30 juli, 2010

Elsdop på Sandvik


Predikar fyra möten på Nordnorska pingströrelsens sommarkonferens på folkhögskolan, campingen och konferansanläggningen Sandvik utanför Mosjöen... Ikväll blev det andligt sjöslag när Jesus döpte ca 35 i den helige Ande och de sprutade i tungor för första gången!

De trofasta norska medarbetarna Eli och Gunnar backar upp mig här - vi njuter av att få vara tillsammans! Gud är god!

Vi hörs!

Börja ditt äventyr nu!

Kan verkligen alla kristna höra den helige Andes röst? Är det verkligen meningen att du ska lägga dina händer på sjuka människor och be för dem? Vill Gud använda dig att nå andra människor med kraften och livet från Honom? Ja! Ditt kristna liv ska inte handla om något annat! Kristendom är praktisk, inte bara fint filosofisk! Ett kristet liv är ett liv i äventyr och tro! Ditt äventyr börjar nu - ansök till SOS Missionsbibelskola. Det finns forfarande platser kvar och tid att ansöka, senast den 20 augusti behöver vi ha din ansökan!


Vi rivstartar första bibelskoleveckan med SOS Homecoming och vår One Year Anniversary med Evangelist Reinhard Bonnke som hedersgäst och talare. Kom och var med oss och fira på Stockholm City Conference Center söndagen den 29 augusti kl 16:00.

Ps. Sätt gärna in en gåva till Reinhard Bonnkes missionsarbete i Afrika på vårt pg nr: 830 75 50-7. Vi vill så gärna välsigna pappa Bonnke med en stor gåva när han kommer till vårt ett års jubileum!
Om du ger från utlandet så använd dessa uppgifter:
Kontonummer: 9960 4283 075507
SWIFT adress: NDEASESS
IBAN: SE1995 0000 9960 4283 0755 07
Bankadress:
Nordea Bank Sverige AB
HAMNGATAN 10
105 71 STOCKHOLM
Sweden
Tel: +46 (0)771 22 44 88

Vi hörs!

28 juli, 2010

Bokrelease!

Boken kommer om bara några dagar vara på väg till tryckpressarna, den kommer se ut något i stil med detta...

Jag är så glad att jag snart kommer kunna släppa min fjärde bok; Ett skådespel för världen, en bok om apostelns tjänst... Bokreleasen äger rum i samband med vårt ett års jubileum med evangelist Reinhard Bonnke den 29 augusti på Stockholm City Conference Center!

Lokalen rymmer 1400 personer...


Jag ser såå fram emot denna helgen! Vi ses väl på CCC den 29 augusti?

Vi hörs!

27 juli, 2010

Bibelstudie med barnen


Vi har precis haft våra goda vänner, familjen Bestul från Kristiansand, Norge som gäster hos oss här i Stockholm två dagar... Hunnit med Gamla stan, Skansen och Gröna Lund... Idag efter frukost blev det bibelstudie kring köksbordet med alla barnen - Sofie, Emma, Moses, Milo, Leon, Alicia och Adam... Ljuvligt! Bestuls och Amritzer barnen läste högt ur både norska och svenska biblar för Zunigas barn och oss vuxna... Jag ledde studiet i ämnet; Andens dop och NT:s fyra sorters tungotal och barnen ställde jättebra och nyfikna frågor... Eleverna (barnen) antecknade flitigt och ville efter 45 minuter inte sluta... Ljuvligt med barns andliga hunger och självklara starka tro!

Ikväll betalar jag räkningar och pusslar schema och augusti-planering med min Maria...

Vi hörs!

25 juli, 2010

Lycklig

Bloggar direkt från vårt församlingsläger... Vet faktiskt inte när jag kände en djupare tillfredsställelse och mer genuin lycka i mitt liv tidigare... Enkel men stark lovsång till gitarr kring lägerelden med rök i ögonen. Träning, bad i Mälaren, grillfester, beachvolleyboll turnering och djupa bibelsamtal med underbara församlingsmedlemmar... Alla språk, nationaliteter och kulturer trivs tillsammans. Tack Jesus för SOS Church!


Det var ett högt pris att följa Anden och föda den här församlingen i city men nu känns det som att det var värt varje beskyllning, spottloska och anklagelse... Vi har snart döpt 60 nyfrälsta och miraklerna avlöser varandra som ett smatterband! Vi är drygt 25 nationaliteter i församlingen nu och växer aggressivt på alla plan!

Älskar att vara herde för den här församlingen och njuter av alla vigslar, dop och nyfrälsta! Snart börjar ett nytt bibelskoleår! Ansök nu! Snart är det SOS Homecoming och ett års jubileum med pappa Reinhard Bonnke! Vet inte hur livet ska kunna bli bättre!

Vi hörs!

21 juli, 2010

SOS Church Camp


Ett gäng från SOS Church åker till Bjärka Säby utanför Linköping för att arrangera och genomföra ett internationellt läger med familjen Svernedal i spetsen... Vi som är hemma träffas på Baset utanför Järfälla i Stockholm för sommarens församlingsläger - SOS Church Camp!

Vägbeskrivning: Följ Mälarvägen mot Görvälnsbadet. Efter avfarten till Brukets skidbacke och Görvälns slott på höger sida, håll uppsikt efter skylten BASET med infart på vänster sida. Följ den lilla grusvägen några hundra meter och du är framme.


Om du åker kommunalt så tar du pendeltåg och sedan buss, resan tar ca 41 minuter. På fredag så ser tidtabellen ut såhär:

13:43 - 14:02 pendeltåg 35 från Stockholms central mot Bålsta. Kliv av vid Jakobsberg.

14:08 - ca 14:24 buss 552X från Jakobsbergs station mot Görvälnsbadet. Kliv av vid Basetvägen.

Det går tåg/buss en gång i timman till Basetvägen!

Husförsamlingsledare, bärare och ägare av församlingsvisionen fyll era bilar och ta med era sökare, nyfrälsta och släktingar! Hjälp människor att hitta till Baset!

Vi kommer att grilla, bada, spela fotboll, volleyboll och lovsjunga Jesus tillsammans kring lägereldarna! Ta med tält och sovsäck om du har tillgång! Vi reser ett partytält och ett militärtält också...

SCHEMA

Fredag:
14:00-16:00 - Incheckning
17:30 - Grillfest
19:00 - Möte med Walter Zuniga
22:00 - Ungdomssamling

Lördag
08:00 - Träning med Walter Zuniga
09:00-10:00 - Frukost
10:00-11:00 - Samling
11:00 - Aktiviteter/Fritt
17:30 - Grillfest
19:00 - Möte med Walter Zuniga
22:00 - Ungdomssamling

Söndag
08:00 - Träning med Walter Zuniga
09:00-10:00 - Frukost
10:00-11:00 - Samling
11:00 - Aktiviteter/Fritt/Städning
16:00 - Utomhusgudstjänst med Johannes Amritzer
18:00 - Avresa


Missa inte en skön helg med din församling och dina syskon! Är du nyfiken på SOS Church så är du också sååå välkommen att bara dyka upp! Vi har specialpris och individuella dealer för alla som kommer på plats beroende på hur länge man kan vara med... Har du inga pengar kostar det inget!

Vi ses vid grillen och kring lägerelden!

20 juli, 2010

Stockholm i mitt hjärta

Igår åkte vi med Djurgårdsfärjan från Slottskajen till ett somrigt Djurgården med paren Gisselssons och Zunigas - käkade hamburgare och skrattade och njöt en ledig kväll...


Idag korrekturläser jag mitt senaste bokalster innan den sätts och går på tryck... Det blir bokrealese i samband med församlingens ett-års jubileum i slutet av augusti! Boken med titeln Ett skådespel för världen blir min fjärde bok och jämte mina häften min nionde publikation som författare...

Min dotter Alicia, barnflicka Alisa och missionären Maria From åkte precis för att gå på "Allsång på Skansen" - kan inte bli mer Stockholm än så :).

Själv ska jag äta fiskgratäng med Maria och min son Adam i trädgården och sedan fortsätta med att dricka en kopp kaffe och läsa... Mycket arbete ikväll...

Ps. Läser faktiskt en väldigt bra bo just nu, "Victoria - prinsessan privat" av hovreportern Johan T Lindwall... Även jag har drabbats av en liten släng "royalistfeber" i efterdyningarna av sessans bröllop...

Vi hörs!

19 juli, 2010

Tillsammans med bästa vänner

Jag rullar in med Arlanda Express till Stockholms central i ett soligt sommar-Stockholm... Trött... Ledig dag... Ska träffa familjen Gisselsson (SOS basledarpar i Thailand) idag... Ser verkligen fram emot det! Bästa vänner sedan mer än tio år redan... Tack Jesus för sommar, vänner och livet!


Snart är det SOS Church Camp! Häng på! Vi grillar, badar, spelar fotboll, lovsjunger och döper! Från fredag kväll och så hela helgen!

Vi hörs!

17 juli, 2010

Seinäjoki

Undervisar och predikar flera gånger om dagen i Österbotten och den lilla staden Seinäjoki i Finland... Pastor Martti och hans team är fantastiska värdar och detta är mitt sjunde besök här... Människor blir frälsta, andedöpta och helade i varje samling!

Lisa och John Bevere...

Att få lära känna bibellärarparet och författarna Lisa och John Bevere från USA och samarbeta och dela plattform med dem är ljuvligt! Älskar dem redan. De kommer nog besöka oss i SOS Church under 2011 nån gång...

Måste rusa... Ska snart predika för tusentals galna och andligt hungriga finnar! Tack Jesus för sommaren och livet!

Vi hörs!

15 juli, 2010

Följ med till Israel!


Jag slutar aldrig att fascineras av Israel - Guds utvalda, heliga land... Jag har varit där många gånger redan, men lär mig alltid något nytt och ser och förstår Bibeln på ett helt nytt sätt. Att stå vid Västra Muren och be till Israels Gud, besöka Trädgårdsgraven och Golgata, Olivberget och gå Via Dolorosa, det är verkligen speciellt! Allt detta, och mycket mer får du uppleva om du följer med oss till Israel i höst!

Utsikt från Masada klippan...


Vi hörs!

13 juli, 2010

Dop, nyfrälsta och grillfest!

Predikade hemma i söndags - wow vilket drag! Ljuvligt kramkalas och kära återseenden efter fem veckors predikoturné i USA, Sverige, Norge och Danmark... Jag predikade om biblisk "heder" och sann och ren "hederskultur". Jesus är vårt största exempel i att betjäna, hedra och uppoffra sig i kärlek... Jesus tvättade sina lärjungars fötter och ville att vi skulle göra detsamma för varandra. Både Gamla Testamentet och Paulus brev har också så mycket att säga om just heder... Hedra äldre, föräldrar, myndigheter, politiska och andliga ledare mm...

Nyfrälste Bashar döper...

Vi har döpt precis 50 lärjungar till Jesus i SOS Church nu! Vi är glada för vad den helige Ande gjort och gör i vår knappt ett år gamla församlingsplantering i city... Den här veckan blir det dop igen, redan två anmälda... Prognosen säger mig att vi nog döpt 60 glada stockholmare lagom till SOS Homecoming och församlingens ett årsjubileum med Reinhard Bonnke i slutet på augusti... Tack Jesus!

Jag har hunnit med Gröna Lund med barnen och VM fotbollsfinalvaka i ett så ljuvligt tropiskt varmt Stockholm också - halleluja! Imorgon flyger jag till Finland och ska predika tillsammans med den amerikanske bibelläraren John Bevere i en nationell konferens i Senäjoki från onsdag till söndag... Men innan dess grillfest i trädgården tillsammans med underbara församlingssyskon och nyfrälsta (minst 20 personer)... Mitt plan lyfter ju inte från Arlanda förrän kl 08:40 imorgon bitti så kvällen och natten ska njutas i familjens och glada vänners sällskap :).

Just nu sitter jag på altanen, barnen leker i poolen och jag försöker korrekturläsa mitt senaste bokalster... Livet är riktigt ljuvligt faktiskt!

Vi hörs!

10 juli, 2010

Evangelist och SOS Churchs celebration!

Har precis landat på Arlanda och bloggar medan jag väntar på mitt bagage... Har varit på Evangelist sommarfestival i Köpenhamn två dagar och predikat och ropat ut mitt hjärta :). Jag är hes, glad och lycklig efter bön, lovsångskonsert med Ron Kenoly och mycket predikande... Jag är tacksam över att det finns så ljuvliga kristna i Danmark och att Gud gett mig en så fin och trostfast vän som Christian Hedegaard. Evangelist och församlingen Powerhouse i Görlöse är ett danskt "Dreamcenter ala LA" eller ett "Arken ala Kungsängen" med mängder av förvandlade människor som berättar om frihet från droger, alkohol, schitzofreni, borderline, depressioner och självmordsbenägenhet. Jesus gör det inte läkare eller psykologer klarat göra varje dag! När mänsklig expertis står rådlös gör Jesus fortfarande under 2010! De finns inget förakt eller avståndstagande till vare sig läkare eller terapeuters hjälp, men en ödmjuk och stark tro på Guds mirakelkraft...


Sista mötet på Evangelists sommarkonferens...

Christian Hedegaard kommer att predika hos oss här i Stockholm på vårt SOS Homecoming fredagen den 27 augusti och vi kallar naturligtvis den samlingen för just "mirakelmöte" och tror att Jesus ska göra stora under för många trasiga själar och upprätta människospillror hela den helgen! Välkommen!

Imorgon predikar jag i SOS Church kl 16:00! Yes! Sååå kul! Laddar för en heldag med församlingen eftersom det blir fotbollsfinalvaka i våra lokaler på Kungsholmen efter vårt celebration från kl 20:00! Knytkalas och umgänge med goa vänner! Imorgon blir det kramkalas!

Ps: Sätt gärna in en extra gåva under sommaren (Pg; 830 75 50 - 7) och märk gåvan "Reinhard Bonnke"! Vi vill så gärna fetvälsigna och "blessa" pappa Bonnke med en jättegåva i samband med SOS Churchs ett-årsjubileum söndagen den 29 augusti... Reinhard Bonnke och CfaN är den absolut bästa jorden du kan så pengar i...

Vi hörs!

07 juli, 2010

Hedmarktoppen sjunde sommaren...

Tänk att jag fått förtroendet igen! Sjunde gången jag talar på norska pingströrelsens sommarkonferens och njuter livet på deras konferensanläggning Hedmarktoppen... De är såå goa och jag får såå mycket uppskattning och positiv feedback. Vänner för livet... Idag har jag haft två bibelstudier på bönekonferensen kl 10:00, 12:30 och ett kvällsmöte kl 19:00. Ämnet har varit Den helige Andes arbete, del 1-3. Vilken bön det blev ikväll! Ljuvligt med bönens ande såå starkt utgjuten!


Disciplinerad bön skapar gudsfruktan, vilket leder till avhållsamhet och seger över alkohol, lusta och allsköns laster. Bön och fasta fostrar fram en stark karaktär och gör oss känsliga för den helige Andes tilltal. Jag behöver be. Vi behöver be mycket i Skandinavien. Vi ber tills vi ser och hör från himlen. Vi lyssnar, lyder och gör vad den helige Ande ber oss om. Jag älskar umgänget med Gud i Anden. Jesu närhet är så visionär, tröstande, uppmuntrande och bygger och laddar. Jag tror fortfarande på andlig krigföring, barnsnödsbön, bönedagar och vaknätter! Höga rop i tungor gör skillnad!

Imorgon flyger jag till Köpenhamn, Danmark och Evangelists sommarkonferens! Kul!

Vi hörs!

05 juli, 2010

Hemma i Stockholm igen...

Sommar-Stockholm...

Har precis landat i mitt kök hemma i Tullinge igen... Ska ha en ledig måndag efter en intensiv helg i Västergötland med tältmöten, förbön och träffar med olika människor... Dyrbara människor responderade på frälsningsinbjudningarna, flera blev andedöpta och berättade om direkta helandeunder i de olika mötena - evangelium om Jesus är världens bästa budskap!

Idag blir det diverse ärenden men förhoppningsvis också lite vila innan jag flyger till Oslo imorgon. Ska predika tre möten på norska pingstvännernas sommarkonferens Hedmarktoppen på onsdag... Flyger sedan till Köpenhamn för att predika på danska Evangelists sommarkonferens två dagar... På söndag ska jag äntligen predika hemma i SOS Church igen och få krama vår underbara församling - ohh vad jag längtar efter dem alla efter en väldigt intensiv konferens och festivalsommar! Ska faktiskt hinna med både Finland och Norge för ytterligare två konferenser innan jag tar två veckors semsester i augusti...

Tack Jesus för alla under! Tack Jesus att jag får tjäna dig! Tack Jesus för hittils 18 år i heltidstjänst för dig! Jag är lycklig!

Vi hörs!

03 juli, 2010

Tältmöte i Risveden

Bilade från Stockholm till Vårgårda - Alingsås trakterna genom ett sommrigt varmt Sverige igår... Ett helt team från SOS Church åkte söderut i vår "kyrkbuss", stannade och badade i en liten insjö i Småland och landade som gäster hos min medarbetare Samuel Willkanders föräldrar i Gräfsnäs på sen-eftermiddagen... Badade i ytterligare en varm skogssjö i Västergötland och så jordgubbar, glass och kaffe...


Gästar Risvedens missionsförsamling och Betania i Anten (pingst). Folk kom från Gråbo, Vårgårda, Alingsås och ännu längre ifrån - det var drag under tältdukarna när Julia och Linnea sjöng ner himlen. Jag predikade länge, gjorde en frälsningsinbjudan och många responderade... Ser fram emot kvällens möten kl 19 och 22...

Såg flera stora vildsvin och dovhjortar igårkväll på en liten viltsafari i Västgötaskogarna... Det kliade i skjutfingret...

Vi hörs!

01 juli, 2010

VM fotbolls-final i kyrkan

Söndagen den 11 juli är det VM fotbolls-final kl 20:30. Efter SOS Churchs celebration mellan 16:00 - ca 18:30 blir det kort paus men från kl 20:00, mina vänner, erbjuds det finalvaka på tre skärmar i kyrkan på Warfingesväg 26 på självaste Kungsholmen! En stor skärm i caféet och två skärmar i kyrksalen och knytkalas tillsammans med alla dina bästa vänner förstås! Perfekt tillfälle att introducera kyrkan för dina arbetskamrater, kompisar och nyfikna sökarvänner!


Jag predikar hemma den söndagen och kommer bänka mig med hela familjen, inklusive amerikansk barnflicka och kanske att vi till och med tar med barnens marsvin och kanin! Ingen vill ju missa VM finalvakan i SOS Church, eller hur?! :)

Välkommen att avnjuta en sommarkväll med "den stora familjen" - din församling!

Vi hörs!