26 februari, 2014

Ett förrådshus för alla folk!

Ett av många saker som den helige Ande viskade till mig när vi 2009 planterade SOS Church Stockholm mitt i vår vackra huvudstad var;

"Bygg ett förrådshus för alla folk"



På lördag fortsätter just det apostoliska församlingsbygget med 3e bibelstudiedagen om biblisk ekonomi - "God wants to make you rich"... Vi börjar kl 10:30, efter en skön och välbehövlig sovmorgon, och äter lunch tillsammans ca 12:30, för att sedan avrunda undervisningen med frågor och svar ca kl 15. Vi träffas i våra bibelskolelokaler på Warfvingesväg 26 i Stadshagen.



Den här helgen är speciell på många sätt eftersom jag också släpper min femte bok: "Världens bästa familj" och signerar böcker både lördag och söndag. Boken är en sammanfattning från de tre lördagar vi samlats för undervisning om äktenskap och familj i församlingen. Jag ber att boken ska bli en bestseller och maxa familjerna och skapa sundhet och kittlande spännande framtid för alla som läser den. Familjen är verkligen vår största glädje och vårt största förtroendekapital!

På söndag gästas vårt celebration, kl 16 på Norra Latin (Drottninggatan), av två hedersgäster - nämligen Pelle Hörnmark och Marie Nylén. Pelle är en kär vän till mig sedan 20 år tillbaka. Pelle har världens största hjärta. Han har arbetat som missionär i Etiopen och lett en stor och framgångsrik församling i Jönköping under många år.
Idag är han "pappa pingst" med hela Sverige och reser och inspirerar ledare. Nu kommer Pelle med ett budskap till Stockholm och vi tror många ska bli frälsta och dricka av Anden på söndag! Ta med dig vänner som vanligtvis inte brukar gå i kyrkan! Pelle älskar Jesus och predikar ett tydligt korsfokuserat evangelium och förlöser eld och
kraft till frihet. Vi ber om ett blixtnedslag från himlen! 
Marie Nylén leder organisationen Levande Familjer som hjälper par i kris och värnar och stärker familjer i Skandinavien. Marie är ljuvligt jordnära, praktisk i sin rådgivning, men har också en sådan smittande livsglädje och vinnande folklighet. Du mår helt enkelt bra av en dos Marie Nylén!

Välkomna till SOS Church Stockholm! Det blir fest hela helgen!

Vi hörs!

23 februari, 2014

Den heliga och höga vägen!

Jag har träffat paktsvänner på en blixtvisit i Dallas, Texas några dagar för bön och strategiska samtal... Sammanfattar här lite reflektioner från min bönekammare de senaste veckorna. Kanske kan det ge lite bränsle till ditt eget böneliv.

"Vi skall ta Kungsvägen utan att vika av vare sig till höger eller vänster..." 4 Mos 20:17.

Jag ber den helige Ande leda mig så att jag alltid får gå på "kungsvägen".

"En banad väg, en vandringsled, skall gå där, och den skall kallas den "den heliga vägen". Ingen oren skall färdas på den, men den är till för dem. De som vandrar den vägen skall inte gå vilse, även om de är dårar." Jes 35:8.



Den kristnes resa mot himlen kan göras på olika vägar. Jesaja talade om "den heliga vägen" och Jesus undervisade om "den smala vägen" (Matt 7:14). I livet gör vi hela tiden val. Vi väljer mellan den högre eller lägre vägen. Ingen av vägarna är synd men den högre är bättre än den lägre. De som väljer att vandra på den högre vägen blir dock använda av Gud på ett helt annat sätt än de som inte väljer att gå på den.

Om Gud säger till oss att välsigna någon ekonomiskt så kan vi göra det lite lagom eller extravagant. När Gud säger åt oss att försonas med någon så kan vi hurtigt säga "ursäkta" eller gråtande och från hela hjärtat och uppriktigt be om förlåtelse. Den som dricker alkohol syndar inte så länge denne inte dricker sig berusad, men den högre vägen är att inte dricka alls av kristen kärleksplikt mot de svaga. Den som röker är inte mindre kristen än den som inte gör det, men den högre vägen är att avstå för att både leva sundare och inte orena Andens tempel. Svära måste inte nödvändigtvis vara synd men den högre vägen är att tala rent och vårdat. Väljer du excellens och höghet så får du tjäna de excellenta och höga. Väljer du heder så får du heder. Väljer du renhet och värdighet så kommer du skörda detsamma. Vissa lärjungar är saltare än andra. Någon väljer en tuffare och mer disciplinerad väg för att få himlens hedersuppdrag.

"Ser du en man som är skicklig i sin syssla - han får träda i kungars tjänst och behöver inte tjäna vanliga människor." Ords 22:29.

Visst vill du väl betjäna kungar?! Visst vill du väl bli använd av Gud med inflytande på hög nivå? Visst vill du väl tala till och skaka nationer?! Ja! Herre! Ja!, svarar många utav oss med tårarna rinnandes längs kinderna...

"Men i ett stort hus finns kärl inte bara av guld och silver utan också kärl av trä och lera, några till heder, andra till vanheder. Den som därför renar sig och håller sig borta från dessa blir ett kärl till heder, helgat, användbart för sin herre och förberett för allt 
gott arbete." 2 Tim 2:20-21.



Vill du vara en potta eller ett guldkärl i Guds hus?! Renar du dig och väljer "den heliga och höga vägen" blir du ett silver eller guldkärl! Väljer du "Kungsvägen" förvandlas du från trä och lera till ädel metall! Välj "den heliga vägen"!



Jag känner mig vare sig fördömd eller bättre än någon annan. Jag känner bara en större helighetslängtan nu än någonsin tidigare. Så här är jag inför Gud med bönen; - Herre, jag vill göra dig stolt och inte
ledsen! Herre, använd mig i helig tjänst! Helgelse, gudsfruktan och ny överlåtelse till tjänst fyller hotellrummet...

Jag ber att SOS och våra allierade ska fortsätta gå på "Kungsvägen"... Herre hjälp oss!

Vi hörs!

17 februari, 2014

06 februari, 2014

Idag och imorgon!

Sitter och skriver på Scandic Vulkan Hotell i Oslo. Har undervisat två dagar Oslo Filadelfias Bibielskola. FBO har 160 elever i år och igår blev ca 25 andedöpta och började spruta i tungor sista lektionen! Älskar hela lärarstaben och församlingen här och undervisar här för 15 eller 16:e året i rad! Åt frukost med min gode vän Stephan Christiansen, Jesus Church idag och predikar i Filadelfia Strömmen imorgon kväll och på lördag...


Familjen Amritzer vägrar helt enkelt och sonika att leva i det förflutna. Igår är faktiskt historia. Vi är tacksamma för segrar, semestrar och olika framgångar vi fått uppleva men vi är definitivt inte nostalgiska  och tycker inte det var bättre förr...

Fråga inte: Hur kommer det sig att det var bättre förr? Det är inte av vishet du frågar så.
Pred 7:11

Du kan inte vrida klocka tillbaka, min vän. Det går inte att leva om svunna dagar. Du kan bara dra lärdom av historien så att du inte måste upprepa det som var negativt eller uppfinna hjulet på nytt. Historien lär oss hur vi ska leva bättre idag och imorgon. Hoppas du fattar vad jag menar, kompish?!

När jag reflekterar över mitt liv och hur det är just nu blir jag såå lycklig...

Är tacksam för att vår församling växer, vår bibelskola växer, våra festivaler växer och vi döper nyfrälsta och stormar framåt! Allt spritter av liv och framtidstro! Den här våren och sommaren kommer bli så bra! Den 1-2 mars släpper jag en ny bok på tema familj. Både Marie Nylen, Levande Familjer och Pelle Hörnmark, Pingst kommer som hedersgäster till vår församling den mycket speciella helgen! Missa inte det! Det blir fest!


Det blir festival i Pakistan i mars och Missionskonferens i slutet på maj!

Stephan och Anne Christiansen, Jesus Church,  Oslo och Scott Howe, Evoke, Orlando, Florida  besöker  oss på "Mission 14" den 30/5-1/6. Det blir inriktning på hur vi ska ta världens megastäder för Jesus och därför har vi satt underrubriken "Tools for Urban Mission". Spännande, kreativa och mycket praktiska workshops kommer erbjudas i hur vi uttrycker vår tro genom konst, dans och annat bus!

Stephan och Anne...

Scott Howe kommer med ett team från Evoke Ministries och kommer ha kreativa workshops...

Wow! Framtiden är vår! Tack Jesus!

Vi hörs!

03 februari, 2014

Missa inte...

#Mission14 from Mission SOS on Vimeo.