30 augusti, 2012

Självledarskap

Aposteln Paulus säger till sin andlige son Timoteus;

"Ge akt på dig själv och på din undervisning, och håll troget ut med den. När du gör det, frälser du både dig själv och dem som lyssnar på dig."
1 Tim 4:16

Alla ledare måste lära sig att leda sig själva innan de kan leda andra. Gör din personliga checklista på du tycker är viktigt. Stäm sedan av varje månad.
Min checklista:

 1) Ett starkt inre liv (bön, fasta, bibelmeditation, tungotal, lovsång och systematiska bibelstudier)

2) Träffa och dela evangeliet med sökare och icketroende varje vecka.

3) Träffa nykristna och lärjungaträna nya Jesus efterföljare varje vecka.

4) Regelbunden hård fysisk träning.

5) Sabbat. En vilodag i veckan och några veckors semester per år.

6) Kvalitetstid med min familj och familjebibelstudier.

Checklistan ovan är inte skriven i rangordning efter vad jag prioriterar, utan allt är viktigt.

Undervisar på vår bibelskola den här veckan, viger ett par på lördag och predikar hemma på söndagens två celebrations! Hoppas vi ses på söndag!


Vi hörs!

28 augusti, 2012

Lärjungaträning

Förra veckan var intensiv med nya inneboende, bibelskoleuppstart, administration, lifecoaching, pastorsmöte, husförsamlingsledarsamling, församlings-BBQ och slutligen kick-off söndag... Barnen började sina skolor och Maria och jag jobbar för fullt igen efter semestern. Vi fixar med allt på samma gång, precis som det alltid är vid en terminsuppstart, du vet... :)
Församlingens BBQ i Rålis i lördags...
Det var en helt fantastisk kick-off söndag igår!


I fredags (24/8) träffade jag ett par som bad en frälsningsbön söndagen innan (19/8) för ett uppföljningssamtal... Vi samtalade om den bibliska frälsningens innebörd och betydelse, dop i vatten och den helige Andes arbete... Deras frågor var sköna och rakt på. Vi läste Bibeln och bad tillsammans. Jag njöt. Samtal med helt nykristna och fokus på trons absoluta grunder är så fräscht. Lärjungaträning ger energi som inget annat! Älskar träffar med nya lärjungar till Jesus. Igår (26/8) efter vår andra celebration döpte jag paret och vi begravde 31 respektive 24 år utan Jesus och nya liv började! Vi träffas om bara några dagar för att samtala om det bibliska andedopet och bröllop. Finns inget bättre!

Vi hörs!

24 augusti, 2012

Video greeting!


22 augusti, 2012

Kick Off Weekend

Allt känns sååå spännande just nu... I förrigår hämtade min dotter Alicia (13 år) och jag Candace Gilkey (19 år) på Arlanda flygplats. Candace, som är dotter till en av mina bästa vänner Chris Gilkey, ska gå vår Ledarskola och bo inneboende hos oss läsåret 12/13. Ikväll flyttar Linnea Bergström från Stenungsund in hos oss också, hon ska dela rum med Candace...

Elever anländer i strida strömmar från hela världen - de blir stora klasser på SOS Missionsbibelskola i höst! Ser fram emot nya upplägget med Lärjungaskola och Ledarskola och vi startar om bara några dagar faktiskt.


Yes! SOS Youth (vårt ungdomsarbete) har Kick Off på fredag och församlingen njuter en stor grillfest i Rålambshovsparken vid Mälaren på lördag från Kl 12:00, under det stora trädet, ja.., du vet?!

På söndag blir det hösttermins Kick Off för hela församlingen båda celebrations kl 12 och 16! Kom i tid eftersom det kommer bli ett späckat program med presentation av nya delmål för våra trosmålsättningar för 2012, upplägget för hösten och alla events kommer också gås igenom. Jag lovar det blir en mycket spännande predikan! :) Garanti.

Igår kväll träffades pastorsteamet för bön och visionsamtal... Spännande med en ny terminsuppstart!

Vi hörs!

19 augusti, 2012

Du måste läsa det här!

Avslutar precis två veckors skön semester... Sol och bad under åtta varma dagar i Bodrum, Turkiet och nu senast rådjursjakt i Småland...

"Ty så säger Herren, Herren, Israels Helige: Om ni vänder om och är stilla, skall ni bli frälsta, genom stillhet och förtröstan blir ni starka. Men ni vill inte. Ni säger: Nej på hästar vill vi jaga fram - därför skall ni också bli jagade..."
Jes 30:15-16

Reflekterar över prioriteringar och kvalitéts val. En del människor tänker aldrig till eller stannar upp och gör bokslut. Familjen Amritzer gör en nödvändig och helt livsviktig avstämning två ggr varje år, i januari och augusti. Vi ställer oss frågorna; Vad vill vi uppnå, utföra och uppleva? Lever vi rätt? Använder vi vår tid rätt? Måste vi göra radikala förändringar?

Livet kan faktiskt rinna ifrån dig om du bara jagar på. Allt du vill och planerat att du ska göra kan ryckas ifrån dig pga av svår sjukdom, dödsfall eller en nära anhörigs kris. Gör det som ska göras nu men utan stress. Vänta inte med förändringarna. Låter det motsägelsefullt? Paradoxalt nog måste du stå still och gå ner i puls nu och då för att kunna höra från Himlen och se klart. Du måste stanna upp för att kolla kartan, kompassen och för att ta ut ny riktning. Snart ska du springa vidare för att gå i mål lycklig och mätt och inte gammal och bitter. Stannar du inte upp är du snart vilse, uttorkad och uppgiven. Vågar du stanna för vätskepaus vinner du loppet. Livet ska inte jaga dig utan du ska leva livet med Gud och njuta äventyret och resan. Våga vila för att vinna. Våga reflektera och göra förändringarna för att förverkliga Guds storslagna drömmar och planer för ditt liv. Familjen Amritzer har precis gjort just detta och springer nu vidare med full kraft. Full fart framåt! Festivaler bland onådda folk ska genomföras, nya böcker ska författas och nya församlingar planteras! :)

 
Vi hörs!

10 augusti, 2012

Kick off helg!

Njuter av sommaren (trots regn...)! Njuter av alla grillkvällar med goda vänner! Njuter av min familj och att barnen har sommarlov! Men njuter också att vi snart kickar igång hösten! Missa inte vår kick off helg! Den 25 aug träffas vi på Rålis igen och har en härlig grilldag! Ta med allt du hittar i kylskåpet så grillar vi det ;) Dagen därpå, den 26 aug, kickar vi igång höstens celebrations! Du vill inte missa denna festhelg!

Klicka här för att lyssna på våra podcasts :)

Vi hörs!

08 augusti, 2012

Du har väl ansökt?!

Tänk att vi redan är inne i augusti månad! Vår bibelskola startar alldeles snart! Vi har fått in många ansökningar och det blir stora klasser i år! Känns såå kul! Har du inte ansökt än? Gör det här.



Ser framemot att få träffa Dig på uppstarten den 23 aug ;)

Vi hörs!

07 augusti, 2012

Miraklet finns i huset

I Bibelns Gamla Testamente och 2 Kungaboken kapitel 4 finns en spännande mirakelberättelse. Änkan till en av gudsmannen Elisas profetlärjungar, är skuldsatt upp över öronen. Hon hotas nu av en av sin döde mans fodringsägare som vill ta hennes båda tonårspojkar till slavar för att de ska jobba av skulden... Hon ber gråtande profeten Elisa om hjälp var på han svarar; Vad har du hemma i huset? Hon svarar; Bara en liten flaska olivolja. Han ber henne gå runt i grannskapet och låna kannor, hinkar, krukor, ja så många kärl hon bara kan. Hon stänger sedan dörren om sig och pojkarna och öppnar oljeflaskan och häller olja i ett av kärlen. Oljan i den lilla flaskan tar aldrig slut, det rinner, kluckar och sprutar. Inte förrän det inte finns fler tomma kärl att slå olja i stannar oljeflödet av. På Elisas uppmaning säljer den fattiga ensamstående mamman den dyrbara oljan och betalar familjens skuld och lever sedan gott på det som blir över.

Den här berättelsen lär oss sååå mycket!

1) Miraklet fanns redan i huset! Oftast är det just så... Bönesvaret är redan där innan vi hunnit be. Gud har redan gett oss alla gåvor, förutsättningar och själva mirakelmaterialet finns redan hos oss. Vi måste bara få våra ögon öppnade så att vi ser vad vi redan har fått. Vi måste använda det vi redan fått.

2) Tomma kärl representerar vår tro och våra visioner. Hur många kärl vi vågar låna eller samla in är också en bra måttstock på vår tro. Oljan flödar oavbrutet ur vår lilla flaska så länge det finns tomma kärl, dvs tro och visioner.


3) Församlingens nya ungdomspastor, lovsångsledare och evangelister finns redan i huset. De ekonomiska undren finns i huset. Begåvningar, talanger och infryst kapital måste bara tina upp och få börja blomma i den helige Andes värme och solljus. Allt finns i huset! Allt finns redan och Gud har redan gett oss det. Ser vi med profetisk skärpa? Hör vi från Himlen? Har vi tro och stora visioner? Ja, då sinar aldrig oljan och flödet stannar aldrig av...

Sitter änkan i Paradiset idag tror jag bara hon ångrar en sak... Varför lånade jag inte 2000 kärl istället för 50 av mina grannar? Hade jag gjort det, tänker hon, hade jag varit den rikaste kvinnan i Israel i min generation. Tänk vad många jag hade kunnat hjälpa då, tänker hon. Å vad hon ångrar att hon inte förstod att hon kunde ha större tro och fler visioner...

Vi hörs!

04 augusti, 2012

Herde i Stockholm

"...var herdar för Guds hjord som finns hos er och vaka över den, inte av tvång utan av fri vilja, så som Gud vill, inte för egen vinning utan med hängivet hjärta."  1 Pet 5:2

Är pastor i mitt älskade Stockholm den här veckan och njuter i fulla drag. Kärleken till församlingen Gud anförtrott oss att vara herdar för, bara växer i oss. Maria och jag älskar SOS Church av hela våra hjärtan! Lifecoachning med trofasta församlingsmedlemmar, luncher med nykristna, vigselsamtal, bön och bibelläsning med lärjungarna och grill i de svenska sommarkvällarna... :)

Lärjungen Petrus säger i texten ovan om "pastorstjänsten" att;

1) Ledarna i församlingen är herdar för Guds hjord.
Dvs, Gud har anförtrott oss sin egen fårhjord. Han ber oss vara barnvakter, husvakter och pastorer för Hans egen församling tills Han kommer tillbaka. Vi vill göra vårt absolut bästa naturligtvis.

2) Ledarna skulle arbeta inte under tvång, utan av fri vilja.
Dvs, med glädje över att de fått förtroendet att se efter och ta hand om hans egen hjord. Vilket förtroende! Vilket privilegium! Jesus bad oss vara "stand in" för Honom.

3) Ledarna skulle arbeta med hängivet hjärta utan egna vinstintressen.
Dvs, församlingen är inte tänkt att sörja för pastorernas uppehälle, mat och olika utgifter. Herdarna sörjer för hjorden och inte hjorden/fåren för herden. Herdarna; ledarna får sin lön från "Överherden" - Jesus själv! Med hängivet hjärta tar vi hand Jesu får och visar dem all omsorg, så mycket vi bara kan... Jesus tar hand om sina herdar.


Imorgon predikar jag i SOS Church på våra celebrations kl 12 och 16. Hoppas att jag får glädjen att se dig, mata dig med Guds eget Ord och även ge dig en varm kram!

Vi hörs!

01 augusti, 2012

Del 2!

Fick så mycket positivt feedback på seminariet i våras så därför kör vi en del 2! Missa inte del två av seminariet "God wants to make you rich"!