30 augusti, 2010

Vi saknar ord :)

SOS Homecoming och SOS Church ett års jubileum kan sammanfattas i ordet glädje! I helgen har vi haft sammanlagt över 2000 personer i fyra samlingar dessutom två stora torgshower på Medborgarplatsen och en på Drottninggatan!

Sigfried Tomazsewskis predikan på lördagkvällen var en "kärleksbomb" som detonerade mitt i SOS familjen - tack helige Ande!

Söndagens ett års firande på City Conference Center med hela världens evangelist pappa Reinhard Bonnke blev en "glädjebomb" och en mirakelgranat i eftermötet! Tack älskade Jesus!



Ca 1200 personer kom och firade med oss på CCC! Många dyrbara stockholmare bad en frälsningsbön och helandevittnesbörden avlöste varandra som ett smatterband - ca 10 personer berättade jublande från scen om under Jesus gjort i deras kroppar igårkväll!

Jesus gör under...


När SOS styrelse åt en tre rätters middag tillsammans med Reinhard Bonnke och CfaN teamet på Sparreholms slott sent igår kväll rann många tårar av tacksamhet längs våra kinder...

Själv är jag så tacksam för alla bönestunder, djupa samtal och skratt tillsammans med pappa Bonnke i Chevan till och från sörmländska slottet Sparreholm där han och teamet bodde i helgen... Gömmer speciellt en profetia i mitt hjärta som rörde mig djupt... Tack Jesus!

Sparreholms slott...


Tack Gud för att vi fick ha gudsmannen Bonnke som som hedersgäst i vår församling! Tack Jesus för allt vi fick ta emot direkt från himlen!


Frälsningsinbjudan...

Vi hörs!

28 augusti, 2010

Pappa Bonnke på motorcykeltur


En dröm går i uppfyllelse! Har alltid velat arrangera en motorcykeltur för pappa Reinhard Bonnke... Idag lyckades det! Reinhard sitter på en BMW touringbike, årsmodell 2010, 1200 cc och njuter augustivädret längs Stockholms kusten idag... Gud gav klarblå himmel, solsken, 17 grader C !!! Sigfried Tomaszewski från CfaN teamet och medarbetare till Reinhard sedan många år sitter på en Harley Davidson 1200 cc...

Daniel Elvelyck min assisterande pastor och rektor på SOS Missionsbibelskola lånade min HD och Andrew, Reinhards assistent kör en BMW 850...

Tack Jesus!

Ikväll predikar Sigfried för oss på SOS på Kungsholmen kl 19:00 - välkommen! Imorgon smäller det en bomb på CCC kl 16:00 - pappa Reinhard predikar Jesus på SOS Church ett års jubileum!

Kom i tid! Finns bara ca 1400 sittplatser på CCC! Kom redan 15:30 så att du säkert får en plats! Hitta till CCC!

Vi hörs snart igen!

26 augusti, 2010

Vem är bäst - Ulf Ekman, Reinhard Bonnke eller Niklas Piensoho?!

Jadu... Fel fråga... ;) Svaret på den idiotiska frågan är helt enkelt att; Jesus är bäst! Alla tre nämnda i rubriken ovan älskar att göra Jesus känd på sitt vis med sin av Gud givna förmåga! Gudsmännen nämnda är stora gåvor till oss alla som hjälper oss till Jesus efterföljelse.



Hade förmånen att äta kvällsmat med dessa tre gudsmän igårkväll och fler ljuvliga Jesus lärjungar från Sveriges alla hörn var med på restaurangen Dalanissen bara ett stenkast från Filadelfiakyrkan... Pelle Hörnmark och Världs Pingst Konferensen bjöd ut - man tackar och bugar... Tänk att jag fick vara med! Jag blev jätteglad för att bli inkluderad och riktigt varm i hjärtat faktiskt. Tack Pelle!

Satt vid samma bord med vänner sedan många år; pastorsparet Stenstrands från Life Center, Västerås, Magnus Persson från United, Malmö och Carl-Gustaf Severin från Livets Ord, Uppsala... Goa människor som jag verkligen respekterar och uppskattar på olika sätt och för olika saker... Både Per-Johan, Magnus och Calle har betytt mycket för mig genom åren och gjort djupa intryck... Sköna avslappnade samtal och generös och hjärtlig stämning...

Vi behöver varandra samtidigt som vi behöver slå vakt om apostolisk utrymme och rörelsefrihet. Vi behöver respektera, älska och uppskatta varandra trots olikheter och samtidigt hela tiden våga följa våra hjärtan och inte kompromissa med vår inre röst. Hoppas och vill bara tro att en sund, sann och öppen gemenskap utan kontroll och maktanspråk från något håll ska växa fram i den väckelsekristna familjen i Sverige. Jag ber att spänningar, lurpassande och misstänksamhet ska få ge vika för kärlek, generositet och värme. Gud hjälp vårt land! Gud, jag ber att väckelse och mirakelkristendom ska segra i Sverige!

Imorgon börjar SOS Homecoming i våra lokaler på Kungsholmen kl 19:00 och du är sååå välkommen att hälsa på oss! Kl 22.00 gör SOS Medborgarplatsen till utomhuskyrka och presenterar ett glasklart Jesus evangelium för stockholmarna! Välkomna med oss ut på stan!



Vi hörs!

24 augusti, 2010

Intensiva förberedelser!

Idag har vi planerat upp en bibelskolestart för åk 1 och 2 på morgonen, imorgon börjar ca 50 nya rekryter - Yes! Lunchat med en fransk journalist från Lyon som gjorde en intervju om frikyrkor i Skandinavien. Besiktigat CCC tillsammans med en vaktmästare och mina medarbetare på eftermiddagen - det blir fett drag med pappa Bonnke nu på söndag!

En tredjedel av auditoriet på CCC...

Suttit i ett SOS styrelsemöte hela eftermiddagen mellan kl 15:00 - 18:00, smitt planer för nya festivaler i Pakistan bland annat! Nu har jag precis kört ett stenhårt pass på gymmet tillsammans med Walter Zuniga min assisterande pastor :). Gäller att vara i form för ett tillväxt år i city!

Ska hem och natta barnen nu... Vi läser om Abraham på kvällarna den här veckan...

Vi hörs!

23 augusti, 2010

En historisk vecka börjar...

Helgen som gick var spektakulär! Jag är lycklig. Känner Andens välbehag, fartvind och skjuts! Andligt självtryck och en djup underström av helig Ande och mirakler...

Vår ledarsamling i lördags med församlingens pastorer och utökade ledarteam var effektiv, produktiv och skärpande...

I söndags var vi 188 vuxna i SOS Church och 36 barn i lilla och stora barnkyrkan = 224 i lokalen! Vi har döpt fem i veckan som gått! Sammanlagt har vi nu döpt 63 dyrbara lärjungar vårt första år som city församling... Vi är just nu 190 personer i våra husförsamlingar och ca 300 aktiva vuxna som ser församlingen som sitt hem! Gud är god och trofast! Tack Jesus!


Den här veckan samlas hjältarna och SOS Homecoming börjar på fredag kväll kl 19:00 i våra lokaler på Kungsholmen! Vi ser sååå fram emot kära återseenden med tidigare års bibelskolelever och våra missionärer som gäster!

Vår lilla city församling står aggressivt på tårna och längtar efter att vara värdar denna för oss så historiska vecka... History in making :)!

SOS Homecoming och Anniversary med pappa Reinhard Bonnke till helgen!!!!!

Vi hörs snart!

21 augusti, 2010

Jesus prisas bäst med Rock'n Roll!

Harvestcry i Kristiansand, Sydnorge blev en sucse för femte året i rad! Amerikanska rockbandet Kutless var med oss för andra gången och vi röjde tillsammans i två konserter och bad med såå många tonåringar till frälsning i både Arendal och Kristiansand!

Har också varit och besiktigat vår portabla festivalanläggning som nu står färdig att skeppas till jungfrufestivalen på Haiti i oktober! Du ska väl me?! Kommer visa bilder i ett senare blogginlägg... Ska upp och fixa lax imorgon kl 05:00 med min gode vän Ari Mathiesen innan jag flyger till Stockholm...

Vi hörs!

19 augusti, 2010

Vandra i Anden!

"Vad jag vill säga är detta: vandra i Anden, så kommer ni inte göra vad köttet begär." Gal 5:16

Ber mycket just nu... Fasta, diciplin och bibelmeditation skapar känslighet och omskurna öron som hör Anden... Anden manar till ett djupare, heligare och starkare liv... På söndag är det höst Kick Off i SOS Church - bönen går till Himlen: Herre vad vill du göra?! Tala så att vi kan lyda dig. Helige Ande?!

Nästa vecka kommer Christian Hedegaard från Danmark, Tjebbo van der Eikhofen, Siegfried Tomaszewski och pappa Reinhard Bonnke att gästa vår församling och vi är såå förväntansfulla! Helig Ande vi ger dig full frihet!

Här följer shemat för SOS Homecoming och Anniversary helgen 27-29/8;

Fredag kl 19:00 - Mirakelmöte med C. Hedegaard
Fredag kl 22:00 - Outreach i Stockholm City
Lördag kl 10:00-13:00 - Öppet Café och mingel för fd bibelskolelever vid SOS Missionsbibelskola.
Lördag kl 15:00-17:00 - Bön för Stockholm med Tjebbo van der Eikhofen och Johannes Amritzer
Lördag kl 19:00 - Mirakelmöte med Siegfried Tomaszewski
Lördag kl 22:00 - Outreach i Stockholm City
Söndag kl 16:00 - SOS Church firar ett år med Reinhard Bonnke i City Conference Center Stockholm.

Måste rusa nu, ska flyga till Norge för två Harvestcry festivaler med rockbandet Kutless i Arendal och Kristiansand... Kommer hem på lördag igen...

Vi ses på söndag!

17 augusti, 2010

Höst Kick Off!

På söndag är det Kick Off Celebration för en ny hösttermin i SOS Church Stockholm! Hjältarna samlas! Alle man till pumpen! Nu tar vi fasta på församlingsvisionen och proklamerar delmål nr 2, 2010!

Vi döper fem nyfrälsta den här veckan och har då fått döpa 63 personer innan vi fyller ett år söndagen den 29/8! Jag säger bara ett fett och hest; halleluja! Gud är god!


Vår internationella församlings vision är glasklar;

"För alla folk till alla folk. Urförsamlingen mitt i Stockholm och till världens ände."

På söndag predikar jag om "Kraftevangelisation" och jag lovar mycket Apostlagärningarna... Vi är en "Holy Ghost Church" och kommer att förbli! Den helige Ande vår hjälpare vinner, uppmuntrar, laddar och bygger!

Äntligen är semestern slut ;) Död åt sommarkött! Bönen går till Himlen; - Gud ge oss Stockholm!

Vi ses väl på söndag?!

14 augusti, 2010

Hellre glad hedning än sur pingstvän

Var på konsert på Gustav Adolfs Torg igår... Balkan bandet "Gipsy Queens and Kings" underhöll och vi dansade med barnen på axlarna... Idag har jag lagt ca 5 kg nötkött i marinad - vi ska grilla ikväll några familjer... :) Semester två dagar till sen får jag äntligen börja jobba ;)
Funderar lite;

- Hellre askkoppar än rökelsekar...

- Hellre vild lovsångsdans än teologidebatter...

- Hellre missionsresa till Pakistan än solsemester på Kreta...

- Hellre glad hedning än sur pingstvän...

- Hellre grillkött än sallad...

- Hellre Harley Davidson än Honda...

- Hellre boxning än boule och kubb...

- Hellre ballader än psalmsång...

- Hellre ärliga svordomar än hycklande påklistrad fromhet...

- Hellre oborstad nyfrälst än nybakad bessewisser-student...

- Hellre ståuppare än diktare...

- Hellre arabisk mat än svensk husmanskost...

- Hellre salsa än vals...

- Hellre hes passion än raspiga monotona och torra betraktelser...

- Hellre tanklösa gapskratt än ångestveckad panna...

- Hellre gammal, pigg, glad och ute än ung, cool, hipp, deprimerad och inne...

- Hellre tro än otro...

- Hellre framgång än tomgång...

- Hellre Jesus än Muhammed, Budda och Daila Lama...

- Hellre helig Ande än "kan själv"...

- Hellre ödmjukhet än "vet allt"...

- Hellre festival än konferens...

Funderar lite bara... Helt ärliga funderingar bara... Bli inte arg... ;)

Vi hörs!

12 augusti, 2010

Boxningsträning och Bibelläsning

"Jag slår inte i luften när jag boxas. Jag slår min kropp och tvingar den till lydnad, för att jag inte ska komma till korta vid provet när jag predikar för andra." 1 Kor 9:26b-27

Idag på morgonen tränade jag boxning på gymmet Sport Life på Odenplan... Känns i hela kroppen ikväll, speciellt i korsryggent och höfterna. Vi övade olika slag och slagkombinationer och jag tycker nog krokarna är svårast att få tryck och kraft i... Följa med med höger höft och och lyfta på höger häl i högerslaget och tvärtom i vänster slaget är en sann och beundransvärd konst vilken jag inte fullt ut behärskar än... Jättekul träningspass även om jag kunde vrida ur min t-shirt efter en timme. Efter en ca tio minuters paus fortsatte jag med lite styrketräning - idag blev det bröst, tricep, bicep och axlar. Som du säkert förstår tränades bara de manliga Mike Tyson musklerna idag :) Njuter semester i Stockholm och Sverige... Kräftskivorna avlöser varandra i grannskapet och det har blivit mörkare på kvällarna och lite kyligare... Längtar redan till söndag och SOS Church! Emma Gustafsson predikar och jag kommer fetnjuta... Jag vet att en del pastorer inte är på sina egna församlingars gudstjänster när de är lediga - fattar inte det. Är jag hemma vill jag självklart vara med min familj. Jag har ett kall och inte i första hand ett jobb. Församlingen är min familj och inte bara min arbetsplats. Jag tar aldrig semester från Jesus utan med Honom! Jag älskar motorcyckeln, jaktvapnen och träningsbagen men Bibeln och bönepromenaderna toppar ändå :) Jag älskar Jesus mer än livet självt!

Vi hörs!

10 augusti, 2010

Bockjakten närmar sig

Dricker kaffe och läser en jakttidning... Måndagen den 16:e är det bockpremiär 2010! Sluter ögonen och alla jaktminnen spelar revy. Känner nästan doften av blöt mossa, blåbärsris och ett öppet ångande rådjur... Finns inget som koagulerat blod på nagelbanden, en svettig ostmacka och kaffe ur ståltermos vid lägerelden efter en lyckad jakt... Längtar...
Blir nog en tur till pappas jaktrevir i Stengårdshult på Småländska höglandet i alla fall... :)

Börjar jobba igen den 17:e men fanatismen, ivern, adrenalinet och jaktintresset har varken sans eller begränsningar - jag hinner ut både gryning och skymning på måndag!
Annars funderar jag på vilka hundraser jag gillar mest... Köper jag någon gång hund så blir det antingen strävhårig tax, drever, beagle eller en basset... Mysiga små och manliga hundar med väldigt många kilo i käften och envisa...

En strävhårig tax är en typ av hund med mycket personlighet, envis, ättrig och går den ner i ett grävlings eller rävgryt så är det nästan alltid vinna eller försvinna - dvs antingen ger sig räven och kommer upp eller så ser vi aldrig mer taxen... Min typ av hund liksom :) Taxen är kortbent också vilket gör att när den driver rådjur så kommer de så pass lugnt att man slipper slänga iväg skotten från höften... Den strävhåriga taxen är en praktisk, trofast och rejäl jaktkamrat...
Ja, ja... Vi hörs!

09 augusti, 2010

Livsstil

Semester hemma är såå gott... Sova åtta - tio timmar per dygn, äta god mat, läsa en roman, gå på bio, kolla film, leka med barnen och fika med frun...

En bra semesterfrukost börjar med lite bibelläsning och så en Jaktjournalen och så mycket kaffe - påtår och tretår ;)
Livsstil semester eller inte... Livsstil ska sitta i ryggmärgen... Aldrig semester från Gud utan i ljuvlig gemenskap med Honom!

1) Ett starkt inre liv.

2) Umgänge med sökare och nya lärjungar.

3) Fysisk träning och sunt själsligt utbyte.

Idag värker tricep efter gårdagens gympass innan söndagsmötet ;) Walter predikade igår och två blev frälsta - tack Jesus! Walter är en så duktig predikant!

Vi hörs!

07 augusti, 2010

En kvällsdikt mitt i semestern

Ödmjukhet

Jag vet inte allt och har inte alla svaren... Har ofta tänkt, gjort och sagt fel... Har ofta fått be om förlåtelse och revidera vad jag en gång slog fast och hävdade var absolut och odiskutabelt... Vill helst inte döma eller kasta sten på andra. Är mer rädd om mina vänner än tidigare... Har sjungit, skrattat och dansat i mitt liv men gråtit ännu mer... Vill bara vara ödmjuk...

Jag har övertygelser och en tro som jag är beredd att dö för. Jag älskar Jesus och vill göra lärjungar. Behöver be och studera Bibeln ytterligare. Längtar efter fasta, disciplin och ordningar. Tror att Gud har full kontroll och koll... Jag vilar i Hans armar. Min framtid är skriven i Hans händer. Vill bara vara ödmjuk...

Kalla tekniska och för professionella människor gör mig ledsen och illa till mods... Artighet i kombination med ytlighet och nervösa tillgjorda skratt gör mig illamående... Religion utan hjärta är som tärande ökensol och konstant vattenbrist... Jag vill bara vara ödmjuk...

Längtar efter Gud! Är kär i Jesus! Behöver den helige Ande! Är trött på mig själv... Är inte lika säker längre... Är fortfarande äventyrslysten, nyfiken och på väg framåt... Är andligt hungrig och vill lovsjunga! Vill bara var ödmjuk...

Vi hörs!

04 augusti, 2010

Feta anledningar att dansa!

1) Snart har SOS döpt 60 nyfrälsta (56 i skrivande stund) efter ett år i city!
2) Snart kommer pappa Reinhard Boonke (29/8 på CCC) och predikar på SOS!
3) SOS har nu hela sin efterlängtade Portabla festival anläggning till ett värde av ca 5 miljoner SEK!
4) Snart kickar SOS Missionsbibelskola och SOS Ledarskola igång med stora klasser! Du har väl ansökt?!
5) Snart samlas fd elever på SOS till en fet Homecoming i Stockholm (27-28/8)!
6) Snart, mycket snart släpper jag min fjärde bok - Ett skådespel för världen!
7) Snart drar SOS ut på festival till Haiti (oktober)!
8) Snart börjar bockajakten (16/8)!
9) Min HD har ett specialtillstånd för 104 decibel!
10) Min Maria är så semester söt så jag vill äta upp henne tre ggr om dagen! :)

Vet inte hur livet ska kunna bli bättre just nu! Feta anledningar till dans - salsa, vals och hiphop!

Vi hörs!

01 augusti, 2010

En generös livsstil!

Sitter på Trondheims flygplats på väg hem och bloggar... Har predikat och gjort evangelium hela helgen - är stormförälskad i Jesus - igen :)! Mediterar över två bibelversar i Ordspråksboken.

Den ene strör ut och får ändå mer, den andre snålar och blir bara fattigare. Den frikostige blir rikligen mättad, den som vederkvicker andra blir själv vederkvickt.

Ords 11:24-25


1) Strö ut och var frikostig! (Presenter och överraskningar till dina vänner och dina pengar sådda i flera åkrar samtidigt - tionde och extra offer in i församlingens olika grenar...)

2) Var generös, storsint och varm! (Förlåt oförätter, var inte bitter, småaktig och ha inte åsikter om allt och alla).

3) Uppmuntra! (Vederkvick på gammal svenska...) Dvs skryt om andra, tala högt och väl om dina medmänniskor och gör någon annan glad och upplivad!

Vi hörs!