31 augusti, 2011

Kännetecken på okomplicerade & komplicerade ledare

En okomplicerad kristen ledare

- Älskar Gud av hela sitt hjärta!
- Älskar församlingen!
- Att få arbeta är en ära och säger; - tack för förtroendet!
- Arbetar alltid med glädje och säger; - inga problem!
- Har en odelad lojalitet!
- Har humor och skrattar mycket!
- Gör alltid det lilla extra - går en extra mil!
- Tar ansvar när den gjort fel och skyller aldrig ifrån sig!
- Är noggrann med att passa tider och respekterar sina medarbetare!
- Har en förlåtande och generös attityd!
- Tar livet med en klackspark och säger; "Get over it!"

En komplicerad ledare

- Ser spöken dvs saker som inte finns...
- Hör saker som aldrig sagts...
- Vill egentligen inte arbeta här utan är på väg mot något bättre...
- Skyller alltid ifrån sig...
- Talar om de 90 % de gör istället för att arbeta med de 10% som inte blivit gjort...
- Känner sig alltid missförstådd...
- Delar in sin tid i tårtbitar som tid med familjen, min fritid, min arbetstid etc...
- Ser församlingen som en resursbank istället för en investeringsmöjlighet...
- Håller aldrig tider...

Brian Houston, Hillsong Church, Sydney, Australia.

Vi hörs!

29 augusti, 2011

Vi avancerar!

Igår samlade vi ca 700 personer i tre samlingar på vår Kick Off för höstterminen i SOS Church Stockholm! Chris Gilkey röt vilt, Julia dansade och ledde lovsång smort och med ett grymt, ja sanslöst drag! Det var en svettig röjjig söndag med en fet, tjock och go eftersmak av välbehag från himlen idag :)...

Vi presenterade tre nya långsiktiga projekt på SOS Next Step!

SOS Business Class
- 70 nya företag startas på 10 år (2012-2022)


SOS Rehab


SOS Refugee Home
- vår egen flyktingförläggning


Vi hörs!

23 augusti, 2011

Spännande vecka!

Jag njuter av allt börjar nu... Barnen har börjat skolan, alla jobbar igen och Stockholm lever och rullar liksom... Sommardåsigheten byts ut mot höstiver! :) Höstterminen börjar den här veckan, hög luft, nya böcker, nya klasskamrater, nya arbetskamrater, förändringar, nystarter, osv - jag är sååå lycklig! Gillar inte Sommarsveriges lättja, slapphet och förvirring utan njuter av rutiner, fasta tider och höstdisciplin - så funkar en krigare - bara är så! :)

Imorgon börjar färska rekryter på SOS Missionsbibelskola och SOS Ledarskola - stora klasser! Drygt 60 elever antagna hittills! Kom imorgon, ansök och börja direkt vetja! :) Du kan börja hos oss imorgon - Vi börjar kl 09:00!

Pastor Chris Gilkey som leder Reach Church i Austin, Texas i södra USA har anlänt - sååå kul, han är en av mina bästa vänner sedan många år!

Du får inte missa helgens aktiviteter tillsammans med Chris Gilkey!

fredag från kl 17-20 blir det lerduveskytte och korvgrillning! Alla våra bibelskolelever dvs båda klasserna, deras respektive och lärare och sos personal träffas i Sursta på Kurt Pettersons Gård norr om Märsta.

lördag mellan kl 11-13 kör vi en seriös Självförsvarskurs som leds av ex marinsoldaten Chris Gilkey! :) Kursen kommer hållas i SOS Church lokaler på Kungsholmen!

På söndag - KICK OFF SUNDAY! Vi börjar med en ledarsamling för alla våra ledare i SOS Church från kl 11.30 till kl 14.00. Emma Gustafsson och jag undervisar då! Kl 16.00 börjar Kick Off Celebration med Chris Gilkey. Vi tar fasta på vår vision och ser hur långt vi kommit med våra trosmålsättningar för 2011 och så sätter vi upp nya delmål för en slutspurten fram till jul!
Kl 19.00 börjar vårt visionsmöte som vi kallar SOS Next Step och presenterar nya långsiktiga projekt för församlingen!

Du får inte missa denna helgen! Byt arbetspass med dina arbetskamrater eller ta ledigt så att du kan vara med! Åk ingenstans! Du vill inte missa den här söndagen för något i världen!
Vi ses!

21 augusti, 2011

Frälsningsarmén

Har predikat och undervisat tre dagar på Gullbrannagården (stor och modern konferansanläggning och camping) precis utanför Halmstad i södra Sverige... Vi får vara med på en regional sommarkonferans i Frälsningsarméns regi som kallas "Bygget"... Ljuvligt! Så goa människor! Enkla fotsoldater för Jesus, mycket nyfrälsta och ungdomar. I fredags blev väldigt många frälsta och igår höll jag bibelstudium från Apostlagärningarna... Har hela familjen med mig här, men också Andreas och Jenny Jensen våra barnpastorer i SOS Church Stockholm. Andreas, Jenny, Alicia och Adam tar hand om barnen och håller barnmötena här och Maria och jag försöker parallellt tvätta fötterna på och betjäna barnens föräldrar :)...

Tack Jesus för ditt folk i Sverige! Tack Jesus för det vackra och fina arbetet som utförs av Frälsningsarmén i Sverige. Utslagna, fattiga och människor i nöd får hjälp av Jesus egna soldater :)!

Vi hörs!

18 augusti, 2011

Semesteralbum 2011

17 augusti, 2011

Semesterreflektioner...

I den västerländska kulturen finns spår efter Jesus överallt. Tideräkningen börjar med Jesu födelse, arbetsveckans rytm och helgens höjdpunkt är söndagen - dagen då Jesus stod upp från döden. Våra helger och högtider hänger samman med Jesu liv - jul, påsk, pingst mm... Namnen är oftast bibliska - Daniel, Maria, Mattias mfl. Jesu lärjungars namn är de vanligaste killnamnen som Andreas, Peter, Tomas osv... Jesus citeras ofta även om folk inte vet att uttrycket eller citatet kommer från Nya Testamentet. Vår lagstiftning, etik och moral bygger på tio Guds bud och Jesus kärleksbudskap. Förlåtelse är ett självklart begrepp liksom att bli benådad och få en andra chans - allt kommer från Jesus. I Sverige påminns man säkert om kristendomens inflytande ca 15 ggr om dagen om man bara är lite uppmärksam...

Kyrktorn sträcker sig mot skyn, smyckeskors hänger kring halsen på många och svenska flaggan är egentligen bara ett enda stort gult kors mot blå bakgrund... På gravarna, i dödsannonserna och utmed olycksdrabbade vägar finns kors - Jesus och Hans lärjungars segersymbol!

Visst är väl mångfald vackert men låt oss också vara rädda om vår Jesus kultur och knyta an till just det fantastiska arvet när vi bygger framtid!

Vi hörs!

14 augusti, 2011

Augusti semester

Vi har gjort Skara Sommarlands stora vattenpark. Nu badar vi i havet, bor i min svärfars sommarstuga utanför Halmstad på svenska västkusten. Spelar kort, ser på film, samtalar och njuter umgänget med barnen... Vi shoppar i billiga Ullareds köpcentrum. Snart blir det lite gädd och kräftfiske också. Ska försöka skjuta en råbock också om jag lyckas få någon på kornet. Augusti ledigheten varje år är skön och sensommaren bäst enligt min bedömning.Tänk att Gud gett så mycket vackert! Tänk att det blev så här bra! Tack älskade Herre för min goa hustru och min fina familj! Jag är en lycklig man! Kunde inte önskat mig mer i livet. Alla är friska och glada och vi älskar varandra genuint...

Vi hörs!

11 augusti, 2011

Du kan börja ett nytt liv!

Har lite semester...Gjort Skara Sommarland med barnen och nu befinner vi oss i en stuga i Halmstad...Badade i havet igår; 12 C i vattnet, 15 C i luften (chansar på graderna), storm, hagel och piskregn på väg hem... Tog mig hela kvällen och ca 4 muggar hett kaffe bara för att tina upp liksom ;) Svensk sommar - fantastiskt! :)

Inatt drömde jag att 50 romer blivit frälsta och stod och strålade ikapp på scen - nydöpta och förvandlade. Jag älskar romer! SOS Church Stockholm är en plats där allt kan hända!

Snart börjar Bibelskolan och Ledarskolan! Du har väl ansökt?! Så många har kommit till SOS genom åren och fått sina liv förvandlade eller börjat sitt livs andliga äventyrs hos oss! Tim och Manuell Zürcher från Schweiz tog examen i juni och började som pastorspar i en liten församling i Bienne som samlade ca 35 personer. I måndags ringde paret Zürcher och berättade att de redan fördubblat och samlade drygt 70 i söndags! Sååå bra! :) Visst ska väl du sätta dig på bussen med en bag kläder?! Fyll bilen med ditt lilla liv och kom nu! ;) Du kan få vara med i en församling under ett år där människor blir förvandlade varje vecka och vi döper nästan varje helg! Apostlagärningarna kan bli en livstil! Vi längtar efter dig! Ansök här!




Bible School Trailer- Ma-jo from Mission SOS on Vimeo.


Vi hörs!

08 augusti, 2011

40 dagars bön och fasta!

I höst gasar vi och varvar lite i SOS Church! Vår församling skiftar till monstertruck-däcken och växlar ner för att få mer kraft att dra på! Efter vår Kick Off söndagen den 28/8 med amerikanske Chris Gilkey, börjar vi en 40 dagars fasta. Vi ber om en sak - MIRAKEL!!! Mirakel i din kropp, i ditt själsliv, i din ekonomi, i ditt företag, mirakel vad gäller barnlöshet, er adoption, våra missionsresor, våra festivaler, våra missionsbaser, mirakel vad gäller församlingens framtid och större lokaler! En mirakel och genombrotts höst på alla plan alltså! Återupprättade äktenskap och familjer! Återupprättade relationer och återupprättad värdighet! Mirakel för våra nyfrälsta och bibelskolelever!
Vi avslutar vår "profetfasta" och de 40 dagarnas heliga avskildhet med en mirakelhelg och Supersunday med kenyanske Dr Wilfred Lai från Mombasa den 8-9/10!

Ser fram emot hösten!

Vi hörs!

05 augusti, 2011

Det viktigaste!

Hade bibelstudie med mina barn idag på förmiddagen och vi läste om den våldsamme domaren Simsons liv i Domarboken kapitel 13-16...

"Då föll Herrens Ande över honom, och han slet sönder lejonet med bara händerna, som vore det en killing." Dom 14:6
Senare hittade Simson en bisvärm och honung i den döda lejonkroppen. När Simson ska gifta sig får gästerna en gåta att lösa. Han säger; "Från storätaren utgick ätbart, från den starke kom sötma". Lösningen och svaret på gåtan var en kryptisk fråga; "Vad är sötare än honung och vad är starkare än ett lejon?".
Vi samtalade som familj en liten stund och kom fram till att kanske är hela historien profetisk som så mycket annat i Gamla Testamentet. Vår tolkning blev en enkel Jesus tolkning! Jesus - lejonet dog. När Jesus dött kom den helige Ande - honung. Vi sa att det ända som kan vara både sötare än honung och starkare än ett lejon är den helige Andes närvaro och kraft i våra liv!

Det viktigaste är Jesus död! Med Jesu död fick vi förlåtelse och seger! Det viktigaste måste också vara den helige Ande som kommit i Jesu ställe - Hans närvaro är söt som honung och Hans kraft starkare än ett lejon! Det är det viktigaste!

Vi hörs!

03 augusti, 2011

Rutiner och discipliner!

I semestertider blir många deprimerade, förvirrade och avtrubbade... Det är inte nyttigt att vända på dygnet och slappa veckor i sträck... Personligen tror jag nog på lite mer utspridd vila över hela året än fem veckors "skilsmässosemester" mitt på sommaren ;) I det annars så kylslagna Skandinavien är faktiskt sommaren en ännu farligare tid än på sydligare breddgrader...Här följer lite tips på hur du slipper att falla för "sommarlättjan";

* Upprätthåll bra rutiner och discipliner även när du vilar...
* Vänd inte på dygnet för mycket, men unna dig några extra timmars sovmorgon och även någon timme i hängmattan...
* Se på bra sevärda filmer och läs böcker...
* Läs Bibeln och samtala med den helige Ande regelbundet...
* Träna hårt fysiskt och gå långa promenader...
* Gör något tillsammans - en fisketur, ett nöjesfält, en spelkväll mm...

Vi hörs!

01 augusti, 2011

Den multietniska församlingen!

Tänk att det faktiskt finns en plats fri från rasism och främlingsfientlighet mitt i ett annars så kyligt Stockholm. Ett färgblint och tryggt hem för alla folk. Våra olika kulturer berikar och skapar en ljuvlig och generös atmosfär! Vi älskar att pröva och testa nytt. Vi njuter av skiftande dofter och smaker. Vi talar mer än 50 språk redan. Vi lever i ett gudsrike där ingen bedöms efter klass, utbildning eller kön. Vi tror att allas bidrag är gåvor och nycklar som den helige Ande gett oss som församling! Vi tror på mission tills den sista folkgruppen fått höra! Vi har Jesus kultur gemensamt och vill leva Apostlagärningarna! Jag är stolt över mina afrikanska, asiatiska, latinamerikanska och amerikanska syskon och bästa vänner! Jag tror på framtiden! Jag tror på den multietniska församlingen! Länge leve mångfald!

Söndagen den 31/7 bad ytterligare fem dyrbara människor en frälsningsbön och två begravde sina gamla liv i vattendopet! Vi kramade och hälsade på så många nya bekantskaper! Tack Jesus för SOS Church Stockholm! Tack att jag får vara med trots att jag är vit, ganska kaxig och österrikisk medborgare ;)

Vi hörs!