28 februari, 2012

Missionsdefinitioner


Mission måste definieras; evangelium till helt onådda folk eller kulturer. En missionsresa definieras; vi reser med budskapet om Jesus Guds Son till en helt onådd etnicitet eller onådd muslimsk, hinduisk eller buddistisk kultur. Det ovannämda och inget annat är, per definition; mission. Budskapet om Jesu död, uppståndelse, förlåtelse och seger är ljus tänt i kompakt demoniskt mörker! Guds starka rike tränger undan satans krympande rike! Jesu lärjungar triumferar genom församlingar som planteras, etableras och byggs upp till starka apostoliska center.
Vårt svenska ord mission härstammar från Nya Testamentets latinska översättning; Vulgata och då från dess ord för apostel dvs "missio"... I Vulgata kallades apostlar för "missio", dvs missionärer. Då som nu gäller ju att inte alla missionärer är apostlar, men alla apostlar är definitivt missionärer! En apostel kan inte vara något annat än missionär! Han är pionjär till hela sitt väsen. En apostel är utsänd av Jesus med ett budskap och han är ett Jesu Kristi sändebud i ordets allra rikaste och fetaste bemärkelse! Gud reser upp Apostlamissionärer i den sista tiden för att återuppbygga och reformera kristendom till urförsamling i modern tid och för de sista generationerna.
Att åka till USA, Sydkorea eller Rumänien för att evangelisera är alltså inte per definition en missionsresa bara för att vi åker utomlands. 
Att åka utsänd av Anden som en "apostolos" enligt grekiskans grundtext innebär att vara utsänd av Jesus och vara Hans budbärare! I Apostlagärningarnas äventyrsskildringar i Nya Testamentet lydde
apostlarna den helige Ande och startade och etablerade nya församlingar i nya städer och kulturer hela tiden. Lärjungar till Jesus föddes, fostrades och tränades! Starka Jesus lärjungar levde radikala Jesus- efterföljande liv!

I SOS tror vi på onådda folk mission och apostoliskt missionsarbete därför att det är det enda som verkligen kan definieras bibliskt och håller för alla kritiska prövningar.

För att avgöra om du åker på en missionsresa eller en semesterresa ställ dig dessa tre frågor före avresan;

1) Åker jag till en onådd etnicitet och eller kultur?
2) Är jag utsänd av den helige Ande?
3) Åker jag för mina egna upplevelsers skull eller för att jag verkligen vill se ett folk, en stad eller en kultur förändrad av Jesus?

Vi hörs!

26 februari, 2012

Familjen på besök

Livskvalitet är att få sova ut nån dag i veckan. Att ha vänner som man är helt trygg med och kan prata om precis allt med, utan att bli dömd. Att hinna laga mat tillsammans med familj och nära vänner och njuta halvtimmen precis efteråt med kaffe och kortspel. Att hinna skratta med barnen, hjälpa dem med en läxa och njuta av att studera fruns skrattgropar - en onsdag kväll...

Träningsbagen i bagaget, karatekläder på golvet i Adams rum, rid och motorcykelhjälmar i hallen... Kaffekoppar, tidningar och uppslagna Biblar på bardisken mitt i köket...

SOS Church Stockholm, proklamerad den 29/8-09, blev en nystart på precis allt! Livet blev ljuvligt! Det bästa vi gjort någonsin! Tack Jesus! Med SOS i city fick vi äkta och sann livskvalitet! Inte bara familjen Amritzer utan hela ledarteamet upplevde samma sak helt utan undantag...

Till veckan ska jag på röntgen, efterkontroll på ortopeden och till sjukgymnasten - jag hade nästan glömt att jag faktiskt är nyopererad ;)

Barnen har sportlov så det blir mycket annat också som bio, spel och familjebibelstudier...

Tänker döpa nyfrälsta till veckan också! :)

Min pappa Ewald, barnens farfar, är på besök med sin fru Anette. Ikväll käkar vi ihop och spelar kort...
Tillsammans med min pappa & min pojk Adam

Vi hörs!

23 februari, 2012

Operation nr 2

Har precis opererat mitt knä igen... De öppnade mitt högerben på fyra ställen och byggde ett nytt korsband av senor från mitt smalben som nu sitter på plats... De har borrat, satt in en platta och en skruv... Förstår bara hälften ;), men är ändå så tacksam till den så proffsiga läkaren Mr Stålman... Efter lite vila och ytterligare 6 månaders rehab-träning ska jag kunna både åka slalom skidor, springa och spela beachvolley igen :)!  Tack Jesus!

Tufft just nu... Mycket komplikationer i kölvattnet av operationen... Feber, förstorade halsmandlar och ett av snitten gick upp och jag blödde väldigt mycket... Fruktansvärda smärtor faktiskt... Går på mycket smärtlinding. Maria och barnen hjälper mig och pysslar om mig... Alicia är så gullig :)! Jag får mer hjälp än jag behöver... Tack Gud för alla snälla människor i SOS också, de är många! Vi (familjen Amritzer) är rika som är omgivna av en sådan varm och kärleksfull stor familj.

Jag är trött, har ont men är ändå på väg att få det bättre! Blir alltid bara bättre! Allt blir bättre! Jag tror på en god, trofast, rättvis, stor, stark och generös Gud!

Vi hörs!

22 februari, 2012

Påsk i Sölvesborg

Om du befinner dig i södra Sverige runt påskhelgen, kom hit :)!
Vi hörs!

20 februari, 2012

All Nations Café!

Hade förmånen att få lyssna på vår husförsamlingspastor Emma Gustafsson igår... Wow säger jag bara... SOS Church Stockholm växer kraftfullt just nu! Dubbla celebrations blev och är en fullträff! Bullseye! :)

På lördag är det fest med församlingen! Latinamerikanskt tema, god mat och mycket salsa... :) Längtar redan. Älskar våra fester! Gemenskapen är så varm och kärleksfull. Nya människor, sökare och nyfikna Stockholmares första kontakt med vår kyrka. Vi tar alltid med grannar, arbetskamrater och polare från gymmet osv...
All Nations Café börjar kl 19. Biljetter säljs i dörren! Billigt; 40 SEK för vuxna och 20 SEK för barn! Kom tidigt!

Bienvenidos!

Vi hörs!

18 februari, 2012

16 februari, 2012

Nyfiken?

En gång uppfann någon hjulet, alfabetet, internet och rymdfärjor... Dessa personer måste i gammal som i modern historia, ha varit väldigt nyfikna...

Är du nyfiken? Jag menar inte på skvaller nu utan på att samla kunskap, lösa problem och hitta på nytt. Jag vill veta, skapa, tänka nytt och vara kreativ. Jag vill utvecklas och inte stå still. Jag vägrar stagnera och bli en cynisk besserwisser lixom...
Visste du att det har funnits kvinnliga gladiatorer, att 250 000 svenskar dog i digerdöden och timglaset troligtvis uppfanns i Italien?! Visste du att det är en myt att vikingarna hade horn på sina hjälmar?! Visste du att Winston Churchill rökte som mest, ca 6-10 cigarrer om dagen?! Schackspelet uppfanns i Persien på 500-talet, den första barnvagnen byggdes på början av 1700- talet och saxofonen konstruerades av den belgiske Adolphe Sax... Ja, ja intresseklubben antecknar ;)
Adolphe Sax

Jag vet allt detta därför att jag läser tidningen "Allt om historia" och för att jag är extremt nyfiken. Jag älskar livet och har en äventyrares och upptäcktsresandes glupska aptit!

Igår och idag har jag haft förmånen att få undervisa hungriga elever på Hedmarktoppens Folkhögskola i Hamar, Norge... Igår kväll blev ca 30 andligt nyfikna och väldigt hungriga norska ungdomar, andedöpta och började spruta i tungor för första gången i livet!
Länge leve nyfikenheten!

Vi hörs!

14 februari, 2012

Jag, mig och min navel...

Handlar dina tankar om hur du mår hela tiden? Din vikt? Ditt utseende? Vad andra tycker om dig? Eller vad du tror de tycker om dig? Ingen vill umgås med mig. Ingen ringer eller smsar mig. Ingen skriver på min Facebook. Jag har en blogg men ingen läser den. Jag är inte populär. Jag är lite utanför. Jag är inte riktigt med i den inre kretsen. Jag är nog lite utbränd. Jag har gått i väggen. Jag är deppig...

Låt mig få provocera dig lite. Både du och jag kan ju hamna i det diket som jag just beskrivit.

Vad håller vi på med?! Varför tittar vi oss så djupt i naveln? Varför ser vi bara skiten på insidan av våra solbrillor? Fokus får inte vara på oss, kompish! Vi går inte i väggen - vi går rätt igenom den så gipsplattor och spån dammar! Fattar du?! Vi är inte deprimerade. Inte vår stil lixom. Bara är så. Vi kan inte hjälpa det. Vi är programmerade för seger, framgång och välsignelser!

Vi har Jesus! Vi vinner, döper och helar! Vi gör glada lärjungar till "Glädjens Herre"! ;) Vi älskar livet! Vi ser andra! Vi famnar Stockholm och världen! :) Vi skrattar på tuben och visslar på bussen. Vi dansar mest på bröllopet. Vi sjunger högst på födelsedagspartyt. Vi bara är såna! Vi kan inte hjälpa det. Vi är brottsligt positiva. Vi är en ny ras på jorden. Vi skämtar alltid och låter massor. Vi har lyxproblem, om vi har några problem. Vi döper fler än vi hinner ta hand om ibland! Som om det skulle vara något att gnälla för... Vi brinner och är passionerade för vår sak. Stör det dig?! ;) Vi vill att alla ska bli missionärer, älska att resa och våga testa nytt! Vi tror 100 % på att en missionsresa botar en depression! Vi tror att fokus på evangelisation och lärjungaträning driver iväg tungsinthet och allmän religiös förvirring. Vi behöver inte förbön igen. Sorry. Vi behöver kasta ut lite demoner i ett slumområde i Nepal eller Bangladesh. Vi behöver äta stek när vi avslutat fastan :)

Vi kallas visst för SOS:are! ;)

Vi hörs!

13 februari, 2012

Vi rycker framåt!

Och jag gav er ett land, som ni inte hade lagt ner något arbete på, och även städer som ni inte hade byggt, och i dem fick ni bo. Av vingårdar och olivplanteringar som ni inte hade planterat fick ni äta. 

Jos 24:13

I helgens fyra samlingar - ungdomsmöte, ledarsamling och dubbla celebrations samlade vi ca 500 personer (inklusive barnen)! SOS Church Stockholm stormar framåt med redan 10 döpta i vatten sedan nyårsskiftet! Vi siktar på att få döpa 75 nya Jesus lärjungar under 2012!

Vi samlade in mycket pengar till vår församlingsplantering i Bienne, Schweiz i helgen! Pengar talar överlåtelse! Vi flyger ett helt team för att proklamera dotterförsamling i Schweiz den 18 mars! Vi lade händerna på Timothee och Manuelle Zürcher och sände dem till Schweiz för att göra vad den helige Ande befallt dem att göra. Vi är lyckliga att få börja reproducera och multiplicera oss i Central Europa! Spännande!
Ron Johnson och Melodie Leake gjorde fantastiska insatser i helgens samlingar! :) Tack till våra partners i USA! Vi älskar er!

Vi har lägger ett bud på en fastighet i city nu i veckan och tror att Gud ska ge oss nåd och favör! Vi behöver verkligen större lokaler nu! Herre Jesus bygg din församling!
Vi hörs!

10 februari, 2012

SOS Church Bienne!

Imorgon rivstartar SOS Church helgen med vår Ledardag som börjar kl 09:00! Ron Johnson och Melodie Leake är på plats i Stockholm och vi ser såå fram emot vad den helige Ande ska göra... Vi har även finbesök från Schweiz, allas våra Timothee och Manuelle Zurcher som gick SOS Missionsbibelskola förra året har också landat i Stockholm idag!

Tim och Manuelle står i ett spännande arbete i Bienne, Schweiz och kommer nästa månad (den 18 mars) starta SOS Church Bienne! Detta blir en dotterförsamling till SOS Church Stockholm och vi är såå stolta över dem och vet att de kommer lyckas bygga en stark och stor församling. Alla insamlingar i helgens möten kommer gå till uppstarten av deras församling, var med du också! Schweiz behöver Jesus! Vi behöver vara med och välsigna det som Gud gör i Bienne! Maila gärna vår ekonomichef Emelie Berntsson om du vill ge en gåva till SOS Church Bienne, eller klicka här för att ge direkt! Märk gåvan "SOS Church Bienne".

Kika på bilderna på bygget i Bienne;







Vi hörs!

08 februari, 2012

En apostolisk bazooka!

Vi ser nu med spänning fram emot helgen. Vår pappa och aposteln Ron kommer till huset! Melodie Leake som tillsammans med sin man Jeff är i pakt med SOS sedan många år, är också på plats. Timothee och Manuelle Zürcher som kommer starta dotterförsamling i Bienne, Schweiz utifrån SOS Church den 18 mars, kommer! Helgens alla insamlingar kommer vara riktade mot den församlingsproklamationen! Det blir fest! Fokus på församlingsplantering och onådda folk-mission! En apostolisk bazooka laddas och riktas mot Stockholm city!
Kom på lördag! Se schema här! På söndag predikar Ron Johnson på båda våra celebrations kl 12:00 och 16:00. Melodie Leake intervjuas speciellt om kvinnor i tjänst på vårt första celebration kl 12:00. Tim och Manu Zürcher medverkar både 12 och 16.

Det smäller i helgen! Vi hörs!

07 februari, 2012

RON KOMMER!


Är sååå glad att Ron Johnson kommer till Stockholm på torsdag... En sann apostel kommer till SOS Church till helgen! En man med så mycket vishet, tyngd och livserfarenhet. Min mentor kommer! Jag är lycklig! Ron har betytt så mycket för mig genom åren...

Träffade honom för ca 10 år sedan... Precis när jag verkligen behövde honom - sann himmelsk timing... Hade predikat drygt 10 år då och visste inte att livet skulle förändras så drastiskt och snabbt inom något år, som det faktiskt gjorde. Jag var evangelist i svensk Pingströrelse på den tiden. Predikade på Nyhem, Lapplandsveckan, Evangelistveckan och i alla stora pingstförsamlingar i landet. En ljuvlig tid som jag är sååå tacksam för och ser tillbaka på med värme. Såå många blev frälsta och andedöpta! Tack Jesus! Jag blev någon slags ungdomsguru i frikyrkligheten med en evangelistisk missionsorganisation vid sidan om :) Tidiga SOS ägnade sig endast åt festivalverksamhet mot onådda folk och litteraturspridning...

Allt förändrades i mötet med Ron. Min andlige far öppnade ögonen på mig och jag introducerades till det "apostoliska"... Vi gick snabbt från evangelistisk verksamhet till apostolisk, dvs församlingsplanteringar på de olika missionsfälten, reproduktion i andliga söner och döttrar genom bibelskoleverksamhet samt författande av flertalet böcker och skrifter. Allt förändrades - vi började sända ut missionärer och starta upp baser och missionskontor i bred och aggressiv omfattning... Sverige exploderade ;) men det gjorde också den internationella tjänsten och partnerkontakter med andra apostoliska centers över hela världen inleddes. Jag fick för första gången i livet, verkliga och riktiga paktvänner i både apostoliska pastorer och affärsmän över hela världen... Tack Jesus! Allt blev bättre! Det är ljuvligt att gå med Gud! :)

På lördag predikar Ron Johnson hos oss på en Ledardag som börjar kl 09:00! Välkommen! Se program och schema här! På söndag predikar Ron i båda våra celebrations i SOS Church kl 12:00 och 16:00!

Vi hörs!

04 februari, 2012

Söndag hemma i Stockholm

Har precis kommit hem från en fet bröllopsfest! En perfekt blandning Kaldeisk-Svensk stil. Hade förmånen att få förätta vigsel mellan Josef Rafail och Linnéa Hagenfors på fredagskvällen i Söderntörnskyrkan. Vi åkte till en stor festsal i Fittja och det vart sanslöst drag med dans i flera timmar och mat från Mellanöstern... Ljuvligt! Jag njöt som en kung! Nu är kl snart kl 02:30...


På söndag predikar jag här hemma i Stockholm både kl 12.00 och 16:00. Kl 12:00 bjuder Walter Zuniga på en bachata lektion... Vi rapporterar lite från festivalen vi genomförde i DR i förra veckan. Men bara på celebration kl 12:00... Kom kl 12:00! Barnfamiljer - försök prioritera vårt celebration kl 12:00 eftersom era barn behöver ett rejält barnmöte och inte bara barnpassning... Längtar efter att få predika hemma igen! Tänk att få träffa hela församlingen igen!

Vi hörs och ses!

01 februari, 2012

En cool affärsman



Han ringer nu och då. Vi träffas fyra-fem gånger om året. Han bor utomlands. Vi är inte bara goda vänner, vi är "partners". Han är en förbundsvän en paktsbror, hoppas du förstår vad jag menar. Vi behöver varandra för att kunna utföra våra respektive himmelska kallelser och uppgifter. Vi respekterar varandra. Vi manipulerar inte men talar alltid från hjärtat. Vi är raka, helt ärliga och uppriktiga.


Han hälsade på mig i Stockholm för ett tag sen. Vi åt gott tillsammans, vi läste Bibeln och bad tillsammans. Han bad om att få investeringsförslag och olika missionsprojekt presenterade för sig. Jag presenterade 6 olika projekt.


Jag är hans förebedjare och präst och han är min missionspartner. Vi njuter av att vara tillsammans. Han betjänar mig, stöttar och hjälper och jag honom.


Han är kung på sitt område. Han är en mycket skicklig affärsman med en alldeles enastående och gudagiven förmåga att förvärva rikedomar. Han förlöser kapital för Guds rike men skapar också sysselsättning och inkomster för sååå många människor i samhället. Han bygger Guds rike praktiskt och konkret. Han har ett apostoliskt kall som affärsman och jag samma kall som missionär och församlingsbyggare. Våra tjänster hänger ihop. Vi behöver ödmjuka oss inför varandra. Jag behöver honom och han mig.


Han reste hem. Han bad. En månad senare förde han över en enorm gåva till SOS. Det var inget mer med det liksom. Inget tjafs. Han vill inte att någon vet. Jag skriver därför anonymt. Han gjorde det inför Gud. Han gjorde det den helige Ande bett honom göra. Han lydde sin Gud. Utförde sitt kall. Han är glad och lycklig.
Han får sin lön från himlen. Han vandrar i Guds välbehag.


Jag har flera sådana gudsmän som partners. De är starka, principfasta ledare. De syns och hörs inte. Du ser dem inte på vår plattform i strålkastarljuset. De är ljuvliga att vara tillsammans med. Jag är rik. Jag talar inte nödvändigtvis i kronor och ören nu. Jag är rik som har riktiga förbundspartners. Jag är rik som har riktiga vänner. En del ger miljoner till SOS i enskilda gåvor andra några hundralappar men alla lyder de Gud och står tillsammans med mig i visionen för de onådda och missionsbefallningens förverkligande!


Jag njuter lika mycket när jag leder tusentals människor till frälsning i våra olika festivaler runt om i världen som min vän av att få ge. När jag predikar helande och öppnar blinda ögon, döva öron och rycker människor ur rullstolar i Jesu namn är jag som fisken i vattnet! Jag njuter när den helige Andes kraft faller på tusentals hungriga som blir döpta i himmelsk eld och börjar tala i tungor. Jag gör mitt kall. Jag planterar och bygger församlingar. Jag njuter av att få lyda Anden. Mina vänner, affärsmännen, njuter av att få göra skillnad, ge och förlösa mission i ändens tid. De gör sitt kall.


Min vän följer Gud. Jag följer Gud. Han är trogen sitt kall och jag mitt. Så är det bara... Inget mer med det liksom. Jag älskar dig min bror :)!


Han är en cool affärsman ;)! 


Vi hörs!