29 oktober, 2013

Redo att köra igång!

Nu har jag varit ledig ett tag, har jagat massor, varit med min underbara familj, hälsat på släkten i Österrike, Bibelmediterat, bett och vilat :)... Jag är redo till tänderna att köra igång igen! 

Nu till helgen har vi en hel-helg i SOS Church Stockholm! På lördag är det seminarium om familjen, dating, barnuppfostran och mycket mer kul :) och på söndag kl 16 predikar jag på Norra Latin. Du vill inte missa detta! Det kommer bli grymt båda dagarna!



Innan och efter celebration träffas vi på Coffee House by George och fikar :)!

Vi ses!

25 oktober, 2013

Lovsång från Indonesien...

Sååå stark och ren lovsång från Jakarta, Indonesien...


Klicka på länken och njut... http://www.youtube.com/watch?v=zuKs0Pylh0U&feature=youtu.be

Vi hörs!

21 oktober, 2013

Bibeln - en helig skrift

Ordet Bibel kommer från grekiskans "biblia" och betyder böcker. Vår Bibel innehåller sammanlagt 66 böcker skrivna av ca 40 författare, under en tidsperiod av ca 1500 år. I Gamla Testamentet finns 39 böcker, enligt fixeringen av den judiska kanon i
Jamnia 90 e Kr, samt 27 böcker i Nya Testamentet enligt kyrkomöten från slutet av 300 - talet.


Kanon betyder mätsticka. Bibeln har en helig röd tråd som löper igenom alla 66 böcker och beskriver Guds underbara frälsningsplan. Skaparen räddar genom Messias - Jesus- sin älskade mänsklighet. Bibeln har en "organisk enhet" och är därför också en bok och inte bara en samling av vilka böcker som helst. Bibeln är en helig skrift därför att profeter, evangelister och apostlar har skrivit varje bok drivna och inspirerade av den helige Ande.

Aposteln Paulus säger;

"Hela skriften är utandad av Gud..."

2 Tim 3:16

Ordet som i Svenska Folkbibeln översatts till "utandad", är i grekiskan "theopnevstos". Detta ord skulle lika gärna kunna översättas gudaandad, genomandad av Gud eller fylld av Guds Ande... Bibelns böcker är skrivna av människor fyllda av Guds Ande och är därför inspirerade av Anden och genomandade av Gud själv.


Bibeln är Guds Ord, skrivet av människor, precis som Jesus är Gud i människokropp. Det gudomliga och mänskliga möts i Bibeln precis som i Jesus. Ordet blev kött i Jesus och Ordet ska också bli till verklighet när du läser och handlar. Studera därför din Bibel som en helig bok och inte som vilken bok som helst.


Vi hörs!

13 oktober, 2013

Seminarium om familjen!

10 oktober, 2013

Familjen är helig!


För många år sedan viskade den helige Ande till mig och sa: när du bygger församling så ska du undervisa

1) Under och tecken
2) Äktenskap och familj
3) Ekonomi och företagande



Alla andliga ledare måste naturligtvis följa sitt hjärta och hitta sin egen väg när det gäller att bygga Guds rike på jorden. Men jag tror alla mina bloggläsare håller med om att dessa ämnen och byggstenar är väldigt betydelsefulla och viktiga.

Under och tecken. Bön och bönesvar. Mirakler och gudsingripanden i vår vardag hänger intimt samman med vår gudsrelation. Varför skulle vi annars vara troende och gå i kyrkan?!

Familjen är grunden för både församling och samhälle och utan tvekan vårt största förtroendekapital som vuxna människor. Att leva i livslånga och lyckliga parrelationer och fostra harmoniska och sunda barn är väldigt allmänmänskligt och något nästan alla söker och vill
lyckas med.




Ekonomi och företagande handlar om försörjning, sysselsättning och kreativt skapande. Här på jorden lever vi alla i den bistra verkligheten och behöver därför söka Guds vägledning för att inte hamna fel och misslyckas.

Gud vill att vi ska leva i överflöd! Gud vill att vi ska lyckas på dessa tre områden! Gud är intresserad av vår vardag och väldigt praktisk i sin vägledning. Bibeln ger tydliga
handfasta råd och tips.

               Är du singel? Kom och få tips om "den heliga jakten" den 2 nov i SOS Church!

Lördagen den 2 november fokuserar vi en hel seminariedag kring relationer, familjeliv och barnuppfostran i SOS Church. Vi börjar kl 11:00 och slutar ca kl 15:00. Det blir något för alla. Tips till singlar vad gäller den "heliga jakten". Råd till redan gifta par om hur vi bygger starkare och förblir lyckliga. Råd till föräldrar vad beträffar barnuppfostran. Alla är välkomna! Församlingsmedlemmar lika väl som besökare från andra församlingar. Men kanske också dina grannar, arbetskamrater och icketroende vänner.

Vi hörs och ses!

02 oktober, 2013

Den libanesiska bruden!

Sitter och lyssnar på libanesiska sångerskan Diana Hadad och laddar för kvällen. Ska ut med min libanesiske och kristne vän Charbel och äta arabiskt.


"Kom med mig från Libanon, min brud, kom med mig från Libanon." 

Höga Visan 4:8


Jesus är brudgum och församlingen brud - ett känt bibliskt tema. I Gamla Testamentets poetiska och smäktande kärleksdikt Höga Visan, ropar brudgummen på sin brud. Han kallar henne till sig från Libanon.

Beirut... 

I januari sänder vi pastorsparet Anna och Jonatan Kvist med ett team pionjär missionärer till Libanon för att plantera SOS Church Beirut. Det luktar Apostlagärningarna! Det är dags för urförsamlingens återupprättelse både andligt, fysiskt och geografiskt! Jesus är Alfa och Omega - början och slutet. Han gjorde debut i Mellanöstern och kommer att göra storslagen comeback! Jesus kallar på sin älskade brud! Jesus talar ömt med sin libanesiska arabiska älskling... När Jesus kommer tillbaka för att hämta sin brud kommer de libanesiska araberna springa rätt i famnen på Honom!



"Han som betygar detta säger: Ja, jag kommer snart. Amen, kom, Herre Jesus!"

Johannes Uppenbarelse 22:20
 

Vi hörs!