27 december, 2010

Tacksamhet!


Jag vill gå in i det nya året med tacksamhet! Tänk vad Gud lyft, välsignat och gjort många under i 2010! Tack Jesus!

"Du kröner året med ditt goda, dina fotspår dryper av fetma." Ps 65:12

Ja! Precis så!
Jesus krönte mitt 2010 med allt sitt goda och där Han gått fram i mitt liv rinner Hans fotspår över med olja, fetma, under, tecken och överflöd! Han är underbar! Tack än en gång älskade Jesus!

Han hjälpte mina barn
i skolan, beskyddade min familj från sjukdomar och olyckor! Han gav mig kostymer, nya vänner och glädje i äktenskapet! :) Oj vad listan kunde göras lång...

Nu närmar sig 2011!
Jag reflekterar, summerar och gör bokslut på 2010 - överskott, plus, bonus och feta vinster! Jag är övertygad om att Herren ska göra under och överraska nästa år också men vill ändå inte ta något för givet... Märkliga ljuvliga paradox... Vill inte glömma att tacka...


SOS Church 1 års jubileum!

Portabla festivalanläggningen!

Frälsning, dop och uppföljning i SOS Church!

"Gör er inga bekymmer för något utan låt Gud i allt få veta era önskningar genom åkallan och bön med tacksägelse. Då skall Guds frid som övergår allt förstånd, bevara era hjärtan och era tankar i Kristus Jesus." Fil 4: 6-7

Gott nytt 2011!

22 december, 2010

Tid att reflektera, skratta och njuta!


Huset är städat. Granen på plats. Det mesta handlat och inköpt. Administrationen undanstökad. Julavslutningarna och festerna är avnjutna...

Nu sitter jag framför en brasa i min källare. Dricker kaffe, smaskar på en Paradis ask och njuter av tanken på en nyfrälst väns andedop igår eftermiddag - finns inget som när en vuxen karl sprutar och bubblar i tungor för första gången i sitt liv!

Nu är det tid att reflektera, skratta och bara njuta! Vilket år som ligger bakom - Gud har varit sååå god mot oss! Jag känner sann och äkta tacksamhet och vill inte ta något för givet inför framtiden... Just nu är livet toppen. Jag fylls av ödmjuka tankar. Känner gudsfruktan och samtidigt pirrande förväntan inför alla Guds överraskningar i 2011! Jag är äventyrare sedan många år och kommer fortsätta göra upptäcksresor i okända landskap nästa år!


Imorgon kommer min pappa och hans fru Annette på besök och stannar till annandagen. Två av mina systrar och Marias lilla syster firar med jul med oss i år. Älskar mina svågrar Fernan och Jonatan - det blir mycket kortspel och skratt kring köksbordet den här julen :) Fler gäster är på gång in och det blir fullt hus! Härligt!

Vi hörs!

18 december, 2010

Investera rätt!

En del investerar i aktier, obligationer och egendomar... Det är naturligtvis alltid bra att spara, förvalta och omsätta för att förmera men det finns också risker och allt kapital kan gå förlorat... Själv investerar jag i människor. Kanske borde göra både och... Att investera i människor har också sina risker - de kan svika, förråda och vända sig emot dig. En gång nära vän, familj och allierad ser sig några år senare som bitter fiende...

Tror ändå det är säkrare att investera i människor än i guld och död kall metall. På lång sikt är nära vänner en tryggare aktie än en labil och osäker marknad, börs och bank. Investera i relationer, ge tid, kärlek och omsorg. Investera i sann vänskap, fattiga och sjuka... Investera i nya lärjungar till Jesus och trofasta bärare och pelare i församlingen!


Älska, ära och ge! Tre underbara gudsrikes element och andliga dynamiska saker som alla blir mer och bara växer desto mer du ger bort utav dem. Kärlek, ära/ respekt/ heder och generositet kan inte misslyckas!

Mina ledare, församlingen och alla nya lärjungar till Jesus som finns i min omedelbara närhet! Jag älskar er! Jag vill bara ära er! Jag vill ge mitt liv för er! Önskar er en välsignad julhelg!

Er pastor och förebedjare

Johannes Amritzer

15 december, 2010

SOS Church firar jul!

Det känns i luften nu... Julen närmar sig. Älskar jul faktiskt trots att till och med djävulen blir lite religiös vid den här tiden varje år ;) Skön tid och alla blir lite snällare ;) I SOS Church firar vi jul tillsammans i dagarna tre - den 17-19 december kl 19, 19 och 16! Årets fetaste föreställning! En kreativ bomb briserar i december mörkret! SOS egen julshow under vinjetten "Julen fest eller pest"!


Det går att köpa biljetter vid entrén för er som ännu inte löst den lilla detaljen (70 kr/st) Det finns 600 biljetter och drygt 300 är visst redan sålda! Bjud med ytterligare släktingar, grannar, arbetskamrater och vänner! Längtar redan...

Vi ses väl till helgen!

14 december, 2010

Glöm inte det viktigaste i jul!


"Ty jag var hungrig och ni gav mig att äta. Jag var törstig och ni gav mig att dricka. Jag var främling och ni tog emot mig. Jag var naken och ni klädde mig. Jag var sjuk och ni besökte mig. Jag var i fängelse och ni kom till mig." Matt 25:35-36

Församlingen är en maktfaktor för rättvisa i samhället. Församlingen är instrumentet vilket Gud kan spela en så vacker melodi på om vi tillåter Honom. Församlingen är Jesu händer och fötter. Glöm inte församlingen i jul... Ge generöst in i församlingen av dina pengar och ditt överflöd!

Ge de hungriga att äta och de törstiga att dricka genom din församling! Fråga dina pastorer och ledare hur?!

- Vad kan jag ge till?
- Var är behoven störst?
- Hur kan jag vara med och hjälpa i jul?

SOS Church Stockholm önskar få kanalisera och vara med och förvalta din kärlek och barmhärtighet i jul...

Vi behöver just nu;

- Ca 60 000 kr till SOS TV!
- Ca 40 000 kr till SOS Fine Art!
- Ca 30 000 kr till SOS tolkutrustnig!
- Ca 20 000 kr till SOS missionsbaser!
- Ca 10 000 kr till SOS Youth!
- Ca 10 000 kr till SOS Kids!

Märk din gåva och sätt in en julklapp till församlingen på Pg; 830 75 50 - 7. När du köper julklappar, mat och konsertbiljetter glöm inte din församlings arbete i jul! I jul hjälper församlingen de hemlösa, flyktingar, de som sitter i fängelse och de sjuka!


Jesus sa; "Allt vad ni gjort för en av dessa mina minsta bröder, det har ni gjort mot mig." Matt 25:40b.

En företagare i församlingen hade precis gett ett stort belopp till förmån för de hemlösa i Stockholm och sa till mig; "snart kommer det ytterligare en julklapp till församlingen"... Någon sa; "min dröm är att någon gång få betala en hel festival bland de onådda folken privat". Vilka församlingsmedlemmar! Vilken ande av givande och ljuvlig och inför Gud välbehaglig generositet! Maria och jag tänker ge aggressivt i jul! Kläder till de fattiga! Hjälp till flyktingar! Ekonomiska bidrag till familjer som inte har de som vi.

Vad ska du göra?!

Vi hörs!

12 december, 2010

Terrorfruktan i "trygga" Sverige


Speciellt att vara pastor i Stockholm idag... Terrorfruktan griper omkring sig som en aggresiv cancer... Medierna talar om ett trendbrott i Sverige och alla förväntar sig ytterligare självmordsdåd i juletid... Jag tar på mig prästkragen och talar tro, trygghet och Jesus med stockholmarna...

Vi behöver förenas i bön för Stockholm ! Idag behöver Stockholms gator varma kärleksfulla lärjungar till Jesus... Sitt inte hemma i fruktan. Åk tunnelbana, pendeltåg och gå på stan! Vi böjer oss inte under fruktan utan reser oss i kärlek och tro!


Alla fina människor från Mellanöstern behöver en stor kram idag. Sverige behöver förstå att inte alla muslimer är terrorister och samtidigt ta hoten från fundamentalisterna på allvar - naivitet är farligt...

Sverige är ett hem för människor som flytt krig, svält och orättvisor från hela världen och ska så förbli! Stockholm är en multietniskt och multikulturell stad som vi som bor här är stolta över!

Jesustro handlar om förlåtelse, en andra chans, lika värde, sanningssägande och barmhärtighet!

- Låt oss be att det blir det första och sista dådet av det här slaget i Sverige!
- Låt oss be för alla fina människor från Mellanöstern i Sverige!
- Låt oss binda rasismens alla krafter i Jesu namn!

Stockholm behöver bedjare och kärleksfulla medmänniskor idag, inte bara människor med tusen åsikter och spekulationer!

Det är dags att ta ansvar för Stockholm!

svt.se

dn.se

Vi hörs!

11 december, 2010

Livet...

Livet som präst i Stockholm är inte bara undervisning, planeringsmöten, administration och gudstjänster... Livet är också alla nykristna vänner, deras nyfikna frågor, bönesvar och andliga upplevelser... Luncher, middagar, schackspel, dop och andedop! Älskar mitt liv faktiskt!

Skjutsar och hämtar min fru på Huddinge sjukhus där hon jobbar som sjuksköterska - gillar våra samtal.

Hann se min dotter Alicia rida på ridskolan utanför Tumba och sedan pizza och kortspel med Adam... Avslutningsvis blev det middag med kära vänner :)

Träning på gym, lämna in kostymbyxor för lite fix hos en sömmerska mm... Älskar vardagen här hemma lika mycket som festivalerna och resorna kring jorden! Allt är livet liksom...

Vi hörs!

09 december, 2010

Snart SOS julshow!

Njuter av att få undervisa våra klasser i Stockholm! Du har väl ansökt till SOS Missionsbibelskola och vår ledarskola till hösten?! Ansök här!

I helgen håller jag i våra internationella bibelstudiegrupper på lördag kl 16:00 och predikar på vår söndags celebration kl 16:00! Fest hela helgen med flera som ska begrava sina gamla liv i dopet och börja nya fräscha med Jesus!

Den 17-19 december bjuder SOS på julshow! Tre kreativa föreställningar och tolkning till spanska på fredag kl 19:00 och tolkning till engelska på lördag kl 19:00 och på söndag kl 16:00... Glädjebomber i julmörkret!


Köp biljetter på söndag!

Vi hörs!

08 december, 2010

Enkla människor...

Längtar efter svart och vitt. Ja och nej är allt som behövs egentligen... Ärliga tårar, hjärtliga skratt, uppriktig blick och ett fast handslag. Arbetare, givare och gästfria generösa människor är vad som bygger en församling! Fokuserade missionsbefallningskristna som ber och döper sina vänner.

Människor som väljer en högre väg en skvaller och åsikter om alla andra. Enkla människor hatar falskt spel, hyckleri och trångsynthet. Enkla människor som spottar i nävarna, rullar upp skjort-ärmarna och väljer att se utmaningar istället för problem. Tänk att jag får vara pastor i en församling full av just sådana människor! :)


Idag undervisar jag på ledarskolan, träffar nyfrälsta vänner och filar och slipar på min söndagspredikan... Ljuvliga dag! Vi hörs!

05 december, 2010

Trosmålsättningar 2011!

Vi ber ödmjukt vår himmelske far om att få;

1) Döpa 70 nyfrälsta stockholmare på egen tro och bekännelse till Jesus Kristus!


2) Expandera från 25 till 40 husförsamlingar i Stockholm!

3) Genomföra 4 festivaler i Pakistan och se 50 000 människor i uppföljningsklasser innan året är över!



4) Plantera minst 20 nya församlingar i SOS India!

5) Hitta större lokaler i Stockholm city!

Bön; Herre Jesus, tack för 2010 och alla under du gjort och gör för oss! Hjälp oss att tjäna dig i renhet och glädje i 2011!

Vi hörs!

04 december, 2010

SOS India

Vi började arbeta i Indien 1998. Vi genomförde fem festivaler under några intensiva år. Pastorsseminarierna växte till ca 1200 pastorer samlade i Nagpur 2002. SOS Bibelskola under Asokan och Sissys ledning utexaminerade sex klasser. Dessa blev våra fieldworkers och har planterat 122 SOS församlingar. Våra församlingar finns i de norra staterna som Uttar Pradesh, Bihar, Jankardh, Gujarat, Orissa osv...




Våra pastorer har planterat församlingar bland onådda animist och hindufolk mestadels i byar på landsbygden. Vårt folk kastar ut demoner, döper nyfrälsta, ber för sjuka, ber i tungor och lovsjunger Jesus! Vår bibelskola i Indien har haft ett uppehåll på några år men kommer att återstartas efter nyår!




Elever handplockas av våra pastorer i de olika församlingarna och tränas intensivt i 10 månader. När de utexaminerats sänds de alla ut för att plantera nya församlingar! Vi är så glada och tacksamma för en ny sponsor som Gud gett oss i dagarna! Nu drar vi igång i Indien igen! Be för SOS India och stå i tro med oss för minst 20 nya församlingsplanteringar under 2011, gärna 25!

Gud är god! Vi hörs!

02 december, 2010

01 december, 2010

Ta ett djupt andetag...

Jobbar i Stockholm hela december... Undervisar våra bibelskoleklasser, möter nya lärjungar för dopsamtal, själavårdar, gör hembesök, sitter i styrelse och planeringsmöten, leder bön, coachar ledare, predikar mm...

Njuter av att få vara pastor på heltid! Njuter av att få vara Alicias och Adams pappa, Marias make men också vän till Walter, Andreas, Tommy mfl... Livet är en intensiv och ljuvlig gåva ;)

Idag fyller min Maria år! Vi började fira henne tidigt hemma och fortsätter ikväll med middag, bio och hotell i Gamla Stan! Grattis älskade hustru, mamma och bästa vän!


Ikväll tar jag ett djupt andetag, reflekterar och njuter av livet!

Vi hörs!