13 maj, 2011

Festival i Pakistanska Faisalabad mot alla odds

Reste direkt från Stadions tunnelbanestation på Östermalm och Pakistanska Ambassaden till Stockholm Central. Mitt visum och den välsignade stämpeln var fortfarande blöt på tunnelbanan. Har aldrig varit mer lycklig för ett visum någon gång tidigare i livet. Jag åkte Arlanda Express med ett specialutfärdat mirakelvisa och sprang in med väskorna för att köpa biljett av Turkish Airlines på flygplatsen en knapp timma innan avgång...

Jag hann inte ner till onsdag och torsdag kvällarnas festivalmöten men får predika hela helgen i alla fall - tack Jesus! Peter, min älskade Peter, är en hjälte och resten av SOS teamet har slitit dygnet runt...


Gud gav oss kontakter på högsta nivå i sista minut och en vamt troende minister kom till vår hjälp helt mirakulöst! Något annat hade inte funkat just nu med tanke på senaste tidens händelser i Pakistan. Läget är minst sagt spänt efter dödsskjutningen av terroristledaren Usama bin Laden... Ett specialtillstånd direkt från himlen och högre ort alltså :)!

Turkish Airlines tog mig från Stockholm via Istanbul till Karachi och sedan bar det av med det lokala inrikesbolaget Air Blue till Lahore och så slutgiltigt en tre-timmars bilresa till Faisalabad... Reste 22 timmar nonstop :). Checkade in på hotellet, duschade, bytte om och åkte direkt till festivalplatsen... Spelade ingen roll med vila och sömn längre liksom, hade redan passerat de pucklarna och kommit in i andra andningen :).

Hot från muslimska organisationer och en av våra högtalare krossad... Extremt varmt (44 grader C i skuggan) och sjukdom i teamet. Fick väl börja om lite ikväll kanske, men vi hade faktiskt 14000 på plats och ca 8000 bad en frälsningsbön! Vi delade ut drygt 6000 ex av min lilla bok "Radikalt frälst" och uppföljningskort fylldes i! Många blev helade - en stum pojke började tala bland allt underbart som Guds Ande gjorde :). Jesus är ljuvlig! Festival trots allt och genombrott mot alla odds!

Vi hörs snart igen!