31 mars, 2011

Feta drömmar och megaplaner

Gud är stor och Hans skapelse gigantisk! Galaxer, solsystem och planeter... Allt Han gör är storslaget.... Behövs inte sägas så mycket mer än just ovannämda och du förstår...


Att drömma Guds drömmar för en huvudstad som Stockholm ryms inte i ett garage och får inte plats på ett klistermärke... Låt oss drömma fett;

- SOS Refugee Home - en stor flyktingförläggning med plats för både de som har papper och papperslösa asylsökanden...

- SOS Rehab - ett behandlingshem för drogmissbrukare och alkoholister...

- SOS Girls Home - ett hem för flickor som räddats från trafficking, sexslaveri och sexindustrin...

- SOS Creation Festival - en stor ungfomsfestival med inriktning på kreativt skapande...

- SOS Church Arena - ett auditorium med minst 3000 sittplatser och fet scen, ljud och ljus...

Gud ge oss Stockholm! Gud ge oss Stockholmarna! Detta är vår bön!

Vi hörs!

29 mars, 2011

Din arbetsplats!

Församlingen finns överallt! Jesu lärjungar i Stockholm är salt och ljus från Märsta till Södertälje... Vi är sjuksköterskor, socionomer, läkare, PT:s, säljare, städare, vårdbiträden, personliga assistenter, hårfrisörer, snickare, egna företagare, studenter, förskolelärare, buss- och taxichaufförer...


Tänk att du har ett yrke eller i alla fall ett jobb... Du har det bra du! Gud har gett dig arbetskamrater, en inkomst och god hälsa:)! Det finns ju så många handikappade, arbetsskadade, arbetslösa och asylsökande flyktingar i församlingen också... Alla de sistnämnda står i tro för sin hälsa och en andra chans och lider av att inte få göra rätt för sig... Vi ber att de alla ska få en möjlighet att bli arbetsföra och få vakna tidigt av en väckarklocka som som säger att de är behövda.

En arbetsplats är verkligen en stor välsignelse! Tacka Gud för din möjlighet till försörjning och tacka Honom också för var Han placerat dig i samhället! Be för dina chefer eller dina anställda! Du gör skillnad! Du lyser! Du är Jesu händer, fötter, ögon och öron idag!

...så att ni blir fläckfria och rena, Guds oskyldiga barn mitt ibland ett falskt och fördärvat släkte, bland vilka ni lyser som stjärnor i världen...

Fil 2:15

Vi hörs!

27 mars, 2011

Familjen Amritzers köksbord

Älskar min familj! Maria och barnen är min fristad. Jag sover alltid som en sten, alternativt stock ;), i vår dubbelsäng och snarkar högre och ljudligare för vart år som går - upplyser mina älsklingar mig om ;). Vårt ombonade hem är platsen där vi verkligen kan vara oss själva...

Det finns dock ett ställe jag älskar mer än alla andra i mitt hem... Köksbordet!!!


Familjen Amritzers kök och köksbord mina vänner - god mat, kortlekar från olika länder, schackspel, laptops, tidningar, mobiltelefoner och nästan alltid ljus tända... Njuter fett och slappnar av kungligt just där... Jag ber, läser Bibeln, hör Jesu Ande, skrattar och gråter vid vårt köksbord... Djupa samtal, barnuppfostran, familjeråd, lärjungaträning och ledarsamtal - allt funkar bäst just här!

Tack Gud för den lilla och stora familjen! Tack för Skogshemsvägen och Warfvinges väg! Tack Gud för Tullinge och Kungsholmen! Tack Gud för den lilla och stora församlingen!

Vi hörs!

25 mars, 2011

Att säga sanningen...

Aposteln Paulus sa;

Har jag nu blivit er fiende, därför att jag säger er sanningen?

Gal 4:16

Att vara präst, pastor eller missionär och representera Bibeln och Guds rike är kortsiktigt tufft ibland men långsiktigt alltid helt underbart!

Att vara diplomat för Guds rike innebär att man ibland måste säga sanningar och bara göra sitt jobb. Att våga välja Bibelns sanningar före både vänskap och svågerpolitik är tufft, men helt nödvändigt. Lögn hjälper ingen, men sanningen befriar.


Några exempel på sanningar som svider;

- Du informerar inte och upplyser inte mig om olika personers svagheter och deras historia utan du skvallrar faktiskt!
- Du ska inte bo ihop med din pojkvän utan att först ha gift dig med honom! Sex hör hemma i äktenskapet!
- Du ska inte smita undan skatter bara för att du inte råkar bli upptäckt!
- Du ska inte försöka vara affärsman när du drivit tre företag i konkurs och med dem lämnat enorma skulder efter dig var du än dragit fram! Ta en hederlig anställning och sluta parasitera på andra. Du är ingen klippare inse din egen begränsning!
- Du ska inte köra ditt eget race utan istället i allt vara överens med din fru! Lyssna på henne - vandra tillsammans med henne i harmoni!
- Din bil är verkligen en avgud eftersom du inte tål repor, fläckar i sätena och skriker av vansinne när barnen spillt ut glass och colasås!
- Du är snål och inte sparsam när du aldrig erbjuder dig att betala i ditt kompisgäng utan alltid låter alla andra betala för dig! Sluta utnyttja dina vänner!
- Du vill inte ta ansvar för de svaga och försummar din kristna kärleksplikt när du tycker dig ha din frihet och rätt att dricka öl och vin när som helst du känner för det och bara för att du anser dig vara stark!
- När du inte tycker att din dotter kan gifta sig med en man från en annan kultur och eller med en annan hudfärg än din egen är du rasist!
- En synd blir inte mindre synd bara för att du kallar den för "ditt problem" - bekänn och bli fri!

Jesus sa;

...och ni skall förstå sanningen, och sanningen skall göra er fria.

Joh 8:32



Vi hörs!

23 mars, 2011

Jesus öppnar blint öga i Gettysburg!

Gud gjorde så många under på söndag kväll i Freedom Valley, Gettysburg! En av dem som blev helade är Carissa Cole. Carissa föddes med en defekt synnerv på vänster öga och har aldrig kunnat se någonting på det. Hon hade heller ingen kontroll på ögat utan det "levde sitt eget" liv som hon själv uttrycker det...

Carissa berättar; "Under söndagkvällsmötet predikade Johannes om tro och helande och att man måste ta första steget och be Gud om det och sedan testa för att se vad som hänt. Jag gjorde det, jag bad och sen täckte jag över mitt friska högra öga och försökte se med mitt blinda öga. Först var det det dimmigt, men blev klarare och klarare och nu, tre dagar senare kan jag nästan läsa med det! Det blir bättre och bättre för varje dag! Gud gjorde verkligen ett mirakel"!

"Jag är så glad och skulle vilja säga till alla som ber och väntar på ett mirakel att sluta aldrig tro, sluta aldrig be om miraklet! Tro med hela hjärtat"!

Carissa Cole testar sitt helande...

Om du vill se en videointervju med Carissa; klicka här!

Vi hörs!

20 mars, 2011

Frälsningsfest!

Julie och Gerry...

Predikar hos mina älskade vänner Julie och Gerry Stoltzfoos i församlingen Freedom Valley i Gettysburg, PA på tredje dagen... Ett möte kvar - smäller om några timmar bara :)!

Berusande frälsningsfest här! Kanske att uppemot 150 vackra amerikaner redan responderat på mina enkla frälsningsinbjudningar! Ca 50 hungriga lärjungar till Jesus blev andedöpta igårkväll och började lyckligt spruta i tungor! Ikväll har vi mirakelmöte med bön för sjuka! Spännande! Vad ska den helige Ande göra?!

Vi hörs!

19 mars, 2011

Fariséens checklista

Predikade här i församlingen Freedom Valley i Gettysburg igårkväll, väldigt många sökte frälsning och gjorde den 18 mars 2011 till sin andliga födelsedag :)!

Jesus var "supersyndarnas" vän och konfronterade istället hela tiden de "superheliga" (Mark 2:16-17)... Mördare, otrogna och rånare vet att de är syndare som är i behov av förlåtelse - ingen behöver säga det till dem egentligen... Därför konfronterade Jesus aldrig "storsynderna" heller när vi läser evangelierna... Prostituerade, drogmissbrukare och hemlösa är faktiskt ofta närmare Guds rike än den perfekta religiösa eliten därför att de förstnämnda är ödmjukt medvetna om sitt bedrövliga tillstånd och sitt behov av hjälp...

Fariséerna var Israels största problem på Jesu tid och deras religiösa gift genomsyrade samhället och höll fotfolket borta från sann och uppriktig gudsdyrkan.

Fariséer var ett judiskt parti som verkade vid tiden runt Kristi födelse. Fariséerna var kända för sin traditionalism och noggranna efterlevnad av Mose lagar och de äldstes stadgar. I Nya Testamentet används de för att illustrera ögontjänande, bokstavstro, lagiskhet, och högmod.

Wikipedia




Här följer fariséens checklista enligt Jesus;

1) Ser alla andras fel men inte sina egna. Matt 7:3, Joh 8:7
2) Vill framstå heliga men har kalla hycklande hjärtan. Skenheliga.
Matt 23:23-28
3) Snåla, bittra och vägrar att förlåta. Matt 18:21-22
4) Själviska och vill roffa åt sig det bästa för egen del. Matt 23:6-7
5) Vet inte hur man visar barmhärtighet och kärlek. Matt 23:23
6) Vill att andra ska känna sig otillräckliga och dåliga. Matt 23:4



Världen behöver Jesus evangelium mättat av kärlek, förlåtelse och en andra chans! Fariséerna vann aldrig världen med sitt budskap, men enkla Jesus lärjungar gjorde och gör det!

Vi hörs!

18 mars, 2011

Harley Davidson i solskenet

Vad gör män när det är +22 C i skuggan i mars?! Vad gör män på våren efter en lång kall vinter?! Hur slappnar män av 110 %?!

Finns bara ett svar; Harley Davidson-tur i solskenet ;)!


Rullgrusfaran är stor, men det kan inte hjälpas... Fartvinden, friheten, slitet läder, orange och svart färg, krom och massor av kubik vinner ändå alltid till slut ;)...

Har precis gjort TV med min vän pastor Gerry Stoltzfoos i Gettysburg och ska predika ikväll... Njuter eftermiddags solen och en kopp kaffe jämte en parkerad Heritage Softail 1400 cc....

Vi hörs!

17 mars, 2011

Vill du bli en jättedödare?!

Undervisar tillsammans med min vän pastor Jeff Leake från Pittsburgh i ett pastorsseminarium i Gettysburg idag... Ca 140 ledare sitter i föreläsningssalen just nu och lyssnar på pastor Matt Keller från Next Level Church, Fort Meyers, Florida... Passar på att blogga...

Jeff Leake sa;

"Hang around a giant killer and you will become a giant killer."

"Häng med en jättedödare och du blir en jättedödare".



Kanoncitat! Såå bra sagt :)! David dödade först lejon och björn som ung fåraherde och sedan den filisteiske jätten Goliat. David blev general och slutligen Israels kung! Alla som hängde med honom blev hjältar!

Vi hörs!

16 mars, 2011

På väg till USA


Gör en liten tur västerut igen... Predikar och undervisar i städerna Gettysburg, Youngstown och Washington DC i USA... Har mycket tid att be för församlingen och våra festivaler på de olika hotellrummen - halleluja! Försöker även hinna med att studera lite och förbereda undervisning.

Återkommer med segerrapporter längs vägen...

Vi hörs!

14 mars, 2011

Vila och njuta!

På sjunde dagen hade Gud fullbordat sitt skapelseverk. Han vilade på sjunde dagen från hela det verk som han gjort. Gud välsignade den sjunde dagen och helgade den, ty på den dagen vilade han från allt sitt verk som han hade skapat och gjort.
1 Mos 2:2-3


Sovmorgon, sen frukost (brunch) och långpromenad med min fru... Schackspel med min Adam och bio- date med min tjej Maria sedan drygt 20 år ikväll... Njuter livet fett och att snön smälter bort är ren och skär underhållning :). Njuter också av hur bra församlingen mår... Flera blev frälsta i veckan igen och tre lät begrava sina gamla liv i vattendop i våra samlingar i helgen! Gud du är god, trofast och underbar!

Imorgon leder jag bön tidigt i kyrkan och undervisar sedan på SOS ledarskola... Du har väl ansökt till våra olika linjer och program?! Du kan vara lycklig elev hos oss redan den 24/8 :)!

Vi hörs!

12 mars, 2011

Bön, dop och själavård

Stolt över församlingen. Bönenatten mellan fredag och lördag var ljuvlig. Ca 50 personer i församlingen har fastat tre dagar i veckan som gått för våra kommande festivaler i Pakistan... Bönetryck, helig Ande atmosfär och mirakelluft i hela bygget :)!
I eftermiddag har jag dopsamtal med en nyfrälst vän och ikväll blir det dopfest med vår husförsamling och restaurangbesök...

Träffat många goa medlemmar för djupa själavårdande samtal och det bär till seger nästan för alla även om det inte alltid sker på minuten...

Njuter livet med familjen, ickekristna vänner och nyfrälsta... Imorgon har jag förmånen att predika på vår celebration - I love Sundays!

Vi hörs!

09 mars, 2011

Stockholm mina drömmars stad!


Jag var nitton år när jag för första gången hörde den helige Ande viska; "En dag är du pastor här i stan"... Jag bodde på vandrarhemmet "CityBackPackers" mitt emellan LO borgen och CCC vid Norra Barnhustorget under åtta intensiva dagar i maj, tidigt 90-tal... En ung Hannes strövade med en karta i handen och en gammal sliten "Fjällräven ryggsäck" på ena axeln och "upptäckte" och studerade huvudstaden... Det blev frukost på olika caféer längs Drottninggatan och i Gamla Stan... Lunch på soliga gräsmattor i parkerna, Humlegården, Tegnerlunden och Rålambshovsparken... Sov i solskenet på en bänk och satt och läste Bibeln på Mosebacketorgs café med utsikt över halva Stockholm. Njöt vattnet, tunnelbanan, gågatorna och Sergeltrappan med kaffe i pappersmugg... Amritzer ägde ingen mobiltelefon på den tiden (bara några få rika svennar släpade runt på satelit-telefoner stora och tunga som tegelstenar hängandes i axelremsband)...



Jag skrev några vykort och snackade med min 17-åriga tjej Maria via en mynttelefon från en telefonkiosk på Djurgården precis utanför Gröna Lund vid ett enstaka tillfälle... Jag hade inte som idag fem olika mailadresser, blogg och facebook... Njuter vid tanken faktiskt - att jag var helt oanträffbar och liksom inte fanns... Jag var en anonym "nobody" på mitt sista tonår mitt i folkhavet i en ljuvlig och berusande citypuls. Allt var spännande. Varje minut ett äventyr. Jag gick ensam på upptäcktsfärd hela den dryga veckan med ett märkligt bultande hjärta och ovanligt hög puls... Stockholm kallade, lockade och viskade mitt namn. Jag blev kär i kullerstenen, kajerna och betongen. Guds Ande var så nära. Hann med ett vilt kvällsmöte i Södermalmskyrkan en onsdag kväll och gick på "bön för onådda folk" med Kjell Sjöberg i City Kyrkans Mahogny sal en torsdag eftermiddag. Det var då det hände... Kjell pekade ut mig och bad mig komma fram. Där stod jag med min ryggsäck på ena axeln i en lilablå batikfärgad lång konstnärsskjorta, slitna jeans och barfota i gympadojjorna... Kjell profeterade;

"Du är en vass pil i Herrens koger som ska skjutas ut med en väldig kraft till de onådda folken. Där du slår ner kommer det alltid att börja brinna och du kommer förlösa en ung och helt ny generation svenska pionjär-missionärer. Du är utvald, säger Herren."

Jag grät genuina och tacksamma tårar och trodde och memorerade varje ord från den gamle gudsmannen och profeten. Jag var ung, nyfrälst, försökte sluta röka och hade fortfarande svårt att låta bli att dricka öl en varm vår eller sommardag... Mitt hjärta brann när jag gick längs Drottninggatan till Tegnerlunden sen torsdag eftermiddag, och jag viskandes lovade att tjäna Jesus tills den sista folkgruppen fått höra... Jag satt i en grässlänt flera timmar, talade i tungor och ägde hela världen...

Stockholm - jag älskar dig! Det var här i stan jag blev "kallad av Gud" och fick inriktning för hela livet. Att vara pastor i Stockholm City gör mig lycklig varje dag...


På fredag får jag lyfta mina händer tillsammans med bönekrigare och be för dig mina drömmars stad i flera timmar... Vi har bönenatt i SOS Church på Kungsholmen från kl 22:00 och vi ber för onådda folk och vår huvudstad! Välkommen till Warfvinges väg 26 om du är hungrig på Jesu närvaro och profetisk inriktning!

Vi hörs!

08 mars, 2011

Discipliner!


Men alla som tävlar underkastar sig i allt hård träning - de för att vinna en segerkrans som vissnar, vi för att vinna en som aldrig vissnar. Jag löper alltså inte utan att ha målet i sikte. Jag boxas inte likt en som slår i tomma luften. I stället slår jag min kropp och tvingar den till lydnad, för att jag inte själv på något sätt skall komma till korta vid provet, när jag predikar för andra.

1 Kor 9:25-27


Alla gillar festen, men få vill laga maten, dekorera och ordna med inbjudningskorten. Alla gillar underhållning som musik, sång och dans men få vill öva. Alla gillar det storslagna och lyx men få vill spara, arbeta och betala för det.

Discipliner skapar de fysiska och andliga förutsättningarna som sedan föder och producerar allt det vi längtar efter...

Exempel på discipliner som både troende och ateister praktiserar för ett senare och lite mer långsiktigt resultat är;

- Fysisk träning
- Ekonomiska placeringar och långsiktigt sparande
- Administrativ planering och struktur

Den troendes discipliner är;

- Bön
- Fasta
- Bibelläsning
- Ekonomiska tionden och offer
- Positiva tankar
- Trons tal
- Evangelisation
- Lärjungaträning

På fredag har vi bönenatt i SOS Church Stockholm från kl 22:00! Vi bygger en tron för Jesus i Stockholm! Guds rike avancerar! Välkommen :)!

Vi hörs!

07 mars, 2011

Sååå stolt över församlingen!

Äktenskapsseminarium i lördags...

Vilken helg! Vilket drag! Gångna seminarie-lördagen är oförglömlig och vår första "Super Sunday" på Nalen blev succé! Sååå mycket folk, trots sportlov och många bortresta! Så många rusade fram på min frälsningsinbjudan och flera blev helade både själsligt och fysiskt! Tack Jesus! Jag är sååå stolt över församlingen... Älskar er! Tack till alla er som bjöd med sig sökarvänner och tog hand om dem och förklarade, guidade och lotsade dem in i, eller ett steg närmare Jesu rike! Tack för att ni alltid ger sååå generöst med pengar i våra insamlingar! Tack för alla kindpussar, kramar och varma ord av uppmuntran! Tack till festivalband, dansare och dramateam! Tack för att ni delar äventyrslivet i Jesu efterföljd med mig! Tack för att familjen Amritzer får leva livet med er alla!



SOS Church Stockholm har just nu ca 350 vuxna aktiva besökare, ca 40 barn och ungefär 30 tonåringar. Med alla generationer sammanräknade är vi andligt hem för 420 personer och 40 nationaliteter... Inte så tokigt med tanke på att vi startade med ca 35 personer våren 2009 och proklamerade församling den 29 augusti samma år med 53 medlemmar! Vi döpte i helgen och döper nästa helg igen - yes! Vi avancerar och ber Gud om ödmjukhet att vi får fortsätta växa med och genom den helige Andes tröst och förmaning!

Vi hörs!

05 mars, 2011

Super Sunday!


Kommer predika om förlåtelse på ett litet annorlunda sätt... Det blir nog en hel del igenkänningshumor... Predikan heter "Fariséns checklista" och handlar om de "superheliga" och "supersyndarna" och du kommer få veta om du har en stämpel i pannan med den röda texten; "Farisé varning" eller inte... Det blir folkligt och salt - förhoppningsvis kommer dina sökarvänner känna ett genuint behov av förlåtelse som bara finns hos Jesus... Känner en ödmjuk och pirrande förväntan på den helige Ande...

SOS festival-band från tidigare event på Nalen...


Kom redan 15:45! Finns bara 450 sittplatser... Klicka här för karta och vägbeskrivning!

Vi hörs!

03 mars, 2011

Familj och äktenskap

Hur definierar Bibeln manlighet respektive kvinnlighet? Vad är sant manligt? Vad är riktigt kvinnligt? Är "könsroller" viktiga? Jämställdhet - hur då? Barnuppfostran och pappas respektive mammas olika roller - olika roller?

Alla dessa frågor ger vi oss i kast med på lördag eftermiddag kl 16:00 i SOS Church Stockholms café! Ta med en bibel, anteckningsblock, penna, Ipad, laptop mm! Välkommen till Warfvingesväg 26, Stadshagen på Kungsholmen!

Idag njuter jag administration och privata bibelstudier inför helgens olika samlingar... Ska väl hinna träna lite också ;).

Vi hörs!

01 mars, 2011

En superspännande helg!

Adam mötte mig på Arlanda idag!

Är hemma i Stockholm igen! Njuter av att hänga med barnen (de har sportlov)! Vi har precis varit och spelat biljard och därefter hunnit busa av oss i en stor spelhall i Heron City. Adam har klippt en cool frisyr och vi har hyrt film. Blir en skön kväll i soffan :).

På lördag är hela Stockholm välkommen till "Äktenskap och familj del 2". Jag föreläser från kl 16:00, vi fikar och det blir naturligtvis möjlighet att ställa frågor... Vi håller till i SOS Church Stockholms Café på Warfvingesväg 26. Seminariet är fristående på det sättet att du inte måste varit med på del 1 för att kunna ta till dig del 2. Del 2 handlar om manligt och kvinnligt och mammas och pappas unika roller i barnuppfostran och vilken atmosfär just pappa och mamma skapar i hemmet och i familjen. Singlar, nya par och gifta sedan många år - välkomna såå välkomna!


På söndag blir det fest och stor celebration - SUPERSUNDAY! Vi träffas på Nalen kl 16:00 (klicka här för karta och vägbeskrivning) kom gärna redan kl 15:45 eftersom det bara finns 450 sittplatser! Glöm inte bjuda med dig sökarvänner! Jag kommer tala om "Förlåtelse" på ett ganska annorlunda sätt ;)... Språk; engelska, svenska och spanska. Det kommer även erbjudas biblisk healing!

Vi hörs!