27 maj, 2012

Odelad lojalitet

Har predikat på två möten i Reach Church här i Austin, Texas idag och fått be med ca 30 till frälsning! Reach Church har en rockdriven ung och progressiv lovsång och väldigt öppna hungriga människor... Så spännande och vilken framtid!
Nu ska jag snart tala till alla ledarna på en grillfest hemma hos Chris och Melissa Gilkey... Alla samlas på nedre våningen och i trädgården och jag sitter här på gästrummet och bloggar... Ska tala om ett enat team ikväll.


Sitter och tänker på vår SOS familj. Är så tacksam för den starka överlåtelse och de starka band till varandra som vuxit fram genom åren. Många utav oss är vänner sedan 15 år tillbaka... Mediterar på bibelverser från 1 Krönikeboken om Davids hjältar. De hade en odelad lojalitet till sin ledare men också till teamet och sitt folk. Så vackert!

"De hörde till de hjältar som hjälpte honom under kriget."
1 Krön 12:1b

"Men Anden hade kommit över Amasaj, den främste bland de trettio, och han sade: Dina är vi, David, och med dig står vi, du Isais son. Frid, frid vare med dig, och frid vare med dem som hjälper dig, ty din Gud hjälper dig! David tog emot dem och gjorde dem till befälhavare i sin krigarskara."
1 Krön 12:18

De var Davids hjälta helt enkelt. Utan David inga hjältar och utan hjältarna ingen kung eller kungarike. De var helt beroende av varandra.

Senare i vers 33 i samma kapitel står det om de 50 000 krigarna som anslöt från Sebulons stam och att de "ställde upp helhjärtat". I den engelska bibelöversättningen NIV står det "undivided loyalty" dvs odelad lojalitet... Precis sådana krigare behöver varje framgångsrik församling och apostolisk rörelse.

"Alla dessa krigsmän kom till Hebron, beredda till strid, fast beslutna att göra David till kung över hela Israel."
1 Krön 12:38a

Davids hjältar och krigare hade en odelad lojalitet till David, varandra, riket och folket.

Tack älskade Herre Jesus för att du genom den helige Ande gett mig precis ett sådant team! Tack Gud för SOS - alla våra baser, bibelskolor och församlingar!

Vi hörs!