29 september, 2009

Friskvård för hela församlingen

Under hösten satsar vi som församling på att bygga en sund livsstil och en kultur som gör att vi håller och orkar i många år som missionärer i både Sverige och på de onådda folk fälten... Vi har bestämt oss för att bli starkare andligt, själsligt och fysiskt och därför vill vi som församling uppmuntra till "fitness", dvs sund kost och fysisk träning. Vi vill att våra medlemmar ska orka mer och kunna åka på en tuff missionsresa eller festival när de är 70-80 år. SOS:arna kommer att hoppa fallskärm och börja med bergsbestigning i och med pensionen vid 65 års ålder... Någon kommer att dansa salsa med lilla frugan när barnen är utflugna osv...



På lördag kommer därför Omid Dadary (svensk-iranier) att hålla en kurs i SOS Churchs lokaler på Kungsholmen under namnet "Ett sundare liv". Det börjar kl 14:00 och slutar ca 17:00. Alla är välkomna - vi öppnar upp barnkyrkan för barnpassning under tiden och det bjuds på fika (hälsosamt naturligtvis) ;)... Omid Dadary blev tilldelad utmärkelsen "Sveriges bäste PT" (personlige tränare) 1999 och driver idag företaget "Mind Over Matter" med ett helt stall PT:s. Han hjälper stockholmare i alla åldrar till ett sundare liv med fokus på rätt kost och regelbunden funktionell träning. Dagtid hittar du Omid i "Sport Lifes" lokaler antingen på Odenplan eller på Karlavägen 100. Omid är också en passionerad dansare med en fyraårig grundutbildning på Balettakademin i Stockholm och sedan otaliga special kurser genom åren... Omid undervisar hip hop, jazz och street dance på Balettakademin och reser även och föreläser i kostrådgivning i både Sverige och Norge... Omid är även utbildad kostrådgivare. Jag skulle kunna fortsätta med meritlistan ytterligare men det räcker nog för att du ska förstå att det blir bra på lördag...


Omid börajde söka Gud på allvar i januari i år och kom till tro på Jesus på ett café i samtal med mig i vintras - vi bad en frälsningsbön tillsammans vid bordet mitt i cafévimlet. I mars döptes han och begravde sitt gamla liv och har sedan dess varit en ivrig och hungrig bibelläsare och lärjunge till Jesus.

Nu vill Omid hjälpa oss alla i SOS till ett sundare liv och har erbjudit sig att både föreläsa om rätt kost och ge tips till hemma-träning under två lördagar i höst. Omid är annars välbetald konsult men bjuder oss på de här två lördagarna;
-Jag vill göra en insats för Gud och min församling med det jag är och kan, säger han... Tack Omid! Generöst! Omid önskar istället att varje person som dyker upp nu på lördag (3/10) istället ger 100 SEK var till förmån för "Stockholms hemlösa". Ta med cash eller kort så gör vi en insamling! Omid "kör med oss" två lördagar den 3/10 och den 21/11 - del 1 och 2 men det går att vara med bara en av lördagarna också... Det här blir kul och nyttigt för SOS! Detta är även ett perfekt tillfälle att ta med sig vänner, arbetskollegor och grannar som du vill introducera med våra nya lokaler eller presentera kyrkan för!

Välkommen!

Vi hörs!

28 september, 2009

Hemma i mitt kök i Tullinge...

Ja så sitter man i sitt kök i Tullinge igen då med Harar-damm i näshåren - lycklig och glad missionär... Vi bad med totalt 55 personer till frälsning i Harar Church of Joy i helgens tre samlingar - halleluja! Idag ska jag försöka vara ledig lite... Maria är visst med Adam hos tandläkaren och Alicia är fortfarande i skolan... Snart kommer alla mina älsklingar genom dörren här och den ovanliga och nästan trollska tystnaden i vårt hus kommer att brytas så fort bilen kör in på vår parkering... Jag är inte van vid tystnad märker jag... Jag är invandrare och missionär som alltid levt i storfamilj och nu är inte ens våra inneboende hemma...


Ikväll vet jag att det kommer folk - kul! Imorgon ska jag ge mig i kast med församlingsbygget i Stockholm igen! Yes! Ska bli såå kul!

Vi hörs!

27 september, 2009

Segerdagar i Harar!

Hårdtränade med grabbarna i teamet igår förmiddags. Det blev ett svettigt tvåtimmars pass under den afrikanska solen. Joggingrunda, mag och ryggövningar i gräset och avslutningsvis biceps, triceps, bröst och axlar på innergården utanför teamhuset...

Igårkväll var det sprängfullt i vår kyrka i Harar igen! Nu har vi bett med 37 till frälsning i två samlingar och igår var det både helandeunder och starka andedop med tungotal som tecken! Njuter alltid lika mycket av att få göra evangeliets ABC...

Caféerna, restaurangerna, dofterna, hyenerna, uteliggarna, minareterna, kamelerna, somalierna, oromo-folkets färgranna kläder, chatt-tuggande busschafförer, åsnor, röd lera, marknaderna - Etiopien är underbart!

Harar...

Addis Abeba...

Teamet mår så bra under Samuels ledning och med Gabby vid sin sida kommer det bli ännu bättre... Maja, Katherine, Filip, Erik, Muhammed, Senaboa och Ashagre mfl har verkligen lyckats stjäla en stor bit av mitt hjärta den här gången...

Hela basen, församlingsbygget och bibelskolan andas bara harmoni och glädje!

Idag predikar jag kl 09:30 och ska officiellt avskilja och insätta Gabby som pastorsfru tillsammans med Samuel för Harar Church of Joy. Sedan bär det av med minibuss ca tio timmars resa till Addis Abeba och sent nattflyg med Ethiopian Airlines hem till Stockholm...

Emma Gustafsson predikar hemma i SOS Church Stockholm i eftermiddag och jag förstår att det verkar bli dopfest igen - hade så gärna varit med... Det blir tryck vill jag lova - det är något sanslöst vilket drag och momentum det är i församlingsbygget där hemma - tack Jesus!

Vi hörs!

25 september, 2009

Harar Church of Joy

Ikväll var "Harar Church of Joy", som SOS församling i Harar, Etiopien heter fylld till bristningsgränsen! 220 personer i lokalen och ca 30 stod utanför. Alltså ungefär 250 mötesbesökare inga överdrifter - alla huvuden noggrant räknade... Tidigare rekord var visst ca 130 personer, så nu smäll-avancerade församlingen och jublade av glädje! Ca 15 personer responderade på frälsningsinbjudan och ett dövt öra öppnades, ögon, knän och höfter blev botade! Alla dansade som tokiga i ren segeryra i mötets avslutning - Etiopien när det är som bäst alltså... Församlingen startade i september 2008 och har döpt 76 personer på precis ett år nu! Nu verkar det ta av ordentligt och vi går till en ny nivå med start den här veckan!

Gatuliv en vanlig dag i Harar...

Förväntningarna är väldigt stora inför fortsättningen, lördag och söndag. Vad ska den helige Ande göra?! Personligen är jag såå stolt över vår unge pastor och basledare Samuel Strandberg (25 år) och nu precis nygift med Gabby blir det dubbelt så bra!

Våra 11 etiopiska bibelskolelever var med och bad med människor till frälsning och helande ikväll - så ljuvligt!

Vi hörs!

24 september, 2009

Öknens folk ropar!

Jag vaknar tidigt - ber mellan 05.00 - 07.00... Minareterna i Harar gråter. Ismael längtar efter efter det levande vattnet - släck min törst ber han... Spruckna muslimska läppar och en torr strupe i öknen behöver friskt Jesus vatten nu! Jag är så glad och tacksam att vi nu äntligen har en bibelskola här på den muslimska fronten som tränar pionjär-missionärer! 11 elever! Snart sänds församlingsplanteringsteam från Harar norröver till Afar-land och rakt öster ut till somaliernas territorium... Vi ska bara utexaminera lite klasser först. Men snart kan vi svara på SOS signalerna från öknens alla onådda folk. Vi kommer snart Afar! Vi kommer snart Somalier! Håll ut! SOS är på väg till er! Vi kom till Etiopien för er skull och vi vägrar ge oss förrän uppdraget är slutfört!

Afar kvinna...

Somali kvinna...

Imorgon börjar vi en tre dagars mini-festival här i Harar Church of Joy! Be för oss!

Vi hörs!

23 september, 2009

Afrikas Horn

Landade i Addis Ababa, Etiopien igår morse. Möttes av Gabby och Samuel Strandberg (nygifta - fem dagar nytt) vårt basledarpar på Hornet och snart pastorspar i Harar Church of Joy! Vi fick en fantastisk förmiddag tillsammans i Addis på en traditionell restaurang där vi åt Injera och drack etiopiskt kaffe (allt på traditionellt etiopiskt vis)... Vi hann med djupa samtal om äktenskap och framtiden för dem som både nygifta och pastors/missionärspar i Afrika... Ohh, vad jag älskar dem!


Flög sedan inrikes till Dire Dawa där jag blev hämtad av två av våra missionärer nämligen Filip och Maja - så kul! Dire Dawa väckte många minnen till liv. Vi genomförde en fantastisk festival med alla kyrkor i Dire Dawa på våren 2005 och samlade drygt 20 000 personer sista festivalmötet. Många underbara människor blev befriade från onda andar, frälsta och helade! Vi arbetade med EHBC församling där i drygt tre år och fick vara med och döpa mer än 500 personer!


Såå många gav sina liv till Jesus under festivalen i DD...


Bilresan till Harar från DD är så vacker (en serpentinväg genom berg och öken), jag njöt kungligt - tillbaks i Afrika - halleluja!

Väl framme i Harar blev det naturligtvis Injera igen (inga problem - jag älskar Injera) och sedan en samling med våra etiopiska bibelskolelever och hela teamet - så kul!

Idag klev vi upp 05:00 och bad. Jag bad för Stockholm, Somaliland och Afar-folket! Sedan har jag hunnit med ett bibelstudie med hela teamet och ikväll undervisar jag våra etiopiska elever och hela teamet i en kvällssamling!

Det blir fest för Gabby och Samuel också! Teamet har köpt två getter som jag nog åker på att slakta snart förmodar jag. De har sprejat getterna med stora röda bokstäver- Samuel hjärta Gabby och Nygifta - inte så svenskt, men kul och lite bisart på samma gång!

Vi hörs!

21 september, 2009

Dop i Mälaren mitt i city!

Igår efter en fantastisk söndag i SOS Church, där människor blev frälsta och förvandlade av den helige Andes kraft promenerade vi ner till Rålambshovsparken och döpte tre dyrbara människor i Mälaren! Mitt i city begravde Börje, Daniel och Diana sina gamla liv för att tillsammans med Jesus uppstå till helt nya! Rå glädje och jubel! Andreas Jensen, vår barnpastor, döpte - vi är förövrigt väldigt stolta över vårt fräscha barnarbete men han gjorde sig även som dopförättare!



Grattis till Gabby och Samuel, vårt basledarpar i Etiopien som precis gift sig och dök upp på möte igår! Vi var några familjer som välsignade dem med en hotellnatt och ett dygn i Gamla stan dvs var sitt SL-kort, en liten slant till en romantisk middag ute och församlingen fick naturligtvis strängt "besöksförbud" ;).


Nu är jag på väg till Etiopien... Flyger från Arlanda ikväll... Ska skriva, predika och uppmuntra teamet på Afrikas Horn! Be för mig... Kanske blir det också ett litet uppehåll i bloggandet eftersom det brukar vara lite svårt med internet just i Etiopien nu och då...


Vi hörs!

19 september, 2009

Husförsamling, dop och snart söndag igen!

Igårkväll var hela familjen Amritzer hemma hos familjen Willkander och njöt fredagskvällen med vår husförsamling! Willkanders är väldigt goa husförsamlingsledare och vi kände oss så välkomna och omhändertagna! Fick en chans att hälsa på och lära känna Willkanders granne lite och sedan njöt vi kungligt av hamburgare, gitarrspel, spontan allsång - österrikiska gamla folksånger, Beatles, barnsånger mm... Vi provade hattar och kepsar länge och höll på att skratta ihjäl oss (Samuel säljer bland annat hattar i sitt jobb) - mysigt... Vi bad till Gud tillsammans om "drömjobbet" som någon sökt och för en muslimsk vän till en annan som vi tror snart ska bli lärjunge till Jesus. Vi delade livet tillsammans en vanlig fredagskväll, svenskar, en libanes, en schweiziska och en österrikare... Apostlagärningarna i Tullinge. Ser fram emot nästa husförsamling!


På söndag direkt efter mötet på Kungsholmen är det dop i Mälaren i Rålambshovsparken (en kilometers promenad från kyrkan på Warfinges väg 26)! Yes! vi får väl se hur länge vi kan döpa ute i höst?! Än så länge går det ju jättebra!

Dop i SOS Church tidigare i somras...

Annars ser jag så fram emot söndagen med SOS Church imorgon! Jag predikar del 3 i min höstserie om den helige Ande. Samuel och Gabby, helt nygifta, tre dagar färskt kommer hem till Stockholm bara för ett dygn, på väg till Etiopien... Gabby och Samuel är våra basledare på Afrikas Horn och vårt pastorspar i Harar Church of Joy! De kommer till gudstjänsten - så vi får vår chans att säga grattis vi också!

Vi hörs!

17 september, 2009

Att umgås med Gud när djävulens lakejer sover...


Jag älskar bönen - den tidiga morgonbönen... Jag vaknar alltid väldigt tidigt, behöver knappt ställa mobilen för alarm eller väckning längre... Anden väcker... 05:00 är den bästa tiden på dygnet - ensam i köket, barnen och hela huset sover... Kaffe, bibelmeditation och viskande kärleksförklaringar från mitt hjärtas djup direkt till Jesu underbare Ande... Judarna samlade manna (änglabröd från Himlen) i öknen tidigt, innan solen gått upp... Det är så stilla i himlarymderna och i den andliga världen tidigt på morgonen - djävulens alla tjänare och lakejer sover uttröttade... Satan har inga kroppar att manifestera sig i och verka igenom - de ligger utslagna. Bedjarna är nu istället vakna och söker, lyssnar, ropar, gråter, lovsjunger, viskar, stönar, stånkar och krigar...

Ofta när jag vaknar känns det som att änglarna säger; - godmorgon Hannes och Guds Ande ligger som en tät välkomnande dimma i köket... Svårt att förklara hur mycket jag älskar bönen! Bönen är mitt liv och jag andas och får nytt syre, idéer, kreativitet och visioner när jag lyfter på Andens vingar och rör vid Guds mantelsläp... Keruber, serafer och helig renade eld kring Guds egen tron...

Det har varit en intensiv arbetsdag - måste vila nu... Längtar redan till gryningen. Vi ses väl inför Guds tron imorgon vá?!

Vi hörs!!

16 september, 2009

Föräldramöte och en älgjakt på gång...

Barnens skola...

Var på både Alicias och Adams klassers föräldramöte på Eklidsskolan i Tullinge igårkväll... En liten mysig skola med ca 180 elever... Kanon ambitiösa lärarinnor (Cornelia och Gittan), goa föräldrar, kladdkaka och mycket kaffe... Naturligtvis lyckades jag ju med konststycket att erbjuda mig att hoppa på skolans "föräldrar-råd..." Tillsammans med rektor ska vi arbeta för en bättre framtida skola ;). Någon sorts blandning av att vilja göra ett första gott intryck på både lärare och föräldrar och ett dåligt samvete över ett för litet engagemang i mina barns utbildning... Ja, ja... Skrattar för mig själv - ska bli spännande att försöka hinna med det också - jag har ju så lite att göra... ;).



Annars planeras det ju naturligtvis en jaktresa
med "grabbarna grus" också - älgjakt mellan Jokkmokk och Boden i oktober! Jaktkamrater från USA, Danmark, Norge och Sverige strålar samman i en väldigt maskulin och skäggig gemenskap i norrländska storskogarna... Ser fram emot det nu när det börjar lukta höst ute och luften är klarare... Kaffetermosar, lägereldar, höstlöv och jakthistorier...

Vi hörs!

15 september, 2009

Svenska SOS doldisar!

Idag undervisar jag både åk 1 och 2 dvs Bibelskolan och Ledarskolan i helklass i ämnet "Präst för de som inte går i kyrkan" eller "Evangelisation som fungerar" - vilket du vill... Så skoj! Ytterligare tre elever har börjat på Ledarskolan sedan vi startade för två veckor sedan och är det någon mer som går i "Ledarskolstankar" så är det här sista veckan att hoppa på tåget...


Ring rektor Daniel på +46 703064964...

Annars är jag så glad för att det ser ut som att vi ska få döpa igen redan på söndag kväll direkt efter gudstjänsten! Anmäl om du har fler nya lärjungar på gång till dop till någon av pastorerna eller din husförsamlingsledare så döper du din vän på söndag kväll!

Tänker på och ber för alla SOS doldisar som kämpar på här hemma på trossen. Maria och Ante Evermin, Jonatan och Anna Kvist, Jens och Kristin Charliesson, Algot och Lina Israelsson, Elin och Simon Tullberg, Sarah Brännberg mfl... De arbetar oförtröttligt vidare med att bygga SOS Church Stockholm och ger både tid, energi och pengar in i arbetet långt över sin förmåga! Gud ska belöna er! Ni blir snart överfallna "Big time" direkt från himlen med våldsamma välsignelser! Maria och jag älskar och beundrar er! Utan er hade det inte gått!

Vi hörs!

14 september, 2009

Sovmorgon, bibelfrukost och träning...

Sov ut idag - första sovmorgonen på mycket länge... Ledig, Johannes?! Ja.., faktiskt - det är sant - jag är ledig! Klev upp ca kl 09:30, gjorde brakfrukost till min älskling Maria och lilla svägerska Anna med bebis... Vi åt gröt, mackor och drack flera koppar kaffe... Blev kvar vid frukostbordet länge, vi läste aposteln Paulus brev till Titus tillsammans och bibelsamtalade och gled över i församlingsbygge... Riktigt skön förmiddag!


Vilken go eftersmak efter vårt andra möte i de nya lokalerna på Kungsholmen igår eftermiddag sedan... Vi räknade in precis 100 vuxna besökare och så många barn (ingen siffra tyvärr...)! SOS Kidz drog igång sitt första möte igår - vilda och glada barn! Allt var precis så där som man vill ha det! Många nya besökare, såå många olika nationaliteter - ryktet om att det nu finns en regelbunden engelskspråkig gudstjänst i stan håller på att sprida sig tror jag bestämt... Fem rusade fram på frälsningsinbjudan och flera blev helade i ett långt svettigt gott eftermöte! Vi sände även ut två missionärer till Thailand - rå glädje!


Nu ska jag iväg till ett gym i Flemingsberg och träna stenhårt - min 36-åriga kropp behöver tuktas och hållas i kort strypkoppel... Har nämligen tänkt att göra ytterligare massor av festivaler, plantera många nya församlingar, skriva fler böcker, göra TV på sikt mm... :) Här gäller det att inte "gubba till" utan fortsätta vara hungrig på Jesus, tjänsten och livet! Hatar bekvämlighet och försoffade medelålders cyniska attityder! Jag vill vara ren, ivrig och vrålhungrig på livet! Måste rusa!

Vi hörs!

13 september, 2009

I Love Norway!

Harvest Cry nr 2 i Norge i höst är precis avslutad med dunder och brak! I Kristiansand körde vi för fjärde gången! Ca 75-80 ungdomar frälsta, många andedöpta! De amerikanska banden "The Listening" och "Worth Dying For" rockade för Jesus som det anstår kungars kung! Ska Jesus prisas måste det vara "rock n roll"! Ett gott team från SOS Sverige med Daniel Elvelyck som ledare tillsammans med ett helt "sinnsykt - underbart sprött" norskt SOS team med Ari Mathiesen i spetsen har jobbat dygnet runt! SOS älskar Norge! Igår var nog ca 500 ungdomar på plats avslutningskvällen i idrottshallen! Idag predikade Daniel Elvelyck i Betania (en av de lokala partnerförsamlingarna) och "Worth Dying For" ledde lovsången - så det var nog fett drag!



Norska SOS har byggt en festivalrigg för 600 000 NOK till våra onåddafolk festivaler nu - vi har använt den dessa två veckor! Efter nyår shoppar vi ljud och ljus för ca 1,5 miljoner NOK och sedan har vi vår efterlängtade "portabla festivalanläggning"! Fem år och så gick visionen om festivalanläggningen i mål och i 2010 kan vi börja använda den på missionsfältet!

Ska äta lite nu och sedan sova en halvtimmes "powernap"... Snart är det dags för SOS Curch på Kungsholmen och missionärsutsändning! Halleluja livet är underbart!

Vi hörs!

10 september, 2009

Pastorsbön och SOS Ledarskola!









Igår var jag tillsammans med några av de personer
jag älskar mest i hela världen, nämligen pastorerna i SOS Church Stockholm och bad för församlingen... Oj vad jag njöt... De är alltid så visionära, positiva och på! Jesus var där också - älskar Honom - men det visste du nog redan ;).












Idag hade vi en "Teambuilding Day" med SOS Ledarskola (åk 2). Efter en vild timmas bön för Stockholm åkte vi ut i skogen och sköt lerduvor på en äng och grillade korv - goa människor och nästa ledarkull i SOS. Imorgon har Ledarskolan sitt första prov i ämnet "Ledarskap" och så fortsätter vi med tre lektioner "Församlingsplantering"... Jag njuter samtalen med dem alla och älskar dem mer och mer för varje dag vi är tillsammans! Jag flyger till Norge imorgonkväll för Harvest Cry 2 i Kristiansand, Sydnorge!

Vi hörs!

07 september, 2009

Första söndagen i våra lokaler på Kungsholmen!

Harvest Cry i Arendal, Norge blev en succé! Ca 70 ungdomar rusade fram på frälsningsinbjudan torsdag till lördag kväll och ungefär 25 blev döpta i helig Ande och började tala i nya tungor för första gången! Jag uppskattar att ca 45 av frälsningsbesluten var förstagångsomvändelser vilket är såå bra på en ort med bara ca 30 000 invånare! Ljuvliga lokala församlingar att samarbeta med och en mycket varm gästfrihet - tack till Arendal från alla i SOS - teamet!


Jag tog första planet hem via Köpenhamn och landade i söndags morse 09:20 på Arlanda. Min pojk Adam fyllde åtta år och vi firade honom. Han fick sin efterlängtade "mountain bike"! Tänk att min minsting redan fyllt åtta år och går i tvåan!

Adam på skidsemester i vintras...

Kl 16:00 sparkade gudstjänsten i SOS Church igång på Kungsholmen och allt var över förväntan från första sekund! Vi räknade in drygt 130 vuxna besökare och dessutom mycket barn! Två blev frälsta och tre andedöpta och någon bestämde sig för att låta döpa sig! Jag började predika min höst serie om den helige Ande del 1 av 11 och dagens titel var; "Du, den heliga Ande och heliga platser"... Elvira Åsmus var koordinator, Maria Evermin berättade om sin första upplevelse av den helige Ande och Martina Almqvist insamlingstalade - wow vilka människor och begåvningar! Julia med team var som vanligt outstanding. Men det var egentligen inte programmet utan "anden" och atmosfären genom hela kvällen som var så speciell - familjärt, avslappnat och en stark underström av den helige Ande... Hemmakänslan! Rå och uppsluppen glädje! Mirakelförväntan! Vad ska hända nästa vecka?! Vi hade en paus på ca 15 minuter och sparkade sedan igång "bön för Stockholm" vilket vi kommer att köra första söndagen i varje månad efter mötet på kvällskvisten! Ca 60 vuxna stannade för lovsång, nattvard och vild bön! Lycka!

Församlingens vision...

Vi hörs!

03 september, 2009

På väg till vårt Norska Harvest Cry - 1...

Imorgon bär det av med pendeln till Stockholm Central tidigt (ca 05:00) och sedan med Arlanda Express till flygplatsen... Mitt plan till Oslo lyfter redan kl 07:30. Jag ser fram emot Harvest Cry i Arendal väldigt mycket! Vårt norska SOS gäng är ett vilt, initiativstarkt och mycket professionellt arbetslag med företagaren Ari Mathiesen i spetsen! Vår rektor Daniel Elvelyck (SOS Missionsbibelskola och Ledarskola) har redan bilat dit med ett team från SOS Church... Vi har spännande band med oss i år och jag tror på stark gudsnärvaro i konserter och samlingar, våldsam respons på våra frälsningsappeller och genombrott i varje eftermöte med mirakler och andedop! Gud dra fler norska ungdomar till vår bibelskola och sedan ut till våra missionsbaser för de onådda folkens skull - det är min bön!



Nästa vecka kör vi norska Harvest Cry - 2 i sydnorska Kristiansand! Wow, vad SOS växer! Tack Jesus! Ari Mathiesen, Kennet Thorsland, Aslak Bestul och Terje Govertsen m.fl är grymma och helt enastående ledare och krigare för Guds rike och några av SOS bästa förbundsvänner!

Ari Mathiesen med familj...

Annars jobbar jag väldigt mycket med min ledarskapsundervisning just nu... Ledarskolan och pastorsteamsamlingarna i Stockholm ställer högre krav på mig - en press som utvecklar både mig och våra ledare - halleluja! Idag har jag undervisat ett sammandrag av pastor Tommy Barnetts undervisning... Tommy Barnett (Phoenix, Arizona, USA) har varit i heltidstjänst i över 55 år nu...

Pastor Tommy Barnett...

Här följer ett kort sammandrag av dagens undervisning;

1) "Själavinnarfokus" är själva existensberättigandet för alla församlingens avdelningar.

2) Miraklet och alla begåvningar vi behöver i verksamheten finns redan i "huset" dvs församlingen - leta bland sönerna och döttrarna.

3) Dröm stort och våga drömma på nytt.

4) Församlingen måste sträcka sig ut till hemlösa och trasiga människor.

5) Församlingen ska samarbeta med lokala artister och kändisar i välgörenhetsinsatser i regionen.

6) Illustrerade och kreativa predikningar.

7) Tjäna Gud tillsammans med din familj - Tommys hela familj står i heltidstjänst tillsammans med pappa.

8) Många behovsrelaterade avdelningar och en möjlighet för alla med en dröm att få förverkliga den under församlingens paraply.

Citat ; "Find a need and fill it. Find a hurt and heal it."

Vi hörs!

02 september, 2009

Bibelskolan och Ledarskolan...

Har undervisat två dagar på Ledarskolan precis... Så kul! Starka, hungriga och mogna elever och interaktiva lektioner - jag fetnjuter... Imorse ledde jag böneskolan med både åk 1 och åk 2 - vilket tryck! Tänk att få vara på vårt nya center och med våra nya rekryter och med så många olika nationaliteter! Himlen på jorden och Guds rike.

Annars hårdtränar jag med min personlige tränare Omid nu. I höst ökar vi tempot och går från två till tre träningspass i veckan. Träningsverk i lår och axlar just nu...


Walter och Linda bor hemma - vi ska se en film nu. Ska upp jätte tidigt imorgon för att undervisa på ledarskolan igen.

Vi hörs!