30 december, 2013

Ketura betyder rökelse!

 

 
Israels och arabernas stamfar Abram tog sig namnet Abraham ("fader till många") i enlighet med Guds löfte. Frustrerad och lite desperat försökte han och frugan sedan fixa till löftet om en son. Det sker genom att Abraham får barn med Saras tjänstekvinna, Hagar, och pojken Ismael föds. Ismael var inte Guds A-plan, utan parets egna lösning och genväg eftersom de inte orkade vänta på löftessonen. Men Gud välsignar också Ismael i sin stora godhet och nåd. Dock kom den riktigt stora explosionen och välsignelsebomben först med Isak ("leende eller skratt") som föddes först när Abraham var hundra år gammal. Senare efter den första hustruns död så står det i Bibeln;

"Abraham tog sig ännu en hustru, och hon hette Ketura. Hon födde åt honom Simran, Joksan, Medan, Midjan, Jisbak och Sua." (1 Mos 25:1-2)



På ålderns höst verkar det som att Abraham helt plötsligt får nytt liv. Han går in i andra andningen och så föds sex söner med den unga hustrun Ketura. När mannens kamp och livsstrid är över finns bara lycka och glädje kvar. Han börjar då reproducera mängder med nya stamfäder till olika ökenfolk... Legenderna och teorierna om vilka alla dessa folk är, verkar vara lika många som folken. En del tror att både afrikanska och indiska folk härstammar från fader Abraham. Ingen verkar riktigt veta. Det är som sagt bara teorier. Men en sak vet vi i alla fall 100 % säkert - Gud håller vad Han lovar och Abraham blev till sist "far till många folk".


Jag vill också tacka Gud för löftena och profetiorna som jag och SOS tagit emot genom åren.  Tillsammans med min familj vill jag gå in i 2014 med rökelse och tacksamhetsoffer till vår Gud. Jag vill sjunga lovsånger och tacka Gud! SOS är idag ett hem för alla folk och olika nationaliteter. Vi har fått och tagit emot dyrbara och heliga löften om Afrika och den indiska Subkontinenten. Ketura betyder rökelse. Ketura är vacker och fruktsam. Ketura föder många och starka barn!


Tack Gud för Ketura! Jag tror på ett väldigt välsignat och fruktsamt 2014!

Gott nytt år!

19 december, 2013

Nu blir det fart på svenska ekonomin!

Rubriken är stulen från dagens Metro. Samma tidning skriver (19/12) att det svenska konjunkturläget är på väg att förbättras. Alla framåtblickande indikationer visar att vi är på väg mot en acceleration. SEB räknar med att tillväxten kommer trefaldigas nästa år, till 2,5 %. Vi har ett lågt ränteläge, vi ser reallöneökningar, stigande börskurser och huspriser vilket med all säkerhet kommer leda till att hushållens konsumtion kommer att öka under 2014. Vi måste också tacka
Gud för regeringens jobbskatteavdrag! Det ser bra ut! Framtiden är ljus!



Även i SOS Business Class - vårt företagarnätverk ser det väldigt ljus ut. Har precis mött några av våra entreprenörer på frukostbön i vårt konferensrum på Stadshagen idag mellan kl 06:00-07:30. Vi antog en vision för ett år sedan om att vara med att stimulera till att 70 nya företag ska startas upp inom SOS inom 10 år. Nu sitter vi tillsammans och konstaterar att minst 8 nya företag har startats eller är under uppstart bara under 2013. Jag fascineras över att få lyssna till så många tydliga affärsidéer, genomarbetade budgetar och målsättningar. Våra företagare är hungriga och med hårt arbete kommer deras planer och visioner att bli verklighet. Vi har en fantastisk positiv trend i församlingen och bland vårt folk.

Vi avslutar frukostsamtalet och rapporteringen och Walter Zuniga läser Psalm 20 för oss. Vi ber för och tillsammans med alla samlade entreprenörer. Alla skiljs åt för att börja en ny arbetsdag. Tack Jesus för väldigt praktisk och jordnära kristendom.

Den 16/1 - 2014 träffas vi igen för frukostbön. Välkommen om du är företagare eller funderar på att starta eget. Du behöver inte vara med i vår församling för att komma och be med oss. Vi är gudsrikesorienterade och har en väldigt generös hållning.



Lördagen den 1/3 kommer jag att hålla mitt tredje bibelstudie i serien "God wants to make you rich". Ämnet behandlar biblisk ekonomi och vill stimulera till en framgångsrik både privat och företagsekonomisk utveckling. Gud är för dig! Bibeln är praktisk. Vi tror på tillväxt, nya jobb och meningsfull sysselsättning.

Vi hörs!

16 december, 2013

Partners i Tanzania



Har predikat i fem fantastiska, ljuvliga, svettiga och lååånga möten i Victory Christian Center i Dar es Salaam i helgen. Sååå många har blivit frälsta i varje möte och igårkväll blev säkert 70 talet andedöpta och började spruta i tungor! Älskar långa helig Ande möten!


Många gick fram för andedop

Jag har stornjutit! Är nog egentligen mest afrikan. Är svart pingstpastor i vit förklädnad ;) Lovsången och dansen är full av energi, Jesuspassion och rå frälsningsglädje. De ärar och hedrar varandra. De är supergenerösa och samlar in massor av pengar i varje möte. De har tro för vad som helst och alla skrattar och är positiva. Kvalitén på allt i VCC vida överträffar de mesta jag mött...


Jag älskar, ja verkligen ÄLSKAR pastorsparet Huruma och Joyce Nkone! Jag lär mig så mycket från dem och de verkligen vederkvicker och styrker mig. Deras ödmjukhet, tacksamhet, glädje, tro, generositet och excellens befruktar och smittar mig! VCC är från och med i helgen partnerförsamling till SOS och kommer stötta oss regelbundet med både bön och ekonomi. Jag delade visionen om Afrikas huvudstäder med dem igårkväll och de ville aldrig sluta be för mig och SOS. Ett nytt Afrika reser sig med mäktiga, starka och helt självklara och så naturligt apostoliska megaförsamlingar!

Det är väldigt längesedan jag mött Jesus så starkt i lovsången och tillbedjan som här.. Mitt förbund med Gud är förnyat och Andens vind blåser i mitt hjärta. Jag älskar Jesus mer än någonsin tidigare! Tack Jesus för Afrika!

Vi hörs!

09 december, 2013

Sydeuropa kallar!



Har precis avslutat en fantastisk helg i vår dotterförsamling i Bienne, Schweiz. I lördags genomförde vi vår första konferens kring relationer, äktenskap och familj och hade ett fantastiskt söndags celebration igår. Välbesökta samlingar och ljuvlig atmosfär. Det är en stark församling med tillväxt och strategiskt placerad mitt i centrala Europa. SOS Church Bienne växer kraftfullt under excellenta och visionära pastorers ledning. Mycket är verkligen så imponerande!

Har samtalat med många italienare i helgen som vill att vi ska plantera en SOS församling i Italien. Det kommer! Södra Europa ingår i visionen vi fick från Jesus en gång och vår kallelse att se urförsamlingens geografiska återupprättelse, är på gång att bli fysisk verklighet. När församlingen här i Bienne sprängt 500 vallen börjar det bli dags att tillsammans med dem, plantera i Italien, Frankrike och Spanien... Vi tuffar på. Stad efter stad, plats efter plats, land efter land. Inget stoppar oss! Guds rike avancerar aggressivt och pingst och väckelsekristendom är så attraktivt!

Hemma i Stockholm döpte vi visst ett helt gäng i helgen! Fler och fler anmäler sig till SOS Missions Bibelskola och Ledarskola - vilka faktisk plötsligt fått ny vind i sina segel med vår nya rektors offensiva tro! Ännu är det inte för sent för att ansöka! Ansök här!

Har ätit för mycket både fondue, hästkött och chocklad i helgen och måste akut till gymmet i veckan ;)

Vi hörs!