18 januari, 2010

SOS Church - mitt livs mest spännande äventyr!

I veckan som gick döpte två av våra bibelskole-elever nyfrälsta hemma i badkaret! Anders och Carlos blev lyckliga dopförrättare och tränar nu sina egna lärjungar... Vi har alltså redan döpt fyra personer hittills i januari och fortsätter mot målet; 50 döpta under 2010! Halleluja! Apostlagärningarna mitt i Stockholm city!

Igår var vår celebration i SOS Church bara helt enkelt - bättre än bäst! Mycket folk, drag, kreativt, kul - vi skrattade flera gånger spontant och hjärtligt! Mötet var varmt och fullt av helig Ande! Temat igår var; "De fattigas situation i Stockholm" och hur vi både personligt och som församling utrotar fattigdom i staden!


Men ingen fattig borde finnas hos dig, ty Herren skall rikligen välsigna dig...
5 Mos 15:4a


Här följer en sammanfattning för er som inte var där och lite repetition för er som var där :).

Hur utrotar vi fattigdom rent konkret och praktiskt?

1) Utrota girighet och vaka över ditt hjärtas renhet i relation till pengar. 1 Tim 6:10
2) Villighet, lydnad och överlåtelse till missionsbefallningen. Jes 1:17-19, Mark 10:29-30, 2 Tim 2:3-4
3) Spara för framtiden. 5 Mos 28:8
4) Arbeta hårt. Ords 6:10-11, 10:4, 20:13
5) Ge till de fattiga. Ords 14:31, 17:5, 28:27

Jesu försoningsdöd och verk på Golgata kors gjorde upp med bland annat;

1) Andlig död
2) Sjukdom
3) Fattigdom

Vi läser i Nya Testamentet;

Ni känner vi vår Herre Jesu Kristi nåd. Han var rik men blev fattig för er skull, för att ni genom hans fattigdom skulle bli rika.
2 Kor 8:9

Så skall min Gud, efter sin rikedom på ett härligt sätt i Kristus Jesus ge er allt vad ni behöver.

Fil 4:19

Idag har jag sovit ut, käkat så god köttgryta och även hunnit träna på favorit-gymmet i Flemingsberg tillsammans med Walter min vapenbror och assisterande pastor...


Imorgon börjar Ledardagar i SOS Church Stockholm och gäster kommer från hela Sverige och Norge - anmälningarna fortsätter att trilla in hela tiden - sååå kul! Vi
är så glada att Thomas Jonsson, Kristet Center Väst, Daniel Viklund, Frälsningsarmén Västerås och Tommy Lilja, Folkkyrkan Sölvesborg är med som talare.


Föräldrar! Glöm inte bort att anmäla dina barn och deras kompisar till SOS Kids 24 - vårt barnläger till helgen 23-24 januari!


Vi hörs!