30 november, 2011

Vår första dotterförsamling!

SOS Church Stockholm är på gång att plantera sin första dotterförsamling! Nu när vi snart spränger 500-vallen av människor som regelbundet besöker våra celebrations så känner vi att det är dags att plantera vår första församling... Timothee och Manuelle Zürcher som gick SOS Missionsbibelskola förra året kommer stå som föreståndarpar och vår egen Ma-Jo Bulundwe blir assisterande pastor i SOS Church Bienne, Schweiz! Vilket team! Vi är såå stolta över dem!
Timothee och Manuelle Zürcher...
Ma-Jo Bulundwe...

Söndagen den 18 mars 2012 blir det församlingsproklamation och jag åker ner och predikar. Allison Park Church i Pittsburgh, PA och Freedom Valley Worship Center i Gettysburg PA, USA står också med i detta och det är vi så tacksamma för.

Församlingen i Bienne har växt från 25 till 70 aktiva medlemmar på bara några månader. Tim och Manuelle och hela församlingen är i full gång med att renovera och bygga i sina nya kyrkolokaler. 

SOS Church pastorsteam och hela församlingen här hemma är så lyckliga och stolta över dem! SOS Church Bienne is here to stay, conquer and win :)!

Vi hörs!

28 november, 2011

Av barns och spädbarns mun har du upprättat en makt 
för dina ovänners skull till att förgöra fiende och hämnare.
Ps 8:3

27 november, 2011

SOS Church stormar framåt!

Predikade på vår celebration hemma i stan idag! Många blev frälsta. Många nya besökare. 12 personer var med på samlingen för nya medlemmar efter gudstjänsten. Våra församlingsmedlemmar är generösa och aggressiva givare - jag är stolt över hur mycket ni ger in i församlingen varje söndag!
Vi har döpt 54 nyfrälsta i vatten hittills under 2011! Nästa söndag döper vi ett gäng igen! Vår trosmålsättning är 70 döpta under 2011. Vi är snart där :)

Vi spränger framåt! Älskar vårt folk! Gud är god, rättvis och upprättar! Njuter av alla liv som förvandlas i Jesu närvaro!

Vi hörs!

26 november, 2011

Skön lördag!

Idag har jag varit med min Adam hos frisören, han har värsta coola frisyren nu! Gjorde italienska tortellinis till lunch med en sydeuropeisk sallad baserad på tomat, oliver och lök. Det avnjöts med några sköna kärleksballader av Brian Adams. Och så kaffe på maten förstås.

Har jobbat på min predikan till gustjänsten i SOS Church imorgon, det ska bli så kul att predika igen! Du kommer väl?!

Nu väntar gymmet, pressbänken, hantlarna och svettdofter- lovely ;) Ikväll ska jag inte göra något nyttigt alls! Bara frossa i kvällstidningar, titta på film och somna som ett vrak i soffan.

Vi hörs!

24 november, 2011

Framgång i allt!

Är präst hemma i Stockholm igen... Älskar staden och församlingen Gud anförtrott! Samlingar med pastorsteamet, vårt ungdomsledarteam och briefingar med personal och medarbetare... Kul! Spännande och progressivt samtidigt!

Idag mediterar jag över att Gud vill att vi ska lyckas!

Gud sa till Josua;

"Låt inte denna lagbok vara skild från din mun. Tänk på den både dag och natt, så att du håller fast vid och följer allt som är skrivet i den." Jos 1:8a

Med andra ord; Tala Guds Ord, muttra och mumla Guds löften hela tiden, dag och natt. Älska Bibeln och alla dess löften till dig...

"Då skall du lyckas i det du företar dig, och då skall du ha framgång." Jos 1:8b

Bibeln säger att den som; "har sin glädje i Herrens undervisning och begrundar hans ord både dag och natt." Ps 1:2

"Han är som ett träd, planterat vid vattenbäckar, vilket bär sin frukt i rätt tid och vars löv inte vissnar." Ps 1:3a

Och så kommer det, IGEN! Lyssna!

"Allt han gör lyckas väl." Ps 1:3b

Vi lyckas med våra äktenskap! Vi lyckas med att fostra vår barn att bli gudsmänniskor! Vi lyckas leva i själslig och fysisk god hälsa! Vi lyckas med våra vilodagar och våra semestrar! Vi lyckas nå våra målsättningar! Vi lyckas hinna träna, serva bilen, städa huset och hjälpa barnen med läxorna ;) Vi lyckas med evangelisation, mission och lärjungaträningen! Vår ekonomi lyckas! Vi lyckas göra ett bra jobb, blir omtyckta av våra arbetskamrater, blir befodrade och får favör! Vi lyckas och gör framgångsrika affärer! Vi lyckas med allt! Vi har framgång i allt!

Tack Gud för alla dina löften!

Vi hörs!

21 november, 2011

Min mentor Ron

Två ggr om året träffar jag min mentor Ron Johnson. Vi samtalar djupt, han ställer frågor, vi gråter och ber tillsammans... Han hjälper mig vara make, pappa, pastor och bara människa. Oj, vad jag uppskattar honom! Ron hjälper mig verkligen att se klart och tänka nytt. Ron pushar mig, sporrar mig att gå vidare, framåt och utvecklas. Jag blir mer förälskad i Jesus och vill ta hela världen när vi varit tillsammans! Jag blir en bättre ledare när jag själv bara får vara son ett par dagar. Tack för oförglömliga fyra dagar med dig och din Sandy i Orlando, Florida! Ron du är bäst!

Alla behöver en mentor men inte alla har lyxen att få ha den bäste! ;) Vissa av oss är fett bortskämda! Tack Jesus!

Vi hörs!

20 november, 2011

Hälsning från Orlando, Florida

19 november, 2011

Orlando

Besöker min mentor Ron Johnsons församling, Markham Woods Church i Orlando, Florida i helgen... Såå gott att få träffa Ron och Sandy igen! Njuter också av att få hänga med min trofaste medarbetare Peter lite...

Ron & Sandy

Läser Bibeln, ber och tränar. Predikar, betjänar och lyssnar till Anden...
Vi kör motorcyckel längs vackra stränder och alléer av vajande palmer... Solen skiner och det är skandinaviska sommartemperaturer...

Älskar mitt liv. Längtar hem till Stockholm ändå nu... Ska bli skönt att få komma hem snart.

Vi hörs!

16 november, 2011

Video Campus Night Dar es Salaam

Tanzania 2011 from Mission SOS on Vimeo.

14 november, 2011

Helig Ande explosion och Safari!

Predikade i Victory Christian Center hos min gode vän pastor Huruma Nkone i söndags förmiddag... Fet njöt!

Igår kväll bad vi med drygt 40 hungriga östafrikaner här i Dar es Salaam till andedop och de började alla spruta på andliga språk (tungotal)!

Idag flyger familjerna Bestuls och Amritzers från Dar es Salaam till Kilimanjaro. Vi åker sedan vidare på Safari in i nationalparken Ngorongoro! Kul med lite afrikanskt vildmarksäventyr! :)

Vi hörs!

12 november, 2011

Sex döva öron öppna!

Ungdomsfestival i Dar es Salaam.  Ikväll var väl ungefär 13 000 vilda ungdomar samlade och ungefär 300 responderade på frälsningsinbjudan! Sex personer med var sitt dövt öra började höra efter förbön på scenen - den helige Ande sa; "Demonstrera min kraft inför publiken! Hela dem direkt på scen!"
Inte så tokiga resultat eftersom vi inte håller SOS festival här. Vi medverkar bara med vår festivalanläggning, festivalbandet och mig som inbjuden talare på en lokal kristen ungdomskonferens... Vi är jätteglada!
Kul att höra rappartister från Uganda och Tanzania och soul och gospel från Kenya! Drag! Ikväll lämnade jag festivalområdet ca 03:00, de fortsätter till minst 05:00 :)...

Vi hörs!

07 november, 2011

Tanzania

Njöt fetaste celebration i SOS Church Stockholm igår. Emma Gustafsson var konfrencier, Walter Zuniga talade och vår böneledare Jorge Santos ledde lovsång! Ljuvligt! Drag! Glädje! Fullt hus! Flera frälsta, barnvälsignelse och dop i vatten! Tack Jesus för alla fina människor, trofasta lärjungar till Jesus och pelare i den församling Du själv leder, bygger och välsignar!
Nu är vi redan på Arlanda. Hela familjen Amritzer sitter vid gate F32 och ska snart boarda ett plan till Zurich och därifrån direkt vidare till Dar es Salaam och Tanzania! Östra Afrika här kommer vi! I Zurich möter vi upp med norska bästisar Aslak, Ellen, Sofie och Emma Bestul. Vi ska på missionsäventyr; dvs fetaste tonårsfestivalen, vitaste stranden och avslutningsvis safari! Jesus kommer frälsa, göra under och döpa i sin helige Ande! Vi vill tjäna Honom, göra Honom känd och följa Honom på äventyr!

Festivalband, festivalanläggning och tekniker är redan på plats! Snart är teamet fullskaligt!

Vi hörs!

05 november, 2011

Resande


Jag reser och reser; Norge - Sverige - Israel - Sverige - Tanzania - USA - Sverige osv... Älskar det för att det ger mig mycket tid att be, bibelmeditera och reflektera. Även om jag alltid predikar och undervisar när jag väl är på plats så är just flygresorna, flygplatserna och hotellen ljuvliga platser för att stärka det inre livet!
Saknar familjen både den lilla och den stora :). Är väldigt familjekär - älskar familjen Amritzer och SOS Church av hela mitt hjärta! Saknar alltid Er sååå mycket när jag är på resande fot. Tro inget annat. Ibland längtar jag bara efter vårt kök i Tullinge så det gör ont... Älskar vårt kök - alla är samlade, mat, kortspel, schack, tidningar, skratt, kaffe - barnen, Maria och vännerna! "Good Food. Good Friends. Good Times." Ja, så står det på en stora trätavla som hänger vid vårt matbord!

Imorgon ska jag få träffa församlingen en snabbis! På måndag flyger vi hela familjen till Dar es Salaam i Tanzania! Ungdomskonferens och safari på programmet :)!

Tack Gud för livet!

Vi hörs!

04 november, 2011

Gympass i Tel Aviv

Bor på City Hotel i Tel Aviv inatt... Det är Sabbat och jag ska äta gott... Flög inrikes från Eilat idag efter ett förmiddagsmöte och efterföljande lunch precis vid Röda Havets strand... Många blev andedöpta idag!

Imorgon ska jag träffa min vän pastor Tommy Lilja från Sölvesborg. Han håller möten i samarbete med flera messianska församlingar här Tel Aviv, Israel. Kul! Ska försöka hinna träna ett pass innan jag tar en taxi till Ben Gurion flygplatsen. Imorgon flyger jag hem till Stockholm. Gott att komma hem en sväng :)...
En liten oas i Juda öken, En Gedis Stenbocksklippor...

Vi hörs!

03 november, 2011

Eilat

Åkt från Jerusalem (hela världens huvudstad) ner till badorten Eilat vid Röda Havet idag... Sitter och äter på Nova Hotel nu.

Vi gjorde Juda öken med stopp och promenad i En Gedis nationalpark - vilket är bergsmassivet där David och hans hjältar gömde sig för kung Saul... Stenbocksklipporna, vackra vattenfall och grottor! Fantastisk vildmark! :)

Vid Döda Havet lärde jag känna en skön israelisk arab från Nasaret och skrattade tills tårarna rann :) Ljuvlig människa!


Vi hörs!

01 november, 2011

Jerusalem


Mellanlandade i Wien på väg till Israel igår. Åt vit Milka choklad, köpte upp mig på nya österrikiska kortlekar och hittade en roman av min tyske favoritförfattare Heinz G Konsalik- barnslig lycka och skön avkoppling... Kom fram 03.30 till mitt hotell i Jerusalem och somnade 04.15...

Trädgårdsgraven


Idag har vi gjort Jerusalem- Oljeberget, Getsemane, Golgata och trädgårdsgraven...15 dyrbara israel-turister i vår grupp på nästan 90 personer ville be en frälsningsbön med mig! Ikväll har jag spelat schack mot Göran Duveskog och förlorat ;) Ljuvlig dag!

Vi hörs!