29 juli, 2011

Hur jag börjar läsa Bibeln!

Är hemma i Stockholm igen... Själavård, vigselsamtal och träffar med helt nya i tron... Sååå kul!

Är du nybörjare vad gäller bibelläsning? Lite tips från din präst kanske?!

1) Börja i Nya Testamentet (del 2)!
2) Börja läs Markusenvangeliet! Markus är kort (16 kapitel), rakt på sak och du får en snabb översikt på Jesu liv. Jesus är ju huvudpersonen i Bibeln, Gud i människokropp och den person alla lärjungar vill bli som... Jesus är vårt största exempel och vår stora förebild!
3) Läs sedan följetongen av samme författare del 1 och 2, nämligen Lukasevangeliet och Apostlagärningarna. Du repeterar och får lite mer detaljer kring Jesu liv och lärjungar när du läser Lukas och sedan läser du de kristnas första historiebok; Apostlagärningarna - historien om de första 30 åren efter Jesu död, uppståndelse och himmelsfärd...
4) Läs sedan Matteusevangeliet och sist Johannesevangeliet... Johannes är djup och lite filosofisk och kräver sakta och ganska eftertänksam läsning...
5) Läs gärna med en Biblisk Atlas tillgänglig så att du kan se och följa med var allt hände. Res med pekfingret samtidigt som du läser liksom.
6) Ta anteckningar, sätt frågetecken i marginalen på din Bibel och fråga dina äldre syskon i tron, dina pastorer och präster om det du inte förstår.
7) Läs sedan de olika breven ett i taget. Ta god tid på dig och kolla noggrant upp a) vem är mottagare av brevet, b) datering, c) orsak och syfte till varför brevet skrevs och avsluta med att ställa dig frågan; d) Vad är brevets grundtankar och huvudbudskap?!
8) Avsluta med att läsa den spännande skildringen om den sista tiden skriven av lärjungen Johannes - Uppenbarelseboken!
9) När du tycker att du fått grepp om Nya Testamentet så börja läsa Gamla Testamentet... Gamla Testamentet ska helst läsas i ljuset av Nya Testamentet annars kan det vara svårt att förstå...
Jag återkommer med en guide i vilken ordning du ska ge dig i kasst med det mycket spännande och så rika och viktiga Gamla Testamentet... Lycka till med din bibelläsning nu!

Hoppas vi ses redan på söndag i SOS Church Stockholm kl 16:00!

Vi hörs!

27 juli, 2011

Vad väntar du på?!

Har precis haft förmånen att få predika i tre möten på Evangelie centers landsstevne i Österbo utanför Halden, Norge... Norska pingstvännerna olika rehabcenters för alkolister och narkomaner träffas för sin årliga sommarkonferens... Fattar inte varför jag blir kallad tillbaks år efter år egentligen... Hur som haver - det är en helt ljuvlig plats på jorden! Bara Jesus, Jesus och Jesus igen! Massor av förvandlade liv och upprättade familjer (drygt 30 000 människor har rehabiliterats genom åren). Dyrbara människor har blivit frälsta i varje möte här och ikväll blev flera andedöpta också! Njuter av enkelheten, råheten, kärleken och alla livsberättelser, alla under och den äkta och så starka helig Ande atmosfären på Österbo! Helt speciellt och underbart är det faktiskt. Vi måste nog starta SOS Rehab snart!

Du förresten - vad väntar du på?! Varför har du inte ansökt till våra bibelskolelinjer än?! Såå många är redan antagna men vi väntar fortfarande på din ansökan! :) Gud har en underbar plan för ditt liv! Äventyr med Jesus väntar! Ansök här! SOS Missionsbibelskola eller SOS Ledarskola börjar i slutet på augusti! Kolla den här trailern!


Bible School Trailer - Carlos from Mission SOS on Vimeo.


Vi hörs!

24 juli, 2011

Philadelphia och Israel

Jag är i Philadelphia PA, USA och hungriga människor blir frälsta, andedöpta och helade! Njuter sommarvärmen i Staterna :)!

I höst, den 29 oktober - 7 november reser jag med Duveskogs Reseservice till Israel igen! För mig personligen är detta något av årets höjdpunkter faktiskt... Israel är fantastiskt på såå många sätt! Här följer 10 anledningar att åka till Israel;

1) Det är Bibelns land helt enkelt. Varje blad i Bibeln börjar röra sig, hoppa och ropa till dig! Lär känna Bibeln på plats.

2) Jesus var jude och frälsningen kommer från judarna. Plötsligt förstår du som är en kristen dina judiska rötter. (Joh 4:22, Rom 11:18)


3) Israel är skärningspunkt för tre världsreligioner; Judendom, Kristendom och Islam. Du kommer att få en bättre förståelse för både Mellanöstern konflikten, hela det världspolitiska läget och spänningarna mellan de islamiska och kristna sfärerna på alla kontinenter...

4) Det är en fantastisk kombination av både utbildning och semester. Du slappar och lär dig nytt samtidigt.

5) Mellanösterns olika kulturer och allt det moderna väst har att erbjuda i den perfekta sammanblandningen. Det moderna urbana multietniska Israel är en skola för nästa generations globala kultur i alla megastäder.

Häng med oss till Israel i höst! Anmäl dig här! Dina reseledare är ovanstående; Göran Duveskog, Daniel Viklund och så jag...

6) Som kristen kommer du att förstå "den sista tiden, de onådda folken och Jesu återkomst". (Matt 24:14)

7) Du kommer att få vänner för livet. Olika generationer, yrkesgrupper och nationaliteter träffas på samma resa för att studera, upptäcka, semestra och ha kul.

8) Israel är den perfekta evangelisationsresan. Bjud med dig din sökande vän, släkting eller granne och besök gemensamt det historiska; Golgata, Trädgårdsgraven, Oljeberget och Övre salen ;).

9) Det moderna Israel och judarna behöver ditt varma support i en kall och cynisk värld full av hat, mordlust och ondska.

10) Medelhavet, snorkling i Röda Havet, flyta i Döda Havet och dop i Jordanfloden, maten, solnedgång i öknen, shopping och till sist solbrännan.

Anmäl dig snabbt! Anmäl dig här!

Vi hörs!

23 juli, 2011

Vi ber för Norge!

Igår blev vårt broderfolk attackerade. Oslo och Norge angreps brutalt - bomber och automatvapen användes och dödssiffran stiger med varje nyhetsrapportering...


Älskade Norge! Kära och dyrbara norska folk. Ni är inte ensamma. Vi sörjer era förlorade och gråter med er idag. Äkta, uppriktiga och chockade salta tårar rinner längs våra kinder... Det som hänt är offattbart och fruktansvärt. Våra svenska fanor måste idag, liksom era, halas på halv stång i sympati och sorg med alla de familjer som blöder från öppna sår... Hur stor måste inte sorgen vara efter en förlorad tonåring, ett ungt liv avklippt och stulet?!

Vi ropar till Gud om änglars beskydd för våra närmsta skandinaviska grannar och mot ytterligare onda avsikter och attacker mot er demokrati. Fruktan får aldrig segra. Vi tror på Jesu blods beskydd. Vi tror på bön. Vi ber att er framtid ska förbli ljus och hoppfull.

Norge är ett underbart och fantastiskt land. Ett litet folk men starkt. Det norska folket har varma och stora hjärtan, är gästvänliga, generösa och våra närmsta och älskade svenska släktingar. Ni är gudfruktiga och ödmjuka. Idag gråter också Sverige.

Vi vägrar böja oss för terror i Skandinavien, oavsett från vilket håll det kommer! Vi lyfter upp våra huvuden och rätar på ryggen! Demokrati, yttrandefrihet, religionsfrihet och mångfald är vår stolthet! Vi står med er!

Era allierade i SOS Church Stockholm

22 juli, 2011

Våra utexaminerade elever påverkar världen!

Något som verkligen är en stor glädje i tjänsten är alla de andliga sönerna och döttrarna som sprungit ut från SOS sex olika bibelskolor i världen genom åren! Börjar bli väldigt många nu! Jag predikar faktiskt på mitt 21:a år! Jag firade 20 år som predikant den 17 juni i år! Otroligt, jag vet, eftersom jag är yngre, lyfter mer i bänkpress, och har mer energi nu än när jag började predika ;).

Den här videorapporten kom från Timothy och Manuelle Zurcher och den lilla staden Bienne i Schweiz aldeles nyligen... Paret Zurcher tog examen från SOS Missionsbibelskola i början av juni i år och är nu då redan förestådarpar i en församling precis på gränsen mellan tysktalande och fransktalande Schweiz! Kolla på deras hälsningn här och njut!

Sååå kul! Skicka oss gärna en hälsning du också :)!

Vi hörs!

20 juli, 2011

SOS Festivalband till Tanzania!

I november har jag blivit inbjuden att tala på en av de största ungdomskonferenserna som arrangeras i Östra Afrika av pingstsamfundet Assemblies of God. I vecka 45 åker alltså ett team från SOS till huvudstaden i Tanzania - Dar es Salaam! SOS Festivalband är speciellt inbjudna att hålla konserter jämte olika band från Kenya, Uganda och Tanzania!

SOS Festivalband...

Häng på! Anmäl dig!

I juni 2012 (13-17/6) drar SOS till Dar es Salaam igen för att genomföra en citywide festival i staden! Det kommer mer info snart! Ca 1000 församlingar vill redan ställa sig bakom festivalen! Kolla på videohälsningen nedan;
Vi hörs!

19 juli, 2011

Kick Off Weekend

Min amerikanske vän sedan många år, pastor Chris Gilkey, kommer till vår Kick Off celebration den 28 augusti i SOS Church! Chris och hans fru Melissa leder Reach Church i Austin, Texas som växer explosionsartat! Chris är före detta marinsoldat och har arbetat som ungdomspastor i tre av USA:s megaförsamlingar på respektive 12 000, 4000 och 6000 medlemmar. Chris är en banbrytande aposteltjänst och folklig evangelistisk pastor! Han är också den av mina pastorsvänner som har störst biceps och har en gång i tiden lyft 200 kg i bänkpress!

Pastor Chris Gilkey...

Vår Kick Off börjar redan kl 12:00 med en ledarsamling som pågår till kl 14:00, vår husförsamlingspastor Emma Gustafsson och jag talar då... Paus mellan 14:00 - 16:00. Och så kl 16:00 smäller det alltså med delmål nr 2 i vår trosmålsättning för 2011 och Chris predikar för oss! Efter fika och gemenskap följer ett kort visionsmöte för våra medlemmar ca kl 19:00 - SOS Next Step! Förbered dig på en heldag med din församling! Chris är muskelpaketet och en krutdurk du inte får missa!

Vi hörs!

18 juli, 2011

Församlingen spränger framåt!

Vi är dags datum 350 aktiva vuxna medlemmar i SOS Church Stockholm som föddes den 29 augusti 2009, ca 40 barn och drygt 30 tonåringar, alltså 420 glada lärjungar!

Church Camp i Rålambshovsparken i lördags pågick från kl 10:00 - 22:00 och under dessa 12 timmar kom och gick ca 200 vuxna bara för att hänga - spela fotboll, schack, volleyboll och grilla... Ljuvligt!

SOS Church Camp 2011...

Igår (söndag) var det fullt hus på vår celebration mitt i sommaren! Fyra ville be en frälsningsbön och många besökte oss för första gången! Vi avslutade med att döpa i Mälaren mitt i city!

Söndagen den 28 augusti har vi "Kick Off" för höstterminen med ledarseminarium kl 12 - 14, celebration kl 16 och ett visionsmöte som vi kallar SOS Next Step efter fika för våra medlemmar!

Lördagen och söndagen den 8-9 oktober kommer Östafrikas starkaste apostel Wilfred Lai från Mombasa, Kenya på besök! Pastor Wilfred leder Jesus Celebration Center och vi ser fram emot ett lejons rytande på både ledardag och Super Sunday! Vi ber att Wilfred kommer förlösa tro, mirakelkraft och bönens ande i SOS Church Stockholm!

Dr. Wilfred Lai är Senior Pastor i Jesus Celebration Center i Mombasa, Kenya...

Längtar redan till hösten! Nya bibelskolelever, spännande tjänstegåvor på besök och nya missionsresor!

Vi spränger framåt!

Vi hörs!

14 juli, 2011

SOS Church Camp

Kom hem från Tanzania i tisdags kväll... Har hunnit träffa familjen, träna och umgås med en nyfrälst vän... Idag hade vi budgetmöte med SOS styrelse och senare på kvällen församlingsledarträff för SOS Church - älskar att samtala, be och umgås med mina pastorer...

Nu på lördag samlas församlingen i Rålambshovsparken från kl 10:00 för SOS Church Camp! Vi grillar, spelar schack, sparkar fotboll och skrattar mycket! Ta med mycket grillkött :)!

Vi ses och hörs!

10 juli, 2011

Fotboll i Tanzania

Efter att ha besökt fyra olika kyrkor åkte vi snabbt till hotellet och gled ur kostym, slips och manschettknappar och drog på oss slitna jeans och ärmlösa t-shirts... Vi hade fått VIP biljetter för en fotbollsmatch från goda vänner här i Dar es Salaam - Emmanuel och jag. Dar es Salaam har en supermodern stadion med 65 000 läktarplatser! Fullpackat ikväll! Drag! Ös! Atmosfär till vansinne! Finalmatch i "Easter Central Africa Soccer Tournament" (Östra Central Afrikanska ligan)... Lag från Etiopien, Sudan, Kenya, Uganda och Tanzania mfl har spelat och nu hade då två lag från Tanzania gått till final! Yanga och Simba möttes ikväll och det var den galnaste folkfest jag varit på i mitt liv! Skitkul! Supportrar slogs på läktarna och sköt upp lysraketer och polisen fick ingripa inte en gång utan var tionde minut ungefär :) När Yanga i förlängning vann med 1-0, slet deras fans av sig sina tröjor och dansade i vild glädje med sina t-shirts svängande över sina huvuden och skrek rakt ut och blåste i horn i säkert en timme...Precis när prisutdelningen skulle börja och pokalen ges till vinnarlaget på en stor mobil scen som körts in på fotbollsplanen, blev det strömavbrott. Det blev ingen nationalsång utan folk skrek och beskyllde Zimbas supportrar för sabotage och slogs med allt och alla... Jag njöt när de körde in en ambulans på plan för att provisoriskt lysa upp scenen med strålkastarna från bilen... Pokalen gavs till Yanga och medaljer till spelarna - allt i strålkastarljuset från ambulansen och skrikandes i megafoner!
Yanga spelarna firar!

Ljuvligt! Såå kul! Älskar Afrika! Är fortfarande uppspelt och kan inte sova... Adrenalin pumpar i kroppen som efter ett vilt gatuslagsmål när jag var 15 år ungefär... Vilken upplevelse!

Vi hörs!

08 juli, 2011

Funderingar i Tanzania

Besöker fantastiska pingstförsamlingar i Dar es Salaam, Tanzania av olika storlekar; 3000, 800 och 6000 medlemmar... Träffar och får umgås med mogna, ödmjuka, balanserade och väldigt generösa biskopar, pastorer och ledare... Blir väldigt imponerad av deras offervilja och aggresiva tro. En församling med bara 800 medlemmar (mellan 15-30 år gamla) lyckades samla in 300 000 USD och köpte land kontant för att bygga en kyrka - insamlingen gick på några månader... De sålde sina bilar, datorer, mobiltelefoner osv... Nu håller de på att samla in pengar för att bygga en super modern kyrka med ca 4500 sittplatser! De är helt vilda! Idag ville jag aldrig sluta lovsjunga Jesus trots att jag inte förstod mer än några enstaka ord av swahili låtarna de sjöng i samma församling. Lovsångsledarna var inte bara fantastiska musiker och otroliga röster utan det var något mer - Jesus var där och smörjelsen kändes rätt igenom hud och ben... När de dansar, sjunger, ropar och hänger sig i bön och lovsång kokar blodet och marken skakar! Jag får inte betala när vi är ute och äter. Jag får inte betala taxinotan. Jag får inte betala för hotellet jag bor på. Jag fick en gåva till SOS som motsvarar två månadslöner av en församling här! Afrika har så mycket att lära oss! Jesus hjälp oss i Europa! De kör om oss!

Ja, jag njuter verkligen av att människor blir frälsta, blinda ser, demoner far ut och hungriga lärjungar till Jesus blir andedöpta och sprutar i nya tungor här i nästan varje samling. De församlingar jag besökt har verkligen varit ljuvliga! Samtidigt blir jag ledsen när jag samtalar med afrikanska ledare över lagiskhet, religiositet, villoläror och fanatism - vilket faktiskt binder många underbara afrikaner och också skrämmer bort miljoner från kyrkorna. Tack Gud för
en ny ärlig och renhjärtad generation unga ledare som reser sig på den Afrikanska kontinenten. De vägrar att kompromissa med bibelordet samtidigt som de vill vara folkliga, moderna. Deras charm när de förenar bönens ande med rökmaskiner och coola ljussättningar är ljuvlig. Jag håller nog på att bli lite förälskad i de afrikanska urbana tjugoåringarna jag träffar här... De Jesus älskande ungdomarna i Kampala, Nairobi och Dar es Salaam har stulit en bit av mitt hjärta
redan... Jag har faktiskt blivit inbjuden tillsammans med SOS festivalband att komma och medverka på den största ungdomskonferensen i swahili-talande Östafrika i november i år. Det är hopp för Afrika och det är hopp för världen! Nästa våg av missionärer kommer från Afrika till Europa!Vi hörs!

07 juli, 2011

Andedop i Dar es Salaam

Ikväll blev ca 100 andedöpta här och sprutade i tungor! Hela kyrkan kokade! Helt galet med kraft från Himlen! Vilt andligt sjöslag och berusade människor ragglade runt och skakade överallt :) Sååå underbart!

Östafrikanska rytmer

Är i Tanzania och söker Gud och njuter livet... Igår bad och bibelmediterade jag nästan hela dagen på mitt hotellrum. Äter god mat - ugali (majsgröt) och chapati (pannkaksbröd) och så mycket fisk. Dar es Salaam ligger precis vid Indiska oceanen och de är tokiga i fisk och "seafood"...ugalichapati

Tanzanias huvudstad är en spännande blandning av så många folkslag; olika östafrikanska stammar, indier, araber och då naturligtvis också en mix av olika religioner - kristna, animister, hindueer och muslimer. Kyrkor, tempel och mosker trängs i trafikkorsningar och alla gathörn... 3,5 miljoner människor bor här och hungern efter ett Jesus evangelium demonstrerat i kraft är nästan fysisk kännbar... Vi njuter av alla dofter och musiken - det spelas oh dansas överallt. Ikväll njöt jag Emmanuel när ett lokalt band tolkade den svenska
gruppen ABBA.s "Dancing Queen" i vår hotells matsal när vi åt vår kvällsmat ;) Kul!

Vi hörs!

06 juli, 2011

Helande och befrielse i Dar es Salaam

Blinda ögon öppnas, demoner far ut- Jesus är visst här i Dar es Salaam...Kul att svettas och röja lite igen...Predikar lite grann bara... :)

Dar es Salaam, Tanzania

Flög till Dar es Salaam huvuvdstaden i Tanzania med min nigerianske vän Emmanuel Chiediebere som vapendragare i måndags morse... Ljuvligt att vara i Afrika tillsammans. Emmanuel har inte varit i Afrika på 16 långa år och njuter nog mer än jag... Ljuvligt att vara här och Gud gör under... Idag befriade vi två dyrbara människor från onda andar... Det blir nog stor festival här i Dar es Salaam 2012! :) Vi hörs!

04 juli, 2011

Du kommer väl i höst?

Vi är mitt uppe i sommaren. Stockholm har visat sin finaste sida med strålande väder! Har njutit av livet, massor! Men jag kan inte sluta längta, be och drömma om hösten! Jag tror att vi kommer att explodera i SOS Church, det är så spännande att tjäna Gud! Jag är helt övertygad om att bibelskolan kommer att vara maxad, och det vill du inte missa min vän ;) Den 26e augusti sätter vi igång igen, och redan innan maj var slut hade vi rekordmånga ansökningar! Ser ut att bli en spännande höst... Du kommer väl?! Ansök online här!




Bible School Trailer- Ma-jo from Mission SOS on Vimeo.

02 juli, 2011

SOS Church Stockholm

Församlingen vi planterade i Stockholm för inte ens två år sedan (SOS Church Stockholm fyller två år den 29/8) har blivit mitt livs största glädje! Festivaler bland de onådda folken, författarskapet och ledarcoachingen är mina starkaste grenar som predikant, dvs det jag fortfarande gör och kan bäst! Har ju gjort det sedan juni - 91. I ärlighetens namn måste jag nog erkänna att jag älskar att vara pastor mer... Svårt att erkänna men så är det. Vigselsamtal, bröllop, begravningar, hembesök, själavårdsamtal är fantastiskt! Jag njuter av att få vara präst för hela Stockholm och pastor för SOS på Kungsholmen! Igår blev Moses andedöpt på vår husförsamling och började spruta i tungor för första gången i sitt liv - han är fri från drogerna nu och döpt i vatten sedan två månader tillbaka :)! Vi har döpt drygt 100 personer sedan vi planterade i city nu! Vi har drygt 40 nationaliteter i församlingen och atmosfären är ljuvlig! Alla våra församlingsmedlemmar gör minst en lärjunge per år, dvs leder en sökare till frälsning, dop och andedop! Gör de inte det är de slöa och behöver börja följa Jesus igen ;).


Imorgon predikar jag hemma :) och flyger sedan tidigt måndag morgon till Tanzania för att hälsa på goda vänner, be och söka Gud en vecka. Fantastiskt med den svenska försäkringskassan som beviljade en utlandsvistelse under min sjukskrivning... Idag är det 33 C på min altan och 28 C i vår pool :). Har haft bibelstudie med familjen, tränar mitt skadade ben och skriver bok... Kan livet bli bättre?!


Gud är sååå god!

Vi hörs!