29 juni, 2011

Halvfart och livskvalitet!

Har börjat skriva på min femte bok den här veckan... Skriver en biblisk och praktisk guide om att lyssna till och följa den helige Ande... Det går sakta och inte med samma tempo som när jag skrivit tidigare... Jag går fortfarande på mediciner och är ganska svag faktiskt... Ikväll ska jag försöka mig på ett vigselsamtal och sedan predikar jag här hemma i församlingen på söndag! Ska bli fantastiskt kul! Jag går lite på halvfart för första gången i livet och försöker vila... Det är svårt ;).


Jag har haft den stora förmånen att få sitta och lyssna på alla mina pastorer i församlingsledningen under fyra söndagar. Första söndagen på min sjukskrivning hörde jag Daniel Elvelyck predika sedan Julia Willkander därefter Emma Gustafsson och sist ut i söndags Walter Zuniga! Jag har fet-njutit! Vilka predikanter och pastorer! Jag är världens stoltaste pappa SOS :)! Dyrbara människoliv förvandlas hela tiden och bara i söndags rusade tio människor fram på Walters frälsningsinbjudan. Dop i vatten och eld hela tiden! Mirakelinsamlingar och nya bekantskaper - bara i söndags var det 30 personer som besökte SOS Church för första gången!

Djup vänskap, omsorg och kärlek i ledarteamet! Allt expanderar och alla växer till och mognar. Hur blev livet så här bra?!

Maria min älskling är så fin mot mig hela tiden... Hon är världens gulligaste, min privatsjuksköterska och min allra bästa vän! Vi badade i poolen och solade idag med en kartong jordgubbar mellan oss på altandecket... Schysst!


Många hälsar på. Har haft ca 90 församlingsmedlemmar på besök här i mitt hem under sjukskrivningen hittills... Grillen är ständigt rödhet och kaffe sörplas i otroliga mängder :)! Det spelas schack, kort och skrattas!

Tack Jesus för svensk sommar och ärlig uppriktig vänskap!

Vi hörs!

25 juni, 2011

Huset fullt med vänner!


Älskar när huset är fullt av vänner... Grillkött, italienska pepparkorvar, tyska ost-frankfurter och majskolvar på grillen... Altanen med dukat långbord, färglad sommarduk och massor av blommor. Ett helt gäng barn busar, skrattar och dyker runt i poolen... Det sparkas fotbollar i trädgården och sätts på kaffe och slamras och donas i köket... Ett gäng sitter och pusslar ett jättepussel i vardagsrummet. Några spelar kort kring matsalsbordet. Det byggs korthus och dras skämt och skrattsalvorna ekar... Mitt i livet, det är midsommarafton i Stockholm, det är fredagkväll, skandinaviskt ljust ute, barnen har sommarlov, frugan har lite semester, vänner på besök och mat - massor av mat :)!





Imorse läste vi om "den barmhärtige samariten" i Bibeln på vår familjeandakt och samtalade om att aldrig gå förbi när man faktiskt kan hjälpa...

Imorgon är det celebration kl 16:00 i SOS Church Stockholm igen! Walter Zuniga predikar - älskar att lyssna på honom! We love Sundays!

Vi hörs!

22 juni, 2011

Frälsning!


Jag skäms inte för evangelium, det är Guds kraft till frälsning för var och en som tror.
Rom 1:16

Vårt gamla bibliska ord; "frälsning" är ett väldigt rikt och mångfasseterat begrepp... Enligt böcker och uppslagsverk jag tillägnat mig genom åren har grundspråken, hebreiskan och grekiskans ord för frälsning så många betydelser och bottnar... Ordet frälsning är en djup brunn med massor av vatten för den som är törstig.


Idag är frälsningsinbjudan, frälsningsbön, och frälsningsdatum/ögonblick nästan utdöende i Skandinavien... Församlingarna blir svaga därför att ingen längre verkar veta vem som är sökare, nyfrälst eller gammelfrälst och budskapen som serveras är oftast en flummig, blaskig och ljum soppa ingen vill dricka eller läskas av... Gud spyr och andliga sökare flyr. Upp 3:16.

Ordet frälsning skulle enligt de gamla rika grundspråken lika gärna kunna översättas eller relateras till våra svenska ord för; helande, hälsa, befrielse, säkerhet, trygghet, sundhet och helhet...

När en människa blir frälst - jag menar riktigt "Jesus-frälst" händer det grejer mina vänner!

Synder raderas och glöms. Den helige Ande föder på nytt och flyttar in. Övertygelse om evigt liv finns plötsligt i hjärtat och inte först och främst i huvudet. Fysiska och själsliga helandeprocesser sätts igång. Befrielse från allsköns laster är en omedelbar verklighet för många och/eller en gradvis process mot total frihet för alla. Sinnet och tankarna blir sunda. En balanserad och nyanserad helhetsbild och verklighetsuppfattning börjar formas.

De gamla talade om en underbar och härlig frälsning. Javisst! Frälsning genom Jesus är både radikal, djupgående och underbar! Hjälp människor till frälsning i sommar!

Vi hörs!

19 juni, 2011

Del 3 - De äldre

Vi barn älskade de gamla i släkten. Vi fostrades att respektera dem, vara artiga och alltid lyssna på de äldre... Vi åkte ut till en gammal släktgård i Semlach ca 3 kilometer från Knappenberg och hälsade på familjen Pirholt. Hon var syster till farfar och gjorde världens godaste flädersaft. Vi åkte till Guttaring i dalen och hälsade på familjen Kaiser och en annan av min farfars systrar, Huberta. Herr Kaiser var proffs på tjuvfiske och Huberta visste allt om alla och uppdaterade gärna oss på allt det senaste ;).

Museum i dagens Guttaring...

Hansi Macher (en gång gift med farmors syster Irene) kom ofta hela vägen från staden Klagenfurt i söder och hade alltid med sig en hel kasse godis till oss barn... Hansi var snäll som ett lamm men världens fräckaste när han blev full... De gamla berättade alltid historier från kriget. Skivorna från kriget hade på något traumatiskt vis hakat upp sig i spelaren och gick om och om igen...

Franz (farfars storebror) och hans fru Clara Sonnberger bodde vägg i vägg i samma länga med farmor och hade inga barn... Jag satt alltid hos dem i deras kök och bjöds på vin eller snaps... Jag var säkert inte mer än tio år första gången jag blev bjuden och kände mig alltid så vuxen med glaset framför mig... Franz berättade alltid krigshistorier och visade alla sina ärr och många kulhål. Han hade uniformen kvar i garderoben och visade stolt och ofta upp den för oss barn...


Jag sprang upp med en kall öl till Franz när han högg ved bakom huset och satt jämte honom på en liten bänk när han drack och rökte sin pipa... Franz visade mig de gamla stigarna genom skogen från Knappenberg till Heft... Han kunde vara arg och vresig och bråkade ofta med sin Clara och resten av grannskapet men vi var alltid bästa vänner... Jag gillade hans kulhål genom hakan och han var en krigshjälte och levande legend... Han var cool på nått vis :)...

Vi hörs!

18 juni, 2011

Familjen Amritzers Knappenberg - del 2

Hela alpbyn var byggd av gruvbolaget och ända fram till 1978 kretsade allt kring gruvdriften... Den österrikiska järnmalmen fick på slutet av 70-talet konkurrens av Brasiliens öppna dagbrott och billiga arbetskraft och lades ner. Alla var kommunister och inbitna kulturkatoliker - en egentlig omöjlig kombination rent ideologiskt men som verkar har funkat i flera europeiska länders arbetarklasser som Polen, Italien och Österrike... Bland enkla outbildade människor funkar det mesta i märkliga kombinationer - stark gudsfruktan, skrock och socialism...



Familjerna i Knappenberg bodde i tvåvåningsarbetarlängor som låg i suteräng i bergssluttningen i långa rader uppdelat i två områden; Altsiedlung och Neusiedlung. Det fanns ett postkontor, tobaksaffär, slakteri, bagare, några små livsmedelsbutiker, folkskola, festsal, curlingbana, tennis och fotbollsplan och naturligtvis två krogar; Gasthaus Giermaier och Gasthof Steller... Alla österrikiska byar hade en egen, även om det bara fanns fem familjer i byn. Gösser - det österrikiska ölet var lika heligt som vigvattnet och rökelsen ;).


Vår länga hade åtta lägenheter och beboddes av sju familjer; familjerna Messner, Höfferer, Kaplaner, Amritzer, Sonnberger, Graschitz och Berger... Min pappa hade gått i skolan och varit vän och slagits med alla pojkar och varit kär i alla familjernas flickor under sin uppväxt på 50-talet... Pappa var full av efterkrigshistorier från ett fattigt och brutet Österrike. Historierna var oftast varma, sorgliga och roliga... I längan mitt emot vår bodde bl.a. familjerna Durnbacher och Speckbauer, också de nära vänner till familjen. På den lilla öppna platsen framför vår länga fanns en gammal pumpbrunn med ett vackert drakhuvud som kran och en övergiven gammal affär med sönderslagna rutor... Bilar parkerades överallt eller rättare sagt trycktes in på den lilla platsen. Familjerna hjälptes åt med allt från att såga och hugga ved till vintern, skotta snö och passa varandras barn... Gemenskapen var intensiv och vi hörde grannfamiljerna gräla, gråta och skratta genom tunna väggar och öppna fönster... Adressen Altsiedlung 128 var pappas barndomshem och mitt andra hem (eller första hem) under uppväxten och där har firats påsk, jul och nyår många gånger...


Min farmor Anna (född 1924) förlorade sin man Ewald i ett gruvras 1975. Hon var granatsplitterskadad från kriget och skakade alltid lätt på huvudet när hon satt still... Hon hade vuxit upp i total fattigdom, förlorade sin första man i kriget och blev ensam kvar med sin förstfödda dotter Heidi... Hon gifte sig med min farfar och förlorade de två första barnen med honom i gulsot... Min farmor (oma) Anna var värsta "korthajjen" och kunde alla regler och undantag och hon älskade att lära oss barn. Jag läste tidningen högt för henne vid frukost och hon hade en väldig skön humor och skrattade mycket... Jag har gråtit med henne många gånger som barn och hon försvarade alltid mig… Farmor hade en djup tro på Gud men talade aldrig om sin tro. Hon gjorde korstecken och hade djup respekt för präster och munkar.


Allt var fortfarande sönderbombat, Österrike var ockuperat och många svalt när pappa växte upp... Min farfar var nog egentligen psykiskt krigsskadad som alla överlevande män i den generationen. Farfar var en tuffing som slagits och överlevt 5 år i Hitlers armé och två år i fångläger... Han var sprängmästare i gruvan i många år, kvinnokarl och spelare. Alla säger att han hade en väldig humor och charm och ett stort blödande hjärta... Min pappa och Elvira överlevde barndomen och Österrike återuppbyggdes. Pappa rymde hemifrån som 13-åring och levde som luffare i Italien en tid som tonåring, han boxades och dömdes för mindre brott och satt i ungdomsfängelser/anstalter flera år på 60-talet...


Jag och pappa i Israel...


Jag älskade min pappa över allt annat på jorden som pojk och hans Österrike var mitt... Jag ville alltid bli som honom... Han jagade, fiskade och gillade proffsboxning - jag följde i hans fotspår...


Del 2.


Vi hörs!

17 juni, 2011

Min barndoms Österrike - del 1

Jag föddes i en liten gränsstad som heter Villach i södra Österrike precis vid italienska gränsen 1973... Jag kom till Sverige när jag skulle fylla fyra år... Jag bodde även en tid hos min farmor Anna och min faster Elvira i Österrike när mina föräldrar låg i skilsmässa 1979. Från sju års ålder (1980) var jag permanent bosatt i Sverige men tillbringade nästan alla mina lov hos min farmor i södra alperna. Precis på gränsen till Slovenien i byn Knappenberg - ett litet gruvsamhälle på 1100 meters höjd formades Hannes som alla kallade mig för som barn... I Knappenberg hade jag min barndoms fristad och där finns också mina varmaste barndomsminnen. Vid klart väder såg vi topparna i Slovenien från ett sovrumsfönster på övervåningen. Överallt fanns stenkyrkor med löktorn och stora krucifix och Maria bilder i vägkorsningar och vid rastställen. Alla eldade med stenkol (ljuvlig doft tidiga mornar med hög luft) och vi (pojkar) hjälpte till att hugga tändved ved på stora huggkubbar.



Många familjer höll med kaniner, höns, grisar och även får för att dryga ut hushållskassan på pyttesmå utrymmen - mitt i byn på bakgårdarna. De flesta hade också sina egna grönsaksland och odlade ärtor, morötter, sallad mm och torkade även sitt eget kamomill och pepparmynts-thé. Vi spolade ur farmors toalett med en slang. De var bara varmt i köket där kaminen fanns, sovrummen var alltid kalla... Det var en helt annan tid mina vänner ;). När jag var riktigt liten tvättade farmor våra kläder i samma balja som vi också stod i när vi vaskades rena... Södra Europa var fortfarande långt efter Skandinavien på 70-talet och början av 80-talet. Bomen och stark ekonomisk tillväxt kom först på slutet av 80-talet och mitt barndoms Österrike försvann med kullerstenarna, kaminerna och gemenskapen...


När vi använde telefon och ringde till Sverige gick vi till postens små inomhus telefonhytter precis jämte tobaksaffären. Jag följde farmor och hämtade kött hos slaktaren och nybakat bröd hos bagaren tidigt på morgonen. Alla män gick i hatt och alla äldre damer hade scarlett… Pojkar hade byxor och flickor kjol och strumpbyxor - så var det bara... Allt var manligt och kvinnligt och könsrollerna starka. Männen hängde på krogen och spelade kort i dimman från cigarettröken efter jobbet och de flesta kvinnorna arbetade inte utanför hemmet... Vi vandrade i bergen med de gamla och lekte annars ute i skogen hela dagarna... I Knappenberg var jag trygg och det var en fast punkt under min annars ganska stormiga uppväxt.



Vi spelade mycket kort :) och lyssnade gärna till de vuxna männens grova skämtande och rövarhistorier. Vi satt trångt tillsammans i köket både släkt, grannar och vänner hela kvällarna. Enkel galghumor och vitsar om allt och alla - rå arbetarklass jargong... Vi byggde vapen dvs - slangbellor, pilbågar, bomber och armborst. Vi smygrökte olika cigaretter, cigarrer och drack "radler" (öl + fanta) och "diesel" (öl + cola)... Vi tävlade om vem som kunde springa fortast och vem som gjorde flest armhävningar. Vi skar oss själva med kniv i armarna för att visa varandra att vi var tuffa. Vi slogs mycket och ofta... Vi slogs i grupper med käppar, pinnar och gamla cyckelslangar - barngäng mot barngäng... När vi blev lite äldre hånglade vi naturligtvis med flickor och förstörde saker för andra unga vuxna som vi inte tyckte om - dvs krossade rutor, repade bilar eller andra idiotiska grejer - vilket på ren svenska helt enkelt kallas för; skadegörelse ;). Som tonåring blev det mycket utförsåkning och läsning av gamla efterkrigsromaner av favoritförfattaren Konsalik och så västernpockets som min far lämnat efter sig hos min farmor från sina tonår... Jag drömde om ett annat liv jämt och den största lyckan i min värld då var en splitterny bil och en fotomodellsskön flickvän :)...


Jag kommer fortsätta blogga om min uppväxt under min långa sjukskrivning... Detta var del 1.


Vi hörs!

15 juni, 2011

Par som ber tillsammans

Ytterligare säger jag er; att om två av er här på jorden kommer överens om att be om något, vad det än må vara, så skall de ges dem av min Fader, som är i himlen.
Matt 18:19

Idag möttes ett av våra par i församlingen, precis efter lunch, för att kort be tillsammans på ett torg, en vanlig onsdag... De möttes i centrala Stockholm framför en fastighet som SOS Church precis lagt ett bud på... Det var inte meningen att jag skulle vara där, eller så var det kanske just det, vet inte riktigt :). Paret hade stämt träff för att mellan jobb, hämtning av barn på dagis och tusen ärenden också hinna att be en gemensam bön och lägga händerna på en speciell fastighet för oss som församling. Det var vackert. Heligt. Romantiskt. Allt på en gång liksom... Ett hemligt möte, två makar, praktisk och vild tro, mitt i vardagen, väl planerat och schemalagt bara för att de skulle hinna be... Jag blev så rörd. Helt tagen faktiskt. Jag fick förmånen, att som deras pastor, helt spontant, vara med och dela deras stund och Jesus var verkligen där...


Par som ber tillsammans förblir tillsammans. Par som ber tillsammans fortsätter att vara kära i varandra. Par som ber tillsammans får glädjas över gemensamma bönesvar. Par som möts för hemliga böneträffar mitt i vardagen är lyckliga par. Barnen till par som ber tillsammans är trygga, harmoniska och glada!

Tack Jesus för SOS Church Stockholm! Tack för vår expansiva och vilda framtid! Tack för alla överraskningar Du har placerat ut och gömt längs vår väg livsväg!

Vi hörs!

13 juni, 2011

Bibliska nycklar till finansiell framgång!

Kom ihåg att Guds frälsningsplan genom Jesu död och uppståndelse är både andlig, själslig och fysisk! Gud förlät synder, helade och gjorde slut på förbannelsen på korset för två tusen år sedan. Människan blir alltså 100% återupprättad!

Fattigdom är en stor förbannelse för de drabbade. Jesus segrade över fattigdom på korset!


Materiella välsignelser och fysisk rikedom är en del av Jesu försoningsverk och återupprättelse! Du är i blodspakt med Gud genom Jesus och kan hämta ut det som faktiskt lagligt tillhör dig! Tror du inte på vad jag just skrivit läs då din Bibel;

2 Kor 8:9
Gal 3:13-14
Gal 3:29
Fil 4:19
3 Joh 2

Det är inte fult att vara rik. Tänk va många du kan hjälpa om du är rik. Gud vill att du ska bli rik! Läs Pred 2:26...


För att bli rik och välsignad behöver du veta och praktisera följande;

1) Älska inte pengar! Var inte girig! 1 Tim 6:10
2) Sök Guds perfekta vilja för ditt liv! Jes 1:19, Mark 10:29-30
3) Var en generös och aggressiv givare! Luk 6:38
4) Om allt tillhör pappa så tillhör det också dig - ta auktoritet! Hag 2:8, Mark 11:23
5) Ära och skäm bort människor! Rom 13:7-10, 1 Tim 5:17-18, 1 Tess 5:12-13
6) Så och skörda! 2 Kor 9:6, Gal 6:6-8
7) Var noggrann med att ge 10% av din inkomst till församlingen! Mal 3:8-10
8) Sök Guds bästa och var gudfruktig! Jos 1:8, 2 Krön 26:5, Matt 6:33, 1 Tim 4:7-8
9) Ge till fattiga, det judiska folket osv...

Listan kunde göras väldigt lång...

Gud vill ditt bästa!

Vi hörs!

09 juni, 2011

Guds församling!


Om inte Herren bygger huset är arbetarnas möda förgäves.
Psalm 127:1a

Ingen av oss är så smart så att vi kan öppna ett dövt öra eller få tumörer att försvinna. Ändå händer just detta i varje SOS festival! Inga pengar får blinda att se eller lama att gå men budskapet om Jesu kors har just den effekten när vi basunerat det för folkmassorna. Demoner flyr, depressioner och ångest lättar och skingras i Jesu namn. Den helige Ande faller på hungriga lärjungar som övernaturligt börjar tala främmande språk och ser syner och drömmer profetiskt.



I SOS finns många medarbetare med universitetsutbildningar och högskolepoäng men ingen av dem kan förvandla, frälsa eller föda en enda människa på nytt. Äktenskap får nytt liv och barn skrattar lyckligt igen när Guds Ande tänt kärlekens låga efter samtal och bön. Familje-ekonomier som en gång var svaga blir super starka och överflödande när makarna i lydnad för Guds Ord börjar ge 10% av sina inkomster till församlingen. När heder och ära praktiseras, när fattiga ges ett mål mat, de som fryser får en varm tröja - då gör Gud under hos oss! När snarkande alltid hörs från gästrum och gästsäng då välsignar vår Gud!

Det måste finnas ett självtryck i den levande Gudens församling annars är det inte Hans församling! En sund församling växer och spränger framåt därför att huvudet är Jesus Kristus och hjärtat är den helige Ande vilken pumpar liv och syre ut i hela kroppen! Fler nås! Fler vill döpas! Vi får bättre jobb, löneförhöjningar, bonusar och premier därför att vi satsar på mission. Vi gör alltid bra affärer, gör stora vinster och får god avkastning på våra investeringar. Hus, lägenheter, bilar och kläder nästan skänks oss därför att vi söker Jesu rättfärdighet och Hans rikes bästa! Lev för Guds församling den är nämligen Jesu egen brud! Klä, smycka och fixa den och brudgummen kommer att belöna dig!

De andra sliter och släpar för...

Detta ger han åt sina vänner medan de sover.
Psalm 127:2b

Jag tror på överflöd, seger, framgång och favör! Varför då?! Därför att SOS Church Stockholm är inte min utan Guds egen församling!

Vi hörs!

08 juni, 2011

SOS trosmålsättningar 2011

Sitter på vår altan här i Tullinge och reflekterar lite över de trosmålsättningar som vi satte upp i SOS i början av 2011... Kan återigen enkelt konstatera att Gud är såå trofast och god... Under 2011 ber vi om att;

1) Döpa 70 nyfrälsta stockholmare på egen tro och bekännelse till Jesus Kristus!

2) Expandera från 25 till 40 husförsamlingar i Stockholm!

3) Genomföra 4 festivaler i Pakistan och se 50 000 människor i uppföljningsklasser innan året är över!

SOS Peace Festival i Sialkot, Pakistan tidigare i år...

4) Plantera minst 20 nya församlingar i SOS India!


5) Hitta större lokaler i Stockholm city!

Vi hörs!

05 juni, 2011

Sånt jag aldrig hinner annars...

Med ett krossat knä och i väntan på operationer hinner jag mycket jag aldrig hunnit med tidigare...

- Har bibelstudier med mina barn varje dag nu... Sju dagar i veckan istället för en dag i veckan! Vi driver mer eller mindre en egen bibelskola här hemma vid köksbordet :).
- Tränar muskler jag aldrig tränat eller visste jag hade med hantlar och olika kreativa övningar i min trädgård...


- Umgås med vänner och syskon från församlingen intensivt och spelar schack, kort och grillar som aldrig förr...
- Läser tidningar - har aldrig läst så många olika magasin i mitt liv och vet numera allt möjligt onödigt som att;

Michelangelos mästerverk och den jättelika marmorskulpturen från 1504, "Den bibliske hjälten David" riskerar att kollapsa pga sprickor i fotlederna...
Den 5000 år gamle österrikisk- italienske stenåldersmannen "Ötzi" som hittades helt intakt infryst i glaciärisen 1991 var 45 år gammal, 160 cm lång och dog av en pil...

Ötzi...

Nasisternas propagandaminister Joseph Goebbels gjorde 3D filmer redan 1936 enligt nya filmarkivfynd i Berlin.
Stenåldermänniskor i södra England använde skallar som dryckeskärl...
Jojon kan ha använts som ett jaktvapen av jägarfolk på Filippinerna.
Det första europeiska kaféet öppnades i Wien 1683 efter att turkarna hävt sin belägring och österrikarna hittade fiendernas kvarglömda säckar med märkliga svarta bönor...
Den taiwanesiske soldaten Teruo Nakamura kapitulerade först 1974 (29 år efter andra världskrigets slut). Nakamura försvarade och höll tjurigt den indonesiske ön Morotai mot de allierade och vägrade överge sin post...

Ja ja... Varför ska man veta sånt här egentligen... Ganska onödiga kunskaper faktiskt... Men lite kul också :)...

Vi hörs!

03 juni, 2011

Väntar på operation

Kämpar med smärtor jag inte kan stava till och aldrig upplevt tidigare i mitt liv... Plöjer tidningar och magasin om motorcycklar, historia, träning, fighting, äventyr och mission... Varje gång jag försöker läsa lite tyngre litteratur eller arbeta seriöst framför datorn och verkligen vill använda hjärnan somnar jag :)... Se på film går väl en halvtimme i stöten ungefär... Annorlunda för en man som varit hyperaktiv i drygt 20 år och aldrig gått på tyngre droger (smärtlindring ;).

Smärta, krossat knä, kors- och ledband av, framtida sjukgymnastik, rehab, sms, Facebook, mail, besök, försök till schackspel - huvudet snurrar och tankarna går runt runt... Allt spinner... Trött. Det gör ont... Uttråkad. Rastlös. Huvudet snurrar... Sprutor, tabletter och stora vattenglas... Hjälp va ont ett krossat knä gör... Nästa vecka opereras jag första gången i sommar... Längtar till operationsbordet... Ber. Är tacksam för livet! Himmelske far - jag behöver Dig!


I allt detta älskar jag Maria mer än någonsin - hon hjälper mig med allt och barnen är så fina... Älskar också församlingen och alla mina vänner mer... Vilken omsorg och sann kärlek nu visat! Tack för ert stöd!

Vi hörs!

01 juni, 2011

Hemma från sjukhuset!

Är hemma från sjukhuset nu, har mycket ont, men mår överlag mycket bättre... Jag blev ju inlagd först direkt efter olyckan förra onsdagen, var hemma en dag och fick sedan åka in igen på grund av komplikationer, hög feber mm... Låg inne 4 dagar och är nu äntligen hemma igen.

MR röntgen igår visade att främre korsbandet och inre ledbandet är av och menisken krossad och inslagen/fastkilad i knäet... Det kommer bli minst 2, kanske 3 operationer i sommar, den första redan nästa vecka... Läkarna säger att jag aldrig kommer få tillbaks full rörlighet i knäet - men vi tror ju annorlunda ;).

Nu behöver jag och SOS er hjälp mer än någonsin, både i förbön och finansiellt, eftersom jag inte kommer kunna resa precis som planerat i sommar...

Passar på att ta tid att be för Pakistan och de festivaler som ligger framöver i höst. Hjälp mig be för dessa folk;


Arainfolket
Antal: 10 158 000
Religion: Islam
Kristina: 0%


Gujjarfolket
Antal: 2 150 000
Religion: Islam
Kristna: 0%

Vi hörs!