30 april, 2013

Rena vackra böner!


I Gibeon visade sig HERREN för Salomo i en dröm om natten. Gud sade: "Bed mig om det du vill att jag skall ge dig."
1 Kung 3:5


Be mig om vad du vill sa Herren i drömmen till den unge Salomo när han precis blivit kung. Om vad du vill... Wow! Gud är god!

Nu har du chansen! Ta ut! Ta för dig! Salomo - be om att få bli den äldsta människan som någonsin levt på jorden! Be att du blir rikast av alla! Salomo! Be om död och nederlag för alla som någonsin attackerar dig eller försöker kröka så mycket som ett hår på dig eller de dina! Salomo! Nu har du chansen! Ta för dig!


Men... Nej...

Den unge mannen ber om vishet... Salomo ber om vishet att kunna leda folket som han blivit anförtrott. Han ber om att få bli en bra herde och så småningom pappa för Israel.

Gud älskade den bönen! Det var en ren bön. Det var en vacker bön.

Just därför får han också allt han inte bad Gud om. Brukar bli så när bönen och hjärtat är rent.

... se, därför vill jag göra som du önskar och ge dig ett så vist och förståndigt hjärta att någon lik dig inte har funnits före dig och inte heller skall komma efter dig. Dessutom ger jag dig också vad du inte har bett om, nämligen både rikedom och ära, så att i alla dina dagar ingen kung skall vara din like. Om du går på mina vägar och håller fast vid mina stadgar och bud, så som din fader David gjorde, då skall jag ge dig ett långt liv." 
1 Kung 3:12-14

Herre hjälp oss be rena, vackra och ärliga böner!

Vi ses på fredag till bönenatt!



26 april, 2013

Nationer ropar!


Du skall dia hednafokens mjölk, ja, kungabröst skall du dia. Då skall du förstå att jag, Herren, är din frälsare, att den Starke i Jakob är din återlösare.
Jes 60:16

I sommar träffar jag troligen Tanzanias president Jakaya Kikvete. De stora tidningarna i landet har uppmärksammat SOS försök till att hela såren och avhjälpa spänningarna mellan muslimer och kristna i landet... I lördags (20/4) genomfördes en mycket lyckad presskonferens i den muslimska staden Tanga på Tanzanias norra kust. The Guardian skrev och citerade mig i en väldigt uppmärksammad artikel där jag utmanar Tanzanias ledarskap under titeln; "Take measures against religious tension"... Du kan läsa hela artikeln här (sök på Johannes Amritzer)... Flera andra tidningar och nyhetsmedier publicerade artiklar och gjorde inslag med anledning av mina och SOS försök till att hjälpa Tanzania i det just nu ganska kritiska läget som uppstått efter att muslimska extremister attackerat kristna. Be för oss! Spännande öppningar!




Intensiva förberedelser inför våra två festivaler i Tanzania pågår just nu för full maskin. Festivalen i staden Mwanza vid Victorasjön genomförs den 19-23 juni och festivalen i Tanga den 17-21 juli. Häng på oss! Hör av dig! Vi tror på stora genombrott för evangelium med frälsning och mirakler men vi kommer också genomföra omfattande sociala insatser... Brunnar ska borras och kläder delas ut. Hjälp oss! Du behövs!

Herren Jesu Ande öppnar nationer! Vi ser Hans nåd och favör! Be och fasta med oss!

Vi hörs!

17 april, 2013

Shejker, politiker och biskopar


Därför, heliga bröder, ni som har fått del av en himmelsk kallelse, se på Jesus, den apostel och överstepräst som vi bekänner oss till. 2 Han var betrodd av den som hade insatt honom, liksom Mose var betrodd i hela Guds hus.
Heb 3:1-2

Befinner mig i Mwanza, Tanzania tillsammans med min festivalgeneral Peter Almqvist. Hotellet precis jämte Victoriasjön har både el och internet som kommer och går. Men å andra sidan har de en fantastisk service och underbara vita leenden. Hellre positiva attityder än 100% tillförlitlig teknik. ;). Jag älskar Afrika med hela hjärtat - verkligen! Jag älskar ödmjukheten, den äkta tron och livsglädjen som finns här! :)


Mötena avlöser varandra och vi jobbar bokstavligt dygnet runt... Vi får sova på planet hem ;).

Vi har otroligt öppna dörrar och en favör och medvind direkt från himlen! Vi förstår att Han som har kallat och gett uppdraget jobbar mer och hårdare än vi och har nått på gång som är större än vi ser just nu...

Vi lunchar med muslimska shejker och äter middag med lokala politiker och polischefer. Vi träffar mängder av biskopar från varierande samfund och predikar i nyckelförsamlingar i staden. Alla vill oss väl, vill hjälpa till och vara med i våra ledarseminarier och vår stora festival här i juni!


Igår träffade jag min vän Barnabas som är ledare för det största pingstsamfundet (TAG) i landet. Han står med oss och vill att vi går till alla stora onådda städer i Tanzania. Vi skakade hand och lovade varandra support och samarbete. Han ville att jag skulle träna alla deras 600 nationella evangelister i fyra dagar sommaren 2014. Vilket förtroende! Känner mig väldigt ödmjuk inför uppgiften. Tack Jesus för kallelsen - det heliga uppdraget till de onådda folken i den sista tiden.

Jag ber så här;

Jesus, du är apostel och överstepräst. Du har gett mig det här uppdraget...  Jag är liten, bräcklig och enkel. Jag kämpar med mig själv och mina egna svagheter, du vet att jag inte är perfekt... Den heliga himmelska kallelsen och ordern är större än vad jag klarar av... Jesus, jag ger mig, medarbetarna och hela SOS till dig. Ge oss den ekonomi som fattas och gör dina under med alla de hungriga och desperata människorna som söker sig till våra festivaler och möten... Jag fäster mina tankar på dig och försöker vara trofast... Jag vill bara predika dig, ditt kors, ditt blod, ditt namn, din förlåtelse, dina under och din uppståndelse! Jesus, jag älskar dig! I liv och död, genom förföljelse och lidande. Med applåder eller med ägg och tomater rinnandes längs jackan - vill jag tjäna dig... Du mer än livet för mig... Din Hannes

Vi hörs!

11 april, 2013

På söndag blir det fest!


På söndag predikar jag hemma. Längtar redan så jag nästan spricker...

Vår föreståndare Walter Zuniga med ett 5 man stort team predikar i vår dotterförsamling "Sings and Wonders Church Velingrad" i Bulgarien hela helgen... Be för Walter, Carlos, Annelie,  Maria, Tony och Sandra! Pastor Janko Angelov har hyrt den stora gamla teatern i Velingrad och alla husförsamlingarna i bergen kommer också ner för att fira Jesus i centrum på söndag! Walter är ju pappa, apostel och grundare till församlingen och alla längtar efter att få höra honom predika men också be för sjuka på söndag! Vår gatupräst Carlos Recinos ska berätta sin livshistoria om hur Jesus frälst från droger, våld och gäng... Det kommer bli explosivt! Vilket upplägg! Vi står med dem och hejar på i Stockholm!

Walter och Janko...

Som SOS Church Stockholms pappa och evangelist är jag "stand in" för pastor Walter på hemmaplan och predikar på Polstjärnan i båda våra celebration kl 12 och 16 på söndag!
Ska predika ett helt nytt budskap om Jesu blod, göra frälsningsinbjudan och sedan firar vi nattvard och ber för sjuka! Jag tror på massor av under på söndag! Kommer predika kort - ca 25 minuter och ge mer tid för lovsång och förbön! Det blir fest på söndag! Välkomna!

Vi hörs!

09 april, 2013

Apostolisk auktoritet och beskydd!


Är på väg hem efter fyra intensiva, men så fina dagar i Orlando, Florida. Sitter i en lounge i Frankfurt och dricker espresso, läser Ordspråksboken och reflekterar...

Min mentor och andliga pappa Ron Johnson leder tillsammans med sin Sandy ett apostoliskt center i norra Orlando. De har hittills ytterligare 3 dotterförsamlingar i staden och många söner och döttrar både nationellt och internationellt som alla leder framgångsrika församlingar. De har aggressiva församlingsplanteringsplaner för hela Florida!

Ron Johnson...

Vi träffades för 12 år sedan i en tid då jag stod i ett skifte efter mina första 9 år som evangelist. Jag längtade efter mer. Ville plantera församlingar, skriva böcker, starta bibelskolor och missionsbaser, sända missionärer och träna ledare. Ron och Sandy var med och förlöste allt detta och SOS expanderade kraftfullt och övernaturligt genom en påtaglig och helt ny smörjelse från den helige Ande. Paret Johnson adopterade oss och vi lät oss villigt adopteras. Vi underordnade oss deras andliga ledarskap och blev heligt smittade med något underbart som hade med faderskap att göra. Vi fick utstå mer förföljelse än tidigare och ibland kändes det som hela helvetet jagade bara oss. Men relationen till apostlarna Johnsons och hela deras nätverk skapade också ett beskydd som var väldigt påtagligt. Allt blev större. Allt blev tyngre och kraftfullare. Allt blev enklare. Apostolisk genombrottskraft fanns plötsligt!

Alla behöver underordna sig. Alla behöver göra räkenskap inför någon de kan kalla pappa. Smörjelsen rinner uppifrån och ner. (Läs Ps 133:2) Smörjelsen finns och bor i underordnandet precis som beskyddet, favören och nåden. Jag tror på apostoliskt ledarskap mer än någonsin!

Helgen har varit fantastisk! Hade förmånen att predika tre möten i One Church (moderförsamlingen), men också i One Church Park District som leds av Justin Johnson (son till Ron). Många blev frälsta och helade! En kvinna med skolios-rygg knakade rätt och axlar och höfter blev omedelbart helt jämna! Den helige Ande gjorde jobbet utan vare sig handpåläggning eller speciell förbön. Hon lyssnade på min predikan om "Trons bön" när det bara hände :). Min trofaste medarbetare Peter har varit med mig här hela helgen och servat. Vi har spelat in undervisning till ett kristet universitet och haft en telefonkonferens ang arbetet i Pakistan. Blir så effektiv när Peter betjänar. :)


Igår åkte vi Harley Davidson, käkade gott och drack kaffe i solskenet. Vi såg alligatorer och roade oss med att fånga ödlor med händerna ;) skrattade mycket och brände oss lite under Floridas starka sol... Ljuvlig dag! Tack Jesus för livet!


Framförallt så gjorde vi det som jag åkte hit för. Den årliga återkommande "bikten" eller ska vi säga den apostoliska rådgivningen". Mentorn spänner ögonen i sonen och ställer alla frågor ingen annan ställer. Så befriande. Tänk att få både tillrättavisning, kärlek och uppmuntran! Tänk att riset faktiskt gör mig bättre än rosorna.(Läs Ords 10:17) Tukt och lite stryk i kärlek gör så gott. Jag är såå tacksam för andligt faderskap!

Blev så gott överraskad igår eftermiddag när en annan andlig pappa ringde - Reinhard Bonnke! Han bor ju i Orlando! :) Det är alltid fest när Reinhard ringer! Vi träffas allt för sällan men talas vid över telefon lite nu och då... Igår blev det ett förtroligt samtal på tyska i 15 dyrbara minuter. Vet inte varför det blev tyska - bara blev så. Vi var båda trötta och avslappnade och då brukar det bli bäst! ;) Reinhard är verkligen supergo! Gud är god!

Vi hörs!

08 april, 2013

Ladda ner "Position Yourself for the Miraculous!"


Nu kan du ladda ner undervisningen från mitt seminarium i SOS Church; "Position Yourself for the Miraculous" direkt till din smartphone! Klicka här för mer information!

Vi hörs!

04 april, 2013

Attityder


Låt oss därför med uppriktigt hjärta gå fram i full trosvisshet, med ett hjärta som är renat från ett ont samvete och med en kropp som är badad i rent vatten.
Hebr 10:22

Sitter i SAS lounge på väg till USA och mediterar över attityder... Positiva, glada, oskuldsfulla och helt rena sådana. Vill vandra en hög väg. Vill vara ärlig och naket uppriktig och samtidigt hungrig, ivrig och nyfiken...


Vill aldrig sälja mina övertygelser för billiga kortsiktiga och smutsiga politiska lösningar och kompromisser. Vill hellre lida kortsiktigt. Vill vandra inför min Gud med ett blödande och mjukt hjärta. Vill leva med måttot att kan jag inte tala tro, tillfälligt, kan jag i alla fall hålla käft. ;)

Hjälp mig Herre välsigna, beskydda, ära, tro och segra! Herre, hjälp mig att inte slå med mina övertygelser utan istället övertyga genom mitt liv. Herre, hjälp mig att alltid välja en hög väg inte bara i skrift och tal utan också i tanke och hjärta...

Vi hörs!