29 april, 2011

Smörjelsen!

Den helige Ande bor i varje troende. Vi är Guds Andes tempel på jorden. Vi utgör tillsammans Jesu kropp (1Kor 6:19, 2 Kor 6:16, 1 Pet 2:5)!

Vad är det för skillnad på den helige Ande och smörjelsen från den helige Ande?

Smörjelsen hänger ihop med specialuppdraget och är direkt kopplat och relaterat till vad vi specifikt blivit kallade av Gud att uträtta. Smorda av Anden för speciell och specifik tjänst. I Gamla Testamentets berättelser kom Andens smörjelse över domaren, profeten och sedan också den speciellt utvalda kungen i Israel... Smorda titlar och tjänster för större ansvar och uppdrag för och till folket som skulle ledas.



Idag kommer Anden till alla och över alla efter Jesu försoningsdöd, uppståndelse och himmelsfärd (Joel 2:28-29, Apg 2:17-18)! Först pånyttfödelse och nya skapelser genom den helige Ande i frälsningen och sedan ett dop i den helige Ande för att vi ska kunna förverkliga och fullfölja Jesu missionsbefallning (Mark 1:8, 16:15-20, Apg 1:5,8)!

Det finns en smörjelse över kallet och uppdraget även i Nya Testamentet. En speciell nåd och kraft från Gud för ett speciellt folk eller område (Gal 2:7-9).


Smörjelsen, mandatet och genombrottet hänger ihop med personen Gud kallat, rest upp och ställt på en specifik plats eller i en speciell stad!

Gud sände och smorde Jesus! Gud kan kalla, sända och smörja dig!

...hur Gud smorde Jesus från Nasaret med den helige Andes kraft, han som gick omkring och gjorde gott och botade alla som var i djävulens våld, ty Gud var med honom.
Apg 10:38

Ingen människa kan ta emot något utan att det ges henne från himlen.
Joh 3:27

Den Gud har sänt talar Guds ord. Gud ger honom sin Ande utan att mäta.
Joh 3:34

Vi hörs!

27 april, 2011

Vi ses på fredag!


Missa inte bön för Stockholm i SOS Church nu på fredag kväll den 29 april! Vi ber från kl 22:00 - 02:00! Alla pastorer är hemma och leder bön. Kom och bygg församling med oss! Kom och be för onådda folk!

Warfvinges väg 26
T-bane station Stadshagen

Vi ses på fredag!

26 april, 2011

Livsglädje, kvalitet och sundhet

Läser om mina gamla klassiker av Kenneth E Hagin... Läste massor av Hagin i tidernas begynnelse ;). Ljuvligt att beta sig igenom "trosbiblioteket" titel för titel liksom... Efter Hagin blir det Lester Sumrall, John Osteen och Reinhard Bonnke... Finns ingen bättre festival-litteratur än riktig radikal hederlig bibelgrundad trosundervisning... Går igång i både bön och tro och vitaliseras andligt starkt!

Annars är det arbetsmöten, ledarsamlingar, själavård, bön och träffar med sökare och helt nya i tron... Jag far fram på min Harley mellan de olika "pastorsuppdragen" - restauranger och hembesök... Försöker hinna träna och hänga med mina underbara barn lite också...

Mina underbara barn!

Livsglädje, vår, solsken, kvalitet och sundhet - hur blev det så här bra?!

Vi hörs!

24 april, 2011

Investera i vänner...

Vänskap är vackert. Kollegor - fy vilket trist ord... Bekanta likaså - ytligt, ihålligt och tomt...

Vänner skyddar, bär och delar allt med varandra. Vänner tänker allt till det bästa. Vänskap är aktier som bara växer i värde ju längre tiden går. Jag är rik - jag har många nära vänner...


Vänner kan slita varandra i stycken, men det finns en som är mer hängiven än en bror.
Ords 18:24

Jonatan slöt ett förbund med David, eftersom han hade honom lika kär som sitt eget liv.
1 Sam 18:3

Men Jonatan, Sauls son, gick till David i Hores och styrkte honom i Gud.
1 Sam 23:16

Jag sörjer dig, Jonatan, min broder. Du var mig mycket ljuvlig. Din kärlek var mig underbar, mer än kvinnors kärlek.
2 Sam 1:26

Tack Jesus att jag har förmånen att få investera i vänner och har vänner som älskar mig...

Vi hörs!

21 april, 2011

SOS Church firar påsk!

På lördag, självaste påskafton, firar SOS med ett stort All Nations Café - persiskt tema! God mat, underhållning, dans och mycket godis till barnen! Ta med släkt, vänner, grannar, arbetskamrater och speciellt alla dem som inte är sååå vana vid kyrkan än, perfekt tillfälle! Välkomna - vi börjar festen kl 19:00!


På påskdagen är det "Uppståndelsesöndag" och vi firar vår tros största seger - vår Herre Jesu uppståndelse och seger över död, synd, sjukdom, depression och mörker! Det blir celebration kan jag lova!!!

Vi har också den stora glädjen att hälsa familjen Marielle, Per, Noel och Melvin Gisselsson välkomna hem till Stockholm och Sverige efter nästan 5 år som missionärer i Thailand! Kul!

Foto: Gustav Svensson

Glad, välsignad, ljus och en riktigt vårig påsk önskar jag alla mina vänner!

Vi hörs och ses, förhoppningsvis redan till helgen!

19 april, 2011

Slutrapport från Sialkot, Pakistan!

Pakistan Report Movie from Mission SOS on Vimeo.

Tack tack älskade Jesus!

Vi hörs!

18 april, 2011

Dikt i vårsolen

Min vinröda motorcyckel står parkerad så att jag ser och kan beundra skönheten (Harley Davidson 1200 cc, Sportster 2002). Jag sitter i vårsol, kall aprilvind med en mugg kaffe... Läser en gammal klassiker av en av mina favoritförfattare, Kenneth E Hagin... Plötsligt bubblar den här dikten upp ur min ande... Den har funnits där en dryg vecka redan, men måste få ner den på pränt...


Den trasiga fiolen

Tänk att du ville spela på den trasiga fiolen?!
Du letade efter ett nytt instrument och fann mig när du var på väg att låna toaletten bakom musikaffären...
Fiolen med sprickor, avskavt lack och bara en sträng...
Den gamla violinen låg redan på sophögen och skulle snart gå upp i flammor bakom verkstaden och affären...
Fiolen ingen ville spela på - utdömd, ratad, använd, förbrukad...
Du såg mig, dina ögon drogs till mig när du var på väg förbi. Din blick såg något annat än skräp...
Du visste vad du kunde göra med mig och inte vad jag var just då...
Du lyfte upp mig, smekte ömt det gamla träet...
Du spände mig vant mellan din haka och hals och stämde den enda strängen...
Du skrattade och skrockade i kärlek och började försiktigt spela med din egen stråke på min enda sträng.
Dina snabba fingrar lockade fram sköra, vackra och liderliga toner...
Tonerna flämtade först som lågor på väg att slockna, men du visste precis hur du skulle handskas med mig och plötsligt var både du och jag i en högre rymd...
Du blundade och spelade, stampade takten med foten och njöt... Du stod där bakom verkstaden, affären, jämte sophögen och spelade...
Jag som snart skulle blivit aska var din klenod. Du ville aldrig sluta spela och jag var i dina kärleksfulla händer - vilken obeskrivlig lycka...
Mäster, den store konstnären, musikernas musiker - levande barmhärtige Gud hade tagit mig i sina egna händer...
Mina tårar rinner som toner och musik, ja som salta rännilar av tacksamhet ur den spruckna fiolkroppen...
Toner av djup och blödande tacksamhet till dig och hela världen!
Tänk att du ville spela på den trasiga fiolen?!

Tack älskade Mästare! Tack älskade Jesus! Snälla... Spela igen! Bara en gång till... Och så igen... Om du vill förstås...

Vi hörs!

15 april, 2011

På söndag firar vi segern i SOS Church!

För 20 år sedan fick Zarina ett hårt slag mot hennes öra, hon förlorade hörseln och fick en hörapparat. I fredags lämnade hon sin hörapparat och sade: "Här är min hörapparat jag behöver den inte mer".

Amos är 4 år gammal. Fram till i lördags har han bara kunnat åla sig fram. Efter helandebönen satte mamman ner honom och han började att ta sina första stapplande steg.

Ramsha är 11 år och har blivit buren hela livet. Hennes fötter hade aldrig kunnat bära henne. Igår blev hon fullständigt helad och började att gå!

På Samuels hals satt cancertumörer som var stora som ägg. Allt började för sex år sedan då han inte kunde prata ordentligt och hade väldigt svårt att äta för att han hade så ont. Nu har tumörerna försvunnit helt! Hans farbror, som var med honom på festivalen, är så tacksam och säger "Tack för att ni kom till Sialkot"!

När Asmatari fick läsa ur Bibeln efter helandebönen så kunde hon se vad det stod igen. För 4 år sedan fick hon en ögonsjukdom som satte ner hennes syn kraftigt. Men när Johannes bad en helandebön så blev hon helad på en gång och tårar faller ner för hennes kind.

För 7 månader sedan fick Shenevir, 18 år, en hjärntumör. Detta resulterade i att han inte kunde se ordentligt. Han tappade synen och kände bara igen folk genom deras röster. Han kunde inte lyfta armen ordentligt för att dricka ett enkelt glas vatten. Men nu har han fått sitt mirakel! När vi testar hans ögon så kan han de helt klart. Jesus har botat honom!

Tack tack Jesus!

Vi hörs!

14 april, 2011

Påminn dig själv om vad vi gör!



För alla folk till alla folk. Urförsamlingen mitt i Stockholm och till världens ände!

Vi ber ödmjukt att vi under 2011 ska få;

1) Döpa 70 nyfrälsta stockholmare på egen tro och bekännelse till Jesus Kristus!



2) Expandera från 25 till 40 husförsamlingar i Stockholm!

3) Genomföra 4 festivaler i Pakistan och se 50 000 människor i uppföljningsklasser innan året är över!


4) Plantera minst 20 nya församlingar i SOS India!

5) Hitta större lokaler i Stockholm city!

Tack Gud för Din trofasthet, godhet, kraft och glädje...

Vi hörs!

13 april, 2011

Reflektioner i Stockholm

Sitter i mitt kök i Tullinge igen... Läser Metro och uppdaterar mig på senaste veckornas nyhetsflöde på Marias iPad eftersom det varit lite si och så med uppkopplingen i Pakistan...

- Vår alliansregering uppfyller vallöften om ytterligare skattesänkningar (bl.a. restaurangmomsen, pensionärers skatter sänks) och vår arbetslöshet är på väg ner mot 5% - halleluja det går bättre för vårt Sverige!
- Oroligheterna i arabvärlden fortsätter som ett smatterband, land efter land... Våldsamma demonstrationer i Jemen just nu och flera döda. Egyptens nyss avgångne president i häktesförvar under utredning om korruption mm.
- Toppmöte i Qatar, rapporteringar från Minsk, Vitryssland om efterdyningarna efter bombattentatet, Japans kärnkraftverks-katastrof mm...

Ja, vår värld blöder, bibelns tidstecken är så tydliga och SOS signalerna når oss från Nordafrika, Mellanöstern och Asiens alla tusentals folkgrupper! Vi måste predika evangelium om förlåtelse, helig Ande och upprättelse genom Jesu död och uppståndelse med större passion än någonsin både i Stockholm och till världens ände!

Skönt att vara hemma och ladda om för nya uppdrag... Längtar redan till söndagens celebration i SOS Church Stockholm då vi kommer fira segrarna i Pakistan tillsammans och döpa nyfrälsta stockholmare igen!

"Veckans hjältar i SOS":

Kennet Thorsland med familj...

Peter Almqvist...

Ps: Peter Almqvist och Kennet Torsland är veckans hjältar i SOS eftersom vi aldrig lyckats predika för 110 000 människor i Pakistanska Sialkot på tre dagar och föra drygt 17 000 till tro på Jesus utan deras insatser! Tack trofasta medarbetare!

Vi hörs!

11 april, 2011

09 april, 2011

Vi är lyckliga!

Vid lunchtid idag hade jag förmånen att tala till ca 600 religiösa ledare i Sialkot regionen på ett stort hotell här i city. Muslimer, hinduer, sikher och kristna. Mullor, muftis, gurus och präster (även om nog 90 % var muslimer). Vi hade inbjudit till en allreligiös fredskonferens för broderskap och brobyggande. Fullträff! Det blev sååå bra! Kan inte beskrivas i ett blogginlägg egentligen... SOS fick full favör av Gud och jag klev av scenen med applåder och fick spontana kramar och klappar på kinden av flera mullor och imamer... Jag talade från Matteus evangelium kapitel 18:1-5 och Kol 1:20. Att ta emot Guds rike som ett barn och fred skapad genom Jesu blod på korset! Jag talade från hjärtat helt utan formaliteter och skojjade och grät omvartannat... Den helige Ande var där... Tack Jesus! All ära till Honom som är Fridens Furste!


Ikväll räknade vår säkerhetspersonal in 31 000 människor i vår festivalpublik här i pakistanska Sialkot! Publiken räknades vid helandebönens början ikväll... Siffrorna är väldigt återhållsamma eftersom människor aldrig slutade strömma in på festivalområdet förrän vi sa "good bye and see you tomorrow" till publiken ;). Det kan alltså lika gärna ha varit nästan 40 000 människor på plats ikväll :)! SOS underdriver gärna eftersom det Gud gav ikväll räcker för att vi ska kvittra länge och mer än väl ändå... Vi bad med drygt 4500 dyrbara personer till frälsning och det vet vi eftersom vi delade ut våra egna uppföljningshäften, men vi hade tyvärr inte tillräckligt med rådgivare så vi kanske lyckades fylla i hälften så många uppföljningskort... Positiva bekymmer men det svider ändå...

Under mirakelbönen ikväll försvann utväxter, och barn som aldrig kunnat gå gick och sprang på plattformen - det var sååå vackert! Jesus under är det finaste jag vet!

Vad ska Guds Ande göra imorgon?! Kan knappt sova av ren upphetsning och spänd förväntan! Blir det julafton för SOS i festivalväg? Kommer Jesus kyssa oss ytterligare en gång?! "Den som lever får se" som Cornelis Vreeswijk sjunger ;). Vi är i alla fall sååå lyckliga ikväll...

Be för oss!

Vi hörs!

08 april, 2011

Första festivalkvällen!


Ingen som tror på honom skall stå där med skam.
Rom 10:11

Ovannämnda bibelvers från aposteln Paulus brev till romarna har vi stått på de sista dagarna här i Sialkot, Pakistan... Lastbilen med vår plattform, rigg, ljud och ljus från Karachi gick sönder på vägen och vi fick igenom anläggningen i tullens torrhamn först ca kl 03.00 inatt... Vår praktiska crew har inte sovit på mer än 40 timmar nu, har riggat hela natten, hela dagen och lyckades få upp ca 45% av SOS portabla festival anläggning till öppningsmötet ikväll! Vilka hjältar! Vi körde på i rå och aggressiv tro och på pint kiv ikväll ;)...

Vårt första festivalmöte drog ca 15 000 i publik (väldigt återhållsamma siffror)... Bra början :). Ca 3500 responderade på en mycket tydlig frälsningsinbjudan, inget flum, och 90% var förstgångsomvändelser - halleluja! Demonbesatta släppades ut under mirakelbönen och många ropade ut sina helandeberättelser från scen! Jesus botade många ögon och öron! En liten pojke på 1,5 år som hade haft en stor tumör i ljumsken, precis jämte pungen sedan födelsen, bars upp på scen. Pojkens mamma och pappa drog gråtandes och skrikandes ner byxorna på sin bebis och höll upp pojken över huvudet och alla jublade - tumören fanns inte kvar längre :)!!! Det går lite vilt till ibland när Jesus gör under!

Vi är trötta och lyckliga mitt i striden! Be för oss!

Vi hörs!

Du har väl ansökt?!

Du har väl ansökt till SOS Missionsbibelskola i höst?! Kom och dela äventyrslivet med oss! Varmt välkommen!
Vi hörs!

06 april, 2011

Andra dagen på helig mark

Blev väldigt positivt överraskad här i Sialkot igår... En lokal företagare i byggbranchen klädde upp mig från topp till tå och hans gulliga fru och vuxna döttrar hjälpte till som smakråd. Affär efter affär i det dyraste shoppingstråket finkammades och jag välsignades med tre snygga skjortor (två i traditionell lokal stil), ett par skor och två par jeans! Är van vid att jag alltid betalar på våra missionsresor men världen håller visst på att förändras:)! Tack Jesus!

Jamia moskén i Sialkot...

Teamsamlingen igår var sååå avslappnad, varm och speciell. Vi läste Bibeln tillsammans, bad och dröjde kvar i innerlig lovsång länge - Jesus var så nära...Vi drack kaffe och åt glass i biljardrummet (vårt privata konferensrum) här på Hotel One. Vi blev sittandes länge och skämtade, drog berättelser från olika missionsresor genom åren och skrattade så gott och hjärtligt. Älskar den familjära gemenskapen vi har i SOS. Vi har verkligen blivit familj på riktigt...

Läser Kenneth Hagins bok How You Can Be led by the Spirit of God för säkert tionde gången i livet... Kan varje berättelse utantill men den styrker mig lika mycket varje gång ändå...

Ska träffa mina två tolkar kl 14:00 för att gå igenom dagens tre undervisningspass som jag ska hålla för de 600 ledare som är anmälda till eftermiddagens lokala konferens för de samarbetande kyrkorna i staden...

Hjälp mig Herre Jesus att göra trogen tjänst och lyckas tvätta deras fötter!

Vi hörs!

05 april, 2011

Sialkot

Efter en mycket lång resa så är jag då äntligen på hotellrummet i Sialkot, nordöstra Pakistan... Har ätit frukost, ska ställa mig under en dusch och sedan försöka sova lite... Ska ut och handla skjortor och ett par skor i eftermiddag innan det blir en teamsamling efter kvällsmaten här på hotellet ikväll... Njuter. Sniffar stan ;). Försöker lära känna folkets humor här och skojjar med så många jag kan... Ibland skrattar ingen och ibland skrattar alla hejdlöst - alla kulturer är olika. Humor och kärlek är nycklar till människors hjärtan...

Gamla stan i Sialkot...

Fick ett uppmuntrande sms från pappa Reinhard Bonnke precis när jag klev på planet från Doha till Lahore som betydde så mycket för mig - han ber för mig och vår festival här i Pakistan... Jag satt med tårar i ögonen och kände mig sååå lycklig!

Imorgon blir det pastorsseminararium för ca 600 pastorer och festivalen drar igång på fredag! Be för oss!

Vi hörs!

03 april, 2011

På väg till indiska subkontinenten


Pakistan, Nepal, Bangladesh och Indien har sammanlagt ca 1,5 miljarder människor och kanske mer än 2000 onådda etniska grupper... Imorgon flyger jag från Arlanda via Munchen och Doha till Lahore i Pakistan...


Jag flyger med min själ i handen och ett bävande förväntansfullt hjärta... Vad ska Jesu Ande göra?! Det har varit och är strid men nu känner jag bara änglarnas vingslag i mitt kök... Festivalen i halvmiljon staden Sialkot börjar fredagen den 8 april. Sialkot ligger längs floden Chenab precis vid foten av massiva bergskedjor i den nordöstra delen av landet och precis vid indiska gränsen i det omstridda Kashmir... Cricket är stort i hela Pakistan och det lokala "Sialkot Stallions" är väldigt populära har jag förstått... Snart kommer jag vakna till minareter, tempelklockor och pruta med richa-chafförer... Pakistan jag ber för dig idag...


Jag ber för president Asif Ali Zardari och premiärminister Sayed Yousuf Raza Gilani. Jag ber för den stora 184 miljoners befolkningen - sunni och shia muslimer, hinduer och kristna... Jag ber för Punjabis, Pastuner, Sindhis, Mujajirs och Balochiers.... Gatsoparna, skomakarna, försäljarna i de trånga basarerna, rika affärsmän i Landcruisers, bönder, soldater och danseskorna i Lahores prostitutions kvarter Heera Mandi - alla finns ni i mina tankar idag... Jag ber för huvudstaden Islamabad och för den bräckliga och sköra demokratin skakad av den senaste tidens mord av modiga och frispråkiga ministrar... Jag ber för alla som fortfarande är hemlösa efter flodvågskatastroferna... Jag önskar Pakistans alla religösa grupper fred sinsemmellan och ömsesidig respekt och kärlek. Jag ber om arbetsro så att landet kan få fortsätta exportera sina vackra textilier till hela världen och att skolorna ska få fungera så att alla barn får lära sig läsa och skriva... Jag ber om fred, frid i hjärta och tankar och mirakelkraft i Jesu namn!

Pakistan jag älskar dig! Jag är på väg till dig!

Vi hörs!