20 december, 2011

Grundmurat

De höll troget fast vid apostlarnas lära och gemenskapen, vid brödsbrytelsen och bönerna.

Apg 2:42

I texten ovan nämns fyra saker som alla verkar utgöra själva centrum av den första och allra yngsta kristna församlingen, som den beskrivs i Nya Testamentet.

1) Apostlarnas lära.
2) Gemenskapen.
3) Brödsbrytelsen.
4) Bönerna.



Fyra grundstenar. Fyra pålar djupt nedslagna i jorden. Fyra betongfundament - ett i vardera hörn. Ja... Då står Guds hus stadigt.

Urförsamlingen som den beskrivs i Apostlagärningarna byggdes så och vi försöker bygga SOS Church Stockholm precis på samma vis.

Idag har vi, (SOS staff), åkt båt hela dagen från Kapellskär till Mariehamn. En endagskryssning i den svensk-finska skärgården med stor julbuffé. Vi har skrattat, fikat, spelat kort, lekt med barnen, spelat schack och bara hängt... Så kul! Så andligt. Så viktigt. Att vila tillsammans helt utan krav, jobb eller effektiv aktivitet är verkligen så bra för en församling och dess ledare. Det kallas för gemenskap.

Vi driver 6 bibelskolor i SOS och undervisar och predikar från Bibeln sju dagar i veckan... Vi firar nattvard i våra husförsamlingar och med våra familjer kring köksbordet regelbundet. Vi ber, fastar, krigar och håller bönenätter.

Låt jul och nyårshelgen bli en tid av kravlös gemenskap för dig, familjen och dina syskon i församlingen. Skratta, prata och vila tillsammans! Njut varandras vänskap och humor!

Vår Herre Jesu Kristi nåd, Guds kärlek och den helige Andes gemenskap vare med er alla.


2 Kor 13:13

Vi hörs!