31 augusti, 2013

Missa inte morgondagen!

Imorgon träffas vi på Norra Latin igen för celebration! Missa inte en fantastisk söndag med mycket kreativt, kanon lovsång och en stark predikan av vår föreståndare Walter Zuniga!

Vi ses där! :)

Photo: Next Sunday

29 augusti, 2013

Gamla vänner!

Reser till Norge och Stephan Christiansens Jesus Church imorgon kväll... Ska tala på en konferens om församlingsplantering i Skandinavien.

Stephan Christiansen

Övriga talare är Stefan Salomonsson, Magnus Persson och Andreas Nielsen - gamla vänner sen många år! Ska bli sååå kul att träffa dem igen! Jag predikar på lördag kväll i Jesus Church, är spänd på vad den helige Ande ska göra...

Magnus Persson

Stefan Salomonsson

Andreas Nielsen

Norge är och förblir en av mina absoluta favoritplatser i världen faktiskt... Norrmännen är underbara, generösa och väldigt roliga :)!

Vi hörs!

21 augusti, 2013

Tio procent till kungen!

Har jagat rådjur några dagar i Småland och även lyckats fälla en gammal retur och revirbock...

Photo: The first deer of many this fall.... Consider it a promise 󾍇

Sitter nu orakad och fortfarande jaktklädd i min pappas kök och mediterar över biblisk ekonomi...

Många kristna ger "tionde" - dvs 10 % på sin bruttolön till församlingen de tillhör. Långt ifrån alla kristna ger 10 % och många ursäktar sig med att det är en gammal testamentlig praxis. De säger felaktigt att ge "tionde" tillhör "det gamla förbundet" dvs pakten som slöts mellan Gud och Israels folk under Mose tid och var knutet till lagen som gavs genom samme gudsman. Nej "tionde" praktiserades redan före Mose tid (1 Mos 14:17-20) och praktiseras därför även efter att vi fått en ny och bättre pakt med Gud, genom Jesus (Heb 8:6).

I Hebreerbrevet sjunde kapitel står denna underbara vers;

"Och Abraham gav honom (Melkisedek) tionde av allt. Melkisedek betyder för det första "rättfärdighetens konung", vidare "Salems konung", det vill säga "fridens konung."

Heb 7:2
 

Melkisedek var enligt Bibeln "präst åt Gud den högste" och en profetisk föregångare till Jesus Guds Son. Melkisedek var också kung i Salem - vilket betyder frid. Melkisedek var både kung och präst. Judarnas, Arabernas stamfar gav honom "tionde av allt".

Abraham gav 10 % till kungen! Vi ger 10% till kung Jesus! Vår kung är också präst (Heb 9:11)! Jesus är rättfärdighetens och fridens kung! Han är värd vårt tionde! När du ger "tionde" till din församling ger du tacksamhetsgåvor till kung Jesus!

När du bestämmer dig för att bli en trofast "tiondegivare" kommer du in i välsignelse, beskydd och kör ut ur förbannelse. Din ekonomi blir välsignad! Himlens fönster kommer öppnas! Det kommer hällas ut av Guds överflöd över dig! (Mal 3:8-11)

Vi ses i Globen på fredag på Gospel Night och på Norra Latin för celebration på söndag kl 16:00!


Vi hörs!

03 augusti, 2013

Identifiera Jesus!

Reser i USA just nu - Gettysburg, Pittsburgh, Chicago och Wichita... Predikar Jesus, undervisar och ber för människor. Är här med hela familjen och vi ska avsluta med en veckas semester innan skolstarter och höst kick off hemma i Stockholm... Nya bibelskoleklasser (22/8) Gospel Night på Globen (23/8) och församlings Kick Off (25/8)! Längtar faktiskt till en ny och spännande hösttermin!


På alla mina resor runt jorden måste jag väldigt ofta visa mitt pass. Gränspoliser, tullare och hotellreceptionister vill ha bevis på att jag verkligen är jag. Passet och ibland också mitt körkort är helt nödvändiga identitets handlingar på banken, växlingskontoret och
hyrbilsfirman... Utan pass och/eller körkort skulle inget fungera och jag hade inte fått hyra bilen, bo på hotellet eller ens komma in i landet.. Min omgivning kräver ständigt att jag ska legitimera mig och jag är inte sur för det utan det bara är så... Att bevisa sig är en
del av livet och att identifiera och verifiera vem som verkligen är vem är viktigt. Jag vill inte att en elektriker lagar mina tänder eller en optiker ska försöka serva min bil... Rätt man på rätt plats och tillförlitliga varudeklarationer annars funkar ju inget. ;)



Jesus Guds Son har har också ett pass! Han bevisar att Han är Han! Mirakler, under och tecken är hans fingeravtryck och hans signatur!

Läs;

Israeliter, lyssna till dessa ord: Jesus från Nasaret var en man som Gud bekände sig till inför er genom kraftgärningar, under och tecken, som Gud genom honom utförde mitt ibland er, så som ni själva vet.


Apg 2:22



Många kyrkor, präster och pastorer utger sig för att predika evangelium och ha Jesus i centrum men jag tycker du ska be om legitimation och tillförlitliga kristna identitetshandlingar. Där Jesus är sker faktiskt mirakel, under och tecken! Nöj det inte med
fejk, vackra ord och flum... Är det du Jesus så säg åt mig att komma till dig på vattnet sa Petrus till Jesus! Jesus svarade; - Kom! Bara för att en institution eller byggnad tituleras kristet eller någon använder religiösa ord betyder det inte att Jesus verkligen finns där.
Be att få se pass eller körkort!

Vi hörs!