01 juli, 2009

SOS Church Stockholm

Igår byggde jag och Tommy Hamrén i våra lokaler på Kungsholmen... Tommy är fantastisk! Vilken kille! Tommy är en riktig "kraftkarl" och en disciplinerad slitvarg som aldrig ger upp... Familjen Hamrén utgör verkligen en trygghetsfaktor och bas för så många av våra missionärer, nyfrälsta och församlingsmedlemmar. Deras öppna hem, generositet och omsorg predikar och skärper oss alla! Familjen Tommy Hamrén är "trossmänniskor", vilka är helt avgörande för en stark front. SOS har en stark missionsfront men nu bygger vi också den tross och bas som vi så väl behöver för att kunna fortsätta föra Herrens krig på världens onådda fält. En tross och front med samma DNA, livsstil och gemenskap är viktig. Samma liv hemma på trossen och ute på fronten - vi känner igen oss. Vi behöver välutbildade och hårt arbetande trossmänniskor och tror att Gud kallar dem att komma med i vår gemenskap i city!

Vi vill inte bygga något flashigt, hipt och coolt. Vi vill bygga värme, närhet och generös gemenskap. Evangelisation, lärjungaträning och enkel livsstil är för oss vackra kodord, liksom bön, fasta, andlig krigföring och disciplin. Vi lägger hellre pengarna på ytterligare en festivalresa än på en skidsemester i franska alperna. Vi skäms inte för att vi valt bort karriär och västerländsk bekvämlighet, ibland även utbildning för ett helt annat liv... Visst går det ibland att kombinera både gedigna utbildningar med ett utgivande missionärs och lärjungaliv, men ett yrke som kräver allt och lite till av dig är inte så enkelt om man vill leva och göra missionsbefallningen... Relationer med sökare och nyfrälsta måste nämligen få ta din tid i anspråk.

Nu i sommar satsar vi i SOS Church på;

1) Husförsamlingar - evangelisation och lärjungaträning...

2) Bygget - lokalerna för vår församlings gemensamma gudtjänster, bibelskola och administration...

3) Rekrytering - nya missionärsaspiranter och arbetare...

4) Vila och återhämtning...

Den 26, 29 och 30 augusti är tre heliga datum som närmar sig med stormsteg! Vi behöver alla krafter då för att laddade kunna explodera i ett nytt momentum inför en höst där vi önskar döpa varje helg! Gud ge oss det mångkulturella multietniska Stockholm!

- Den 26/8 börjar bibelskolan - åk 1 och 2 - du har väl ansökt?!

- Den 29/8 proklamerar vi SOS Church på Nalen i centrala Stockholm - du kommer väl och grattar, firar och profeterar?!

- Den 30/8 släpper vi vår festival CD med en fet releasekonsert på Nalen - boka den söndag eftermiddagen redan nu!


Nu ska jag ringa en ny irakisk vän och se om han vill följa med mig och familjen på grillfest hos Willkanders i Märsta ikväll... SOS Church träffas nämligen där om några timmar med start kl 18! Välkommen!

Vi hörs!