31 maj, 2012

Pittsburgh

Sommaren är ljuvlig i Pennsylvania. Älskar att vara tillbaka hos mina vänner Melodie och Jeff Leake i norra Pittsburgh. Allison Park Churchs nätverk (MCM) samlas till "Roundtable" och drygt 300 pastorer är anmälda till två dagars gemenskap. Jag predikade igårkväll på öppningsmötet och idag ska jag lyssna till Chris Hodges från Birmingham, Alabama som leder församlingen Church of the Highlands. Har ett seminarium om helande också.

Predikar här i Pittsburgh hela helgen, både i APC men också i City Reach Church.

Vi hörs!

27 maj, 2012

Odelad lojalitet

Har predikat på två möten i Reach Church här i Austin, Texas idag och fått be med ca 30 till frälsning! Reach Church har en rockdriven ung och progressiv lovsång och väldigt öppna hungriga människor... Så spännande och vilken framtid!
Nu ska jag snart tala till alla ledarna på en grillfest hemma hos Chris och Melissa Gilkey... Alla samlas på nedre våningen och i trädgården och jag sitter här på gästrummet och bloggar... Ska tala om ett enat team ikväll.


Sitter och tänker på vår SOS familj. Är så tacksam för den starka överlåtelse och de starka band till varandra som vuxit fram genom åren. Många utav oss är vänner sedan 15 år tillbaka... Mediterar på bibelverser från 1 Krönikeboken om Davids hjältar. De hade en odelad lojalitet till sin ledare men också till teamet och sitt folk. Så vackert!

"De hörde till de hjältar som hjälpte honom under kriget."
1 Krön 12:1b

"Men Anden hade kommit över Amasaj, den främste bland de trettio, och han sade: Dina är vi, David, och med dig står vi, du Isais son. Frid, frid vare med dig, och frid vare med dem som hjälper dig, ty din Gud hjälper dig! David tog emot dem och gjorde dem till befälhavare i sin krigarskara."
1 Krön 12:18

De var Davids hjälta helt enkelt. Utan David inga hjältar och utan hjältarna ingen kung eller kungarike. De var helt beroende av varandra.

Senare i vers 33 i samma kapitel står det om de 50 000 krigarna som anslöt från Sebulons stam och att de "ställde upp helhjärtat". I den engelska bibelöversättningen NIV står det "undivided loyalty" dvs odelad lojalitet... Precis sådana krigare behöver varje framgångsrik församling och apostolisk rörelse.

"Alla dessa krigsmän kom till Hebron, beredda till strid, fast beslutna att göra David till kung över hela Israel."
1 Krön 12:38a

Davids hjältar och krigare hade en odelad lojalitet till David, varandra, riket och folket.

Tack älskade Herre Jesus för att du genom den helige Ande gett mig precis ett sådant team! Tack Gud för SOS - alla våra baser, bibelskolor och församlingar!

Vi hörs!

Texas


Är i Austin, Texas hos min amerikanske "tvillingbror" Chris Gilkey över helgen. Chris planterade Reach Church för 15 månader sedan och samlar redan ca 700 personer i tre olika gudstjänster varje vecka... Explosiv församlingstillväxt med massor av nyfrälsta! :)

Anlände sent igårkväll och njuter just nu en ledig lördag i 40 C värme... Började med att låna Chris motorcyckel - en Victory Jackpot 1650 cc med ett sjukt elakt sound ;).

Fortsatte med att testskjuta olika vapen i fem timmar - superbra själavård! Började med pistolskytte - amerikanska Smith & Wesson kaliber 0,40, österrikiska Glock 0.357 och sist men inte minst israeliska Desert Eagle kaliber 0,45. Sedan kulvapnet Remington 700, 308 i skjutbänk på ca 200 meter och sedan en M16 :).

Vi avslutade med lerduveskytte med tre olika hagelvapen 12 gauge...

Nu njuter vi Texas B.B.Q... En riktigt bra dag alltså :).

Imorgon predikar jag två gånger och håller en ledarsamling på kvällen...

Vi hörs!

25 maj, 2012

Följ med mig till Israel!

Det judiska folket och judendomen är våra allra djupaste kristna rötter. Jesus sa;

"Frälsningen kommer från judarna" (Joh 4:22).

Paulus kallade det judiska folket för "roten" (Rom 11:18). Kristna är grenar på det judiska olivträdet. Därför är landet Israel och det judarna så viktiga för oss. Vi förstår oss själva bättre ur ett historiskt perspektiv och läser Bibeln på plats lixom - där det hände! Israel är en andlig, naturskön, mångkulturell och fascinerande upplevelse! Häng med i höst!


Klicka här!

Vi hörs!

23 maj, 2012

Varför åker 190 team-missionärer till Tanzania?


Drygt 100 teamare från SOS Church Stockholm
och ytterligare ca 90 missionärer från både USA och Norge invaderar Dar es Salaam på Tanzanias kust mot Indiska Oceanen, om bara tre veckor... Varför?! Vad ska ni göra?!

1) Vi sätter upp "Signs and Wonders Festival Dar es Salaam" tillsammans med drygt 1000 församlingar i regionen. Vår målsättning är att få be med tusentals människor till frälsning och demonstrera Jesus kraft för stadens ca 70 % muslimer!

2) Vi arrangerar den tre dagar långa pastorskonferensen "Apostolic Breakthrough 2012" med redan nu ca 2500 anmälda ledare och vi tror ytterligare 1000-tals kommer!

3) Vi översätter och trycker upp ca 5000 ex av min bok; "Ett skådespel för världen". Boken om apostelns tjänst finns snart på swahili! :)


4) Vi gatuevangeliserar hela dagarna och njuter Jesus mirakler och förvandlade liv under Afrikas sol! :)

Vi fastar och ber och hoppas Jesus kysser oss blött från Himlen!

Vi hörs!

22 maj, 2012

SOS Ledarskola


Undervisar på vår egen Ledarskola i tre dagar - sååå lyxigt! Ljuvliga elever... Njuter kungligt av mognaden, formbarheten och närheten som vuxit fram i årets klass under läsåret. De är ödmjuka och hungriga... Våra elever kommer från Libanon, Iran, Colombia, Serbien, Finland, Norge, USA, Sverige mm.


Du kommer väl nu?! Ansök här!

Vi hörs!

20 maj, 2012

SOS Missionsbaser

Idag predikar jag hemma två celebrations! Älskar vår församling här i Stockholm... Insamlingarna både kl 12:00 och 16:00 går till våra missionsbaser!

Njut av lite bilder från Etiopen och Indien...

Harar, Etiopien
Pastor Ashagre döper i Harar Church of Joy, Etiopien
Bibelskoleexamen
Indien, underbara Indien
Vår basledare i norra Indien, döper en nyfrälst kvinna


Vi hörs!

16 maj, 2012

Biblisk ekonomi

Det blir seminariedag på lördag... Inte traditionell undervisning om tionde och offer till församlingen utan helt andra grejer... :)

Bibelstudiet har jag förberett och arbetat med länge och är faktiskt så laddad och sugen på att få leverera nu.



Det är för alla. Sökare, helt nya i tron, knegare, företagare, kungar och torpare ;)

Vi börjar kl 10:00. Sedan ser dagen ut så här:

- 2 x 45 min med liten paus
- Lunchbreak mellan 12:00 - 13:00
- 1 x 45
- Frågor från ca 13:00 till 14:15


Välkommen! Det blir fest! Nya idéer kommer födas!


Vi hörs!

14 maj, 2012

Skön måndag


Sov ut idag... Har precis druckit frukostvälling och läst Apostlagärningarna med min älskling och bästa vän Maria. Barnen är i skolan. Vi njuter ett bibelsamtal om den första kristna församlingen... Vi ber kort och läser lite igen... Sååå gott! :)




Ska snart till sjukgymnasten för fortsatt rehabträning - höger knä. Snart är jag färdig rehabiliterad efter alla operationer efter MC olyckan förra våren. I juni får jag börja springa igen - efter 13 månader!


Adam skall träna karate i eftermiddag och Alicia försöker desperat tillsammans med ca 500 flickor få autograferna från killarna i bandet "One Direction" inne i city! :)


Ja, ja... Jag ska storhandla och Maria plugga akutsjukvård...


Imorgon börjar en intensiv och spännande vecka...


Vi hörs!

11 maj, 2012

Lärjungaträning och gäster!

Sitter och ber och förbereder min predikan till söndag... Kommer att predika om "Jesu makt och auktoritet". Ser fram emot att träffa församlingen såå mycket! :) 

Ikväll hämtar jag norska hedersgäster på Arlanda flygplats... Nära och äkta vänner kommer på besök i helgen - paktsrelationer är sååå värdefulla. Såå kul att familjerna Bestuls och Hansens kommer till stan! Har bokat bord uppe på Kaknästornets restaurang imorgon kväll.

Annars ska jag försöka hinna träffa några nyfrälsta för dopsamtal idag...

Det finns en Harley Davidson
parkerad utanför mitt hus och Jesus är faktiskt uppstånden från det döda! :)


Vi hörs!

09 maj, 2012

Tankekriget

SOS ber, fastar och söker Gud just nu för vår stora festival i Dar es Salaam i Tanzania i juni...Vill dela med mig av några korta tankar bara ;).

"Som en nerbruten stad utan murar är den man som inte kan styra sitt sinne".
Ords 25:28

En utbombad stad. En stadsbefolkning utan ett regelrätt försvar. Ja, så beskriver Bibelns gamle kung Salomo en man som inte längre kan styra sitt sinne och inte har kontroll över sina tankar... Positiva tankar och ett fast sinne skapar frid.

"Den som är fast i sitt sinne bevarar du i frid, i frid, ty på dig förtröstar han". 
Jes 26:3

Det du tänkte om dig själv igår, säger du om dig själv idag och blir imorgon. Ta kontroll över dina tankar. Bygg upp ditt sinnes mur igen. Bestäm dig för att tänka rätt.

Du måste inte fortsätta att tänka alla tankar som far genom ditt huvud. Frestelser och depressiva, negativa tankar skjuter vi istället sönder med våra andliga bazookas!

"De vapen vi strider med är inte svaga utan har makt inför Gud att bryta ner fästen. Ja, vi bryter ner tankebyggnader och allt högt som reser sig upp mot kunskapen om Gud. Och vi gör varje tanke till en lydig fånge hos Kristus."
2 Kor 10:4-5

Vi väljer att vinna tankekriget, eller hur?! Våren och sommaren kommer bli fantastisk! :)

Vi hörs!

06 maj, 2012

Frälsningsfest i Bulle!

Det kom mellan 2500-3000 ungdomar på kvällsmötet igår på ungdomskonferensen i den fransktalande staden Bulle, Schweiz. Minst 500 och kanske så många som 600 schweizare, responderade på min mycket radikala frälsningsinbjudan! :)
Pastor Brendan White (Hillsong Paris) sa; "du fiskade med handgranat ikväll!" :)
Ungdomskonferensen i Bulle
Efter frälsningsbön om förlåtelse och helig Ande blev det helandeexplosion, jag menar explosion! Sååå många helade i ryggar, bröst och ett dövt öra som öppnades! Tack Jesus för nåden du lagt på SOS!

SOS Church Bienne

Ikväll har jag predikat i vår församling i Bienne och ytterligare fyra gav sina liv till Jesus!

Tack Jesus! Jag njuter som får tjäna Honom! Flyger hem imorgon men först lite god mat och häng med mina vänner här...
Tim & Manuelle, pastorerna i SOS Church Bienne

Vi hörs!

04 maj, 2012

Njuter Schweiz

Sitter i solskenet med Timothee Zurcher, pastor i SOS Church Bienne, Schweiz... Kaffe och djupa andliga samtal... Snöklädda alptoppar i bakgrunden, en liten sjö och 25 grader... :) Skön stund - tack Jesus!
 

Predikar på en stor ungdomskonferens i den lilla staden Bulle. Ikväll predikar Brendan White, pastor i Hillsong Paris, och imorgon lilla jag. Ca 2500 ungdomar förväntas till kvällsmöten - kul! Det blir drag till vansinne, fullt ös och förhoppningsvis massor av helig Ande!

På söndag predikar jag här på konferensen på förmiddagen och naturligtvis i vår församlingen i Bienne på eftermiddagen...

Vi hörs!

03 maj, 2012

Missa inte seminariet!

02 maj, 2012

Gud ge oss Stockholm!

Vem är som Herren, vår Gud, han som tronar så högt,
han som ser ner så djupt, vem i himlen och på jorden?
Han som reser upp den ringe ur stoftet
och lyfter den fattige ur dyn
för att sätta honom bland furstar,
sitt folks furstar..
Psalm 113:5-8