30 november, 2009

300

Igår (söndag) bad vi med dyrbara stockholmare till både frälsning och andedop igen! SOS Church stormar framåt och intar meter efter meter av satans jord och gör den till Guds rikes mark! Öken blir trädgård. Steril sand förvandlas till fruktbar mylla. Stockholm vårt lands huvudstad kristnas åter när det urgamla och ständigt högaktuella evangeliet om Jesus den uppståndne basuneras! Vi ger oss aldrig. Vi strider för rättfärdighet. Vi är ljus i mörkret, salt i föruttnelsen och en stad på berget som inte kan döljas! Jesus bygger sin församling i city och djävulen har inte en chans! Vårt stridsrop är likt frälsningsarmén; - blod och eld! Vår mat är att göra Hans vilja som har sänt oss! Tack Jesus för att du kallade oss ut på vattnet i vilt pionjärarbete! Du sa kom och vattnet bär! Nu växer visionen starkare med varje vecka;

"För alla folk till alla folk. Urförsamlingen mitt i Stockholm och till världens ände."


Har precis sett filmen 300 igen! Spartas Kung Leonidas möter med 300 dödsföraktande män den persiske kung Xerxes hundratusentals soldater. I ett smalt bergspass och slåss och dör 300 fria män för att försvara sin stad. De dör i frihet och med värdighet och respekt. De vägrade bli slavar. Deras sång var frihetens!

För en bibelläsare är parallelen till Judarnas domare och härföre Gideon självklar. Gideon som med endast 300 män lyckades besegra och driva de förtryckande och anfallande midjanieterna på flykten. Gud gav seger! (Domarboken kapitel 6 - 8)

Gud ger seger! SOS är pionjärer, krigare och församlingsplanterare! Vår bön är. - Gud ge oss Stockholm! - Gud ge oss onådda folk!

Vi hörs!

27 november, 2009

Snart är det söndag igen...


Snart är det söndag igen och fest i SOS Church! Vi har ett spännande möte med massor av stories om under och mirakler som Jesus gjort i människors liv...

Det blir ett kanon-tillfälle att bjuda med sig vänner och bekanta som inte är vana att gå i kyrkan men som behöver höra om Jesus! Jag längtar redan... Vi ses Va?

Vi hörs!

25 november, 2009

Thanksgiving!

I USA är det "Thanksgiving" - en fantastisk tradition och helg vi borde börja fira i Sverige också. Att en gång om året tacka Gud och reflektera över allt vi fått...

Thanksgiving är en högtid med religiösa förtecken. I USA firas högtiden den fjärde torsdagen i november.

Traditionen säger att en grupp puritanska pilgrimer utvandrade till Nederländerna efter förföljelser i England. Inte heller i Nederländerna fann sig pilgrimerna tillrätta, utan man lyckades chartra ett skepp att åka med från Plymouth i England. Skeppet, som hette Mayflower, anlände i december 1620 till det som sedan 1776 är USA. Efter svårigheter med skördarna hjälptes man den första tiden av indianer, och när en god skörd äntligen kom, ordnade man en tacksägelsefest till Guds ära, innehållande bland annat vilda ankor och gäss. Med tiden har man infört andra rätter som paj på pumpa och kalkon. (Wikipedia)

Tänk om vi kunde importera "Thanksgiving konceptet" från USA istället för alla bedrövliga Halloween traditioner som Sverige svalt med hull och hår... Varför har det positiva och rena så svårt att få fotfäste i Sverige?! Ja, ja... Familjen Amritzer firar "Thanksgiving" rätt ofta faktiskt... Tack Gud för 2009!

Den 29 augusti föddes SOS Church Stockholm! Vi har innan veckans slut döpt sammanlagt 19 kanske 20 nyfrälsta i vår lilla församlingsplantering hittils. Gud är god!

Vi hörs!

24 november, 2009

Prioritera rätt i juletid...


Advent, lucia och jul anfaller svensken och invandraren med brutal styrka. Första anfallet rullar in över Stockholm, vårt lands huvudstad... Hysteri, köptvång, stress, sura uppstötningar på glögg och magkatarr på peppar och saffran - akta dig, kompish ;). Lucias blonda hår står snart i lågor och tomten fastnar snabbt med skägget i brevlådan om vi inte är passar oss, brushan ;).

Prioritera rätt i jul nu va?! Vi har alla de positiva alternativen du söker i julruschen:

1) Om du ska slå på stort så köp en missionsresa med Mission SOS till Nepal eller Tanzania till din släkting eller vän i julklapp! (Nepal i april, Tanzania i maj).

Ge bort en missionsresa till någon i julklapp...

2) Köp musik CD:n God of Miracles till alla dina vänner i julklapp!

3) Bjud med dig ickekristna arbetskamrater och sökande släktingar på SOS julshow i centrala Stockholm den 19-20 december!

4) Bjud hem hemlösa och flyktingar, gärna muslimer, buddister och hinduer på julafton!

5) Döp i badkaret, fira nattvard i mellandagarna och fasta, be och lyssna på den helige Ande inför nyåret!

Tacka inte ja till alla julkonserter, julbak och pysselkvällar, advent- och lucia skivor... Akta dig för julborden av många olika goda anledningar ;). Akta dig för religiositeten som smyger sig på i de förädiska stearinljusens sken... Allt är inte mysigt som glimmar ;).

Den ensamma och fattiga Zigenarfamiljen i Haninge och Bagarmossen behöver dig. Muhammed och Fatima brukar inte fira jul - det kan bli första gången tillsammans med dig och din familj!

Vi hörs!

23 november, 2009

I Love Sundays!

Hemma i stan igen - gott... Predikade budskapet "den helige Ande - skördens Herre" igår (söndag), fyra bad en frälsningsbön och många bad Gud om ny frimodighet att få fortsätta att vinna och lärjungaträna stockholmare. Vi berättade om visionen som SOS precis antagit; att ta budskapet om Jesus till 30 folk på tio år, "30 folk - 2010 - 2020"! Ytterligare en kvinna anmälde sig för dop och kommer att döpas i familjen Svärnedals husförsamling snarast... Vi hälsade väl ca tio nya medlemmar välkomna - ja, församlingen mår toppen! Jag njuter av att vara hemma igen...


Snart ska jag åka pendeln in till Kungsholmen för en "friskvårdsdag" med SOS Ledarskola (åk 2) - vi ska hårdträna på gymmet Sportlife på Odenplan efter morgonbönen!

Ps; Min dotter Alicia spelade tre handbollsmatcher i söndags förmiddag och vann två och blev lycklig målskytt i tredje matchen!

Vi hörs!

19 november, 2009

Reinhard Bonnke till SOS Church Stockholm!

Den 29 augusti 2010, dvs på vår ett-års dag för SOS Church Stockholm, ställer vi till med stort kalas! Vi får nämligen celebert besök av evangelist Reinhard Bonnke! Reinhard Bonnke är hela världens festival pappa och en levande legend, speciellt i Afrika där han varit verksam i mer än fyrtio år. Reinhard har predikat för större folkskaror och vunnit fler för Guds rike än någon annan enskild evangelist genom hela kyrkohistorien. Hans festivaler, speciellt på den Afrikanska kontinenten, drar miljon publiker i enskilda möten och det bokstavligt exploderar med under, tecken och kraftgärningar när Ordet stadfästs i slutet på varje massmöte! Reinhard och hans Cfan team lever, andas och springer med visionen om ett "Blodtvättat Afrika" och är övertygade om att "Afrika ska bli frälst". Reinhard har fått uppdraget från Himlen att ta evangelium om Jesus från Capstaden till Kairo! Reinhard är idag 69 år ung och har predikat evangelium i 50 år.


I slutet av augusti kommer han för att tala på Världspingstkonferensen i Filadelfia kyrkan i Stockholm och stannar sedan för att fira gudstjänst med oss söndagen den 29 augusti! Vi kommer att hyra en stor samlingsal i Stockholm city och annonsera mirakelmöte. Fullt fokus på frälsning och helande med "inkastastare" dvs SOS gatuevangelister igång hela helgen. Vi kommer att fylla lokalen med Stockholms sökare, muslimer och alla nationaliteter och hoppas naturligtvis på massor av afrikaner!

Tänk att pappa Reinhard Bonnke kommer till oss! Vi är så tacksamma till Jesus! Vi är barnsligt glada! Gud är god!

Vi hörs!

18 november, 2009

För de onådda...

Mission SOS in 150 sec from Mission SOS on Vimeo.

15 november, 2009

Allison Park Church och MCM

Har precis predikat en hel vecka i Pittsburgh, Pennsylvania i Allison Park Church hos några av mina absolut bästa vänner Melodie och Jeff Leake - så kul! MCM heter deras församlingsplanteringsnätverk med ytterligare 15 församlingar av vilka de planterat ut 8 stycken från moderförsamlingen. Alla dessa dotterförsamlingar är livskraftiga och nu självutbredande helt självständiga församlingar. Allison Park Church planterar snart 2 nya församlingar igen - ja, de har en aggresiv och smittande pionjärattityd som vi alla i SOS familjen älskar... Många av våra pastorer och missionärer gästar ofta Jeff och Melodies församlingar och vi älskar att bo i deras gästhus och njuter umgänget med deras folk och friheten och glädjen som finns i deras församlingar. Massor av nyfrälsta, sund och väldigt praktisk karismatik och all undervisning landar mitt i verkligheten hela tiden med tydliga vardags-tillämpningar...




Varje år genomför Allison Park och MCM nätverket en festival tillsammans med oss hos ett onått folk och står med oss i nya församlingsplanteringar... Vi bedriver också en skola tillsammans (SOS och MCM) som producerar onådda folk missionärer och nya amerikanska församlingsplanterare med varje utexaminerad klass.

Melodie och Jeff Leake...

Första veckan i februari besöker pastor Jeff Leake SOS Missionsbibelskola och SOS Church i Stockholm! Jeff undervisar en vecka på vår skola, cochar alla vara ledare i församlingen en lördag och avslutar med att predika på vår celebration söndag eftermiddag! Det blir "lyx treatment" för oss alla hemma i Stockholm!

I helgen bad vi sammanlagt med ca 60 till frälsning i moderförsamlingen (48 uppföljda) och i en av av dotterförsamlingarna där jag också hann med ett möte fredag kväll. Idag blev även ca 20 personer andedöpta och började spruta i tungor i det andra mötet på förmiddagen - halleluja! Många berättar om helandeunder genom kunskaps ord - Jesus har varit så nära!

I lördags hade jag förmånen att, tillsammans med Jeff, få undervisa Allison Parks alla ca 250 ledare om hur man flödar i Andens gåvor - vi delade på undervisningen. Ja... vi trivs verkligen ihop!

Ska vara ledig imorgon (måndag) och fortsätter att undervisa tisdag och onsdag på vår skola här. Flyger hem till Stockholm, familj och församling på torsdag...

Vi hörs!

13 november, 2009

På frukten känner du trädet...


Jesus sa i sin berömda bergspredikan;

På deras frukt ska ni känna igen dem.
Matt 7:16a

Stanna upp som läsare och fråga dig själv; - vad för frukt bär mitt liv? Vad producerar jag?

Frukten säger något om
1) vem du är, vilket trädslag, dvs kallelse och din identitet. Frukten säger också något om
2) kvaliten, dvs dålig eller bra frukt.
3) Frukten säger något om kvantiteten - hur mycket bär jag?

Frågan måste ställas nu och då... Maria och jag utvärderar och analyserar våra liv två gånger om året. Det är viktigt att stämma av, våga göra förändringar, beskära, vattna, gödsla och kanske till och med plantera om trädet ibland.

- Vem är jag?
- Håller mitt liv kvalitet?
- Är jag maximalt effektiv?

Jesus vill att vi ska bära mycket frukt. Läs Joh 15:1-16. Jesus vill att vi ska förvalta vårt pund (gåvan, kallelsen) maximalt. Läs Matt 25:14-30.


Avslutande bön;

Jesus - jag älskar dig!
Arbeta med mig. Förändra mig.
Jag vill bära rik och god frukt för ditt rike!
Amen

12 november, 2009

Jesus till 30 folk 2010 - 2020!


Undervisar mitt favorit bibelämneMCM Ministry School i Allison Park, Pittsburgh hela den här veckan dvs Apostlagärningarna! Imorgon är det öppen bibelskola här och till helgen börjar vår missionskonferens Harvest Cry!

Afar folket...

Berber folket...

Igår hade vi styrelsemöte för SOS - US och kom överens om en trosmålsättning för de kommande tio åren. SOS i USA har bestämt sig för att nå fram till och bryta in med evangelium till 30 onådda folk de kommande tio åren 2010 - 2020! Aggressiv målsättning som går ut på att våra partners i USA är med och genomför och tar ett ägandeskap för tre festivaler bland de onådda folken om året med ett insamlingsmål på ca 200,000 USD per år! Jag älskar USA!

Vi hörs!

08 november, 2009

SOS Church i stark tillväxt!

Idag kl 12:00 hade vi möte för nya medlemmar och 35 personer kom - snart tar vi in dem fullt ut i familjen, halleluja! SOS Church Celebration kl 16:00 hade väl ca 140 vuxna besökare och barn. Atmosfär, lycka och rå glädje! Så många nya besökare ikväll, sökare, muslimer, humanister och allt är multi-etniskt, precis som vi ber och önskar att det ska vara... Fyra rusade fram på en frälsningsinbjudan och vi bad för sjuka och profeterade över hungriga människor länge - halleluja!


Vi springer mot jul och förbereder en julshow i församlingen och ikväll gavs tillfälle att köpa biljetter! Missa inte våra julshower 19-20 december! Snart har vi en arabisk fest 12/12 (All Nations Café) men innan dess en lördag med kostrådgivning och tips till enkel träning med allas vår Omid Dadary igen den 21/11... Njuter av harmonin, öset, trycket och den starka tillväxten i församlingen!


Imorgon flyger jag för att undervisa i vår bibelskola i USA som vi driver tillsammans med Allison Park Church i Pittsburgh och för att predika i vårt amerikanska Harvest Cry till helgen! Gud är god!

Vi hörs

06 november, 2009

Ett av världens sju underverk

Igår besökte jag klippstaden Petra i Jordanien - ett av världens sju underverk (nr 2 efter kinesiska muren)! Vilken upplevelse! Idag blir det båttur på Röda Havet och fler bibelstudier med resesällskapet!

Petra...

På lördag landar jag hemma i älskade Stockholm och på söndag predikar jag i SOS Church. Vi döper igen på söndag och jag har en väldigt spännande överraskning till församlingen som jag kommer avslöja på söndagens celebration - jag längtar efter församlingen nu! I love Sundays!

Vi ses och hörs!

04 november, 2009

Israel som bäst!

Snake path...

Flyter i Döda Havet, går upp och ner "snake path" till Masada klippan, äter på kibbutzer och snorklar i Röda Havet... Livet är fantastiskt och maten så god - dolma, hummus, pita mm... Älskar Mellanöstern och alla folkgrupperna - judar, araber och beduinstammar!

Våra morgon och kvällssamlingar är så andligt starka och den heliga Andes närvaro fyller oss och luften vibrerar av Guds välbehag...

Nya vänner, solbränna och rå livsglädje - oj vad vi skrattar mycket på den här resan... Magen värker efter både "situps" och ständiga skratt-attacker...

Stockholm - jag saknar dig ändå... Vi ses snart - jag predikar hemma på söndag - ser fram emot det massor!

Vi hörs!

02 november, 2009

Andedop i övre salen!

Igår besökte vi övre salen i Jerusalem - oj vilket drag! När vi kom dit möttes vi av ca 200 latinos från Honduras, Costa Rica och Venezuela som lovsjöng, firade nattvard och många vackra tårar rann längs kinden... Jag predikade om "Pingstdagen" och de fyra olika tungotalen i Nya Testamentet och bad för de som ännu inte börjat tala i tungor och 7 personer blev andedöpta och sprutade i tungor. Vi bad, profeterade och ramlade ut på gatorna efteråt precis som de första kristna för två tusen år sedan! Så gott! Vi såg Jerusalem panorama från Oljeberget och besökte Getsemane där Jesus hade bönenatt och blev fängslad...

Nytt för den här resan: Omid (min nyfrälste vän, personlige tränare och reskamrat) börjar varje morgon med Bibelstudie och tränar sedan stenhårt innan vi möter gruppen. Livet är grymt, fett och fantastiskt... SOS Church måste bara göra en resa hit någon gång med äventyr och ungdomsinriktning!

Trädgårdsgraven...

Predikade precis om "Jesus den uppståndne" vid Golgata och Trädgårdsgraven och sju personer blev frälsta!

Vi hörs!

01 november, 2009

Västra Muren

Nu har varit några dagar i miraklernas Galliléen där Jesus-evangelierna blir så levande! Igår kväll kom vi till Jerusalem - älskar de här stan - hela världens nav, huvudstad och den store kungens stad! Vi ber vid Västra Muren idag. Västra Muren är den sista lilla resten av Kung Herodes den stores tempel och en av judarnas heligaste platser...


Det står i Bibeln:

Också om en främling, en som inte är av ditt folk Israel, kommer från något land långt borta för ditt stora namns och din starka hands och din uträckta arms skull, ja, om han kommer och ber, vänd mot detta hus, må du då höra det från himlen där du bor och göra allt vad främlingen ropar till dig om. Så skall alla folk på jorden lära känna ditt namn och frukta dig, som ditt folk Israel gör, och förstå att detta hus, som jag har byggt, är uppkallat efter ditt namn.
2 Krön 6:32-33

Vi är främlingar i judarnas ögon, men också inympade i löftena till Israel enligt Rom 11:17-18 och vi kan be med stor frimodighet till Israels helige Gud och hela världens skapare!

Min gode vän och resekamrat Omid Dadary och jag har skrivit var sin bönelapp idag på morgonen på hotellrummet som vi kommer att trycka in mellan stenarna i Västra Muren efter vår bön där idag...

Vi hörs!