19 mars, 2011

Fariséens checklista

Predikade här i församlingen Freedom Valley i Gettysburg igårkväll, väldigt många sökte frälsning och gjorde den 18 mars 2011 till sin andliga födelsedag :)!

Jesus var "supersyndarnas" vän och konfronterade istället hela tiden de "superheliga" (Mark 2:16-17)... Mördare, otrogna och rånare vet att de är syndare som är i behov av förlåtelse - ingen behöver säga det till dem egentligen... Därför konfronterade Jesus aldrig "storsynderna" heller när vi läser evangelierna... Prostituerade, drogmissbrukare och hemlösa är faktiskt ofta närmare Guds rike än den perfekta religiösa eliten därför att de förstnämnda är ödmjukt medvetna om sitt bedrövliga tillstånd och sitt behov av hjälp...

Fariséerna var Israels största problem på Jesu tid och deras religiösa gift genomsyrade samhället och höll fotfolket borta från sann och uppriktig gudsdyrkan.

Fariséer var ett judiskt parti som verkade vid tiden runt Kristi födelse. Fariséerna var kända för sin traditionalism och noggranna efterlevnad av Mose lagar och de äldstes stadgar. I Nya Testamentet används de för att illustrera ögontjänande, bokstavstro, lagiskhet, och högmod.

Wikipedia




Här följer fariséens checklista enligt Jesus;

1) Ser alla andras fel men inte sina egna. Matt 7:3, Joh 8:7
2) Vill framstå heliga men har kalla hycklande hjärtan. Skenheliga.
Matt 23:23-28
3) Snåla, bittra och vägrar att förlåta. Matt 18:21-22
4) Själviska och vill roffa åt sig det bästa för egen del. Matt 23:6-7
5) Vet inte hur man visar barmhärtighet och kärlek. Matt 23:23
6) Vill att andra ska känna sig otillräckliga och dåliga. Matt 23:4



Världen behöver Jesus evangelium mättat av kärlek, förlåtelse och en andra chans! Fariséerna vann aldrig världen med sitt budskap, men enkla Jesus lärjungar gjorde och gör det!

Vi hörs!