31 januari, 2011

Lake Jessup och alligatorer

Predikade två gånger i Markham Woods Church kl 09:00 och 11:00 igår och flera blev frälsta i vardera möte!

Sedan blev det airbåtstur på sjön Jessup som är hem för drygt 10 000 aligatorer! Vi åkte Harley Davidson dit och åkte ut på alligator-safari i solnedgången - så kul! Vi såg flera feta bepansrade reptiler och åt avslutningsvis också alligator i en liten restaurang vid sjöstranden :)



Grym dag! Florida-upplevelser! Barnen stor- njuter... Lite kortspel och kaffe... Natti natti...

Flyger hem via Atlanta, Paris till Stockholm idag...

Vi hörs!

29 januari, 2011

Undervisar och ber


Är igång och undervisar i Markham Woods Church... Såå goa människor - älskar människor förresten... Igår kväll höll jag ett bibelstudie på temat; "Apostoliska tecken". Vad utmärker en ny apostolisk era och återupprättandet av den första församlingen i de sista generationerna innan Jesu återkomst?! Vi bad för hungriga människor till frälsning, andedop och helande i flera timmar... Jesus kallade människor till helig tjänst i sitt rike och en visionär och profetisk ande var över alla. Alla satt kvar tysta, en del grät och ingen ville gå hem liksom... Gott...

Idag höll jag två bibelstudier utifrån min bok; "Präst för de som inte går i kyrkan" och sålde en hel del av mina böcker... Lär känna många nya spännande vänner här, vilda evangelister, missionärer, konstnärer, musiker mfl...

Adam och jag har precis varit ut på Ron's Harley Davidson en tur... Fetnjöt!


Imorgon predikar jag kl 09:00 och 11:00 och ber för människor igen... Älskar Jesus, tjänsten och livet mer än någonsin...

Tänker på församlingen därhemma i Stockholm och vet att alla jobbar på med sina sökarvänner, nya lärjungar och är stolt över alla våra SOS:are som är salt och ljus i Stockholm! Imorgon kl 16:00 predikar Walter - hade såå gärna hört honom! Undrar vem av våra hjältar som döper sin nyfrälste vän imorgon eller till veckan?!

Vi hörs!

27 januari, 2011

Saker jag uppskattar

Livet är en gåva - verkligen! Mer än någonsin uppskattar jag just nu;

- min Maria och hennes skrattgropar...
- Alicia och Adams livsglädje...
- mina vänner över hela världen...
- en god måltid och kortspel...
- god sömn efter ett träningspass...
- skämt och ett gott skratt...
- varm blick, tårar och äkta kärlek...
- enkelhet och Jesusförälskelse...
- bibelläsning mellan 05:00 - 07:00...
- lovsång till aukustisk gitarr i köket...
- nyfrälsta som ber i tungor...
- mirakler och bönesvar...
- solskenet...
- en riktig jakt, fiske eller rövarhistoria...
- manligt och kvinnligt...
- barn som skrattar...


Motorcycklar och bilar rostar. Hus måste renoveras och målas. Datorer och mobiltelefoner måste uppdateras. Men allt på listan ovan är helt gratis och kan inte köpas eller värderas i pengar...

Vi hörs!

Magic Kingdom


Sitter i "tomorrowland" mitt i Magic Kingdom... Huvudet snurrar även om kaffet smakar gott och Florida solen steker ljuvligt... Disney World blir smått hysteriskt efter ett tag ;) Barnen älskar alla specialeffekter och åkattraktioner - jag längtar till en eka på en tyst spegelblank liten skogssjö... Ja, ja - nu är det gjort iallafall tänker en pappa som samtidigt njuter av att familjen trivs, skrattar och har kul!

En av mina bästa vänner Chris Gilkey startar i dagarna församling i Austin, Texas och jag följer händelseförloppet med stor förväntan på Gud! Chris har en sanslös potential, är en superbegåvning men samtidigt också en ödmjuk magnet för Guds favör och mirakelkraft... Chris har ett grundarteam på ca 60 helt överlåtna krigare. Kanon förutsättningar för en "megachurch" !!! Go Chris! God believes in you! Jag tror på dig (om det nu kan betyda något i jämförelse med vår Herre)!


Guds rike är mitt "Magic Kingdom" - sååå spännande hela tiden! Jag sår aggressivt och tror på stora skördar och en sanslöst god Gud! Alla mina drömmar kommer bli verklighet i Guds eget Magic Kingdom!

Ska predika och undervisa 5 ggr i Markham Woods Church här i Orlando till helgen! Undrar vad den helige Ande ska göra?! :)

Vi hörs!

25 januari, 2011

Sea World


Sitter med en kopp kaffe i varm eftermiddagssol mitt i "Sea World" utanför Orlando, Florida och njuter livet med min familj... Vi kom precis när parken öppnade imorse, redan kl 09:00, och har redan hunnit med " delfin och val show", sjölejon och uttershow och en helt sanslös speckhuggarshow! USA vet inga gränser och kan inte stava till ordet "lagom" vilket är så befriande underbart när man annars lever och bor i Jante-Sverige!


Vi har en kort mini-semester på fyra dagar innan jag predikar och undervisar här till helgen... Till helgen blir det under, tecken och heliga äventyr med Jesu Ande! :) Tänk att få tjäna Jesus och följa den helige Ande!

Men nu fortsätter vi njuta nöjesparkerna, solskenet och kaffe... Imorgon blir det "Magic Kingdom" en av fyra parker i Disney World! Vi har fått alla inträdena från församlingen här! Boende, resa och mat är betalt (familjen fick jag med mig på flygbonuspoäng) - tack Jesus för en extra spontan och ljuvlig tid med världens bästa familj! :)


Familjen är så viktig! Familjen är mitt största förtroendekapital för tjänst i Guds rike! Därför satsar vi också extra på just undervisning kring tjänst och familj i SOS Church den här våren! Glöm inte att anmäla dig till våra ledardagar här! Ledardagarna går under just devisen; "Familjen ditt största förtroendekapital" !

Vi hörs!

22 januari, 2011

USA!


Just nu är jag på väg till Florida med familjen! Jag ska predika hos min andliga pappa Ron Johnson i Markham Woods nästa helg. Ser såå fram emot det! Ska även passa på att ta några dagars semester med familjen! :)

Glöm inte att anmäla dej till våra ledardagar, 9-10 februari med Jeff Leake och Brian Gibbs!

Återkommer med spännande rapporter från vår semester i Florida!

Vi hörs!

21 januari, 2011

Välkommen på Ledardagar

Snart kör vi igång Ledardagarna i SOS Church. Du glömmer väl inte att anmäla dig? Dagarna kostar 500kr/person och i den summan ingår stark undervisning, fika och god gemenskap! I år är temat "Familjen- ditt största förtroendekapital" och vi har medvetet valt att fördjupa oss i familjen och tjänsten. Hur får man ihop familjen med en stark tjänst? Vi flyger in två fantastiska talare från USA; Jeff Leake och Brian Gibbs. Det kommer att bli såå spännande dagar! Du kommer väl?!
Klicka här för att anmäla dig!

Ps. Kvällsmötet den 9 februari är öppen för alla! Ta med alla du känner!

Vi ses på Ledardagarna!

20 januari, 2011

Den helige Andes arbete!

Har precis avslutat tre dagars undervisning på FBO (Filadelfias Bibelskola Oslo) - så kul! Idag blev ca 15 hungriga elever andedöpta och började spruta i tungor under sista lektionen!

Har undervisat i ämnet "Kraftevangelisation" - dag 1; Den helige Ande och kärleken, dag 2; Den helige Ande din GPS, dag 3; Den helige Andes gåvor...

Mediterar över Andens liv, revolution och manifestationer i mitt liv och tjänst - de första 20 åren... Livets Andes lag leder mig närmare Jesus varje dag och min helighetslängtan och gudsfruktan växer... Anden leder bort från och befriar från alkohol, laster, svordomar, prestige men också fruktan, lagiskhet och fördömelse måste vika för Andens flod! :) Livets Andes lag skärper oss och vi vill leva rent, vackert och vår Herre välbehagligt genom ett inre självtryck!



Vi hörs!

18 januari, 2011

Oslo - ljuvliga stad!


Undervisar för fullt på FBO (Filadelfia Bibelskola Oslo) och älskar det... Elfte året som lärare här och samma ämne; Kraftevangelisation! Stor klass i år drygt 70 elever! Lärarkåren med rektor Arne i spetsen är så goa, bjuder ut mig på stekhus och vi skrattar mycket tillsammans! Efter att jag lett bön i Filadelfia kyrkan ikväll åt jag kvällsmat med två fd elever på SOS som var med på bönesamlingen - så kul att höra vad de gör idag! :)

Min gamle gode vän Stephan Christiansen kom förbi hotellet för en kopp te och vi samtalade och bad tillsammans...

Imorgon fortsätter jag att undervisa i denna ljuvliga stad!

Vi hörs!

17 januari, 2011

Motorcyklar och hundraser...

Är ledig idag. Flyger till Oslo, Norge ikväll... Ska undervisa på FBO tre dagar (Filadelfias Bibelskola, Oslo). Just nu dricks kaffe med Maria i soffan... Adam har kommit hem från skolan. Jag är skönt trött... Vi snackar hundraser - skulle vara såå kul att skaffa hund. Vi väger för och nackdelar och alla utmaningar med en ny familjemedlem... :)

Några utmaningar;
- Vi reser mycket och kommer behöva hundvakt ofta.
- Vi behöver bygga en stor rastgård i trädgården.
- Vi har församlingsmedlemmar som är allergiska.

Blir det hund vill jag ha en beagle, basset eller strävhårig tax men Maria tänker lite annorlunda och så går samtalet runt runt... Jakt, vakt eller sällskapshund? Kanske finns en kombination?!


Vet att det är lite tidigt men längtar redan efter barmark och sköna ljumma sommarkvällar. Varför då? Jo du... Det finns nämligen en röd Harley Davidson i ett garage och den tillhör familjen Amritzer! Bullrande lycka! :)


Måndagssamtal och drömmar...

Vi hörs!

15 januari, 2011

Festivalåret 2011!


Idag bad jag frälsningsbön med en ny vän på TGI Fridays, Kungsträdgården i centrala Stockholm! Det blir dopfest om ca tre veckor redan då ett gammalt liv begravs och ett nytt börjar! Älskar att få vara präst för Stockholm och träna ivriga Jesus-lärjungar!

På söndag har vi visionssöndag nr 2 - 2011! Kl 14:00 för våra medlemmar, där bland annat vår ekonomi 2010 redovisas och en budget för 2011 presenteras och mycket mera och kl 16:00 visions-celebration för hela Stockholm! Välkomna!

2011 storsatsar SOS med fyra festivaler i strategiska nyckelstäder i Pakistan - Sailkot, Faislabad, Lahore och Karachi! Vi kommer använda vår portabla festivalanläggning och står i tro för 50 000 nya Jesus lärjungar i uppföljningsklasser i slutet på året!


Vilken resa följer du med på?! Festivalmånaderna blir april, maj, september och november! Info finns och anmälan görs här!

Sätt gärna in en extra "festivalgåva" utöver ditt tionde - det behövs!

Vi ses och hörs i festivalåret 2011!

13 januari, 2011

SOS Church!

Va gott det va att hålla bibelstudie för alla våra ledare i vårt café igår kväll! Vilken kväll det blev! Vi samtalade om andlig enhet kontra språkförbistring dvs relationsstörningar.

Sann andlig enhet producerar:

1) Befalld välsignelse! (Ps 133:1-3) Stark ekonomi, lycka och långt liv...
2) Världen kommer till tro!(Joh 17:21-23) Omvändelse därför att Jesu kärlek blir synlig i vår gemenskap...
3) Mirakelkraft! (Apg 4:32-33) Under, tecken och nåd förlöses i församlingen...



Vi behöver allt detta i SOS! Vi söker sann andlig enhet genom att;

1) Sätta andra högre än oss själva! ( Fil 2:1-4)
2) Leva och vandra i ljus och öppenhet med varandra!
(1 Joh 1:6-7)


Vi fokuserade på vår vision och våra trosmålsättningar för 2011 och bad tillsammans! Avslutningsvis blev det lite vår-planering också... Ljuvliga syskon och så bjöd familjen Hamren på väldigt goda mackor också :)

Idag fortsätter livet med undervisning på SOS Missionsbibelskola, ett fyspass och pastorsbön... Till helgen luktar det dop och mirakelmöten! :) Missa inte församlingens visions-söndag nr 2, kl. 14:00 för medlemmar och kl. 16:00 för alla! Välkomna!

Vi hörs!

10 januari, 2011

SOS ledarseminarie!

Landade med Norwegian på terminal 4 på Arlanda lunchtid idag... Carlos Recinos, en god vän från El Salvador plockade upp mig och skjutsade mig till Tullinge... Efter en predikohelg i Piteå känns det gott att trampa Stockholms mark igen... Ikväll käkade vi norrländska specialitéer som palt, renskav och löjrom - ledig kväll med familjen :)

Imorgon undervisar jag på SOS Missionsbibelskola i ämnet "Jesu helandetjänst"...

Annars laddar och ser jag fram emot ONSDAG KVÄLL dvs nu på onsdag den 12/1 kl 19:00! Vi träffas i SOS Church lokaler på Warfingesväg 26 på Kungsholmen! Vi kommer ha en "inside information-samling" för alla våra ledare i SOS med mycket spännande information men också ett rejält undervisningspass.
Det blir bibelstudie för ledare, djupstudier i Bibeln - ingen välling utan tuggmotstånd utlovas! Ska bli såå gott!


Alla våra ledare samlas dvs pastorer, utökat ledarteam, husförsamlingsledare, lovsångsledare, mötesvärdar, café och städgrupper, vaktmästare och fd och hemmavarande missionärer! ;) Jag vill inte höra någon säga lite blygt, jante-svenskt; "- jag trodde inte jag var inkluderad eller inbjuden" ;) Du som har någon som helst ansvarsuppgift i SOS är alltså välkommen! Bibelstudieledare, ungdoms och barnledare, bibelskolepersonal, drama, dans, ljud och ljus, Ledarskolans elever mfl! :) Kom nu! Vi bygger SOS framtid på onsdag kväll!

Vi hörs och ses!

09 januari, 2011

Norrbotten!


Älskar Norrland! Är i Piteå på EFS gården Storstrand och predikar tillsammans med Lennart Möller på Nordeldskonferensen... Såå kul! Människorna här uppe är så varma, ödmjuka, jordnära och äkta! Träffar många vänner från Lappland, Väster-och Norrbotten... Ikväll var det smockfullt! :) Njuter av bredden på folk - pingstvänner, EFK: are, EFS: are, trosfolk mm! Ett möte kvar, söndag kl 18:00 - välkommen om du bor inom 50 mils radie! ;) Jag flyger hem på måndag morgon!

Walter Zuniga (min favorit förkunnare) predikar på SOS celebration kl 16:00 idag! Vi döper visst två dyrbara nya lärjungar till Jesus också!

Vi hörs!

06 januari, 2011

Det lilla extra...

Det stora brukar alltid gömma sig i det lilla. Hemligheten till framgång och påverkan är oftast så enkelt så det lätt kan föraktas eller inte tas på allvar...

Jesus säger i sin berömda Bergspredikan;

"Om någon tvingar dig att gå med en mil, gå två mil med honom." Matt 5:41

Jesus säger i sin Slättpredikan;

"Och om någon tar ifrån dig manteln, så låt honom också ta din livklädnad." Luk 6:29b

Jesus säger att vi alltid ska göra; "det lilla extra"... Det lilla extra gör oftast hela skillnaden. Det lilla extra skiljer en bra ledare från bara en ledare i mängden. Det lilla extra skiljer en fantastisk församling från bara en församling bland alla andra. Det lilla extra hos en mamma och maka gör vardagen till fest. Det lilla extra gör att livet får guldkant. Det lilla extra lyser, märks och ingen kan glömma det. Det lilla extra är den genomtänkta presenten till din vän istället för den traditionella blomman eller chokladasken. Det lilla extra är allt det där du aldrig unnar dig själv.


När du gjort allt plikten säger att du måste ställ dig då frågan; - vad skulle vara pricken över i:t just nu?! - vad kan jag göra mer?! Det lilla extra skapar excellens, glädje och trivsel!
Låt oss gå en extra mil för någon och ge bort ytterligare en kavaj eller ett par fina skor i 2011!

"Ge och ni skall få. Ett gott mått, packat, skakat och rågat skall Gud ge er i famnen. Ty med det mått som ni mäter med skall det mätas upp åt er." Luk 6:38


I 2011 gör vi det lilla extra för våra nyfrälsta, ungdomar och barn i församlingen! I 2011 gör vi något extra för våra fattiga i staden och för de onådda folken! I 2011 skiljer vi oss från mängden genom att förklara "lagom" krig!

Imorgon flyger jag till Luleå för att predika i Piteå hela helgen - kul! Det är bibelstudie på lördag kl 16:00 och celebration på söndag kl 16:00 i SOS Church då Walter Zuniga predikar!

Vi hörs!

03 januari, 2011

2011 - krigaren vaknar!

Efter en skön jul och nyårsvila har vi då igår haft Kick Off och visionssöndag nr 1. Visionssöndag nr 2 blir den 16/1 kl 14:00 med visionsmöte för våra medlemmar och kl 16:00 - Celebration för alla!

Det är bra att börja året med bön och fasta för att lyssna in vad Anden viskar. Jag njuter alltid av de första dagarna i januari som brukar bli en tid av bön, rening, helgelse och uppladdning inför vårens framryckningar! Imorgon kväll samlas pastorsteamet för bön och på onsdag blir det ytterligare en ledarsamling med inriktning på bön och bibelläsning... 2011 är året då "krigaren vaknar"... Vi är inte fd krigare utan fortsätter träna, ser över våra vapen och går igenom utrustningen för att med jämna mellanrum dra ut i fält för Guds rike! Fronten är vårt liv.


Skyttegraven, kulregnet och krutröken är vårt element. Visst är det skönt med glögg, kaffe och kortspel i köket men nu är det dags att predika evangelium, lärjungaträna och tända eldar i städer och hos folkgrupper som fortfarande lever i demoniskt mörker!




Vår livsstil är viktig! SOS disciplinerade livsstil har ibland förtalats och föraktats av själiska människor i kristenhetens pacifistläger, men krigarens livsstil är ändå helt avgörande för seger. Jesus har redan besegrat vår fiende djävulen på korset för två tusen år sedan! Djävulens desperata reträttkrig bör nog fördenskull ändå inte föraktas eller förlöjligas... Många är de kristna som i övermod gjort just detta och kanske också just därför fallit för en av fiendens giftiga pilar... Vår fiende är lömsk, bakslug och smart. Därför behöver vi fortsätta att odla och arbeta med;

1) Starka inre liv (bön, fasta och bibelmeditation)...
2) Umgås med ickekristna och lärjungarräna nyfrälsta varje vecka...
3) Leva sunt dvs äta rätt, träna och ta tid med våra familjer...


Jag hör Anden viska; "2011 är året då krigaren vaknar!"

Fyra festivaler i Pakistan! Visst ska du med i år?! SOS Missionsbibelskola eller Ledarskolan! Visst ansöker du väl i år?! 2011 är året då du döper en nyfrälst vän! 2011 är året då du blir stark på att hjälpa nya lärjungar bli andedöpta! 2011 är året då du kastar ut en ond ande för första gången! 2011 är ditt genombrottsår!

Vi hörs!

01 januari, 2011

Massbröllop i Haiti!

Mitt under koleraepidemin som pågår i Haiti har jag fått rapporter från Hudson, vår koordinator på plats. Han berättade om tältlägret i Port-au-Prince, där SOS planterade en församling efter Signs & Wonders festivalen som vi höll i oktober. I uppföljningsarbetet efter festivalen ville många nyfrälsta som levde i samboförhållanden ingå äktenskap inför Gud. Detta har resulterat i ett festligt massbröllop då 26 par vigdes i ett och samma möte! Håll till godo! :)








Hoppas på att få se så många av er som möjligt på Celebration imorgon kl 16:00 då jag kommer att dela vision för 2011!

Vi hörs!