28 januari, 2014

Investeringsmöjligheter!

Samlar intrycken efter en sanslös bönekonferens den gångna helgen. Reflekterar över vilka fantastiska partners och vänner SOS har fått... Generösa både företagare och privatpersoner berättar att de har som största och absolut högsta önskan och dröm i livet, att få betala en hel festival... Jag blir förundrad och ödmjuk inför både visat förtroende, överlåtelse och generositet. Detta är så vackert! Såå många vill åka med oss ut på våra missionsresor och olika festivaler - fler än någonsin! Jag är faktiskt helt överväldigad över alla som säger och frågar; vad kan vi göra för att stå med i missionsvisionen? Ja... Gud är god och trofast och det är VERKLIGEN en enorm välsignelse att få investera i Guds egna projekt...

Här följer, därför att så många undrat, några investeringsförslag under 2014;

- Festivalen i Bujumbura, Burundi, 490 000 SEK



- Min nya bok "Världens bästa familj", 100 000 SEK


- Festivalen i Sialkot, Pakistan, 260 000 SEK saknas


- Marknadsföring av SOS Missions Bibelskola, 100 000 SEK



- Supporta SOS Missionsbibelskola, 100 000 SEK/termin















- Två stycken kameror för vårt festivalarbete, 44 000 SEK/styck






- Libanon basen: 5000-10 000 SEK/månaden för basen, 5000 SEK/mån för familjen Kvist

¨

- Bulgarien basen- lägenhet/kontor, 150 000 SEK

- The African capital city Tour, 120 000 USD/ festival

- Containersläp för frakt av vår portabla festivalanläggning


Vill du vara med och finansiera något av dessa projekt? Kontakta vår ekonomichef Emelie Berndtsson; 

08- 656 90 20, emelie.berndtsson@missionsos.org

Vi hörs!

22 januari, 2014

Bönens Ande!

"skall jag utgjuta nådens och bönens Ande". Sak 12:10


Många fastar. Vi viger januari till bön.
Den 24-26/1 pågår vår 
bönekonferens i SOS Church Stockholm. Vänner från Norge ringer och frågar om upplägget. Amerikanska bönekrigare är på väg in. Afrikanska apostlar kommer... Alla frågar; - Hur ser dagarna ut? Vad ber vi för? Vad händer?

En del av frågorna är lätta att besvara; som att vi träffas i våra bibelskole-och-ungdoms lokaler på Warfvingesväg 26, Stadshagen,fredag från kl 22-02 och på lördag från kl 16-20. söndag träffas vi på Norra Latin från kl 16-19. Men vad upplägget är och vad vi ska be för - ja de frågorna vill och kan ingen besvara. Helt enkelt för att vi inte vet. Det är lixom hela grejen med en bönekonferens. Vi vill inte veta än... Vi vill söka Gud. Vi kommer för att höra från himlen. Vi vill lovsjunga, prisa, ropa och bara vara i Hans närvaro. Vad säger den helige Ande?! Vart går vägen?! Vår framtid finns hos Herren. Spännande!


Välkommen!

Vi hörs!

17 januari, 2014

Handpenning


När du köper en kapitalvara krävs oftast handpenning för att köpet ska vara bindande. Huset eller bilen är din efter att du erlagt handpenning och du kan överföra resten av pengarna i lugn och ro medan du redan njuter det du köpt...  En handpenning är brukar vara 10 % av varans värde och ges oftast kontant. Både köparen och säljaren binder sig till överenskommelsen genom given och mottagen handpenning.

Gud har "friköpt" dig med sitt blod genom Jesus sin son. (Ef 1:7)

Med sitt blod har Gud betalat 100 % av köpeskillingen och du tillhör inte satans rike längre. Du är inte slav här i världen  utan istället son och "medarvinge" i Guds hus och Jesu rike. Gud har lovat dig hela sitt Kungarike och ALLT vad han äger och representerar. Han har ingått kontrakt och skrivit under avtal med sitt eget blod. Guds kontrakt med dig kallas "det nya förbundet". Han har redan gett dig handpenningen på
det arv som väntar dig. Det gjorde Han genom att ge dig den helige Ande.

"Anden är en handpenning på vårt arv..." Ef 1:14a

Gud gav sin helige Ande som en försmak och en handpenning på alla de andliga rikedomar som faktiskt därför redan tillhör dig. Just nu kanske du bara vågar njuta 10 %, men ALLT tillhör redan dig! Ta ut! Arvet är ditt! Handpenningen är ju redan given!  Vad väntar du på? Lev som ett av Guds egna barn! Lev Andens fulla liv!


Efter en fantastisk vecka i Pittsburgh är jag nu på väg till Philadelphia och predikar i CityLife Church denna helgen. Ser fram emot det massor!

Vi hörs!

11 januari, 2014

Vill du lyckas?

Är i USA - mitt andra eller tredje hem, vet inte riktigt vilket... Bor i Europa men jobbar mest i Afrika och USA sedan drygt 10 år. Älskar Stockholm, och SOS är och förblir min apostoliska bas och mitt hem även om jag nog får erkänna att jag förälskat mig i både Afrika och USA.

Undervisar, predikar och arbetar med två stora apostoliska nätverk i Pittsburgh och Philadelphia två veckor i januari - Reach Northeast och City Reach Network. Dessa nätverk är verkligen församlingsplanteringsmaskiner och lyckas fantastiskt med vad de håller på med. Jag stortrivs och lär mig massor.

Ledarna Jeff Leake och Brian Bolt är kort och gott:

1) Ödmjuka...
2) Tacksamma...
3) Enkla...

Jeff Leake
Brian Bolt

De leder stora framgångsrika församlingar som sprutar ut dotterförsamlingar. De senaste två åren har de tillsammans planterat 17 nya församlingar och i år ska det planteras drygt 20 nya kyrkor! Trots att de döper 100-tals nyfrälsta hela tiden och samlar in sanslösa belopp till mission, sociala projekt och nya
församlingsetableringar så hör jag aldrig något skryt. De är ödmjuka och bara helt upptagna med att träna lärjungar och fostrar nya ledare.

De är sååå tacksamma för allt Gud gör! De berättar om förvandlade fd kriminella, narkomaner och de berättar om helandeunder och mirakelbefrielser! De kvittrar om kraftfulla andedop och deras nyfrälstas nya jobb och kreativa företagsideer. Tänk va Gud gör!
säger de...

Det som berör mig mest här att de förblivit så enkla och jordnära. De fastar och ber. De skrattar och spelar kort. De lägger hellre sina pengar på en missionsresa en en ny bil eller nya möbler. De renoverar inte sina kyrkor stup i kvarten och utan hjälper hellre hemlösa.

Vill du lyckas? Det vet jag att du vill. Pröva ödmjukhet, tacksamhet och enkelhet - det föder i sin tur ren glädje och rå genombrottstro! Lär från Jeff Leake och Brian Bolt!

Vi hörs!

02 januari, 2014

Afrika är framtiden!


På den afrikanska kontinenten finns ungdomar, kunskapshunger och enorma naturresurser. Detta sammantaget skapar den perfekta miljön för nya affärsidéer, stark ekonomisk tillväxt och massor nya trendsättare! Afrikas huvudstäder spritter av liv, nyfikenhet och skaparglädje! Inte konstigt att alla världens investerare vill etablera sig i de unga och sköra demokratierna i Afrika. De afrikanska huvudstäderna är framtiden! Alla vet det, men få vågar erkänna det. Musik, dans, film, mode, konst mm - de nya trenderna kommer snart från Afrika! Märk mina ord. Indien, Kina och Afrika springer snart om USA, Australien och Europa.

I november 2013 talade den helige Ande till mig under pågående festival i Tanzania och sa:

"Predika evangelium för varje huvudstad på den afrikanska kontinenten. Jag ger dig huvudstäderna!"


Ett nytt 2014 har börjat och med nyårs-skifttet började också "The African Capital City Tour". 54 huvudstäder väntar på oss! 54 aggressivt växande kosmopolitiska centers ropar! Afrikas unga, coola, hungriga och nya urbana generation längtar efter Jesus och den helige Ande! Vi kommer nu! SOS är på väg! Vi har hört signalerna!

- Hjälp oss bygga ut vår festivalanläggning!
- Hjälp oss finansiera ytterligare en festival!
- Ta med era ungdomar och följ med oss på team till Afrikas huvudstäder!

Afrika är framtiden!