27 februari, 2011

Frälsningsfest i Lakewood


Idag rusade drygt 70 personer fram på min frälsningsinbjudan här i New Jersey och ytterligare ca 35 blev andedöpta och började spruta i tungor! Ljuvligt! Tröttnar aldrig egentligen, även om jag lever det här livet på 20:e året... Passionen för evangelium bara växer och kärleken till Jesus är större!

Laddar för ett sista möte här i församlingen Calvary Lighthouse innan jag flyger till Stockholm imorgon eftermiddag...

Vi hörs!

26 februari, 2011

New Jersey


Har precis avslutat en 24 timmars konferens för män. Vi hyrde ett helt Radison hotell och fyllde det med män. Det blev mycket mat, flera bibelstudier och skrattsalvorna ekade tätt i matsalen :). Ca 20 män responderade på min frälsningsinbjudan och några blev andedöpta! Vi avslutade med att dela in alla deltagare i två stora arméer på en utomhus "lasertag" och ett regelrätt krig brakade loss...

Vilken helg! Vilka goa killar - före detta italienska och latino maffia killar, arbetare, företagare osv... Älskar den råa och hjärtliga jargongen här i New York trakterna och den snabba lite sluddriga dialekten ;). Alla låter som i Gudfadern filmerna ungefär... Imorgon predikar jag två gånger i församlingen Calvary Lighthouse!

Vi hörs!

25 februari, 2011

En segrande församling!

Igår klev jag upp 05:30 och började be. Var på gymmet 06:15 och körde hårt till 07:55. Maxade i bänken på 113,4 kg. Drack en proteinshake och åt omelett. Läste Bibeln och bad med min vän Chris Gilkey... Dushade, packade och hann handla lite kläder innan det bar av till Austins flygplats. Flög till New Jersey. Ställde om klockan. Jobbade med min undervisning... Längtade hem till familjen... SOS Church Stockholm är ständigt i mina tankar...



En församling som ber, fastar, krigar, lyssnar, tror, vinner, tränar, sänder och ger är en segrande församling! En församling som säger nej till skulder, skilsmässor, sjukdom, tandvärk och tror Gud om lyckliga äktenskap och starka sunda familjer är en segrande församling! En församling med glada äldre, barn och ungdomar som är fulla av liv och energi är en segrande församling! Massor av nationaliteter och kulturuttryck, alla färger och många olika språk, men ändå full enhet är en segrande församling! Omvändelser och frälsningsböner i varje möte, dopförättningar, eldsdop, fysiskt och inre helande i Jesu namn är alla tecken på en segrande församling! Vild lovsång, tungotal och kreativitet! Missionsresor, hjälp till fattiga och utslagna och en fristad och ett hem för de ensamma - en SEGRANDE FÖRSAMLLING!!!


Jag ber för dig du Jesu trolovade och vackra Guds rikes plats! Jag hälsar och tjänar dig med vördnad och djup respekt! Jesu egen kropp på jorden! Den levande Gudens församling!

Vi hörs!

23 februari, 2011

Be med mig för Pakistan!


Ber mycket för våra festivaler i Pakistan i 2011 just nu... Be tillsammans med mig för detta;

Vi ber att vi ska få se 50 000 Jesuslärjungar...

Vi ber om minst 50 000 människor i publiken en kväll...

Vi ber om att en död ska stå upp! Extraordinära mirakler...

Vi ber om en väldig favör med alla ledare, från alla religioner, i de fyra olika städerna där festivalerna äger rum...


Festivalerna äger rum i städerna Sialkot, Faisalabad, Lahore och Karachi...

Det finns fortfarande ekonomiska behov för festivalerna, hjälp oss att be och förlösa mer pengar. Du kan vara med! Klicka här för att ge en gåva!

Vi hörs!

22 februari, 2011

Världen behöver män!

Chris Gilkey (fd marinsoldat) tog med mig till en skjutbana här i Austin, Texas på vår lediga måndag igår... Så kul och typiskt Texas på något vis ;). Vi sköt lerduvor i fler timmar! Blåmärkena på min högra överarm och axel säger mig att vi hade väldigt kul igår! Män blir pojkar på en skjutbana med en Winchester 1400 i händerna och lerduvor som flyger in från alla håll och kanter :). Efter hagelskyttet blev det pistolskytte och jag sköt med två av mina favoriter; en Colt Commander 45 och en österrikisk Glock 357... Maskulin gemenskap och uppsluppen pojkfaktor på högsta nivå ;). Jag sköt väldigt bra igår och somnade med ett nöjt leende på läpparna - även om Chris var lite bättre och vår instruktör Wes ett proffs...


Vi åt stek och sallad på kvällen, spelade kort och satt sedan i bubbelpoolen i familjen Gilkeys trädgård i djupa andliga samtal i flera timmar... Vilken dag! Vilka vänner :)!

Idag ber och mediterar jag över behovet av riktiga män i Guds rike och världen. Manlighet sitter ju inte i skytte, stekar, pressbänken, muskelmassa eller den råa jargongen och de hjärtliga skratten i första hand. Mannens trygga identitet och livsglädje ska istället springa upp från en bra Gudsrelation och att han tar ansvar för sin familj och samhället. Mannen och sann manlighet är viktigt. Skäms inte för att du är man! Din fru behöver en man, inte en toffel. Dina barn behöver en mans fasthet, uppmuntran och beskydd. Gud älskar män. Gud skapade oss man och kvinna. Min Maria är kvinna, inte jag. Hon är min kvinnliga sida - jag har ingen. Jag har inget behov av att vara feminin. Jag gifte mig med en kvinna, hon är feminin och jag älskar det.

Vaka, stå fasta i tron. Var manliga och starka.
1 Kor 16:13

Ber för SOS Church idag! Ber att våra män ska vara starka och ta ansvar! Ber för våra familjer! Ber att fler starka familjer ska gå med i församlingen!

Vi hörs!

20 februari, 2011

Reach Church


Har predikat två gånger i den precis nyplanterade församlingen "Reach Church" i Austin Texas idag! Några av familjen Amritzers bästa vännner Chris och Melissa Gilkey startade församling här för tre veckor sedan... Idag på förmiddagen rusade 18 dyrbara människor fram på min frälsningsinbjudan och ikväll blev många andedöpta :)! Mötena hålls i en skola, men ikväll la vi händerna på en stor lokal och bad tillsammans! Snart flyttar de in!

Austin, Texas...

Imorgon är jag ledig - kommer njuta kortspel, en motorcyckeltur och lerduveskytte! Gilkeys skämmer bort mig...

Vi hörs!

18 februari, 2011

Församlingsbygge

Samtalar med pionjärer och församlingsbyggare över hela världen och får olika besked och input hela tiden... Konstaterar att det inte finns någon teknik eller speciellt recept för framgångsrikt församlingsbygge...

I SOS fokuserar vi på några få enkla saker egentligen;

1) En glasklar övergripande visionsbeskrivning! Visionen är densamma för alla avdelningar i församlingen. Hela församlingen springer med tydliga tidsbestämda delmål, men också de olika avdelningarna springer med sina respektive! Visionen och delmålen driver oss framåt!

2) Ett enat ledarteam som fungerar mer som en familj än en styrelse. Vi har inga hemligheter utan bär, täcker, stöttar och hjälper varandra. Ett järngäng.


3) Ett tydligt Jesus-fokus som ska resultera i att alla i församlingen vinner och gör minst en lärjunge varje år. Alla döper, tränar och är faddrar för nya i tron.

4) En tro på den helige Ande som hjälpare, guide och mirakelgörare! Ett äventyrsliv med Anden i Jesu efterföljd. Vi är präster för dem som inte går i kyrkan, utsända på heliga specialuppdrag. Apostlagärningarna är vår norm och mall. Evangelium är kraft!

5) Vi tror på multiplikation som resulterar i att vi ständigt förlöser nya ledare, ger oss iväg på nya missionsresor och planterar nya dotterförsamlingar!

Vi hörs!

16 februari, 2011

Funderingar i Pittsburgh

Undervisar i ämnet Ständigt växande tro på MCM Ministry School i Allison Park Church, Pittsburgh... Ber mycket för SOS kommande festivaler i Pakistan. Jag brukar inte behöva slåss med jetlag, men den här gången är det segt... Sitter på gymmet; Club Julian och försöker motivera mig inför ett fyspass ;). Måste träna för att hålla mig vaken, men också för att kunna somna ikväll...

Funderar lite;

- Vill inte vara dömande, trångsynt och hycklande.
- Vill vara äkta, livsbejakande och hungrig.
- Vill bli snällare.
- Vill skratta mer.
- Vill ta vara på vänner och njuta stunden mer.
- Vill inte vara cynisk, bitter och gnällig.
- Vill älska Jesus mer.
- Vill vara passionerad för evangelium.
- Vill vara en bra pappa och make.



Sitter på "freeweights department" och konstaterar just nu att jag älskar lukten av hantlar och "boxargym atmosfär" :). Kan inte hjälpa det... Gillar det råa, oborstade, enkla, vackert slitna liksom... Arbetarklass och männens omklädningsrum är liksom min hemmamiljö, liksom boxning, vapen och stora stekar. Jag är krigare, äventyrare, jägare och biker - allt på en gång... Jag älskar att träna tills jag känner blodsmak i munnen eller blöder näsblod... Jag har inget behov av att försöka passa in vare sig i frikyrkligheten eller i ett snällt feministiskt plast- och låtsas-samhälle. Älskar lägereldar, skit under naglarna och när min fru går i högklackat och kjol. Jag är man och njuter av att vara just det också :)...

På lördag flyger jag till Austin Texas för att predika där i helgen! Sedan bär det av mot New Jersey...

Tack Jesus för livet!

Vi hörs!

15 februari, 2011

13 februari, 2011

Njuter!

Jeff Leake predikade i SOS Church idag...

Sitter hemma hos Thomas och Cicki Hamrén och njuter eftersmaken av en ljuvlig helg i SOS Church... Frälsning, andedop och helande :)! Församlingen avancerar och växer kraftfullt igen!




Nu är det varma mackor och äppeldricka... Flyger från Arlanda tidigt imorgon till USA för en två veckors tour i församlingar i Pennsylvania, Texas och sist ett stopp i New Jersey. Kommer sakna min Maria, barnen och församlingen, men samtidigt njuta av mer tid för bön, fysisk träning och reflektion... Ska undervisa och predika massor och träffa mycket nya människor! Kul!

Vi hörs!

10 februari, 2011

Fet helg väntar!

Brian Gibbs undervisar...

Precis vinkat av pastorer och ledare från Stockholm, Göteborg, Jönköping, Uppsala, Stenungsund, Gävle, Östervåla, Västerås, Rakkestad, Tönsberg, Trondheim, Seinäjoki osv... Skandinaviskt Nätverk för Apostolisk Kristendom är inne på sitt sjunde år och avslutade precis sin 12:e träff! Bönens Ande, stark gemenskap och praktisk undervisning om äktenskap och familj.

Jeff Leake...



Nu väntar en fet helg i SOS Church Stockholm med fyra olika samlingar!

Fredag: SOS Youth kl 19:00! Stans coolaste ungdomscafé och världens bästa ungdomsledare!
Lördag: International Saturday Biblestudies kl 16:00 med Johannes Amritzer :)! Bibelstudium erbjuds på ca åtta olika språk!
Söndag: Pizzalunch för ledare kl 12:00 med Jeff Leake och celebration kl 16:00!

Ikväll har min Maria lagat "Flygande Jacob" och vi ska äta gott, dricka kaffe och spela kort! Imorgon ska jag till gymmet med Peter Almqvist direkt hemkommen från Pakistan - kul!

Vi hörs!

08 februari, 2011

Onsdag kväll inför Guds ansikte


Imorgon börjar våra Ledardagar! Går fortfarande att både anmäla sig och dyka upp spontant vid vår "drop-in registrering" mellan 12:00 - 13:30. Temat är högaktuellt; Familjen och Tjänsten eller Familjen vårt största förtroendekapital! Talarna är på plats nu och ledare kommer från Sverige, Finland och Norge :)! Anmäl dig här!

Imorgon kväll (onsdag kväll) har vi ett kvällsmöte kl 19:00 som jag tror kommer bli väldigt speciellt! Bönens ande, mycket lovsång och tillbedjan, profetiskt, förbön. Daniel Viklund leder lovsång och Brian Gibbs predikar! Välkommen!

Vi hörs och ses!

06 februari, 2011

Lofoten - Nordnorges pärla


Är på väg hem från späckhuggarnas och valarnas land, eller varför inte fjäll, fjordarnas och fiskebyarnas paradis :)! Lofoten var en chockerande vacker plats på jorden och det blir nog fler resor dit... Kanske en fiske- och valsafari resa - en familjesemester och ett vildmarksäventyr som mina barn skulle älska...

Jag har gästat Betelförsamlingen i Leknes och predikat, undervisat och bett för hungriga norrmän hela helgen... Många sökare blev frälsta och ca 15 blev andedöpta och sprutade lyckliga på sina nya hemliga bönespråk (tungotal)... Evangelium är bäst! Jesu Ande så ljuvlig :)!

Linnea Hagenfors och Eli Solkbakken från SOS var med och ledde lovsång...


Nu sitter jag på Gardemoens flygplats i Oslo och dricker kaffe och Farris (norskt mineralvatten) och försöker sammanfatta intrycken... Nordnorge är vackert och de norska norrlänningarna jag träffat genom åren i Hammerfest, Alfta, Tromsö, Lofoten och Bodö är ödmjuka, jordnära och varma människor!

Snart är jag hemma i mitt Stockholm igen :)! Mina drömmars stad, platsen Jesus kallade mig att betjäna och folken som jag älskar av hela mitt hjärta!

Snart börjar våra Ledardagar!

Vi hörs och ses!

03 februari, 2011

Ledardagar och kvällsmöte

Har undervisat på SOS Ledarskola. Är på väg till gymmet för ett stenhårt fyspass innan jag fortsätter beta av telefonsamtal och administration...

Gläder mig över Ledardagarna nästa vecka! Du har väl anmält dig här?! Du prioriterar väl och kommer?! Fantastiska talare är bokade, Jeff Leake, Brian Gibbs och Daniel Viklund - såå kul! Temat är praktisk, lätt att tillämpa och ständigt högaktuellt; Familjen ditt största förtroendekapital... Hur balanserar jag ett sunt äktenskap/familjeliv och en stark tjänst i Guds rike?!


Daniel Viklund...

Brian Gibbs...

Jeff Leake...


På onsdag kväll blir det ett extra kvällsmöte kl 19:00 där Daniel Viklund leder lovsång och den amerikanske profettjänsten Brian Gibbs predikar och betjänar! Spännande!

Ps. Du, det är bönenatt imorgon kväll!

Vi hörs!

02 februari, 2011

Bön för Stockholm!

Är hemma i mitt älskade Stockholm igen! Undervisar på SOS Ledarskola och gör hembesök... Hann fyra familjer igårkväll :)! Älskar att vara pastor faktiskt! Stockholm och de onådda folken är mitt livs uppdrag och en helig kallelse!

På fredag är det bönenatt i SOS Church och vi stormar himlen från kl 22:00 - 02:00! När vi ber arbetar den helige Ande. När vi söker Gud ser vi klart. När vi ber förändras allt! Första bönenatten 2011 - kom och bygg församling med oss!


Tar det emot - kom just därför ;)! Känner du inte för det - den förrädiska känslan släpper redan under första lovsången! Kom nu! Förklara kött, slapphet, apati och bekvämlighet krig! Krigarna samlas och du är en av dem :)!

Vi hörs!