31 mars, 2013

Barabbas och jag...


Passionsberättelsen är så rik på detaljer. Påskens budskap om blod, död och uppståndelse är världens bäst och mest berättade story...

Mördaren och upprorsmakaren Barabbas frigivning hugger mig alltid i hjärtat. Undra vad han tänkte? Han gick fri utan straff trots alla visste att han var skyldig. Jesus torterades och dödades istället... Jag har alltid undrat om de växlade blickar eller ord på landshövding Pilatus gård - Barabbas och Jesus? Har alltid undrat om Barabbas stod vid Golgata och bevittnade Jesu korsfästelse? Vad tänkte han isåfall? Trillade tårarna? Blev han en lärjunge och kristen? Jesus gav honom i alla fall alla möjligheter till förlåtelse och frälsning. Barabbas är jag... Barabbas är du...


Då frigav han Barabbas, men Jesus lät han gissla och utlämnade honom till att korsfästas. 
Matt 27:26

På var sida om Jesus hängde två kriminella och blödde - båda dömda till döden genom korsfästelse. Golgata blev platsen där en ödmjuk rövares bön om en tanke blir till en fribiljett till paradiset.

Och han sade; Jesus, tänk på mig när du kommer till ditt rike. Jesus svarade: Amen säger jag dig: I dag skall du vara med mig i paradiset.
Luk 23:42-43

Tänk på att hån och hårdhet blev till evig dom för en av rövarna och den andres mjuka hjärta och rena och uppriktiga attityd blev till förlåtelse och evigt liv...

Jag vill vara ödmjuk och leva med Jesus i all evighet - vill du?!

Påsken stämmer alltid till ödmjukhet och reflektion...


Jesus uppstår som Segrare och vi kan följa, älska, beundra och tjäna...

Vi hörs!

26 mars, 2013

Sydeuropa!


Har precis kommit hem från Schweiz. Hade förmånen att fira ett-årsjubileum med vår dotterförsamling SOS Church Bienne i helgen. Så fantastiskt kul! Vi har ätit häststek och naturligtvis choklad och ost i mängder - annars har man ju liksom inte varit i Schweiz ;).

Församlingen har växt från ett grundarteam på ca 25 krigare till ca 100 starka medlemmar på knappt ett år. När de drar på och satsar eller gör något speciellt samlar de lätt drygt 200 glada människor!

Manuelle och Tim...

Jag är såå stolt över våra pastorer Timothee och Manuelle Zurcher - de är verkliga herdar med stora och generösa hjärtan. De är gästfria glada livsnjutare och aggressiva givare. Tim är en mycket kompetent, förtroendeingivande och samlande ledare med fokus på helhetsbilden utan att bli frustrerad över detaljer som kanske inte är 100... Manu är en otroligt duktig lovsångsledare med en känslighet och renhet som verkligen förlöser den helige Andes närhet. Framförallt så älskar paret Zurcher människor och det märks och känns i hela atmosfären i församlingen!

Och så har vi allas vårt eget charmtroll och assisterande pastor Majo Bulundwe - en kreativ och supersmart tjej med ett jättesmittande skratt!  Majo är evangelist, grym talare, lärjungatränare, organisatör och missionär! Majo är redan väldigt efterfrågad som talare och hennes tjänst bara växer och griper omkring sig. Hon är framförallt ödmjuk, tjänstvillig och en "inga problem - vi löser det - tjej". Majo vi älskar dig och vill bli som dig!

Majo...

Predikade både lördag och söndag kväll och hann med ett bibelstudium med ledarteamet på söndag förmiddag. På söndagskvällen bad drygt 20 en frälsningsbön och 7 blev andedöpta och började spruta i tungor! Tack Jesus! :)

Vi kan nog räkna med att de startar en bibelskola i Bienne om ett år eller så med fokus på församlingsplanteringar i Sydeuropa - dvs Italien, Frankrike, Spanien, Portugal och Grekland... SOS Bienne har redan ett tjugotal medlemmar som talar italienska! :)


Framtiden är spännande - SOS Italien, SOS Frankrike, SOS Malta osv osv... Urförsamlingens geografiska återupprättelse kommer! Sydeuropa kallar!

Vi hörs

22 mars, 2013

Vet demonerna vem du är?!


"...vem Paulus är vet jag..."

Medans aposteln Paulus predikade evangelium, döpte, helade och tränade lärjungar i Efesus i västra Turkiet (Apg kap 19) händer något ganska märkligt...

Några judiska excorsister försöker driva ut demoner och säger; "Jag besvär er vid den Jesus som Paulus predikar" (Apg 19:13b).

Andeutdrivarna kände inte Jesus personligen och blev därför överfallna av den demonbesatte och måste fly misshandlade, nakna och blodiga ur huset där de bedrev sin verksamhet...

Den onde anden sa nämligen;

Jesus känner jag till, och vem Paulus är vet jag, men vilka är ni?
Apg 19:15

Har du dött och uppstått med Jesus? Är du förenad med Honom? Är Han din Frälsare och Herre? Bor Hans Ande i dig?


Kan du svara ja på frågorna ovan behöver du aldrig vara rädd för djävulen och hans pack... Kan du svara ja på frågorna just ställda, så vet demonerna nämligen vem du är och flyr för Jesus i dig.

Se, jag har gett er makt att trampa på ormar och skorpioner och att stå emot fiendes hela välde. Ingenting skall någonsin skada er. 
Luk 10:19
                                                                                                                                                




Fridens Gud skall snart krossa Satan under era fötter.
Rom 16:20a

Underordna er därför Gud. Stå emot djävulen, så skall han fly bort från er.
Jak 4:7

Vi hörs!


19 mars, 2013

Striden om väckelsekristendom


Ty vi strider inte mot kött och blod utan mot furstar och väldigheter och världshärskare här i mörkret, mot ondskans andemakter i himlarna.
Ef 6:12

Vissa strider måste vi bara ta. Vårt land och vår världsdel Europa behöver det. De flesta pastorer/präster backar, församlingar tystnar och väckelsekristendomen går på reträtt. Vi får inte låta satan ta västvärlden. Stopp! Vi säger nej! Du får inte avancera en meter till, fiende! Lyssna i Herren Jesu nanm! Stopp!


Sydkoreanske Yonggi Chos bön och andlig krigföring, argentinske Carlos Annaconndias demonutdrivning och den tyske evangelisten Reinhard Bonnkes förkunnelse om Jesu blod är den typ av kristendom SOS tror måste få bryta igenom i Stockholm och Europa!

Min stad...

Brian Houstons och Hillsong församlingarnas frimodiga och starka lovsång, David Cartledges apostoliska revolution och kenyanske Wilfred Lais trosförkunnelse är vad SOS ber ska få fäste i Stockholm och Europa!

Vi har tagit strid för:

- Helande och mirakelkristendom!
- Apostoliska församlingsplanteringar och onådda folk mission!
- Nykterhet och ett rent och helgat liv!
- Bön och stark andlig krigföring!

Fler liknande strider behöver utkämpas och vinnas! Vi ger oss aldrig! Vi tror på ett förvandlat Stockholm, Sverige och Europa! Slaget om väckelsekristendom måste vinnas!

Vi hörs!

12 mars, 2013

Position Yourself for the Miraculous!

Ser såå fram emot att undervisa hemma i SOS Church igen i helgen! På lördag smäller det :)! Är laddad till tänderna och längtar efter att träffa församlingen igen!

 
Position yourself for the miraculous - Seminar with Johannes Amritzer from Mission SOS on Vimeo.

Du kommer va ;)?

11 mars, 2013

Mirakelfest i Gettysburg!


Ätit på Burger King och ligger nu slö men lycklig ovanpå hotell-sängen...

Historiska Gettysburg...

Det är lördag kväll... Har precis bett med drygt 50 amerikaner till frälsning i historiska Gettysburg... Vi helade sjuka i Jesu namn och så många blev omedelbart friska! Älskar församlingen Freedom Valley och hela deras apostoliska nätverk - ljuvliga människor! :)

-----

Precis predikat i två fullsatta möten igen! Det är söndag och jag mellanlandar på hotellrummet efter en kinesisk buffé... Ytterligare 80 eller så gensvarade på mina frälsningsinbjudningar idag - tack Jesus!

-----

Sitter på Burger King helt slut... Som en urvriden trasa - svettig men sååå lycklig :) Ikväll blev ytterligare 23 frälsta och ca 50 andedöpta vilka alla sprutade i tungor!

Njuter... :) Mmm :)

Predikar hemma nästa hela nästa helg!

Vi hörs!

05 mars, 2013

The House Modesto


Vilken helg! Wow! Predikat för tusentals vilda och glada församlingsmedlemmar i tre möten i helgen! (The House Modesto har ca 10 000 medlemmar). I måndags kväll hade jag förmånen att leda bön för staden tillsammans med kanske 1200 vilda krigare!


Många har blivit helade och ca 100 andedöpta! Den helige Ande har gjort så mycket! :) Tack Jesus!

Det har också varit så gott att få umgås med Daniel och Stephanie Elvelyck hela helgen. De är sedan en månad anställda i The House med titeln  "Missions Directors". Tänk att min egen älskade "Timoteus" breddar och bygger SOS på USA:s västkust... Är så stolt över Stephanie och Daniel och sååå tacksam för hur Gud ger dem mer och mer nåd och favör hela tiden! De hyr ett stort fint hus och har inrett ett väldigt snyggt och representativt kontor här... :)


Jag har predikat en miniserie under titeln "Trons bön" hela helgen och fokuserat på helande! Gud har varit trofast och bekräftat Sitt eget Ord! I lördags öppnades åtminstone ett dövt öra bland många andra under!

The House Modesto är en kraftfull apostolisk församling helt utan kompromisser! De lovsjunger, hoppar, dansar och jublar! De helar sjuka, kastar ut demoner och ber i tungor så det dånar! De fastar och praktiserar regelbunden stark andlig krigföring! Men framförallt ber de med massor av människor till frälsning! De är ett kraftfullt exempel på att det absolut inte finns några motsatsförhållanden mellan att vara evangeliserande/vinnande och fullt ut helig Ande församling! Har för övrigt aldrig trott nått annat ;).

På onsdag morgon flyger jag till Arizona...

Vi hörs snart igen!
Älskar er! :)