31 juli, 2009

Res till Israel och din Bibel blir ny och levande!

Jag är ingen palmblads-viftande romantiker vad gäller Israel och det judiska folket. Däremot realist i den meningen att historien så tydligt har bevisat för oss att judarna behöver sitt eget land för trygghet och välstånd. Flera gånger under historiens gång har andra folk och demonen "antisemitism" försökt att utrota Guds egendomsfolk, men som genom ett mirakel föddes då till sist det moderna Israel 1948. Halleluja! Judarna fick tillbaka delar av sitt historiska land igen! Idag lever Israel - big time!


För sjunde året i rad följer jag med Duveskogs Reseservice som reseledare och predikant till Israael i höst (den 29/10-7/11). Det blir alltså med Marias och min bröllopsresa och en böneresa tillsammans med SOS ledarna (2002) min nionde resa till Bibelns land. Jag har bara skrapat Israel lite på ytan... Det finns så mycket att upptäcka, lära sig och framförallt uppleva i Israel!

Min dotter Alicia i Sachne nationalpark, vid foten av Gilboa berg...

Här följer 10 orsaker till varför du ska resa med mig till Israel i höst... ;)

1) Det är Bibelns land helt enkelt. Varje blad i Bibeln börjar röra sig, hoppa och ropa till dig! Lär känna Bibeln på plats.

2) Jesus var jude och frälsningen kommer från judarna. Plötligts förstår du som är en kristen dina judiska rötter. (Joh 4:22, Rom 11:18)

3) Israel är skärningspunkt för tre världsreligioner; Judendom, Kristendom och Islam. Du kommer att få en bättre förståelse för både Mellanöstern konflikten, hela det världspolitiska läget och spänningarna mellan de islamiska och kristna sfärerna på alla kontinenter...

4) Det är en fantastisk kombination av både utbildning och semester. Du slappar och lär dig nytt samtidigt.

5) Mellanösterns olika kulturer och allt det moderna väst har att erbjuda i den perfekta sammanblandningen. Det moderna urbana multietniska Israel är en skola för nästa generations globala kultur i alla megastäder.

6) Som kristen kommer du att förstå "den sista tiden, de onådda folken och Jesu återkomst". (Matt 24:14)

7) Du kommer att få vänner för livet. Olika generationer, yrkesgrupper och nationaliteter träffas på samma resa för att studera, upptäcka, semestra och ha kul.

8) Israel är den perfekta evangelisationsresan. Bjud med dig din sökande vän, släkting eller granne och besök gemensamt det historiska; Golgata, Trädgårdsgraven, Oljeberget och Övre salen. ;)

9) Det moderna Israel och judarna behöver ditt varma support i en kall och cynisk värld full av hat, mordlust och ondska.

10) Medelhavet, snorkling i Röda Havet, flyta i Döda Havet och dop i Jordanfloden, maten, solnedgång i öknen, shopping och till sist solbrännan.

Du... Häng på nu va?! Anmäl dig här...

Vi ses i Jerusalem!