29 april, 2011

Smörjelsen!

Den helige Ande bor i varje troende. Vi är Guds Andes tempel på jorden. Vi utgör tillsammans Jesu kropp (1Kor 6:19, 2 Kor 6:16, 1 Pet 2:5)!

Vad är det för skillnad på den helige Ande och smörjelsen från den helige Ande?

Smörjelsen hänger ihop med specialuppdraget och är direkt kopplat och relaterat till vad vi specifikt blivit kallade av Gud att uträtta. Smorda av Anden för speciell och specifik tjänst. I Gamla Testamentets berättelser kom Andens smörjelse över domaren, profeten och sedan också den speciellt utvalda kungen i Israel... Smorda titlar och tjänster för större ansvar och uppdrag för och till folket som skulle ledas.



Idag kommer Anden till alla och över alla efter Jesu försoningsdöd, uppståndelse och himmelsfärd (Joel 2:28-29, Apg 2:17-18)! Först pånyttfödelse och nya skapelser genom den helige Ande i frälsningen och sedan ett dop i den helige Ande för att vi ska kunna förverkliga och fullfölja Jesu missionsbefallning (Mark 1:8, 16:15-20, Apg 1:5,8)!

Det finns en smörjelse över kallet och uppdraget även i Nya Testamentet. En speciell nåd och kraft från Gud för ett speciellt folk eller område (Gal 2:7-9).


Smörjelsen, mandatet och genombrottet hänger ihop med personen Gud kallat, rest upp och ställt på en specifik plats eller i en speciell stad!

Gud sände och smorde Jesus! Gud kan kalla, sända och smörja dig!

...hur Gud smorde Jesus från Nasaret med den helige Andes kraft, han som gick omkring och gjorde gott och botade alla som var i djävulens våld, ty Gud var med honom.
Apg 10:38

Ingen människa kan ta emot något utan att det ges henne från himlen.
Joh 3:27

Den Gud har sänt talar Guds ord. Gud ger honom sin Ande utan att mäta.
Joh 3:34

Vi hörs!