31 december, 2011

Gott Nytt 2012!

Bara några timmar kvar av 2011, wow, vilket år det har varit för SOS... Känner sån tacksamhet till Gud för alla människor som vi fått se ge sina liv till Jesus, både på våra festivaler, konferenser och också här hemma i Stockholm! Tack tack Jesus för 2011!
Nu firar vi fett ikväll, ber och tror att 2012 kommer bli ett helt underbart år! Gott Nytt År mina vänner! Nu kör vi! Jag predikar hemma i SOS Church Stockholm imorgon kl 16:00 - du kommer väl?! Ser såå fram emot att träffa församlingen igen!

Vi hörs!

28 december, 2011

Ledardag

Det är med stor glädje jag vill bjuda in dig till nästa Ledardag! Vi minns förra Ledardagen med tacksamhet, det är alltid fest att träffas! Denna gång har vi förmånen att lyssna till Pastor Ron Johnson och Melodie Leake.

Pastor Ron Johnson är en av mina bästa vänner och en sann andlig pappa och apostel. Ron förestår Markham Woods Church i Orlando FL, USA men reser även och talar och undervisar på olika ledarseminarium runt om i världen. Han är en fantastisk Gudsman med stort hjärta och en av de visaste och mest trosfyllda män jag träffat.


Melodie Leake är 5-barnsmamman som tillsammans med sin man Jeff förestår Allison Park Church i Pittsburgh PA, USA. Melodie leder kvinnoarbetet i församlingen och står vid sin mans sida i deras vision om att plantera 100 församlingar de nästkommande 10 åren. Hon är en stark vardagsnära Gudskvinna med båda fötterna på jorden och en stor förebild i hur man som kvinna hanterar balansen familjeliv-tjänsten.

Kom och lyssna och ta del i vad Gud lagt på Ron och Melodies hjärtan, kom och be och dela gemenskapen med oss!

När: Lördagen den 11 Februari 2012
Plats: SOS Church Stockholm
Tid: 09:00 - 16:00 

Program:
09:00-09:30 Registrering
09:30-10:00 Lovsång
10:00-10:50 Melodie Leake, session 1
10:50-11:00 Paus
11:00-12:00 Melodie Leake, session 2
12:00-13:00 Lunch
13:00-14:00 Ron Johnson, session 3
14:00-14:20 Kaffe paus
14:20-15:30 Ron Johnson, session 4
15:30-16:00 Avslutning av Johannes Amritzer

Anmäl dig till Ledardagen här!


Varmt välkommen till Ledardagen!

Vi hörs!

27 december, 2011

Vad är din ursäkt?!

Förverkliga dina drömmar under 2012! Gör det bästa av det Gud har gett dig.



24 december, 2011

Goliat marknadsförde David!

Igår (23/12) hade vi familje bibelstudie och läste från 1 Samuelsboken kapitel 16-17 tillsammans... Herdepojken David slåss mot lejon och björn. Han blir smord till kung över Israel av profeten Samuel som ung tonåring... När han heroiskt dödat den filisteiske jätten Goliat upptäcks han plötsligt och blir känd hovmusiker... Han spelar och sjunger så de onda andarna flyr. Han avancerar som krigare och blir så beryktad överbefälhavare för Israels armé! Rikskänd, älskad, populär men också hatad... Han får vänta ganska länge och lider för den gamle kungens avundsjuka, blir också anklagad för kuppförsök och förföljd. Tills sist blir hela riket hans ansvar och David blir den berömde och älskade krigarkungen och landsfadern vi känner så väl från historien...

Striden mot Goliat gjorde den unge David känd. Fienden Goliat marknadsförde faktiskt David. Vissa strider måste bara utkämpas och vi kommer inte undan. Vissa strider är förutbestämda och himmelsk regisserade hur märkligt det än låter... "Bring it on!" säger någon. "Nej inte en strid till" säger någon annan, "orkar inte mer...". "Jag klarar nog ett eller två slag till" säger en tredje.
Själv är jag ganska hungrig, sugen på en riktig "fight". Inget larv utan en riktig rejäl näsknäckar-match med någon tungviktare. Känner mig i form, vältränad, erfaren och utvilad. 2012 blir ett bra år! Bring it on! ;) Stora slag men också stora segrar väntar!

Men först lite julevangelium, paket, kortspel och film med familjen i soffan!

Vi hörs!

20 december, 2011

Grundmurat

De höll troget fast vid apostlarnas lära och gemenskapen, vid brödsbrytelsen och bönerna.

Apg 2:42

I texten ovan nämns fyra saker som alla verkar utgöra själva centrum av den första och allra yngsta kristna församlingen, som den beskrivs i Nya Testamentet.

1) Apostlarnas lära.
2) Gemenskapen.
3) Brödsbrytelsen.
4) Bönerna.



Fyra grundstenar. Fyra pålar djupt nedslagna i jorden. Fyra betongfundament - ett i vardera hörn. Ja... Då står Guds hus stadigt.

Urförsamlingen som den beskrivs i Apostlagärningarna byggdes så och vi försöker bygga SOS Church Stockholm precis på samma vis.

Idag har vi, (SOS staff), åkt båt hela dagen från Kapellskär till Mariehamn. En endagskryssning i den svensk-finska skärgården med stor julbuffé. Vi har skrattat, fikat, spelat kort, lekt med barnen, spelat schack och bara hängt... Så kul! Så andligt. Så viktigt. Att vila tillsammans helt utan krav, jobb eller effektiv aktivitet är verkligen så bra för en församling och dess ledare. Det kallas för gemenskap.

Vi driver 6 bibelskolor i SOS och undervisar och predikar från Bibeln sju dagar i veckan... Vi firar nattvard i våra husförsamlingar och med våra familjer kring köksbordet regelbundet. Vi ber, fastar, krigar och håller bönenätter.

Låt jul och nyårshelgen bli en tid av kravlös gemenskap för dig, familjen och dina syskon i församlingen. Skratta, prata och vila tillsammans! Njut varandras vänskap och humor!

Vår Herre Jesu Kristi nåd, Guds kärlek och den helige Andes gemenskap vare med er alla.


2 Kor 13:13

Vi hörs!

19 december, 2011

Jul i SOS

Succé! Församlingens julshow blev sååå lyckad! Tre föreställningar, många nya människor och fantastisk underhållning! Jag är så stolt över Julia och Samuel Willkander vårt finearts pastorspar och Maria och Ante Evermin som producerat, suttit bakom spakarna och skött ljud, ljus och storbildsteknik! Jenny Jensen och Jonatan Kvist har varit värdar och skapat fest till vansinne! Grymt stolt över församlingens alla talanger - spex, sång, dans, tal - ja allt har varit sååå proffsigt och coolt.
Idag ska jag på läkarbesök, lunchmöte och försöka hinna rätta prov från bibelskolan innan det blir julfest med eleverna på SOS Missionsbibelskola... På tisdag åker 84 SOS ledare från församlingen på julkryssning till Finland! Vi njuter jul tillsammans och bara hänger, skrattar och äter gott!

Vi hörs!

16 december, 2011

Julshow i SOS Church


Tre kvällar av julstämning och fest börjar i vår församling nu - 16-18/12. Föreställningar ikväll kl 19:00, imorgon kl 19:00 och på söndag kl 16:00! Drygt 300 biljetter är visst sålda redan... Det går att köpa biljett vid dörren om du inte hunnit införskaffa någon ännu... 
Ta med grannar, arbetskamrater, vänner och släktingar! Låt dem få uppleva en fet Jesus jul! :) SOS är en stor varm familj och fristad för Stockholms alla nationaliteter! Vi slår upp portarna och säger; - Gud är god och vi önskar dig en välsignad jul!


Vi hörs!

13 december, 2011

SOS Church - Trosmålsättningar 2012

På vår senaste ledarsamling den 7/12 enades vi om 2012:s trosmålsättningar för församlingen i city... Den 8/1 är det visionssöndag och Kick Off för 2012. Redan nu och här vill jag börja visionera och så vision i era hjärtan... Vi fortsätter vinna Stockholm under devisen "alla gör en lärjunge/år"!
 Här är trosmålsättningarna;

1) Från 350 vuxna aktiva medlemmar till 600...( Med barn, tonåringar och sökarvänner är vi redan väldigt många...). Just nu har vi ca 80 barn aktiva i SOS Kids olika grupper och ca 40 tonåringar i SOS Youth...

2) Två celebrations varje söndag! Vi börjar den 22/1 - kl 12:00 och 16:00!

3) Vi tror Gud om att få döpa 75 nyfrälsta i vatten!

4) Vi planterar en dotterförsamling i Schweiz den 18/3! SOS Church Bienne!

5) Vi bjuder hem alla våra baspastorspar en gång under året!

6) Vi står i tro för 30 000 nya och vilda Jesus-lärjungar i uppfökjningsklasser i Dar es Salaam, Tanzania efter junifestivalen!


7) Tre nya företag startas under året utifrån SOS Buisness Class!


Yes! Vi stormar framåt! Aggresivt för Stockholm och Sverige!


Vi hörs!

09 december, 2011

Lycklig...

Är pastor hemma i Stockholm och njuter...Träffar med nyfrälsta, lifecoachingsamtal med församlingsmedlemmar, vigselsamtal, ledarsamlingar, bönesamlingar, undervisar på vår bibelskola (åk 1) och bibelsamtalar med våra elever på vår pastorsutbildning - SOS Ledarskola. Intressanta ämnen också - "Jesu helandetjänst" i åk 1 och "Församlingen i det multietninska samhället" i åk 2... Våra elever kommer från hela världen och är så ambitiösa. Ja, allt är fantastisk faktiskt! Bara du som fattas! Ansök till skolan här! Vi antar nämligen elever både vid terminsuppstart i januari och i augusti i 2012!

Möten med företagare och blivande företagare, förbereder söndags predikan och håller mentorsamtal med alla våra pastorspar (6 par) den här och nästa vecka...Snart kryssning med 84 SOS ledare till Finland också - sååå kul!

Jag njuter kungligt och älskar att bygga församling i Sveriges huvudstad! Stockholm mitt älskade Stockholm...Stockholm är min livs kallelses stad och där jag vill leva, tjäna Jesus, tvätta folkets fötter och en gång också dö lycklig och mätt...

På söndag blir det dopfest igen - såå ljuvligt med alla förvandlade liv!

Försöker träna, köra Adam till karaten, Alicia till ridskolan, handla och allt annat som hör vardagen och familjelivet till, ja.., du vet säkert vad jag menar...
Min pojk Adam

Snart har vi julshow dagarna 16-18/12 - glöm inte köpa biljetter till alla dina arbetskamrater, grannar och vänner.

Vi hörs!

06 december, 2011

SOS Business Class


Denna veckan drar vi igång ett helt nytt giv i SOS, nämligen SOS Business Class. Visionen för SOS Business Class är att coacha till uppstarten av 70 nya företag på 10 år... Som medlem kommer du bli inbjuden till regelbundna träffar, frukostmöten, middagar, olika retreats, föreläsningar och bön där vi vill bygga en stark och produktiv företagsgemenskap. Vi hoppas också att du ska hitta redskap och inspiration att lyckas ännu bättre med ditt företag!
SOS Business Class är till för dig som vill tjäna Gud genom ditt förtag och vara med och stötta olika projekt i Guds rike.

Första samlingen är nu på lördag den 10 december kl 14-16 i SOS Church Café. Kom uppklädd, kom med din affärsidé, dina tankar på att starta ett företag eller med ditt företag! Personligen tycker jag att detta känns fantastiskt roligt och spännande och jag tror att Gud ska förlösa en helt ny våg av företagande i församlingen framöver! Framtiden är ljus! Gud vill ge dig affärsidéer, Gud är för dig!

Varmt välkommen på lördag kl 14!

Vi hörs!

04 december, 2011

Att se människor...

Hagar var nu ensam och övergiven. En bortdriven utländsk slavinna. Hon hade hamnat i onåd hos sin husmor. Hagar sitter vid en vattenkälla i en torr och stekande öken och vildmark. Hon gråter och smärtan är som ett vulkanutbrott och tårarna vill aldrig ta slut liksom...

Hagar är långt bort från sin egyptiska familj och mammas trygghet och omsorg... Hon är ung, gravid, känslig och sårbar... Hennes husmor har kastat ut henne och kallat henne för väldigt elaka saker. Hon bär nämligen på den mäktige och mycket äldre Abrahams barn... Hon har faktiskt bara gjort vad som förväntats av henne och gett sig till sin husmors man på husmors egen inrådan och begäran. Hagar älskar sin husmor Sara, hon har alltid tyckt bra om den godhjärtade och gudfruktige Abraham. Det här hade aldrig varit hennes idé utan Saras från början till nu... Hon förstår sig inte på Saras avundsjuka och plötsliga raseri bara för att hon varit stolt över magen och kvittrat med de andra tjejerna om vem som är pappa... Ja, nu var hon alltså gravid. Och? Det var ju det som var meningen, eller? Sara kunde inte få egna biologiska barn och hade därför ordnat med allt... Övertalat Hagar. Övertalat den tveksamme Abraham.

Hagar fattar inte. Fattar ingenting. Så orättvist. Så dumt. Hon känner sig bara utnyttjad, fattig och utan något att säga till om. Varför slog Sara henne så hårt? Varför hade Abraham inte försvarat henne? Varför blev hon plötsligt behandlad som en hora? Hon som alltid varit super lojal. Varför alla hårda och orättvisa ord? Visst är jag glad för barnet jag bär på och att jag blivit utvald att få bli mamma till Abrahams barn. "Visst känner jag mig speciell, men...  De va inte kul att vara med gubben... Natten med Abraham hade bara känts otäck, fel och skum. Han var snäll men... Vad ska jag göra?" Hagar snyftar, snorar och hulkar... Skit. Allt blev fel utan att hon rår för det...

Plötsligt står en ung man framför henne - en vacker ängel från Gud. Han talar tröstande och säger vackra saker om barnet och framtiden. Gud har sett hennes lidande och sänt sin ängel med ett budskap! Wow! Händer detta verkligen mig tänker Hagar!

Hagar torkar tårarna och känner sig plötsligt älskad, stark och sedd. Gud förstår henne. Gud ser henne. Gud är god, rättvis och kommer upprätta både henne och barnet. Gud har en plan. Oh va skönt. Gud har koll.

"Hon gav Herren, som talat med henne, ett namn. Hon sade: Du är den Gud som ser mig, för hon tänkte: Har jag verkligen fått se en skymt av honom som ser mig?"
 1 Mos 16:13

Gud ser dig, vännen! Gud ser er - alla bloggläsare! Låt oss bli som vår Herre vi också och se människor! Se människor på riktigt. Stanna upp och se! Stockholm och världen behöver människor med sann empati som ser och förstår. Människor med tröst och ett budskap från himlen.

Vi hörs!

01 december, 2011

Besök från Kalifornien!

Denna veckan har vi besök av en av mina bästa vänner, Michael Williams från Modesto, Kalifornien, USA. Michael är andrepastor i Calvary Temple Worship Center i Modesto, en församling med ca 7000 medlemmar, en av SOS partnerförsamlingar i USA. Jag träffade Michael för flera år sen och vi har campat ihop på festivaler i både Bulgarien och Haiti. Han är en underbar Gudsman och vän!
Michael och Kelli med familj...

Jag njuter av att umgås med honom denna veckan här hemma i Stockholm! Idag undervisar han helande på SOS Missionsbibelskola och på söndag predikar han på vår celebration kl 16! Michael har en stor passion att be för sjuka och ser ofta mirakler... Missa inte mötet på söndag, ta med en kompis, det kommer bli fett ös!
Min Maria...


Idag fyller min Maria år... Är så tacksam att jag fått en sån fantastisk fru... Hon har varit min tjej i över 20 år nu och blir bara snyggare för varje dag, jag är världens lyckligaste man! Ikväll är vi på bio ihop, hela familjen och firar!

Vi hörs!