21 oktober, 2014

Familjen - det finaste vi har

Det är lätt att ta människor för givet. Att sluta uppskatta de personer man har närmast och istället irritera sig på varandras små egenheter. Låt inte den där resväskan som alltid blir liggande i hallen, ungarnas tvätt på golvet i rummet eller köksluckorna som ALLTID står öppna förblinda dig så du missar det uppenbara - DU har världens bästa familj. Familj, för att den är ditt hem, din borg och din trygghet. Världens bästa, för att den är din och bara din. Ett lyckligt äkenskap och en harmonisk familj skapar dock inte sig själv. Tvärtom, det kräver hårt och uthålligt arbete, men belöningen är enorm.


Att leva i ett lyckligt äktenskap med barn som mår bra och är glada är inget vi får ta för givet. Om vi kan lära oss förstå vår partner och prioritera relationen mitt i den stressiga vardagen, bygger vi upp en reserv som gör att relationen blomstrar även i svårigheter. Tider av sjukdom, sorg eller stress kommer tyvärr till oss alla någon gång i livet, men genom investeringar i goda tider kan också dessa svåra stunder bli till något som får relationen att växa. Dessutom är det förstås väldigt mycket lättare att fostra sunda barn, redo att gå självständigt ut i livet, i en lycklig och harmonisk familj och vardagen blir förstås mycket roligare när vi trivs med varandra.


Under åren har Johannes och jag suttit i oräkneliga samtal om och kring äktenskap. Allt från fnissiga blivande brudpar där allt skimrar i rosa och livet känns som ett stort härligt äventyr, trötta småbarnsföräldrar som försöker få livspusslet att gå ihop, tonårsföräldrar som behöver råd och stöd i tuffa perioder eller makar med äktenskap som knakar i fogarna. Vårt mål har alltid varit att ge vardagsnära råd baserade på Guds Ord. Dessa erfarenheter har vi nu sammanfattat i boken Världens bästa familj. Vi har självklart inte alla svar, men tror ändå att de jordnära och handfasta råd och tips som finns i boken kan vara en hjälp för den som längtar efter att hitta en partner, är på väg att gifta sig eller som vill ha lite vägledning hur man kan förbättra sin relation.


Börja julshoppa tidigt i år: beställ Världens bästa familj här!

/Maria Amritzer