16 oktober, 2009

Rätt fokus i församling och mission!

Ganska ofta retar jag mig på själviskheten och egoismen som verkar driva den västerländska kyrkan... Senaste teknologin, möbler och inredning i kyrkan står högt på agendan. Relevans i klädstil, frisyrer och ordval verkar vara viktigare än människorna Gud älskar och kyrkan egentligen existerar för. Hårklyverier i läran och att relatera till rätt och störst kristna sammanhang verkar också vara väldigt viktigt för acceptans i kristna kretsar. Kyrkopolitiskt jämkande och fjäskade med olika samfund samt häftiga och kända talare och musiker på konferenserna för att lyckas dra de största publikerna.

- Vem bryr sig om att det globalt finns drygt 10 miljoner barn i sexindustrin?


- Vem bryr sig om de 40 miljoner människor i världen som kämpar och strävar därför att de är smittade med HIV och Aids?

- Vem bryr sig om att ca 46 miljoner bebisar aborteras varje år (126 000 varje dag)?

- Vem bryr sig om de ca 11 miljoner människor som just nu är på flykt från sina hem för att rädda sig från krig och förföljelse?


- Vem bryr sig
om de 70 miljoner människor som kämpar med ätstörningar just nu?

- Vem bryr sig om de ca 9 miljoner människor som dör av svält varje år?


- Vem bryr sig om att ca 150 miljoner kvinnor är brutalt könsstympade och att ytterligare ca 2 miljoner flickor stympas varje år?

- Vem bryr sig om att det finns ca 27 miljoner slavar i världen 2009?

Trafficking, våldtäckter, ständigt växande porrindustri, drogmissbruk och incester... Rasism och främlingsfientlighet.

Församlingen behöver börja ägna sig åt och fokusera på de riktigt stora och engagerande frågorna i samhället globalt. Istället för ytterligare paneldebatter och interna diskussioner behöver vi visa sann empati och handlingskraft i samhället. Världen skriker, sjunker och går förlorad i synder och sjukdomar medan kyrkan är fullt upptagen med interna och navelskådande frågeställningar - vi behöver en kristen kulturrevolution och nygeneration som reser sig upp i Ande och sanning nu!

Evangelium om Jesus och den helige Ande förvandlar liv! Rätt fokus bara!

Vi hörs!