29 september, 2011

Änglarna betjänar!

Sitter och ber och bibelmediterar i mitt kök i ett vackert och höstfärgat Tullinge. När Jesus fastat i 40 dagar och segrat över satans alla frestelser kommer änglar och betjänar honom. Det står;

"Då lämnade djävulen honom, och se änglar trädde fram och tjänade honom."
Matt 4:11

Snart har SOS pastorer, missionärer, husförsamlingsledare och många av våra församlingsmedlemmar fastat och sökt Gud i 40 dagar (29/8-7/10). Det har varit strid. Det är krig. Synd avslöjas, vi helgas, prövas, skakas och luttras. Vi manglas och omprövar våra liv och prioriteringar. Trädets döda grenar bryts bort och de friska grenarna ansas för att de ska bära mer frukt (Joh 15).

Snart kliver änglar fram i öknen och passar upp och betjänar hungriga bönekrigare! När vi tjänat Gud och bespisat folkmassorna står tolv överfulla korgar med fisk och bröd och väntar på oss! Guds eget överflöd! Överflöd mitt i öknen!

"Alla åt och blev mätta, och lärjungarna plockade upp de överblivna styckena, tolv korgar fulla."
Matt 14:20

Imorgon flyger jag till USA för att predika i Gettysburg över helgen. Ska söka Gud på mitt hotellrum mellan mötena. Yes! :)

I helgen predikar min trofaste lillebror Walter Zuniga hemma i SOS Church. Han är familj med mig och bär församlingen närmast sitt hjärta.

Nästa vecka smäller det! Ledardag den 8/10 och Supersunday i Aula Magna på Stockholms Universitet den 9/10. Pastor Wilfred från Mombasa, Kenya kommer! Vi avslutar fastan. Änglar kommer betjäna! Vi kommer bli mättade av Jesus mitt i Stockholm! Mirakel och överflöd väntar!



Vi hörs!

27 september, 2011

Tänk staden - inte lilla kyrkan!

Vi är präster i staden! Vi är en församling mitt i samhället! Vi påverkar alla världar! Vi finns överallt! Kyrkan är en depå och församlingen ett förrådshus för Stockholm. SOS är ingen mysig, isolerad klubb för några introverta fega och religösa människor. Tvärtom!

Vårt ungdomsarbete hjälper tonåringar i Stockholm vars föräldrar ännu inte går i kyrkan. Vi motverkar och förebygger våld, droger, brottslighet, skadegörelse, självmord, ätstörningar och rekrytering till olika gäng. SOS Youth inleder ett samarbete med socialtjänsten och blir kontaktpersoner för unga på glid. SOS Youth driver ungdomsgård/café på fredagkvällar och nattvandrar som ungdomspräster i city. SOS Youth kommer på sikt bli ännu aktivare och synas och höras i våra tuffaste förorter. SOS Youth vill hjälpa gravida tonårstjejer och erbjuda alternativa kreativa program för klottrade! SOS ser inga "case" utan istället begåvade ungdomar med överskottsenergi som behöver sysselsättas och få utlopp för sin passion!

SOS Church samarbetar med Frivården, är övervakare, familjehem för barn i nöd och f.d kriminella som kommer direkt från kåken! Vi kommer snart starta både Rehab och Flyktingförläggning! Vi ger människor jobb, skapar sysselsättning genom att nya företag startas osv osv. Vi driver flera utbildningar, hjälper hemlösa och flyktingar! Vi tror på integration och hatar rasism och främlingsfientlighet. Mission och katastrof-hjälp är självklart för SOS! Evangelisation, lärjungaträning och inneboende är vår livsstil och en självklarhet! Vi vill samarbeta med polis, politiker och makthavare för en bättre och säkrare stad där brotts och skilsmässostatestik går ner!

Vi bryter framåt! Vi avancerar! Vi vägrar tro att det är hopplöst! Jesu kärlek, förlåtelse och seger bygger ett bättre Stockholm!

Vi hörs!

25 september, 2011

Fira nattvard

De höll troget fast vid apostlarnas lära och gemenskapen, vid brödsbrytelsen och bönerna.
Apg 2:42


Den första kristna församlingen hade inga nattvardsgångar, altarringar eller knäfall... Inga vackra kalkar och oblater med kors på... De första kristna firade nattvard som en del av kvällsmaten eller en del av sabbatsmåltiden hemma i husen... Det står;

...i hemmen bröt de bröd och höll måltid med varandra i jublande, innerlig glädje.
Apg 2:46b

Faktum är att nattvarden aldrig verkar vara en del av en större gudstjänst eller sammankomst i Apostlagärningarnas beskrivningar av urkyrkan.

Vid ett enstaka tillfälle verkade Paulus kombinera nattvard med ett undervisningsmaraton i ett lite större sammanhang i staden Troas. Det står;

Den första dagen i veckan (söndag) var vi samlade till brödsbrytelse.
Apg 20:7

I SOS Church Stockholm firar vi därför aldrig nattvard i våra celebrations på söndagarna utan istället i våra husförsamlingar och på våra bönenätter ibland...

Nattvarden, brödsbrytelsen, kärleksmåltiden - vilka allt bara är olika namn på något jätteviktigt och starkt i församlingens liv. Nattvarden ska firas med familjen kring köksbordet eller med de närmsta vännerna i trädgårdsmöblerna eller vardagsrums soffan. Nattvarden hör hemma i huset, lägenheten och efter kvällsmaten...



Läs texter i Nya Testamentet som; Matt 26:26-29 eller 1 Kor 11:23-31 och bekänn synder för varandra och be om förlåtelse.  Be och välsigna bröd och druvjuice och skicka fatet ett glas eller en bägare i en cirkel... Tänd ljus och sjung lovsånger! Fira Jesu död, uppståndelse och seger tillsammans!

Nattvarden skapar en trygg atmosfär i ett hem. Gud beskyddar, helar sjukdomar, läker sår i själen och skapar samhörighet och enhet i nattvarden.

Glöm inte bort att fira nattvard!


Vi hörs!

23 september, 2011

Hemma hela helgen!

Blev tvungen att boka av en konferens i Norge i helgen... Jag behövs hemma av många olika anledningar just nu. Jag är ju pappa i SOS först och främst och måste ta mitt ansvar... Älskar SOS Church i Stockholm! Vi ses hela helgen! Kommer att åka in på SOS Youth ikväll! Vill bara vara med våra tonåringar och backa upp världens bästa ungdomsledare! :)

Imorgon har vi All Nations Café på temat "Gipsy Night" från kl 19:00! Det blir fest! Jag menar verkligen party med klackarna i taket! Välkomna!

På söndag predikar jag hemma! Yes! Det var sååå länge sedan! Längtar efter att få tvätta fötterna på alla ljuvliga människor som besöker oss på söndagens celebration kl 16:00! Jag har ett ord från Himlen! Ett ord från Guds eget hjärta till er! Jag kommer läsa upp ett kärleksbrev från Jesus till er! Vi ses i helgen!

Er egen pappa och förebedjare!
Vi hörs och ses!

20 september, 2011

Date med min bästa vän!


Har precis haft ett så gott dygn med min bästa vän - Maria Amritzer! :) Vi gick och såg filmen Colombiana på Sergelbiografen vid Hötorget...Kanon spännande och annorlunda story om en ung latinas hämd på sina föräldrars mördare...Ingen bra sensmoral men vackra bilder från Colombia...



Vi promenerade till Rica Hotell på Lilla Nygatan i Gamla Stan. Nina Anderson överraskade oss och bjöd på hotellnatt, blommor och kort på rummet! Tack älskade Nina för att du passade våra barn och gav oss vardagslyx!


Gamla Stan...

Idag har vi faktiskt shoppat loss på lite nya kläder - nya vinterjackor och jeans! Vi har köpt lite kantareller på Hötorget och sitter på pendeln hem för att koka svampsoppa till hela familjen...Adam ska på karateträning och vi på pastorsbön ikväll...Älskar att vara pastor i Europas vackraste huvudstad! Stockholms höga och klara höstluft är ljuvlig!

Vi hörs!

17 september, 2011

Väck upp hjältarna!

Mitt i fastan. SOS fastar från den 29/8-7/10. Igår var det bönenatt och drygt 80 bedjare ropade till Gud i SOS Church Stockholm på Kungsholmen!

Jag gästar församlingen Betania i Kristiansand, södra Norge och predikar i helgen. Jonatan Kvist, vår ungdomspastor och vår rektor Daniel Elvelyck är med 18 av våra tonåringar tillsammans på Harvestcry i Arendal i Norge! Människor blir frälsta och andedöpta! :) Vi spränger framåt! :)

Jag hör den helige Ande tala;
"Ropa ut det bland hednafolken, kalla till helig strid.
Väck upp hjältarna, låt alla krigsmän komma och rycka fram."
Joel 3:9

Guds Ande väcker hjältar och krigsmän till helig strid! De rycker fram aggresivt för att inta Stockholm och de onådda folken! Gud kallar på en ung arme!

"Villigt kommer ditt folk när du samlar din här,
i helig skrud kommer din unga skara inför dig...
" Ps 110:3a

De kommer villigt! De kommer springande! De kommer från alla nationer och folk! De kommer för att bygga SOS i Stockholm och ta Jesus till nationerna!

Vi hörs!

14 september, 2011

Röjningsarbete!


Mitt i SOS fyrtiodagarsfasta 29/8 - 7/10 kommer det bli så gott att röja en natt i bön tillsammans! SOS Church Stockholm arrangerar bönenatt nu på fredag den 16/9 med start kl 22:00 och avslut 02:00. Vi börjar med stark, fokuserad och innerlig lovsång och röjer sedan upp i Stockholms andliga värld! Vi krigar, kommer överrens, binder, löser, föder, gråter, lyssnar, ropar och vinner seger tillsammans! Församlingen byggs när vi ber! Guds rike avancerar och spränger framåt när vi ber! Svettig och vild andlig krigföring och barnsnödsbön varvas med visionsbön där vi både ser och hör från himlen!


Super Sunday Promo from Mission SOS on Vimeo.

Välkommen till höstens första bönenatt på Warfvinges väg 26, Stadhagen, Kungsholmen!

Vi hörs!

13 september, 2011

En förfärligt oreligiös man

Läste ett blogginlägg som en trofast församlingsmedlem i SOS Church har skrivit. Tyckte det var såå bra att jag bara måste publicera det. Jens Charlieson får komma till tals här på bloggen. Njut!


En förfärligt oreligiös man.

Jag är inte en typiskt religiöst lagd person. Jag blev inte döpt av en präst som liten bebis. Jag konfirmerades inte som tidig tonåring. Jag fascinerades inte av de där gamla och mystiska legenderna när jag läste Da Vinci-koden. Jag är liksom inte lagd åt det hållet. Min personlighet och min tro passar inte riktigt ihop. Jag borde inte gilla kyrkan. Jag borde inte tro på en högre makt. Jag har alldeles för lite gammelromantiska ådror i min kropp för det.

Jag har aldrig stått i en gammal stenkyrka och varit förundrad över dess majestät. Jag har aldrig sökt mig till en sådan för att finna ro att be. Jag skulle aldrig få för mig att kyssa en gammal relik som kan ha tillhört en helig man från förr. Jag har aldrig fallit på knä inför ett krucifix eller en ikon. Jag har aldrig gillat att sitta och lyssna på en man i märkliga kläder som bäddar in sina ord i meningar som kan tolkas att betyda vad som helst.

Jag hoppas och tror att jag en dag får resa till Mecka, men inte för att promenera runt en sten. Jag ger gärna allmosor till de fattiga, men inte för att blidka en Gud vars humör förblir en gåta. Jag kan sitta tyst i timmar men har aldrig förstått varför skräddarställningen skulle ge mig någon fördel i jakten på högre makter. Jag tror på att göra gott och bry sig om sina medmänniskor men bryr mig hellre om dem för deras skull än för att samla pluspoäng hos en gud.

Religiösa ritualer. Religiösa byggnader. Religiösa reliker. När allt har degraderats till en beundran av ståtliga byggnader och konst som en gång i tiden var vacker har hela världen samlats till en ankdamm som aldrig gör någon större skillnad. Den bara ligger där och ser vacker ut för den poetiske och sunkig ut för den kritiske.

Det är en förfärligt oreligiös man som skriver denna text. Jag har aldrig kunnat förstå på vilket sätt en orgel skulle vara heligare än en elgitarr eller varför en punkare ska behöva känna sig utanför i en kyrka. Jag är nog helt enkelt riktigt, riktigt dålig på att vara religiös. Ändå kliver mina fötter in i en kyrka varje vecka.

För nio år sedan såg jag för första gången i mitt liv en rullstolsburen man resa sig upp och gå. Jag visste inte riktigt hur jag skulle hantera vad mina ögon såg. I vilket fack skulle jag placera tankarna? Några dagar senare befann jag mig tusen kilometer därifrån och grät som ett barn. Jag undrade fortfarande i vilket fack tankarna hörde hemma. De platsade inte i kyrkofacket; där hade jag många tankar men ingen handlade om förlamade män som gick. De platsade inte i något som jag tidigare upplevt. De platsade bara på platser jag läst om. Där fick de ligga. Tillsammans med allt jag läst.

När jag grät som ett barn bestämde jag mig för att aldrig dansa med ankorna i dammen. Kort därpå såg jag ett dövt öra öppna sig. Sedan såg en blind. Sedan försvann tumörer. Och så fortsatte det. Facket med tankar om det jag läst fylldes med tankar av det jag upplevt och snart hade tankarna format bilden av livet jag ville leva.

Da Vinci-koden var en spännande bok. Robert Langdon och Sophie Neveu simmade runt i en ankdamm av antika historier och historielösa myter. De simmade runt bland majestätiska byggnader, bland reliker som kan ha tillhört en helig man från förr. De jagade krucifix och ikoner i dammens botten och i gyttjan och dyn tyckte de sig hitta något vackert.

Jag är med och bygger en kyrka inne i Stockholm. Ni vet, en sådan där punkaren kan känna sig hemma. Jag har nämligen aldrig sett varken en orgel eller elgitarr göra en sjuk man frisk. Jag har aldrig sett en majestätisk byggnad dra abstinens ur en nerknarkad tonåring.

Jag tror på en Gud bortom all religion. Bortom reliker. Och där, bortom allt sådant, rycker han män ur rullstolar som aldrig förr. Vi bygger en kyrka i Stockholm, för dem som inte brukar gå i kyrkan. För dem som - som jag - inte är religiöst lagda. Vi balanserar mellan två världar. I en damm av religion och ateism är vi en riktigt ful ankunge.



Jens Charlieson

Klicka här för att komma till Jens blogg.

12 september, 2011

Lyckliga dagar!


Igår var SOS Church fullpackad av folk igen! Julia, Sanna, Jenny och Ina rockade och källarlokalen gungade till vårt numera elgitarr drivna lovsångsband... Daniel var grym konfrencier och vår egen latino Walter "stand up predikade", profeterade och ungefär 10 stockholmare ville be en frälsningsbön... Vi döpte först fyra nyfrälsta och lite senare en femte person som gav efter för sitt inre tryck - så ljuvligt att få leva Apostlagärningarna mitt i Stockholm! Tryck! Lycka!


Vår Alicia...

Idag fyller min dotter Alicia tolv år! Grattis tjejen! Hon blev överlycklig för sina nya ridskor, Converse, lila miniräknare mm... Hela familjen dansade till hennes nya högtalare på flickrummet innan Alicia var tvungen att springa till tåget! Kommer bli en bra födelsedag!

Blir nog gymmet en sväng idag också... Försöker vila och slappna av lite... Är ledig idag för första gången på länge!

Lyckliga dagar!

10 september, 2011

De omutbara


Det står om Melkisedek, kungen i Salem att; "Han var präst åt Gud den högste." 1 Mos 14:18

En präst som inte tillbad avgudar, följde andar eller var i allians med spåmännen. En präst som inte vare sig kunde mutas eller manipuleras av hövdingar eller människor. Han var Guds egen budbärare och sanningssägare - kompromisslös och fast som granit. Melkisedek gick med Gud och stora hövdingar och kungar försörjde honom och gav hans familj tio procent på sina inkomster. "Och Abram gav honom tionde av allt." 1Mos 14:20.

Melkisedek var prästen som gav kungar nattvard och profeterade och betjänade dem med sina förböner... (1Mos 14:18-20)

Präst i Stockholm, Sveriges huvudstad. Präst för stockholmarna och inte nödvändigtvis kyrkfolket. Präst för alla - låg och hög, en orädd profet och en pappa för de mest orättvist behandlade. De fattigas och utslagnas talesman, försvarsadvokat för de oskyldigt dömda och rådgivare till makthavare. Präst för flyktingar, företagare och författare. Präst för folket på Operan och de trendigaste dansklubbarna. Präst för författare, kändisar, politiker och värnpliktiga... En präst för de som ännu inte går i kyrkan.

Tack Gud för att du kallade oss till Stockholm city. Tack för SOS Church Stockholm!

Vi hörs!

08 september, 2011

Hål i örat


I Andre Moseboken läser vi om hur hebreiska slavar skulle behandlas enligt lag. De hebreiska slavarna var egentligen mer som tjänare. När en slav/tjänare hade tjänat i sex år för sin husbonde skulle han på sjunde årets början ges fri utan lösen. Men så står det:

"Men om slaven säger: Jag älskar min herre, min hustru och mina barn så mycket att jag inte vill bli fri, då skall hans herre föra fram honom inför Gud, ställa honom vid dörren eller dörrposten och genomborra hans öra med en syl. Sedan skall han för alltid vara sin herres slav." 2 Mos 21:5-6

I SOS är alla ledare fria. Vi frigör generöst, sänder och exporterar kvalitets ledare hela tiden! Men ofta säger våra ledare just likt ovan...

De säger: Jag älskar det här livet och den här familjen! Jag älskar de andliga barnen, äventyret och mina andliga föräldrar så mycket! Jag vill stanna kvar! Jag vill leva dela mitt liv med er! Då genomborras örat och vi står tillsammans ett helt liv! SOS har många ledare med ett hål i örat! Hålet symboliserar kärlek, samhörighet, lojalitet och överlåtelse. Vi har kört sylen genom örat och gett oss till varandra. Vi är inte flyktiga och rotlösa utan radikala Jesus lärjungar och trogna SOS:are! Vi är präster för de som inte går i kyrkan och missionärer tills den sista folkgruppen fått höra om Jesus!

Många är avundsjuka på vår enhet och sammanhållning och smutskastar den gärna. Egentligen vill alla vara med i en stark församling men få vågar ge sitt hjärta. Kanske är det ändå just de som vågar ge sig till sitt andliga sammanhang som är de enda som verkligen får uppleva sann vänskap och omsorg. Tänk om människors utanförskap egentligen beror på deras egen fruktan och en förklädd och förförisk "frihet" som egentligen bara gör ensam? En attityd som säger;  "jag vill hålla mina dörrar öppna" kanske är vår tids största förbannelse?!

Vi hörs!

07 september, 2011

Wilfred Lai till Stockholm

Tillbaka i mitt älskade Stockholm igen... Leder bön, undervisar helklass i ämnet "Ständigt växande tro" på SOS Missionsbibelskola och Ledarskola. Lifecoachingsamtal, briefing med personal och mycket bön... Vi befinner oss ju mitt i en 40 dagars fasta. Spännande! Vi föder mycket nytt när vi ber...

Min älskade Adam fyllde 10 år igår och fick sin efterlängtade skäggagam från Australien! Grattis pojken min!

Den östafrikanske aposteln och gudsmannen Wilfred Lai kommer snart till Stockholm! Hela vägen från tropiska Mombasa på Kenyas kust till ett kallt och höstigt Sverige! 

Wilfred leder det apostoliska och så kraftfulla Jesus Celebration Center som har startat över 1000 dotterförsamlingar i östra Afrika! Det blir öppen ledardag lördagen den 8 oktober i SOS Church på Kungsholmen och Supersunday den 9 oktober i Aula Magna på Stockholms universitet kl 16:00! Vi ber och står i tro för en mirakelexplosion den söndagen! Vi avslutar vår 40 dagars fasta fredagen den 7/10 :) Spännande att leva och bygga församling i Stockholm!


Vi hörs!

05 september, 2011

Pittsburgh, USA...


Har precis predikat tre möten i Allison Park Church i Pittsburgh hos mina bästa vänner Melodie och Jeff Leake. Många blir frälsta och kallas av Gud till direkt tjänst i Guds rike. Jesu egen Missionsbefallning attraherar, utmanar och förvandlar människor. Vi planerar församlingsplanteringar och festivaler tillsammans både i Europa, USA och Afrika... Apostoliska ledare samarbetar så smidigt och självklart tillsammans. Njuter av umgänget också... :)

Fastar, predikar, planerar missionsinsatser och tränar fysiskt...

Flyger hem imorgon! Blixtvisit här över helgen bara...

Vi hörs!

02 september, 2011

Get over it!


SOS fastar 40 dagar 29/8-7/10. Häng gärna på några dagar du också! Synd avslöjas, vi helgas och starka mirakel sker när vi söker helighet! Vi tror nämligen på en stor Gud! Han är god och trofast - aldrig nyckfull! När vi fastat, stått emot satans frestelser och segrat kommer änglarna att betjäna oss (Matt 4:11) När vi tjänat Gud och betjänat folket kommer tolv korgar stå där, mitt i öknen, och vänta på oss (Matt 14:20)! Fisk och bröd i överflöd -Jesus eget överflöd! Tolv korgar över på alla livets områden!

Vi ber om mirakel!

a) Mirakelfestivaler med Colleseum-stroa publiker!
b) Kraftgärningar ja till och med döda ska stå få liv igen!
c) Överflödsekonomi i SOS!
d) Större församlingslokaler i Stockholm city för vår moderförsamling!
e) Äktenskap helas och upprättas!
f) Företag startas och många arbetslösa får mirakel-jobb i SOS Church!
g) Våra missionsbaser blir helt mirakulöst självförsörjande!


Funderar kring ett enkelt litet engelskt uttryck mitt i fastan; "Get over it!" 

Såå bra! Såå enkelt! En livshållning liksom...

- Har du blivit besviken, kränkt och uttnyttjad - Get over it!
- Har du blivit baktalad och skvaller skadat ditt rykte - Get over it!
- Trampade en arbetskamrat eller vän dig lite på tårna - Get over it!
- Blev din bil repad, fick du en stor fläck på tapeten - Get over it!
- Tappade du din Iphone 4 i toaletten och spillde kaffe över din nya IPad - Get over it!

Livet går vidare! Ryck på axlarna! Skaka av dig gårdagens besvikelser! Framtiden tillhör dig! Livet äger faktiskt fett! Gud har nya överraskningar, segrar och genombrott för dig!

 Get over yesterday! Get over it guys! :)

Vi hörs!