09 juni, 2011

Guds församling!


Om inte Herren bygger huset är arbetarnas möda förgäves.
Psalm 127:1a

Ingen av oss är så smart så att vi kan öppna ett dövt öra eller få tumörer att försvinna. Ändå händer just detta i varje SOS festival! Inga pengar får blinda att se eller lama att gå men budskapet om Jesu kors har just den effekten när vi basunerat det för folkmassorna. Demoner flyr, depressioner och ångest lättar och skingras i Jesu namn. Den helige Ande faller på hungriga lärjungar som övernaturligt börjar tala främmande språk och ser syner och drömmer profetiskt.



I SOS finns många medarbetare med universitetsutbildningar och högskolepoäng men ingen av dem kan förvandla, frälsa eller föda en enda människa på nytt. Äktenskap får nytt liv och barn skrattar lyckligt igen när Guds Ande tänt kärlekens låga efter samtal och bön. Familje-ekonomier som en gång var svaga blir super starka och överflödande när makarna i lydnad för Guds Ord börjar ge 10% av sina inkomster till församlingen. När heder och ära praktiseras, när fattiga ges ett mål mat, de som fryser får en varm tröja - då gör Gud under hos oss! När snarkande alltid hörs från gästrum och gästsäng då välsignar vår Gud!

Det måste finnas ett självtryck i den levande Gudens församling annars är det inte Hans församling! En sund församling växer och spränger framåt därför att huvudet är Jesus Kristus och hjärtat är den helige Ande vilken pumpar liv och syre ut i hela kroppen! Fler nås! Fler vill döpas! Vi får bättre jobb, löneförhöjningar, bonusar och premier därför att vi satsar på mission. Vi gör alltid bra affärer, gör stora vinster och får god avkastning på våra investeringar. Hus, lägenheter, bilar och kläder nästan skänks oss därför att vi söker Jesu rättfärdighet och Hans rikes bästa! Lev för Guds församling den är nämligen Jesu egen brud! Klä, smycka och fixa den och brudgummen kommer att belöna dig!

De andra sliter och släpar för...

Detta ger han åt sina vänner medan de sover.
Psalm 127:2b

Jag tror på överflöd, seger, framgång och favör! Varför då?! Därför att SOS Church Stockholm är inte min utan Guds egen församling!

Vi hörs!