13 juli, 2016

Adrenaline - Supernatural Surprises and Miracles in Every Day Life!

Vi är nu mitt i sommaren och så mycket spännande händer i och genom vår församling! Större team än någonsin drar iväg på äventyr till de afrikanska huvudstäderna och vi invaderar Stockholms torg och parker med ett varmt och kärleksfullt Jesus-evangelium! Tänk vad vi faktiskt får vara med om att uträtta tillsammans!

Glöm inte bort våra gemensamma trosmålsättningar för 2016!






Här kommer en liten tankeväckare som underlag för vårt undervisnings och predikotema i juli månad. Som ni säkert redan förstått försöker vi systematisk använda hela Bibeln när vi predikar och undervisar i SOS Church Stockholm och tillbringar därför ungefär lika mycket tid i både Gamla och Nya Testamentet. Över en treårsperiod är min målsättning att vi lyckas med att gå igenom alla Bibelns böcker. Vi vill bygga våra lärjungar starka och på en bergfast Bibelgrund.

Julis tema: Adrenaline - Supernatural Surprises and Miracles in Every Day Life!


Vi kommer studera Daniels bok tillsammans som underlag för vår månads tema. Boken handlar om den judiske profeten Daniel och hans vänner efter att de kommit som krigsfångar från Israel till den Babyloniska stormakten ca 606 f.Kr. Regimen försöker hjärntvätta, konvertera och omskola de unga judarna men lyckas inget vidare. Istället vinner de briljanta judarna inflytande och får ledande ställningar inte bara i Babylonien och senare Persien utan i flera av de avlösande stormakterna. De vägrar kompromissa med sina Kosher regler, tillbe avgudar eller vara delaktiga i person och kejsarkulter. Gud räddar dem hela tiden från förföljelser genom mirakler och märkliga tecken och under. De fortsätter att klättra på karriärstegen i sina respektive arbets- och vardagsliv genom en otrolig gudagiven favör. De tyder drömmar, syner och skrift. De räddas från en brinnande ugn, Daniel ur en lejongrop och får senare änglabesök med stora uppenbarelser om de världspolitiska skeendena.  De lever minst sagt adrenalinstinna liv med många övernaturliga överraskningar och mirakulösa Guds ingripanden.



- Boken handlar om hur Gud belönar ödmjukhet och kompromisslöshet.

- Boken handlar om hur Gud trofast svarar på bön och dömer orättvisor och stolthet.

- Boken handlar om hur Gud regerar i de världspolitiska och slutligen kontrollerar både makthavare och nationers öden.

- Boken handlar om den sista tiden och är märkligt förknippad med Uppenbarelseboken i Nya Testamentet.

- Boken handlar också om hur profeten Daniel och hans vänner lyckas med konststycket att vara präster, andliga guider och vägvisare för de som ännu inte delar deras tro. De lyckas genom sina liv att vinna över flera makthavare att faktiskt börja tro på Israels Gud. De är politiska rådgivare och andliga guider i mycket tvivelaktiga miljöer utan att kompromissa.

Jag ber för er alla när vi oförtröttligt och envist fortsätter att göra lärjungar i Stockholm. Era bibelstudier och förberedelser är så viktiga för vår församlings andliga tillväxt och mognad.

Vi hörs!