29 oktober, 2009

Äventyr i Mellanöstern

När du läser dessa rader är jag på väg till Israel med goda vänner... Flyger från Arlanda via Wien till Tel Aviv... Gott att mellanlanda i kära hemlandet även om det blir väldigt kort. På flygplatsen hinner jag köpa upp mig på lite österrikiska kortlekar till vänner som jag lärt upp i "det ädla kulturspelet; Vierbauernschnapser" :). Flera vänner har länge tjatat om sin egen kortlek så nu får vi ju ombesörja och bara fixa den saken då... Tio dagar i Mellanöstern tillsammans med Göran Duveskog, Daniel Viklund, Omid Dadary, Tommy och Ylva Hamrén - kan det bli bättre resesällskap?! Helen och Ronny Salvo ska visst möta upp oss för några dagar i Jerusalem också - kul!

Sachne nationalpark...

Västra muren i Jerusalem...

Israel, ett modernt mirakel och en upptäcksfärd i Bibeln. Israel, hela värdlens nav och skärningspunkt för tre världsreligioner. Israel för nionde gången för min del och sjunde gången som reseledare och predikant för Duveskogs Reseservice!

Vi hörs!

27 oktober, 2009

Min vän Bashar

Bagdad...

Läste i tidningarna igår om bilexplosionerna i centrala Bagdad (26/10) som enligt våra svenska medier krävde 136 värnlösa och dyrbara människoliv och mer än 600 lämnades svårt skadade... Sanningen är nog att mer än 200 dödats och mer än 1000 skadats enligt mina egna irakiska källor (församlingsmedlemars släktingar i Bagdad)... Jag ringde precis min käre vän Bashar, han gråter idag och jag med honom...

Bashars älskade hemland Irak blöder ymnigt och vill inte låta trösta sig vare sig av vare sig USA eller FN... Bashar döptes hos oss i Tullinge sjön i början på augusti och blev döpt i helig Ande med tungotal som tecken ganska nyligen i familjen Gustafssons husförsamling. Bashar är familj med oss och vi älskar honom jättemycket...Bashar har sin hustru och två barn på flykt i Damaskus, Syrien och väntar på ett uppehållstillstånd som de svenska myndigheterna hittills vägrat ge honom. Vi ber för Bashar. Vi ber att han ska få stanna i fred och trygghet hos oss i Sverige. Vi ber att han snart ska få återförenas med sin älskade familj. Vi ber för vår brors Irak och folket som gråter och lider, speciellt i Bagdad trillar det många tårar just idag...



Vi hörs!

Ledig dag med familjen

Igår besökte vi "Tom Tits Experiment" i Södertälje - såå lyckad familjeutflykt! Tom Tits Experiment är ett megastort fysik, kemi, teknik och anatomi-labb för både barn och vuxna... Ett slags museum där man får delta i forskningen och upptäckta själv... 595 SEK i inträde för hela familjen, men så prisvärt! Vi skrattade, busade och lärde oss massa nytt och timmarna flög iväg... Barnens pappa brukade skolka rätt många både fysik och kemilektioner på högstadiet och gymnasiet så det här var ett lagom "komvux" för undertecknad ;).


Idag ska jag leda bönSOS Missionsbibelskola och sedan ha en heldag med "Ledarskolan". Så goa, ambitiösa och begåvade människor vi har i åk 2... Njuter vid tanken på att vi nu faktiskt döpt nyfrälsta tre söndagar i rad i SOS Church. Vi har döpt fyra söndagar av åtta sedan församlingsproklamationen den sista helgen i augusti... Fortfarande döper vi på tok för lite, men snöbollen har ändå börjat röra på sig och snart rullar den med en väldig fart ner för backen och drar förhoppningsvis igång en kraftig lavin... Vi har nu döpt 16 personer i SOS Church! Hela tiden anmäler sig fler nyfrälsta som vill stiga ner i vattnet och begrava sitt gamla liv för att uppstå och börja på nytt. Gud - jag ber för Stockholm...

Vi hörs!

26 oktober, 2009

Tung och rik smörjelse!

Brukar inte använda så karismatiska ordval och uttryck som den här överskriften vanligtvis... Men jag vet faktiskt inte hur jag ska beskriva den gångna helgen i Betel, Trondheim med vanliga begripliga och lättfattliga svenska ord... I varje möte har människor blivit frälsta och vissa samlingar var det total "Holy Ghost blowout" med drivor av människor utslagna och liggandes på golvet under Guds kraft... Lovsången ville aldrig sluta i det sista mötet. Profetia, kunskapens ord, helande och andedop... Tung och rik smörjelse från den heliga Ande alltså...


Jag börjar hitta tillbaks till, eller återupptäcka "smörjelsen" och livet i den helige Ande på ett alldeles speciellt sätt den här hösten... Njuter. Tackar Gud. Ber om starkare gudsnärvaro i hela SOS - i moderförsamlingen som växer fram i Stockholm city, i festivalerna, på baserna, på våra bibelskolor och missionskontor världen över! Vi behöver ge den helige Ande mer utrymme!

Vi hörs!

23 oktober, 2009

Tillbaks i älskade Norge!

Predikade för en nästan fullsatt pingstkyrka här i Trondheim ikväll - ca 15 blev frälsta och ytterligare ca 10 blev andedöpta! Jag predikade på engelska och blev tolkad till norska ikväll eftersom alla internationella grupper och den norska församlingen i Betel (pingstkyrkan heter så...) kör en satsning tillsammans i helgen - kul! Känns precis som hemma i Stockholm - oj, vad jag njöt tjänsten ikväll... Efter 18.5 år som heltidspredikant njuter jag och flödar med Anden mer än någonsin... Känner mig så avslappnad och trygg med Bibeln, Jesus evangeliet och den helige Andes närvaro. Älskar att be på hotellrummet, förbereda seminarier och nya budskap... Gillar att köra långa eftermöten och känner mig helt outröttlig och full av energi i förbönsköerna... Något nytt har hänt med mig sedan vi startade den internationella församlingen i Stockholm city tror jag bestämt - att vara mitt i prick i Guds vilja igen är sååå gott... Njuter livet med den helige Ande så otroligt mycket!


Jag älskar Norge! Så kul att lära känna pastor Frank Erlandsen också. Frank har bott i södra Tyskland som missionär i 15 år och vi pratar tyska med varandra så ofta vi kommer åt... Imorgon fortsätter vi med ledarseminarier på förmiddagen, träning på gym på eftermiddagen och stek på kvällen! Frank har redan utlovat stora stekar - Gud är god mot sin enkle tjänare Johannes Amritzer...

Vi hörs!

22 oktober, 2009

Bra utdelnining och annorlunda jaktlycka!

Har precis mellanlandat i Oslo, är lite mosig efter en 11 timmars bilresa från Harads (mellan Jokkmokk och Boden i Norrbotten) till Stockholm, och sedan flyg från Arlanda till Oslo. Är på väg till Trondheim och hinner med ett litet blogginlägg innan flyget lyfter om några minuter...


Skallen snurrar efter några dagars intensivt letande efter älgen som vi inte kunde hitta... Men det blev ändå bra utdelning till slut, om än något annorlunda jaktlycka. Jag fick föra min 28-årige hundförare Samuel till tro, vi bad en frälsningsbön redan på avslutningen av första jaktdagen! Samuel – välkommen med i Guds rike, nu har du Jesus med dig både i hjärtat och i skogen!


Jag fick också hjälpa två nyfrälsta övervintrande Lettiska bärplockare till andedop. De hade bett en frälsningsbön för tre veckor sen med Per och Carmelina Adeström här uppe som också stod som värdar och hade inbjudit till det här vildmarksäventyret. Nu var det då dags för andedop och båda två sprutade i tungor innan kvällen var över. Annars har det berättas många historier och vi har skrattat och gråtit tillsammans... En tre dagars minisemester är över. Det finns inget som rökiga lägereldar, kaffe på termos och riktig ”grabb gemenskap”!



I helgen predikar jag i Betel Trondheim. Ser mycket fram emot det. Ska bli kul att lära känna deras nya pastor Frank Erlandsen.

Vi hörs!

19 oktober, 2009

Njuter eftersmaken av Church och packar...

Ikväll var det fullt med folk och atmosfär! Sex eller sju blev frälsta och två helt nyfrälsta iranier döptes! Ingen ville gå hem och livet kan inte bli bättre, du vet?! Fler anmäler sig till dop och det blir dop nästa söndag igen... Ljuvlig eftersmak av "church" när den är som bäst!






Nu har jag packat klart inför grabbresan till Norrbotten och sörplar kaffe i köket 00:20... Tre vapen, mycket ammunition, skarpa knivar, kikare, termos, sovsäck och extra sockar mm... Vildmarksäventyr och älgjakt väntar mellan Boden och Jokkmok i djupaste Norrbotten - ja det finns egentligen bara ett ord som rätt kan uttrycka vad jag känner just nu - HALLELUJA!

Kliver upp kl 05:00 åker 06:00 hemifrån!

Vi hörs!

17 oktober, 2009

I Love Sundays!

Igårkväll var Maria tillsammans med en hel tjej-liga (18 tjejer) och såg musikalen Cats på Cirkus på Djurgården... De käkade gott, fnissade och njöt en helkväll i vårt älskade Stockholm city! Tack till Ylva Hamrén för ett riktigt klockrent "församlings-byggar-gemenskaps-initiativ"! Samtidigt satt jag på en husförsamling hemma hos familjen Willkanders med en väldigt otippad "bukett människor" från hela världen och åt god mat som Omid Dadary tillagat med stor kärlek. Det spelades österrikiskt kortspel, skrattades och stojjades och icketroende, nyfrälsta och gamla rävar till Jesu lärjungar trivdes och njöt fredagskvälls gemenskapen kungligt... Jag hade med en helt ny vän, Daniel Rönnbäck från Upplands Väsby, (vi åkte motrorcyckel tillsammans i våras) och jag måste säga att vi trivs verkligen i Willkanders husförsamling både Daniel och jag ;)!


Ikväll är det "persiskt café" i vår lokal på Kungsholmen kl 19:00 - spännande! En amerikansk jaktkompis, Mike Wisecup, från West Virginia landar hemma hos mig sent ikväll. Imorgon är det SOS Church Celebration kl 16:00 igen! Wow! Jag längtar! vad ska den helige Ande göra imorgon?! Vem står på tur att bli frälst i vår bekantskapskrets? Vem ska få uppleva ett eterlängtat under eller bönesvar imorgon eftermiddag?! Köysti och Vanessa kommer - två helt nya vänner till mig - kul! Min pappa och hans fru Anette kommer också och så alla andra underbara församlingsmedlemmar! Fest, glädje och lycka! I love Sundays! I absolutely love Sundays!

Vi hörs!

16 oktober, 2009

Rätt fokus i församling och mission!

Ganska ofta retar jag mig på själviskheten och egoismen som verkar driva den västerländska kyrkan... Senaste teknologin, möbler och inredning i kyrkan står högt på agendan. Relevans i klädstil, frisyrer och ordval verkar vara viktigare än människorna Gud älskar och kyrkan egentligen existerar för. Hårklyverier i läran och att relatera till rätt och störst kristna sammanhang verkar också vara väldigt viktigt för acceptans i kristna kretsar. Kyrkopolitiskt jämkande och fjäskade med olika samfund samt häftiga och kända talare och musiker på konferenserna för att lyckas dra de största publikerna.

- Vem bryr sig om att det globalt finns drygt 10 miljoner barn i sexindustrin?


- Vem bryr sig om de 40 miljoner människor i världen som kämpar och strävar därför att de är smittade med HIV och Aids?

- Vem bryr sig om att ca 46 miljoner bebisar aborteras varje år (126 000 varje dag)?

- Vem bryr sig om de ca 11 miljoner människor som just nu är på flykt från sina hem för att rädda sig från krig och förföljelse?


- Vem bryr sig
om de 70 miljoner människor som kämpar med ätstörningar just nu?

- Vem bryr sig om de ca 9 miljoner människor som dör av svält varje år?


- Vem bryr sig om att ca 150 miljoner kvinnor är brutalt könsstympade och att ytterligare ca 2 miljoner flickor stympas varje år?

- Vem bryr sig om att det finns ca 27 miljoner slavar i världen 2009?

Trafficking, våldtäckter, ständigt växande porrindustri, drogmissbruk och incester... Rasism och främlingsfientlighet.

Församlingen behöver börja ägna sig åt och fokusera på de riktigt stora och engagerande frågorna i samhället globalt. Istället för ytterligare paneldebatter och interna diskussioner behöver vi visa sann empati och handlingskraft i samhället. Världen skriker, sjunker och går förlorad i synder och sjukdomar medan kyrkan är fullt upptagen med interna och navelskådande frågeställningar - vi behöver en kristen kulturrevolution och nygeneration som reser sig upp i Ande och sanning nu!

Evangelium om Jesus och den helige Ande förvandlar liv! Rätt fokus bara!

Vi hörs!

15 oktober, 2009

Sverige demokrati eller diktatur?!

Vi förbereder oss för en intressant och intensiv helg i SOS Church Stockholm med både persisk-svensk kulturutbytes fest på lördag kväll och "mirakel-söndag" under temat "den övernaturliga församlingen"... Dopsamtal och självavårdsamtal pågår... Pastorsplikterna och lärjungaträningen är naturligtvis mitt huvuduppdrag men att tala ur skägget i samhällsdebatten nu och då är också viktigt speciellt som vi håller på att bygga upp en internationell församling med många minoriteter...

Jag kan därför inte låta bli att känna av det plötsliga "väderomslaget" i Sverige med iskalla vindar som hotar vår personliga integritet, yttrandefrihet och de oberoende gräsrotsrösterna i samhällsdebatten. Vad menar du Johannes?

Jag menar debatten som pågår i svensk riksdag just nu om den sk "FRA-lagen" (ytterligare utökad försvarsunderättelseverksamhet) vilken faktiskt inte är något annat än ett fett "integritesbrott" mot den svenska befolkningen. Argument som att staten vill kunna komma åt den organiserade brottsligheten och lama undanflykter om bekämpning av terrornätverk osv håller knappast... FRA-lagen innebär utökad "signalspaning" eller på ren svenska: tillåten avlyssning av mobiltelefon och internet trafik för att förebygga brottslig verksamhet... Vem som är skum och skall avlyssnas är väldigt godtyckligt och vem som helst kan alltså hamna i statens kikarsikte eller hörsnäcka... Otäck kontroll av medborgare faktiskt. Ska min libanesiske eller irakiske församlingsmedlems telefonsamtal med mamma eller kusin i Beirut eller Bagdad avlyssnas nu då?! Heter man Ali eller Muhammed då får nog passa sig för att inte bli för intim i språket när man chattar med flickvännen i hemlandet nästa gång... Det kan ju vara terror och sprängdeg det handlar om tycker staten och spelar in kärleksförklaringarna...

Svenska fotbollsförbundet bötfäller Örgryte (Öis) för att supportrar har hållit upp en banderoll med texten: "Free Dawit Isaak imprisoned in Eritrea since 2001" på en av lagets matcher. Vad händer? Vad är det för något? Värsta kontrollstaten ju? Kompisar till en svensk medborgare och tillika duktig journalist som hållits fängslad i åtta år i sitt hemland vågar äntligen ta ett initiativ för att uppmärksamma och stötta sin vän, och bara för att de får ut budskapet effektivt ska de bötfällas eller? Fy skäms Svenska fotbollsförbundet. Fallet Dawit Isaak handlar om ett uppenbart brott mot mänskliga rättigheter och yttrandefrihet. Mänskliga rättigheter borde vara något en sund svensk idrottsrörelse ska stå för och även våga ta ställning och kämpa för, eller tänker jag helt fel?!

Dawit Isaak...

Sverige?!? Vad händer just nu? Sverige hetsar mot modiga pastorer som Åke Green, avlyssnar flyktingar och bötfäller vänner till en stackars fängslad frihetskämpe... Gud hjälp oss! Det blåser iskalla vindar i höst. Gud förlåt och ge nåd till Sverige...

Vi hörs!

13 oktober, 2009

Njuter av hösten och församlingsbygge...

Idag bad vi för eleverna på morgonbönen och den heliga Ande föll, elever låg utslagna huller om buller under Guds kraft och kunskapens ord och profetia flödade - helt ljuvlig atmosfär!

Undervisade Apostlagärningarna i åk 1 och slängde sedan i mig en tonfisksallad på väg till gymmet. Tränade stenhårt ett pass på en och en halv timme innan jag landade hemma i mitt kök i Tullinge. Ska briefa USA kontoret om en stund och chattar med Thailandsbasen samtidigt som jag bloggar... Livet är intensivt och höstluften så frisk. Flyger till Norge över dagen för ett sammanträde imorgon. Predikar hemma i SOS Church i helgen och tror på fortsatt dopfest på söndag - anmälningarna trillar in - halleluja!

Om en vecka jagar jag älg med grabbarna mellan Boden och Jokkmokk i Norrbotten - höstäventyr i skogarna och församlingsbygge i Stockholm city om vart annat - jag njuter!

Vi hörs!

12 oktober, 2009

Glädje i den helige Ande!

Igår exploderade gudstjänsten i SOS Church Stockholm i rå, ren och barnslig frälsningsglädje! Hela kyrkan jublade och dansade! Jag predikade del 4 av 11 i en serie om den helige Ande och predikans titel var: "Den skrattande Guden och den glade Jesus"...


Några stockholmare bad frälsningsbönen och sedan exploderade lovsången, jublet och dansen under Linnéa Hagenfors ledning! Fernan Santos döpte Wilson, en helt nyfrälst nigeriansk kille i vår enkla dop pool - dop är verkligen fest! Sedan stannade folk och fikade och umgicks länge... Tio av våra nu väldigt glada medlemmar tog över en hel tunnelbanevagn på vägen hem - jublade, sjöng och berättade om Jesus! Jag är en lycklig pastor!

Vi hörs!

11 oktober, 2009

Nobels fredspris, TD Jakes och Stockholm!

President Obama...

Just nu diskuterar hela världen huruvida USA:s president Barack Obama verkligen förtjänar Nobels fredspris eller inte. Ska man ha gjort något konkret för världsfreden först eller räcker det kanske med att inge hopp och ha det bästa intentionerna?! Alla verkar vilja ha en åsikt och man avkrävs nästan en uppfattning annars är man dum. Eller?

Min Maria sa det så bra igår; "Varför tjata om och engagera sig i sådant man ändå inte kan påverka? Jag vill lägg min energi på det jag faktiskt kan påverka."
Citat: Maria Amritzer

Helt rätt älskling! Norska Nobelkommitén har gjort sitt val och kommer med all säkerhet inte att ändra sig. Frågan är om det verkligen spelar någon roll för världsfreden vem som får gamle Alfreds pris? Gör priset någon skillnad för Darfur situationen, får det galningar som Venezuelas Hugo Chavez eller Irans Ahmadinejad att tänka om? Gör ett fredspris skillnad i Somalia, Afghanistan eller Irak? Nej, troligtvis inte, men det kanske uppmuntrar president Obama lite grann...

TD Jakes...

Idag läser jag en intressant bok av den amerikanske pastorn TD Jakes som heter; "Fatta rätt beslut" till morgon kaffet. Så bra! Ska predika i eftermiddag i SOS Church och hoppas genom evangelium kunna förändra och påverka en liten bit av Stockholm och göra livet bättre för den grupp människor som jag anförtrotts att vara herde för. Jag vill lägga min energi på det jag faktiskt kan påverka idag.

Vi hörs!

09 oktober, 2009

SOS expanderar!

Ledarskolan uppe i Kaknästornet i Stockholm...

Det blev ju en nystart för SOS Missionsbibelskolas sjunde år i samband med vår församlingsplantering i Stockholm city. Ledarskolan (åk 2) drog igång parallellt med SOS Missionsbibelskola (åk 1)... Vilken fullträff Ledarskolan blev! Idag satt jag med hela ledarskolan uppe på 30:e våningen i caféet i Kaknästornet med utsikt över hela city och undervisade två lektioner i ämnet "Självledarskap" och en lektion i ämnet "Pastorala uppgifter". Ämnet "Pastorala uppgifter" innebär bland annat att eleverna lär sig hur man skriver och genomför en vigsel, en begravning och hur man lägger upp ett vigselsamtal samt själavård och församlingstukt... Eleverna ville inte gå hem och vi drog över tiden en hel timme faktiskt... Vi stornjöt fikat, utsikten och de djupa samtalen... Gud är god och elva nya starka ledare formas varav många kommer att bli pastorer som leder egna församlingar på sikt.


SOS har driver just nu 5 bibelskolor och startar snart sin sjätte - Sverige, USA, Indien, Bulgarien, Etiopien och snart kickar vi igång i Thailand också! Missionsbaserna går in i en helt annan mognadsfas nu med ny utexaminerade predikanter och dotterförsamlingar!

SOS festivalband med Julia och Linnea i spetsen ger sig ut på turnéer i vår och vår första musikproduktion storsäljer!

Mina böcker översätts till fler språk snart och nästa år ökar vi tempot på festivalfronten och genomför tre onådda folk festivaler!

SOS Church Stockholm växer aggressivt och outreachen och lärjungaträningen är ljuvlig, rå, radikal och stark!

Vi vill inte växa på flirt med frikyrkan eller på bekostnad av standard eller radikalitet utan på rå tro och mirakelkraft från Jesus! Gud ge oss de onådda folken, megastäderna och Stockholm!

Vi hörs!

08 oktober, 2009

Dop bassängen på plats!

Äntligen är vår dop bassäng monterad och på plats i våra lokaler på Kungsholmen! Vi fyller den med drygt 5000 liter vatten på lördag. På söndag är det dopfest! Två nyfrälsta är visst redan på gång till dop och anmäl om du har någon nyfrälst du vill döpa nu på söndag. Skriv ett mail till Emma Gustafsson, emma.gustafsson@missionsos.org, och du blir lycklig dopförättare innan du hinner snyta dig!

Dop i Mälaren tidigare i år...

Jag håller på att undervisa Apostlagärningarna på SOS Missionsbibelskola och njuter av alla rapporter om frälsningsunder och andedop som sker i veckorna genom våra underbara elever. Ikväll har vi haft "pastorsbön" hemma hos oss - vilken ljuvlig ande av bön, ödmjukhet, förkrosselse och tro som var utgjuten i vårt kök - halleluja! Framtiden är vår!

SOS Church startade med 53 vuxna medlemmar och har nu redan fördubblats och har passerat 100 sträcket med god marginal! Ca 150 vuxna går nu regelbundet på våra gudstjänster och vi pendlar mellan 100 och 130 vuxna besökare på söndagarna. SOS kids växer hela tiden!

Jag njuter av att få vara pastor i Stockholm och varje dag är ett äventyr med den helige Ande!

Vi hörs!

06 oktober, 2009

Tio enkla tips till ett lyckligt äktenskap


Igår, den 5 oktober var det exakt 19 år sedan jag blev ihop med Maria! Du läste rätt - nästan tjugo år som par alltså. På en cykelbana i höstmörkret på väg hem från det lilla Missionshuset till Marias föräldrar hem kysstes vi för första gången. :) Minnet gör mig helt varm i bröstet. Vi har varit gifta i drygt 15 år redan och förlovade i drygt 17 år!

Maria är fortfarande min "tjej", stora kärlek och nu också mamma till våra älskade barn - det blir bara bättre hela tiden faktiskt...

Här följer därför tio tips till ett lyckligt äktenskap;

1) Ha alltid en Bibel liggandes på köksbordet eller på fönsterbläcket i köket. Nära till hands för spontana "on the run" - "tio minuters stunder med Jesus" som par och familj... Mitt i vardagen bland brödsmulorna, kaffe och O'boy fläckarna...

2) Gör som vana att alltid be en kort stund i bilen när helst ni gör en åktur tillsammans även om det bara är en kort tur till Willys för att storhandla.

3) Lev ett och samma liv och inte två olika. Samma visioner, drömmar och planer.

4) Sluta inte pussas, kramas och beröra varandra spontant och mitt i vardagen.

5) Var en god lyssnare och uppriktigt intresserad av den andres arbete, tankar och intressen.

6) Ge varandra komplimanger och var stolt över din partner inför utomstående.
7) Överraska, döda rutiner och förbjud slentrian på livets alla områden - chocka din partner ibland!

8) Slösa på den andre och ge din partner frihet att faktiskt få spendera lite pengar på shopping, jakt eller valfritt intresse ;).

9) Gör de stora livsomvälvande upplevelserna tillsammans - festivalresan, bibelskoleåret och drömsemestern.

10) Sluta inte att busa med varandra och skratta tillsammans!

Vi hörs!

05 oktober, 2009

Landvetter på väg hem...

Har precis predikat en intensiv helg i församlingen Zoé i Fredrikstad! Så fantastiskt! Vilken ungdomskonferens, vilka dansare, vilka musiker och sångare och vilket sanslöst drag i den helige Ande! Så många har blivit frälsta och andedöpta - skratt, tårar och jubel - Holy Ghost blowout!


Nu är jag trött, mosig och på väg hem. Flyger från Landvetter till Arlanda (inrikes som omväxling) om några minuter... Har träningsvärk idag, körde lite för hårt på gymmet igår morse (man glömmer lätt att man inte är 20 år längre...) ;)

Imorgon börjar en ny spännande vecka som pastor i SOS Church Stockholm och längtar redan till jobbet! Bibelskolan, pastorsbön och dopfest på söndag!

Måste rusa! De boardar visst planet nu...

Vi hörs!

02 oktober, 2009

Vänner, jakt, Norge och Israel...

Har precis haft ett kort besök av en av mina bästa vänner, Aslak Bestul från Kristiansand i Norge. Han landade sent igår, hann att äta en kvällsmat, sova en kort natt i vårt gästrum innan han tidigt i morse åkte för att avnjuta en företagar-retreat i Livets Ords regi på Ribbingebäck utanför Uppsala... Han är en av mina bästa vänner som jag uppskattar såå mycket och snart ska vi göra "grabbresan" till Norrland för älgjakt tillsammans... Christian Hedegaard, Aslak Bestul, Chriss Roy, Mike Wisecup, Per Adeström mfl kommer att njuta lägereldarna och skogarna tillsammans mellan Jokkmokk och Boden den 20-21 oktober... Vi reser norröver den 19 och hem igen den 22/10 - ser verkligen fram emot årets "jaktresa" med grabbarna!

Förra årets älgjakt var kanon...

Imorgon flyger jag till Norge.
Ska predika i församlingen Zoé i Fredrikstad i tre samlingar lördag och söndag - så gott! Pastor Jan Halvorsen är en riktig gudsman och hans församling ljuvlig! Tack för ett förnyat förtroende att få betjäna din församling, Jan!

Du... visst ska du med mig, Göran Duveskog och Daniel Viklund till Israel i höst?! Någon gång i livet ska man som kristen besöka Israel - så är det ju bara. Det var ju där allt startade en gång och händer nu och allt kommer att avslutas! Israel är universums och världens nav. Israel är Bibelns och Jesus eget land! (Klicka för info...)


Vi hörs!

01 oktober, 2009

Jesu lärjungar eller?!


Är man verkligen en sann lärjunge till Jesus om man bara vill lyssna till en bibelbetraktelse någon söndag nu och då och tycker att Bibelns moral och etik är bra? Är man en Jesus efterföljare om man bara lever för att förverkliga sina egna drömmar och göra karriär i företag och samhälle?! "Egotripp" och Gud bara på mina egna villkor!? Gud välsigna mig. Gud hjälp mig göra det jag vill. Jag, mig och mitt i centrum... Jag vill och jag vill inte. Vart tog missionsbefallningen, korset att bära, Jesus radikala liv och Apostlagärningarnas puls vägen? Livet med stort L handlar ju inte om min dröm utan om att få tjäna Jesus och vara med och förverkliga Hans vision och dröm - nämligen att alla folk ska få chansen att höra evangelium om riket. Jesus är Herre och inte jag...

Många så kallade "kristna" gör allt annat än vad Jesus befallde dem att göra och undrar sedan varför inte det kristna livet fungerar. Många "kristna" vare sig ber, fastar eller delar med sig av sin tro till sökare och hungriga utomstående och undrar sedan förvånat över ångest, inre tomhet och depressioner. Själva livet, strömmen och energin finns hos Jesus och en radikal efterföljelse. Jag vill bli som Han och leva som Honom och lyda och göra Hans befallningar precis så som jag läser dem i Nya Testamentet.

Att ursäktande skylla på försörjningsplikter, partner, skjutsande av barn, villabestyr, bilservice, utbildning och plugg, därför hinner jag inte med evangelisation och lärjungaträning håller inte... I alla fall inte för dem som trovärdigt vill kallas för en lärjunge till Jesus...

"Om någon vill följa mig, skall han förneka sig själv och varje dag ta sitt kors och följa mig. Ty den som vill bevara sitt liv skall mista det, men den som mister sitt liv för min skull skall vinna det. Vad hjälper det en människa om hon vinner hela världen men förlorar sitt liv eller går förlorad? Den som skäms för mig och mina ord, honom skall Människosonen skämmas för, när han kommer i sin Faders och de heliga änglarnas härlighet."
Luk 9:23-26
Vi måste få jobbet gjort nu!

Vi hörs!