25 september, 2013

Apostolisk provokation!

"Flytta inte en gammal gränssten som dina fäder har rest."

 Ords 22:28

 
Fanns det inga gränser att korsa visste ingen vad som var Sverige eller Norge. Fanns det inte trafikregler skulle vi ha ständig kaos på vägarna och massor av dödsolyckor. Fanns inte lagboken skulle vi leva i anarki och ständig rädsla för våld och stöld. Demokrati, militär och polis upprätthåller både ordning och trygghet för medborgarna. Utan ramar, ja och nej och rätt och fel- finns inget som är heligt, absolut och tillförlitligt.




"...ty överheten bär inte svärdet förgäves."

Rom 13:4b

 
Bibeln är Sanningen och församlingen Sanningens stödjepelare och grundfäste.


"... Guds hus, som är den levande Gudens församling, sanningens pelare och grundval."

1 Tim 3:15

 
Bibeln innehåller de heliga och eviga absoluterna och råmärkena för hela skapelsen
och människosläktet.

"Hela Skriften är utandad av Gud..."

 2 Tim 3:16a

 
Därför blir församlingen provocerande utan att göra eller säga något provocerande. Jesu lärjungar är saltet i förruttnelsen, ljuset i mörkret och staden på berget. En apostolisk - dvs nytestamentlig församling med de första kristna i Apostlagärningarna som förebild, blir per automatik en provokation. En apostolisk församling utmanar ett humanistiskt och ateistiskt samhälle bara genom att existera.

När sedan den kristna församlingen börjar spritta av liv och andedöpta lärjungar börjar ryta blir det oftast liv i luckan! Oj! Varför är plötsligt de kristna mer än ett museum och en snäll hembygdsförening? Oj?! Vad händer?! De tänker ta del i samhällsdebatten! De tar ton, de utbildar sitt folk, de går in i politiken, de påverkar och griper omkring sig! Vad händer nu?! De skulle ju sakta tyna och dö ut - de där mesiga tama knätofs-kristna... Nej, skriker ateister i panik! De blev tvärtom! Församlingen har rest sig upp som en slumrande jätte!

"Då vaknade Herren som ur en sömn, lik en hjälte som legat bedövad av vin. Han slog tillbaka sina fiender,"

Ps 78:65-66a

 
De kristna multiplicerar sig, startar företag, flyktingförläggning och rehab. Gör insatser i kriminalvård, omsorg och skola. De startar fler församlingar och tar tillbaka förlorad mark! Mer ändå - de erövrar helt ny jungfru mark genom att sända missionärer till de onådda folken! En apostolisk provokation växer till en rörelse som vare sig djävul eller människa kan stoppa...



Kom och be med oss på fredag på Warfvingesväg 26 och kom och fira Jesus med oss på Norra Latin kl 16.00 på söndag!

Vi hörs!

19 september, 2013

Tydlighet är trygghet!

"Ert tal skall vara ja, ja, och nej, nej. Allt utöver det kommer från den onde." (Jesus i Matt 5:37)

När Maria och jag försöker uppfostra våra barn är det inte bara viktigt att de lär sig lydnad och respekt utan att de också förstår hur och varför... När de var riktigt små var det inte alls lika viktigt som nu, när de blivit tonåringar. Vi måste vara extremt tydliga. För att de ska känna sig trygga behöver vi vara genomtänkta, överens och väl underbyggda- när vi motiverar varför vi tycker som vi tycker.


När jag fostrar min schäferhund Tyson så går det inte bara med köttbullar, daltande och kärlek... Mitt kroppsspråk, tonfall och min hållning måste inge trygghet, tydlighet och en järnvilja annars tar besten över... :)


Som kristna ledare är vi både föräldrar, tränare och herdar. Jesus menade att otydlighet är från djävulen. Han sa att "nja" svar kom från den onde. Runda och undvikande svar skapar förvirring, splittring och osäkerhet. Prästen måste våga säga precis vad som står i Bibeln utan omsvep. Pastorn måste våga svara ja och nej och inte slingra sig som en partiledare i en pressad valrörelse... Vi förlorar inget på tydlighet i mötet med våra icke kristna vänner - tvärtom. Du går plötsligt att lita på. Du är värd att lyssna på för att du är annorlunda och står för det. Tydlighet efterlyses! Tydlighet och kärlek i stark kombination inger trygghet!

Vi hörs!

09 september, 2013

Blev livet som du ville?!

Sitter i den rekordhöga septembervärmen i min trädgård och njuter av vår svenska indiansommar... Dricker kaffe, läser Expressen och gosar med min schäfer. Har avslutat en intensiv jaktvecka och redan hunnit ätit två rådjursgrytor... Snart älgjakt... Jag har två månaders ledigt. Varför? Är du sjukskriven? Nej! Jag har sparat. Jag har valt att leva redan nu. Vad gör du då? Skriver du en ny bok? - Nej! Jag sover, går i skogen, dricker kaffe och njuter livet... Livet är faktiskt riktigt riktigt bra! Visst ska jag skriva mer, predika mer osv... Men inte nu. Allt har sin tid. Nu har jag valt att vara ledig, nu när Sverige stressar som mest. :)


Reflekterar över och tänker kring att inget faktiskt bara händer. Jag tror inte på ödet. Jag tror på en god Gud och människans eget ansvar att fatta rätt beslut i linje med Hans kallelse och vilja för hennes liv. Ska USA ingripa militärt i Syrien? Blir det en höger regering i Norge med Erna Solberg som statsminister? Stora val ska i dagarna göras och mångas liv och framtid kommer påverkas. Sånt är livet. Så har det alltid varit. Rätt eller fel val får alltid följdverkningar. Det är därför viktigt att läsa Bibeln och alltid troget följa sitt hjärta och samvete för att kunna välja rätt. Dina och mina val kanske förefaller mindre viktiga än de president Barak Obama står inför, men de är ändå helt avgörande för vår framtid. Ska jag börja plugga? Ska jag säga upp mig och satsa min tid och energi på något helt annat? Ska jag planera in mer vila? Ska jag börja spara så jag kan åka på missionsresor? Ska jag kanske börja träna regelbundet? Osv... Osv...



Livet blir vad du väljer att det ska bli! Inget bara händer. Desto snabbare du fattar just detta så banalt enkla att du faktiskt kan påverka ditt liv och din framtid desto bättre. Flyt inte bara med strömmen. Låt inte åren rinna ifrån dig. Händ! Gör! Fatta mod! Gud är
för dig!

- Jag har bestämt mig för att umgås med min Gud mer intensivt!
- Jag har bestämt mig för att göra lärjungar till Jesus i Stockholm och hela världen!



- Jag har bestämt mig för att vara lycklig med min fru och mina barn!
- Jag har bestämt mig för att vila mer, jaga och fiska mer!
- Jag har bestämt mig för att vara lyckligare och skratta mer!

Vilka val har du gjort?!

Vi hörs!

06 september, 2013

Moshi Tanzania!

I november åker SOS till Moshi, Tanzania för ännu en Signs & Wonders Festival i landet vi verkligen lärt oss älska de här senaste åren! Ska du åka med oss? Vi behöver dig! Hör av dig till oss!

'

Vi hörs!