14 juli, 2014

Mbeya - dag 5

Jens Charlieson rapporterar:

Den femte och sista festivalkvällen är nu i ryggen och folkskaran fortsatte att växa in i det sista. Antalet besökare har ökat stadigt varje kväll, från 15.000 i onsdags till kvällens otroliga 80.000 besökare! Festivalen är avslutad och vi tackar Jesus för en alldeles fantastisk vecka här i Mbeya.




På förmiddagen delade vi upp hela vårt 160 man starka lag i drygt 30 mindre grupper och åkte ut till olika lokala församlingar för att predika hos dem. I en av dessa kyrkor blev 20 personer frälsta, 30 andedöpta och en man som var både stum och döv blev helad och började både höra och tala! 



Trots att vi inte bad för sjuka individuellt under kvällens festivalmöte så hade helandedokumentationsteamet fullt upp. En man som vi hade bett för under två tidigare kvällar för smärta på högra sidan av magen kom idag fram till oss och berättade om en dröm han haft natten till söndagen. Han hade drömt att han hade legat på ett operationsbord och läkare hade opererat, sytt och plåstrat om såren. Sen vaknar han och märker att all smärta är borta! 



Kvällen och festivalen avslutades med ett massandedop under afrikansk stjärnhimmel. Guds Ande svepte över publiken och från scenen såg vi hur mun efter mun började bubbla i tungor, man skrattade och grät om vartannat. Mitt på fältet stod två unga systrar, en av dem började tala i nya tungor redan innan Johannes hade bett färdigt. För den andra hände ingenting på en stund, vi tittade bort en stund innan vi vände oss mot dem igen och såg då hur tårar rann ner för hennes kinder. Båda systrarna blev andedöpta denna söndagskväll, tillsammans med tusentals andra.


Dop på festivalplatsen!

Jesus, tack för allt du gjort här i Mbeya denna vecka! Många tusen har tagit emot Jesus i sina hjärtan, (vi återkommer med siffror lite senare), så många döva öron och blinda ögon har öppnats, förlamade ben och armar har fått tillbaks styrka och funktion, stumma börjat tala, ja, jag kan fortsätta hela natten och berätta om alla mirakler.  Människors liv har förvandlats och vi är så tacksamma!

Video från lördagskvällen:


Update 5 Mbeya 2014 from Mission SOS on Vimeo.