30 november, 2009

300

Igår (söndag) bad vi med dyrbara stockholmare till både frälsning och andedop igen! SOS Church stormar framåt och intar meter efter meter av satans jord och gör den till Guds rikes mark! Öken blir trädgård. Steril sand förvandlas till fruktbar mylla. Stockholm vårt lands huvudstad kristnas åter när det urgamla och ständigt högaktuella evangeliet om Jesus den uppståndne basuneras! Vi ger oss aldrig. Vi strider för rättfärdighet. Vi är ljus i mörkret, salt i föruttnelsen och en stad på berget som inte kan döljas! Jesus bygger sin församling i city och djävulen har inte en chans! Vårt stridsrop är likt frälsningsarmén; - blod och eld! Vår mat är att göra Hans vilja som har sänt oss! Tack Jesus för att du kallade oss ut på vattnet i vilt pionjärarbete! Du sa kom och vattnet bär! Nu växer visionen starkare med varje vecka;

"För alla folk till alla folk. Urförsamlingen mitt i Stockholm och till världens ände."


Har precis sett filmen 300 igen! Spartas Kung Leonidas möter med 300 dödsföraktande män den persiske kung Xerxes hundratusentals soldater. I ett smalt bergspass och slåss och dör 300 fria män för att försvara sin stad. De dör i frihet och med värdighet och respekt. De vägrade bli slavar. Deras sång var frihetens!

För en bibelläsare är parallelen till Judarnas domare och härföre Gideon självklar. Gideon som med endast 300 män lyckades besegra och driva de förtryckande och anfallande midjanieterna på flykten. Gud gav seger! (Domarboken kapitel 6 - 8)

Gud ger seger! SOS är pionjärer, krigare och församlingsplanterare! Vår bön är. - Gud ge oss Stockholm! - Gud ge oss onådda folk!

Vi hörs!