28 september, 2012

Spännande helg hemma


Ska precis in på gymmet och träna HÅRT. :) Min 39 åriga kropp behöver en ganska brysk behandling emellanåt... :)

Annars viger jag två trofasta medarbetare imorgon, nämligen nordnorska Eli Solbakken och småländske Christopher Fränberg! Ser framemot det! Bröllop är ett av livets största högtider och det är alltid en ren förmån att få vara en del av något så stort, heligt och vackert.
På söndag predikar jag på SOS i två celebrations 12 och 16. Ska explodera som en radikal "Holy Ghost taliban" ;).

Längtar efter alla församlingsmedlemmar efter en predikoresa i både Norge och USA...

Vi hörs och ses!

25 september, 2012

Barbarernas revolt

Jesus efterföljelse och radikalt lärjungaskap började i Israel som en messiasrörelse bland judar och samarier... Jesustron växte i styrka och blev efter en generation, en barbarisk revolt mot Rom.

Barbarerna var de folkgrupper som talade varken grekiska eller latin. Barbarena var de folk, som enligt Roms måttstock, vare sig ägde bildning eller ännu blivit civiliserade. Någon (läs Rom) hade fått för sig att de sk barbarerna var primitiva, dumma och vildar som måste kuvas. Vilka var dessa barbarer? I norr var det bland annat germaner, kelter och de skandinaviska folken som senare kallades för vikingar.

Tron som började som ett senapskorn och en barbarisk revolt blev efter drygt 300 år; romersk, civiliserad och instutionaliserad. Ledarna började gå i långa flygande rockar, löjliga huvudbonader och allt blev hierarkiskt och titelfokuserat. Rom svalde till sist folkrörelsen och kristendom blev statsreligion.
Barbarernas tecken

Barbarernas ständiga revolter ledde till sist till Romarikets sönderfall och slutligen till total upplösning. Jag tror vi behöver en ny kristen barbarisk revolt i Europa! Kan inte vi vikingar börja?!

Vi hörs!

21 september, 2012

I Pittsburgh hos goda vänner


Är i Pittsburgh hos mina goda vänner Jeff och Melodie Leake denna veckan. Undervisar ämnet "Änglar och demoner" på vår syster-bibelskola MCM Ministry School denna veckan. Så kul att klassen har fördubblats detta året och gått från 17 till 34 elever! Igår fick jag tala till Jeffs lokala pastorsnätverk på deras månatliga samling "Catalyst", han bygger så starkt och gediget. De tar hand om mig så fint, om en liten stund ska jag hem till Jeff och Mel för kvällsmat...
Jeffs lokala pastorsnärverk...

Imorgon predikar jag i City Reach Church hos Brian Bolt och på lördag och söndag i Allison Park Church. Ska bli kul! Vi säljer min undervisning "God Wants to Make You Rich" i varje möte, du vet att du kan beställa den här  eller via mail va?! :)

Vi hörs!

17 september, 2012

Korset och stiletten


Sitter på Newark flygplatsen i NY med en kopp kaffe och en Twix och läsen en gammal kristen klassiker av David Wilkerson, nämligen; "Korset och stiletten"... Landsortspastorn David kallas av Gud till NY City för att arbeta bland gatugängen 1958... En ärlig och mycket stark berättelse om hur den helige Ande förvandlar liv. Narkomaner, hallikar och prostituerade av alla nationaliteter blir radikala Jesus-efterföljare.
Påminns om hur Jesu Ande för snart fyra är sedan  kallade SOS till Stockholm city och alla dess invandrare... SOS Church Stockholm är 3 år gammal nu! Vi samlar drygt 500‭ männsiskor och har döpt ca 170 sedan starten. I söndags samlade SOS Kids fantastiska 68 barn mellan 1-12 år! Är sååå tacksam för vad Gud har gjort, och kallelsen till Sveriges huvudstad brinner starkare än någonsin i mitt hjärta!

Vi hörs!

14 september, 2012

Tillbaks till Norge


Flög från Arlanda till den lilla flygplatsen i Haugesund, vid Norges västra kust via Oslo strax efter lunch idag... Ska predika på Jesus-festivalen som hålls här i Karmöy. Talar på ungdomsmötet om en liten stund, ska bli kul. Återkommer med rapporter :). Jag undervisar och predikar här imorgon också och flyger sen hem igen på söndag. På måndag lyfter jag igen, denna gången till Pittsburgh PA i USA...
Du vet väl att du kan beställa undervisningen "God Wants to Make You Rich" via vår hemsida? Klicka här för att beställa eller maila info@missionsos.org.

Vi hörs!

11 september, 2012

Andens vind!


Skillnaden på en icke-troende och en sant troende människa är är den helige Andens närvaro. När vi tagit emot evangeliet om Jesus och syndernas förlåtelse blir vi ett tempel för Guds helige Ande... Han bor i oss, leder och hjälper oss... (1 Kor 6:19-20) Anden blåser fram som en vind genom våra liv. Vi seglar med Honom :)!
Att följa Andens vind och hänga med i både fart och riktning är något som varje lärjunge lär sig genom åren. David och hans män anföll Filisteerna först när de hörde änglarna marchera i trädtopparna... (2 Sam 5:22-25) De väntade med att anfalla sina fiender tills de visste att Guds himmelska armé tagit första ledet i striden... Det här är en bra bild på hur vi följer Andens vind och går först när Han går...

SOS vill vara Andens folk och springa i medvind!

Vi hörs!

07 september, 2012

2x2x2

På vår församlings Kick Off för höstterminen lanserade vi konceptet 2x2x2 vilket innebär att;

1) vi ber för två icketroende vänner 2 minuter/dag...
2) vi fastar två dagar för våra icketroende vänners frälsning...
3) vi bjuder med två icketroende vänner till vårt Supersunday den 7 oktober...

Dags att skriva ner namn på de du vill ska be en frälsningsbön i höst! Märk fastedagar i din almanacka/kalender och lägg in dessa som en påminnelse i mobilen. Dags att aktivt börja förbereda dina vänner på en storslagen föreställning den 7 oktober! Jag kommer att tala över ämnet; Celebrate life! (Motiverad att leva, praktisk lifecoaching och mycket humor).

Den här hösten satsar vi på att nå ut till alla dem som behöver komma nära Gud och hitta en fristad i vår huvudstad Stockholm! Vår församling är en fristad för de jagade, trasiga och ensamma.

Snart ska jag predika på SOS Youth! Ikväll kl 19 talar jag om att vara "ständigt uppkopplad" dvs bön, bönesvar, Andens röst och mirakel mitt i livet...

Missa inte Super Sunday 7 oktober!


Vi hörs!

05 september, 2012

Bibelstudier på lördag

På lördag kör vi del 2 - "God wants to make you rich". Jag är sååå laddad. Kommer att tala om hur man undviker finansiella fällor och fallgropar men också dina finansiella löften och rättigheter enligt Bibeln... Vi kommer att ge oss i kast med frågan om Jesus var rik eller fattig under sin jordiska verksamhetstid. Var han en asketisk barfota Jesus eller en ganska välbärgad judisk lärare? Ja... Kommer du på lördag kl 10:00 så får du svaret på dessa frågor...
Vi börjar kl 10:00 inte 10:30 ;) Vi avslutar ca kl 14:00. Välkommen!!!



Vi hörs!

04 september, 2012

Fristäder!

I lördags hade jag förmånen att viga ett trofast afrikanskt par i församlingen; Alex och Cynthia. Det var ett fantastiskt bröllop! I söndags predikade jag på två celebrations. Vi döper för fullt igen - ca 2-3/vecka och i söndags var det dopfest igen! :)

De städer som ni ger åt leviterna skall vara sex fristäder som en dråpare kan fly till.
4 Mos 35:6a

Gud gav Mose och Josua uppdraget att utse sex fristäder i Israel dit människor som ställt till det för sig, kunde fly och komma undan blodshämnaren...



1) Kedesh i norr=
namnet står för renhet och heliget.

2) Shechem mitt i landet=
betyder nacke och där lyfts dina bördor och laster av och du får bärhjälp.

3) Kiriath Arba/Hebron i söder=
de fyra jättarnas stad - där du blir jätte/hjälte.

4) Bezer i öknen=
vilket betyder fort/fästning vilket ger dig beskydd mot fiender.

5) Ramoth i Gilead=
betyder högt värde -du får värde och uppvärderas.

6) Golan i nordost=
platsen där du får frihet och glädje.


SOS Church är en av Stockholms fristäder! Jesu kors är ett altarhorn i Stockholm! (1Kung 1:49-51, 52-53, 2:28) Människor i desperat behov av hjälp har möjligheten att klamra sig fast vi det tomma korset och bli benådade och frikända.

Vi hörs!