16 oktober, 2012

Växtvärk


SOS Church Stockholm samlade ca 400 vuxna och ungefär 70 barn söndagen den 7 oktober. Det var visserligen Super Sunday och alla laddade lite extra men alla indikationer visar ändå på en positiv trend och stark tillväxt i vår församling just nu... I söndags var vi 245 vuxna!
- Vår senaste bönenatt samlade 106 vuxna.
- Vårt ungdomsarbete SOS Youth samlar ca 40-50 varje fredag kväll.
- Våra All Nations Café's samlar i snitt mellan 150-180 vuxna och drygt 50 barn. (2-3 ggr/termin)
- Våra söndags Celebrations samlar i snitt drygt 200 vuxna och drygt 50 barn... Vi har toppar och dalar men nu snackar vi snitt... Inga överdrifter alltså...
- Våra seminarier samlar ungefär 100 till regelrätta bibelstudier en gång per termin...
- Vi har dagsläget nästan 40 husförsamlingar som samlas varje vecka...
- Vi har SOS lärjungaskola och Ledarskola...

Jag har då inte nämnt SOS Street Mission och SOS Business Class med deras så fantastiska arbete.
Vi är nog drygt 500 vuxna aktiva medlemmar och ca 70 barn idag... Många av våra mest trofasta medlemmar jobbar helger och kvällar och kommer kanske varannan eller var tredje söndag. Jag är så tacksam till Gud över tillväxten och tycker det är smått fantastiskt med tanke på att vi startade församlingen den 29 augusti 2009 och att vi bara är drygt 3 år gamla.

Nu har vi växtvärk. Vi behöver förrutom fler ledare också nya lokaler. Vi har en stor vattenskada i vår kyrka och måste renovera fram till jul. Vilket innebär att vi måste hitta en alternativ lokal att samlas på från och med nästa vecka. Inget problem men en utmaning, inte minst i Stockholm city. Vi har dock väldigt flexibla och uppfinningsrika ledare och ingen är för bekväm eller rädd för att spotta i nävarna och arbeta hårt. Det kommer att bli bättre nu! Vattenskadan tvingar oss ut ur våra lokaler tidigare än vad vi vill. Jag tror Gud driver på! :)

På söndag samlas vi på Warfvingesväg 26 i Stadshagen, Kungsholmen som vanligt kl 12 och 16. Men sen blir det spännande. Vi ska gå på vatten igen. Jesus står på vattnet. Han väntar på oss  i innerstan. :)

Vi hörs!