15 november, 2009

Allison Park Church och MCM

Har precis predikat en hel vecka i Pittsburgh, Pennsylvania i Allison Park Church hos några av mina absolut bästa vänner Melodie och Jeff Leake - så kul! MCM heter deras församlingsplanteringsnätverk med ytterligare 15 församlingar av vilka de planterat ut 8 stycken från moderförsamlingen. Alla dessa dotterförsamlingar är livskraftiga och nu självutbredande helt självständiga församlingar. Allison Park Church planterar snart 2 nya församlingar igen - ja, de har en aggresiv och smittande pionjärattityd som vi alla i SOS familjen älskar... Många av våra pastorer och missionärer gästar ofta Jeff och Melodies församlingar och vi älskar att bo i deras gästhus och njuter umgänget med deras folk och friheten och glädjen som finns i deras församlingar. Massor av nyfrälsta, sund och väldigt praktisk karismatik och all undervisning landar mitt i verkligheten hela tiden med tydliga vardags-tillämpningar...




Varje år genomför Allison Park och MCM nätverket en festival tillsammans med oss hos ett onått folk och står med oss i nya församlingsplanteringar... Vi bedriver också en skola tillsammans (SOS och MCM) som producerar onådda folk missionärer och nya amerikanska församlingsplanterare med varje utexaminerad klass.

Melodie och Jeff Leake...

Första veckan i februari besöker pastor Jeff Leake SOS Missionsbibelskola och SOS Church i Stockholm! Jeff undervisar en vecka på vår skola, cochar alla vara ledare i församlingen en lördag och avslutar med att predika på vår celebration söndag eftermiddag! Det blir "lyx treatment" för oss alla hemma i Stockholm!

I helgen bad vi sammanlagt med ca 60 till frälsning i moderförsamlingen (48 uppföljda) och i en av av dotterförsamlingarna där jag också hann med ett möte fredag kväll. Idag blev även ca 20 personer andedöpta och började spruta i tungor i det andra mötet på förmiddagen - halleluja! Många berättar om helandeunder genom kunskaps ord - Jesus har varit så nära!

I lördags hade jag förmånen att, tillsammans med Jeff, få undervisa Allison Parks alla ca 250 ledare om hur man flödar i Andens gåvor - vi delade på undervisningen. Ja... vi trivs verkligen ihop!

Ska vara ledig imorgon (måndag) och fortsätter att undervisa tisdag och onsdag på vår skola här. Flyger hem till Stockholm, familj och församling på torsdag...

Vi hörs!