen och Omid reagerade som en sann konstnär och estet med blandad avsky och en förvånad fråga; - Är han inte bara vacker att titta på levande?! Skratt, kulturkrock när jägaren och esteten går på skogspromenad (Omid undervisar dans på balettakademin i Stockholm bland annat :)).


På pendeln in till stan igår (söndags) hamnade jag mitt i en underbar kulturell mix. Jag satt med två etiopier, tre libaneser och en syrian och alla snackade religion tillsammans på livlig bruten engelska - såå kul! Samtalet i korthet; Hizbollah, Hassan Nasrallah, terror, mellanöstern konflikten, hat föder hat, också över till kärlek, förlåtelse och till sist Jesus... Kanon! Jag älskar Stockholm och staden är vidöppen och såå hungrig på Gud...

Väl inne i stan mötte jag ett par för äktenskapsrådgivning. Vi satt på ett café och gick sedan direkt till SOS Church "restaurang-gudstjänst" i Vasastan. Samtalet med paret blev - SEGER - för äktenskapet och gudstjänsten på restaurang Mai Thai var så ljuvlig! Många nya ansikten. Både sökare och nyfrälsta dök upp. Emma Gustafsson var värdinna, Daniel Elvelyck höll församlingens första parentation och vi hedrade minnet av en liten Victoria som hastigt flyttat hem till Jesus! Linnea Hagenfors sjöng - I love it! Jag predikade kort och flera blev frälsta!

Efter gudstjänsten åkte Maria, barnen och svärfar direkt hem med bilen och Omid och jag tittade på båtar på kvällspromenad längs Strandvägen... Jag blev bjuden på glass och kaffe... Tunnelbana och så pendeln hem - ett samtal till - Stockholm - jag älskar dig!

Vi hörs!

05 juni, 2009

Enkel livsstil...

Jesus sa till sina lärjungar; "Skaffa er inte guld, silver eller koppar i era bälten, inte lädersäck för resan, inte två livklädnader, inte sandaler eller stav. Ty arbetaren är värd sin mat." Matt 10:9-10

Aposteln Paulus sa; "Har vi mat och kläder ska vi vara nöjda med det." 1 Tim 6:8

Jakob (Herrens bror) sa; "Ert guld och silver skall ärga, och ärgen skall vittna mot er och förtära ert kött som eld. Ni har samlat skatter i de sista dagarna." Jak 5:3

Har alltid älskat en enkel livsstil, den funkar nämligen bäst både på missionsfältet och hemma i Stockholm. Ingen blir lyckligare för att man kör en bil av senaste årsmodell, duschar i ett badrum för 75 000 SEK eller lagar mat i ett kök för 50 000 SEK... Livskvalité mäts inte nödvändigtvis i märkeskläderna i garderoben eller den senaste mobiltelefonen eller laptopen på marknaden. Du låter väl dig inte jagas av det hippa och coola västerländska spöket som säger att du bara måste ha den senste frisyren och de senaste vårmodeskorna?! Slappna av. Njut de små enkla sakerna och stunderna som vardagen och livet bjuder på istället.

Jesus sa; "Är inte livet mer än maten och kroppen mer än kläderna?" Matt 6:25b


Jag hämtade min pojk Adam på hans skola och satt på en parkbänk utanför en kiosk i Tullinge centrum och åt en glass i solskenet för några dagar sedan... Vi var lyckliga. Vi var nöjda. Parkeringsboten på 400 SEK på vindrutan när vi njutit klart och skulle ta bilen hem kunde inte ens stjäla vår enkla glädje. Dyr glass - 430 SEK... :) Gud är god ändå! Min pojke Adam och jag ägde världen!

- Pappa det är lugnt, sa Adam i bilen på väg hem... Adam fyller snart åtta och har helt rätt - smart kille faktiskt... Pappa betalar tänker han och jag tänker lika dant... Min pappa (Gud) betalar, hjälper och fixar även när jag misslyckats... Det är lugnt...

Vi hörs!

04 juni, 2009

Jobba jobba

Adam och Surri spacklade härom dan...

Nu sätter vi oss i bilen, hela familjen, och ska in till vår lokal på Kungsholmen igen och jobba lite, hoppas vi får träffa några av er alla underbara församlingsmedlemmar där! Det är såå kul att jobba och bygga SOS Church tillsammans med er! Ser fram emot fikastunden med umgänge, stories och många goa skratt... Vi ses på Warfvinges väg 26!


Vi hörs!

03 juni, 2009

Dikten om min vän...

Min vän
Du sa att du alltid skulle vara där och att du förstod mig...
Du sa att du läste mig som en öppen bok och kände mitt hjärta.
Vi brukade tala helt utan ord. En blick en känsla bara och vi visste precis var vi hade varandra.

Vi gapskrattade och solen sken. Fiskebåten, de blodiga gäddorna, barfota, kaffetermosen... Jaktryggsäcken, den skitiga bilen och hagelpatronerna i fickan... Du sov med öppen mun jämte mig i bilen. Du snarkade. Vi fnissade som småflickor trots grovt skäggstubb och alldeles för vuxna. Vår råa grabbiga galghumor träffade mitt i prick hela tiden, jargongen, ordvalen, personkemin var så tight, allt stämde liksom... Vi hade samma bakgrund. Älskade Gud hade svårt för religionen. Faschinerades av Jesus men förstod inte alltid alla Hans lärjungar. I lovsången rann alltid tårarna och vi var trygga med att vara sårbara i varandras närhet. Vi delade livet och jag trodde det skulle vara så - alltid...


Plötsligt. Vi är främlingar. Missförstår allt. Läser allt fel. Vi talar fortfarande utan ord men varje blick gör ont. Rykten om vad du säger sårar. Är det sant? Vet inte vad jag ska tro längre... Vi gråter på var sitt håll och det regnar. Fiskebåten ligger upp och ner uppdragen på land. Blodet efter gäddorna har koagulerat och luktar. Fötterna blöder, kaffet är kallt och lämnar svarta spår... Kall religion. Tom ekande fuktig stenkyrka. Jag är rädd för dig - du för mig.

Vem har förhäxat dig? Vem har sått fruktan i ditt hjärta? Vem har stulit dig ifrån mig? Jag är kvar här. Jag gråter. Jag saknar dig. Du sa att du alltid skulle vara där och att du förstod mig. Varför ringer du inte? Varför skriver du inte? Vet inte vad som blev så fel... Hur gick det till? Hur kunde det bli så här?



Kanske räckte jag inte till. Orkade inte vara det du ville eller önskade jag skulle vara. Du tyckte jag svek dig men var tvungen att följa mitt hjärta eller dö. Förstår du mig? Kanske eller kanske aldrig...

Inget har egentligen förändrats. Om du vill glömmer vi allt?! Om du vill så är jag din vän igen?! Min hand är utsträckt. Varför tar du den inte? Stolthet? Förorättad? Sårad? Förlåt. Förlåt. Förlåt igen. Verkar inte hjälpa. Tänk om allt kunde vara som förut. Bara för några minuter.

Min vän.

Av Johannes Amritzer

02 juni, 2009

Bygge pågår!


Idag landade jag ca 10:30 på Arlanda efter en kanon helg i USA... Ca 200 frälsta, 40 andedöpta och många helade - halleluja! Hann hem och sova en timme och köra min Maria till hennes nya jobb i Tumba (det blev två vändor till Tumba, hon gömde sina "crocs" hemma och ville inte jobba i högklackat). Barnen och jag åkte sedan tillsammans till vårt lilla "kyrkbygge" på Kungsholmen. Ohh vad kul! Alicia städade ur ett gammalt kylskåp som byggarna kommer att ha fika i under sommaren och senare i höst kommer skåpet väl till pass för personal och bibelskolelever. Alicia sprayade nog en hel flaska "Mr Muscle" i det där skåpet men rent blev det... Min lille Adam spacklade och jag försökte rycka ner gamla kablar i taket... Vilket gott gäng som var där 6 st och till fika 10 :). Fyra sos:are till dök upp med ett flyttlass av kontorsmöbler och material från Harvest Centers lokaler i Arlandastad vid ca 20 tiden...


Tommy Hamrén är en fantastisk arbetsledare - Tommy, vi skulle aldrig fixat detta utan dig! Fikat vid 21 tiden är ju naturligtvis alltid en höjdpunkt när man bygger... Gemenskap, gemenskap och åter gemenskap. Vi bygger inte bara en ny kyrklokal och utan också sann gemenskap och vänskap. När vi målar, spacklar och reglar kontors- och toaväggar lär vi också känna varandra och bygger församling. I love it! Alicia sa i bilen på väg hem; " - Tänk pappa att vi får vara med och bygga vår kyrka nu! Jag känner mig som en missionär".

Vi hörs!

01 juni, 2009

New York City nästa...

Summerar helgen i Lakewood, New Jersey och konstaterar att mer än 200 människor rusat fram på frälsningsinbjudan i fyra möten, bra va?! Ca 40 har blivit andedöpta och börjat tala i tungor för första gången och många berättar om helandeunder i sina kroppar, schysst va?! Det finns inget som evangelium om Jesus Guds levande son!

Att få lära känna Jeff Deyo och hans band och arbeta tillsammans i tre kvällsmöten har också varit helt fantastiskt - vilka ödmjuka gudsmänniskor och vilken tjänarattityd! Jeff tar med sig bandet och hälsar på oss i SOS Church Stockholm snart! Gud är god!


New Jersey är en sovstad till New York City, känd för sin stora judiska befolkning. Bara precis i närheten av kyrkan bor det ca 65 000 ortodoxa judar... NJ har många läkemedelsindustrier och tomat och grönsaksodligar. Det är vackert i NJ med tallar, insjöar och havsstranden är inte långt borta... Boendet är dyrt precis som hemma i Stockholm och skatterna väldigt höga för att vara USA. Annars är väl NJ känd för italiensk maffia (du har väl sett Gudfadern?!) och mycket zigenare med rumenskt ursprung! Behöver jag säga att jag älskar NJ?! Det är multietniskt med svarta, latinos, judar, italienare och zigenare - jag känner mig liksom hemma här direkt! Jag älskar det mångkulturella samhället och drömmer ju som bekant om att få bygga en stor internationell församling i Stockholm - det blev mycket inspiration för ett sådant initiativ och projekt här alltså!

Snart åker jag en sväng till New York City tillsammans med Lance och Rachel... Kanske hinner jag köpa ett par nya jeans och skor på något shoppingcenter också innan planet lyfter mot Stockholm i eftermiddag!

Vi hörs!