29 november, 2013

Pastor för staden!

Stockholm city...

En god vän till mig säger att om man vill ta en stad och bygga en megaförsamling så bör man göra följande

A city pastor needs to:

- Embrace and serve all that God is doing in the city!
- Strengthen the hands of all God's men and women in the city!
- Own the history and transgression of the city!
- Never balance your extreme in fellowship with the other churches in your city!
- See every venue in your city as an open door!
- Pray compassionately and stragetically for open doors you plan to step through in your city!
- Invest in the generational increase of passionate leadership in your city!
- Do the things that pleases the Lord and makes sense to everybody in the city!

Denny Duron
Shreveport Community Church
Shreveport LA USA
10,000 medlemmar

Denny och DeAnza Duron...

Vi hörs!

25 november, 2013

A heart for mission

Imorgon kickar vi igång en spännande vecka på SOS Missionsbibelskola! A heart for mission är en vision som vår rektor, Jenny Jensen, fick tillsammans med bibelskoleledningen. En hel vecka där vi har Öppet Hus på skolan för alla som vill komma på besök. En vecka där det enda fokuset är de onådda folken! Olika lärare kommer att dela sina hjärtan för mission. Det är pastorer, fd basledare, nya basledare, missionärer..Allt kommer att andas onådda folk! Fika från olika kontinenter, lovsången och böneskolan fokuserar på mission, kläder från olika nationaliteter. Allt för att förmedla SOS hjärta, för de onådda folken. Allt för att våra elever ska få försmak på vilka äventyr som väntar. Allt för att nyfikna på vår skola, ska få uppleva en vecka på SOS Missionsbibelskola!

Vi tror på en ny missionsvåg! Vi tror på massvis med missionärer som kommer att sändas ut från SOS Church. A heart for mission är helt i linje med vad hela Mission SOS andas och lever för.

Varmt välkomna tisdag-fredag kl 08.00-12.15!

 
Vi hörs!

23 november, 2013

Ny bok snart klar!

Skriver sista kapitlet på min femte bok i helgen... Nu ska vi arbeta på att hitta bra illustrationer och allra helst en duktig blyerts eller serietecknare. Skriver om äktenskap och familj den här gången... Funderar på en bra boktitel och har inte riktigt hittat rätt än... Ska bli kul att släppa den här boken. Förhoppningsvis efter nyår och helst innan sommaren... Ser verkligen fram emot det! Den kommer på svenska, norska och engelska nästan på en gång!


Några kapitel är väldigt radikala och provocerande. Hoppas väcka lite debatt i genusdebatten bland annat ;).


Vi hörs!

17 november, 2013

Afrikas huvudstäder!

Detta hände fredagen den 8 november 2013. Jag var i bön inför ett festivalmötet i staden Moshi i norra Tanzania.

Plötsligt är jag i Anden. Guds eget mantelsläp fyller hela hotellrummet. Huvudstäderna ropar. Det unga, urbana, moderna, coola, välutbildade men också så vilsna Afrika ropar på mig. Jag hör dem så
tydligt - tonåringarna och de unga vuxna! De ropar och jag ser dem framför mig i en syn.

För 5 år sedan gav Gud mig en kallelse till världens megastäder som jag aldrig riktigt fullt ut förstod. Bara att Han skulle ta mig och SOS från byarna och "bushen" till städerna och att det skulle finnas nåd för något helt nytt och väldigt stort.

Nu, idag, kom fortsättningen. "Predika evangelium för varje huvudstad på den Afrikanska kontinenten. Jag ger dig huvudstäderna!". Detta har varit vår Jona kallelse i många år. Djävulen har försökt skrämma bort oss från de stora städerna. Vi har också varit på flykt. Vi har gömt oss bakom kallelsen till de onådda folken och av stolthet och envishet sagt nej till de stora städerna med motiveringen att alla missionärer åker ju dit. Nu ger vi upp. Vi ger efter för Gud. Nu säger vi: "JA! Herre sänd oss! Sänd SOS!". Jag förstår att detta blir en livsuppgift. Det finns ca 53-55 afrikanska huvudstäder. Jag bävar och och blir rädd. I bönen frågar jag Gud: "Varför väljer du oss Herre? Varför inte något annat mer kvalificerat team och någon starkare organisation?- Det måste finnas folk som kan göra det här bättre än SOS?!".
Khartoum

Luanda

Bujumbura

Casablanca

Det åskar och regnar i Moshi. Tunga mörka moln och så blixtar som lyser upp himlen. Jag hör dånet utanför hotellrummet medan jag ber. Jag börjar be Gud om en konfirmation och bekräftelse på vad jag just hört och tagit emot. Jag säger; "Om det här en kallelse från dig så låt det inte regna på festivalplatsen medan jag predikar och ber för sjuka". Han svarar: "Jag har talat och du vet det. Jag säger: "Men ändå... För min otros skull, det här ju så stort...

Jag går ut ur rummet och ställer mig på gräsmattan och talar till de svarta molnen; "Inte en droppe medan jag predikar och ber för sjuka! Inte ett stänk på festivalplatsen medan jag talar!". Jag känner mig ganska liten och dum där jag står på gräsmattan och hytter med högra pekfingret mot de svarta molnen...

Väl på festivalplatsen några timmar senare hänger regnmolnen hotande runt oss. De stänker lite på festivalplatsen ungefär en halvtimme innan jag ska upp och tala. Sen spricker det upp och blir solsken. Jag predikar, gör frälsningsinbjudan och ber för sjuka. Ett blint öga öppnas och demonbesatta blir fria i Jesu namn! Jesus är där! När vi avslutar regnar det i hela Moshi och blixtar lyser upp den svarta himlen överallt runt omkring oss. Men det faller inte en droppe på festivalplatsen! Gud har gjort ett hål i himlen över oss. Jag möter teamet och efter att vi ätit kvällsmat tillsammans delar jag visionen och bekräftelsen. När jag precis berättat för teamet om den nya
visionen och kallelsen för Afrika börjar vi be. När vi slutat be börjar det regna. Den helige Ande viskar; "Jag gjorde detta för din skull...".

Vi måste bygga ut vår festival anläggning nu! Vi måste mobilisera fler församlingar och massor av arbetare nu! Vi måste tro! Vi måste gå!

"The African Capital Tour" börjar nu!

Vi hörs!

10 november, 2013

Massandedop i solnedgången


Ikväll var allt bara så fantastiskt! Mycket folk (har tyvärr inga siffror) och många frälsta! Lovsången och dansen stavades RÖJ ikväll! Publiken var såå på! Vi döpte för fullt i vår portabla dopbassäng. Jag predikade illustrerat ikväll och de älskade det! Avslutningsvis så döpte Jesus tusentals hungríga människor i den helige Ande och eld!

Vi hörs!

Video rapport Moshi!

Moshi Update from Mission SOS on Vimeo.

09 november, 2013

Utrikesministern och Jesus mirakler!

Ikväll kom Tanzanias utrikesminister, Mr Bernard Membe, och höll tal till mig och hela SOS från vår festivalscen! Han tackade oss, på regeringens och president Jakaya Kikwetes vägnar, för våra insatser i Tanzania. Det var stort och jag blev personligen väldigt uppmuntrad och rörd. Han kom på sin födelsedag och jag ledde hela festivalpubliken i "Happy Birthday". Våra värdar Glorious och Josephine Shoo gav honom en vacker tavla som födelsedagspresent!

Han sade skämtande i sitt tal, att jag borde gifta mig med en kvinna från Tanzania så han kunde ge mig medborgarskap i landet. Jag svarade att det är för sent och att jag redan är gift med drottningen i Sverige ;)


När vi samtalade på tu man hand uttryckte han att regeringen var tacksam över att jag alltid ber för dem på våra festivaler... Han vill att jag tar kontakt med honom när jag kommer till Dar es Salaam nästa gång. Detta för få till ytterligare träffar för att samtala om hur vi kan samarbeta. Han lovade att framföra mina varma hälsningar och välsignelser till president Jakaya Kikwete och premiärminister Mizengo Pinda.

Efter vild lovsång och svettig dans i 42 C värme i skuggan, döpte vi ett 20-tal i vår stora portabla dopbassäng!

Sedan var det äntligen dags att predikade Guds Ord och många blev frälsta. I slutet på mötet exploderade hela festivalplatsen med mirakler igen! Döva, förlamade och blinda blev friska!

Tack Jesus för favör på alla fronter! Vi älskar att representera ditt rike!

Vi hörs!

Tredje festivalkvällen!

Efter ännu en festivaldag är vi trötta, men lyckliga i Moshi, Tanzania. Jag tröttnar aldrig på att se människor springa rakt in i Jesu armar, och varje gång jag får leda människor i en frälsninsbön så är det ett sant privilegium! Jesus är så underbar! Ikväll öppnade Jesus blinda ögon igen och så många andra sjukdomar lämnade under helandebönen! Mitt team är fantastiskt! Praktiker, festivalbandet, det lokala lovsångsteamet och förebedjare... Jag är så stolt över dem!




Checka tillbaks imorgon igen för ytterligare rapporter! Nu ska jag sova ett par timmar och sen kör vi igen imorgon :)...

Se hörs!

07 november, 2013

De blinda ser!

Klarblå himmel och solsken i Moshi, Tanzania idag! Vi fick vårt första vädermirakel! Ära till Jesus! Sånt ös på festivalplatsen ikväll - dans och drag till vansinne! Sååå många rusade fram på frälsningsinbjudan (har tyvärr inga siffror)!



När vi började be för sjuka blev det genuin mirakelfest! Demonbesatta bars ut på löpande band och blev ljuvligt befriade av Jesus! En kvinna som varit totalt blind på båda ögonen såg klart och tydligt! En pojke fick sitt blinda öga öppnat! Båda demonstrerade sina helandeunder från scenen, till publikens jubel! En annan liten pojke fick ett skapelsemirakel när Gud reparerade ett ofullständigt och blint öga och han kunde se med det för första gången i sitt liv!



Ära till Jesus -mirakelmannen från Nasaret som gjorde så mäktiga under i den afrikanska solnedgången ikväll! Vi är så lyckliga ikväll! Fortsätt be för oss!

Vi hörs snart igen!

06 november, 2013

Hemma i underbara tropiska Afrika

Kom fram till staden Moshi i norra Tanzania, ett stenkast från mytomspunna Kilimanjaro berget, igår kväll... Resan hit tog nästan två dygn. Pga väderkaos i Amsterdam blev jag ombokad via Nairobi och förlorade mitt bagage... Hann att träffa käre biskop Wilfred Lai och be för Kenya - tack Jesus!

I Moshi regnar det och är lerigt - det ska ju inte regna nu egentligen då det är torrperiod. Men klimatförändringarna drabbar ju som bekant hela världen. I första festivalmötet ikväll dansade vi trotsigt i leran och regnet. Kort uppehåll och jag hann predika och göra en frälsningsinbjudan! Drygt 700 blev frälsta! Tack Jesus! Under mirakelbönen började det ösregna igen...


Jag försöker handla kläder i min storlek som inte verka finnas... Tvättade mina byxor i handfatet nyss... Huvudet snurrar lite... Är du deppig? Nej! Tvärtom. Lycklig. På riktigt. Född till missionär och mitt i Guds vilja. Älskar att vara hemma i tropiska och underbara Afrika. Jag undervisar evangelister varje morgon och njuter umgänget med mitt team i bön och hårt arbete... Är så stolt över vårt praktiska team som lyckats resa både plattform, storbildsskärm, ljud och ljusrigg i regnet och leran!


Be för oss! Vi behöver ett vädermirakel!

Vi hörs!