13 april, 2009

Några tankar kring att ge pengar in i Guds rike!


Att ge pengar till olika "Guds projekt" är spännande och något som verkligen får tron att växa explosivt. Det är omöjligt att ge mer än vad Gud ger tillbaka. Det spelar ingen roll hur mycket givaren ger bort, han blir bara rikare hela tiden. Det är ett positivt ekonomiskt problem - det går inte att bli av med pengarna hur mycket du än försöker... ;) Här följer fyra bibliska sanningar om att "så pengar i Guds rike", håll till godo:

1) Så i god jord! (Mark 4:20) Dvs fet, gödslad och fruktbärande jord... Då säger Bibeln att du kan förvänta dig en hundrafaldig skörd (Ex 10 000 kr x 100 = 1 miljon kr) ...att få hundrafalt igen (Mark 10:29-30).

2) Ge i tro! Dvs ge och förvänta dig en stor skörd. (Heb 11:6, Rom 14:23, 2 Kor 9:7) Ge med en stor tro på att Gud ska löna dig och ge med glädje!

3) Sädesslaget du sår är vad du kommer att skörda! (Gal 6:7) Sår du havre skördar du havre och inte tomater. Ger du bilar får du bilar, ger du kläder får du säkerligen just kläder...

4) Så aggressivt och generöst! (Luk 6:38)

Gud vill att du ska bli rik så att du alltid under alla förhållanden ska kunna ge till goda Gudrikes projekt! (2 Kor 9:11) Börja med att ge ditt tionde (Mal 3:8-10) till Gud och öva dig sedan i att offra också och du kommer att få en överflödsekonomi!

Jag har gett bort sex bilar och fått fem och räknar med att det kommer fortsätta att regna bilar många år till! Jag har gett bort mycket skor och kläder och räknar med en fortsatt skörd vad gäller min klädgarderob ;). På sista tiden har jag börjat ge bort missionsresor och hotellnätter och snart kommer skörden!

Varför berättar du det här, Johannes?! Därför att vi alla behöver bli rika, inte bara jag ;). Ge nu generöst till evangelisation och mission älskade vänner! Tiden är kort!

Vi hörs!