10 februari, 2010

Församlingen en maktfaktor!


Ni är världens ljus. Inte kan en stad döljas, som ligger på ett berg.
Matt 5:14


Jesus bygger sin församling i Stockholm city och vi hjälper till lite... Han ropade. Vi lyssnade och lydde. Vi går på vattnet och det bär. Jesus sa att Han väntade på oss i innerstan och det gjorde Han verkligen, vi möter Honom där varje vecka... Den helige Andes ljuvliga underström finns liksom under golvet och mitt i församlingen finns en brunn med ett enormt självtryck där vatten sprutar upp som ur en geiser på Island ungefär... Helvets portar (sataniska troner) har ingen makt över Jesu församling (Matt 16:18). Med Jesus vinner vi alltid och djävulen har inte en chans!



Aposteln Paulus sa till sin andlige son Timoteus;

Men om jag dröjer skall du veta hur man bör förhålla sig i Guds hus, som är den levande Gudens församling, sanningens pelare och grundval. Och erkänt stor är gudsfruktans hemlighet...
1 Tim 3:15-16a

1) Guds hus = Församlingen är en familj, Guds familj!
2) Den levande Guden = Församlingen är levande i den meningen att Gud uppenbarar sig i och genom den genom under, tecken och kraftgärningar!
3) Sanningens pelare och grundval = Församlingen är en sanningssägare och står kvar hur de oppurtuna vindarna än råkar blåsa för tillfället!
4) Gudsfruktans hemlighet = Församlingen konfronterar synd och manar till omvändelse, böner om förlåtelse!

Tillsammans med Jesus bygger vi en varm och kärleksfull familj för alla folk i Stockholm. Jesus uppenbarar sig genom under, tecken och kraftgärningar genom oss mitt i staden. Vi säger sanningen till både demoner och människor. Vi konfronterar synd, manar till omvändelse och ber med människor till frälsning vecka. Vi står emot världslighet, ytlighet och lusta. Vi fastar, ber och kastar berg i havet. Uppståndelse och väckelsekristendom är här för att stanna!

På söndag döper vi i SOS Church igen - välkommen!

Vi hörs!